• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Her gün sadece 3 öğün ekmek yesen 4x3:12 12x30: 360 brn ikna oldum bu kafaya anca ekmek yiyerek ulaşılır çünkü
bizler başka bir paralel evrende yaşıyoruz galiba.harcamayı bilmiyoruz ya da çok müsrifiz beceriksiz kadınlarız. :rolleyes:

Bence çocuğu babaya versin annesi en iyi çözüm. Kreş parasinin yarısını vererekte annelik görevini yapmış olur hayatına bakar sonra. Yeni evlenecegi adama da yazık olmasın nafakayı çok verirse sikisir. Bakın kadın tarafından bakınca ne kadar absürt oluyor. Adamın para ödemekten başka yükümlülüğü yok hala adam tarafından bakıyorsunuz🤷
Ben kimsenin tarafından bakmıyorum her iki tarafta evlenirse başkalarıyla nafaka yüzünden sürekli gırtlak gırtlaga gelmeleri gerekir ki bu da yeni yuvalarında da huzursuzluk çıkarır.

Her iki tarafta bir miktar belirlemeli ben eşitlikten yanayım annede çalışıyor babada ikisinin öncelikleri çocukları olmalı.

Zira bugun 4 yaşindaki çocuk büyüdükçe masraflarıda artacaktır bu yolda anlaşmaz iseler bu kavga büyür de büyür.

aylık kreş 2.500 ise 500 de ıvır zıvıra gider normal
Ekstra istemesi normal değil azcık da kendi cebinden harcasın evladına
Hemşireymiş sonuçta
Yalniz şöyle bir durum var ki çocuğa maddi manevi bakım veriyor anne, tek başına yoruluyor. Bu bile çok büyük bir şey. Bunlari karşılamak için ücretli birini tutsa (bakıcı, kreş, yemek, eğitim, eğlence, sağlık, giyim) ne kadar masraf olur sizce? Baba sadece para verecek ve tüm masraflara yetmeyecek. E bir zahmet anne çocuğun bakımını ustlenmisse baba da masrafların tamamini karsilasin

Ben kimsenin tarafından bakmıyorum her iki tarafta evlenirse başkalarıyla nafaka yüzünden sürekli gırtlak gırtlaga gelmeleri gerekir ki bu da yeni yuvalarında da huzursuzluk çıkarır.

Her iki tarafta bir miktar belirlemeli ben eşitlikten yanayım annede çalışıyor babada ikisinin öncelikleri çocukları olmalı.

Zira bugun 4 yaşindaki çocuk büyüdükçe masraflarıda artacaktır bu yolda anlaşmaz iseler bu kavga büyür de büyür.
İki taraf hiç bir şekilde eşit olamaz çocuğa anne bakıyor bütün yük onda kocası anca para versin ben ilgileniyorum olsun

İki taraf hiç bir şekilde eşit olamaz çocuğa anne bakıyor bütün yük onda kocası anca para versin ben ilgileniyorum olsun
değil boşanmış kadın evli kadın olsan bile çocuğun sorumluluğu yüzde 70 en az anne de.veli whatsap grupları bile hep kadın ayoll.babaların çoğu çocuğun öğretmeninin adını bilmez. :KK45: :KK53:

değil boşanmış kadın evli kadın olsan bile çocuğun sorumluluğu yüzde 70 en az anne de.veli whatsap grupları bile hep kadın ayoll.babaların çoğu çocuğun öğretmeninin adını bilmez. :KK45: :KK53:
Evliler daha beter doğru eve gelip iki pış pıs yaptilarmı babalık görevleri tamamlanmış oluyor 🤣

İkinci eş olmak için sizin boşanmanız gerekmiyor biliyorsunuz değil mi?
😂😂😂siz herşeyi bilirsiniz tabi ya

Yukarıdaki yorumda bana laf atmışsınız muhtemelen ikinci eş diye ondan yazdım 10 yıldır aynı herifle evliyim bildigim kadarıyla başka eşi yok yada siz bir araştırın yapın bi iyilik bana 😂

Baba da kalmıyormu bu çocuk ya nasıl hayatlar var benim bir hafta eniştemde bir hafta halamda kalıyor çocuklar.

Bu durumda evet haksızlık.

Genelde 15 günde bir hafta sonları babada kalır ya da sadece haftasonlari alır. Şehir dışındaysa baba artık Allah bilir kaç ayda bir görüp babalık yapacak. Vereceği üç kuruş geri kalan tüm yük annede. Kadın olmak zor. Sizin dediğiniz gibi olan hiç duymadım ben.

Berbat birşey . Olmasada aileler yanı anne ve baba bunu isteyemezmi anlaşmalı olarak çocuk için mesela . Velayet anne de bile olsa ortaklaşa bakmaları gerek.
Bu doğru bir yaşam biçimi değil çocuk için. Çocuklar rutin isterler, alışkın oldukları ortamda güvenli hissederler. Her hafta çanta gibi oradan oraya çocuk taşınmaz.

Evliler daha beter doğru eve gelip iki pış pıs yaptilarmı babalık görevleri tamamlanmış oluyor 🤣
ee öyleler.canımm çocuğummm prensimm prensesimm diyorlar.eve de yiyecek içecek alınca harçlığını da verince çocuğun vayyy ne babaymışım diyorlar.ödevini anne yaptırır okula anne götürür getirir çamaşırı anne yıkar ütüler yemeğini anne verir.beslenmesini anne hazırlar.parka bahçeye anne götürür.hastalanır gece başını anne bekler.ergenlik sorunlarıyla anne boğuşur .arkadaş sorunlarıyla anne ilgilenir.daha neler neler.bunların bedelini hesaplasak en az 15 bin.

Berbat birşey . Olmasada aileler yanı anne ve baba bunu isteyemezmi anlaşmalı olarak çocuk için mesela . Velayet anne de bile olsa ortaklaşa bakmaları gerek.
Bizimkiler farklı illerdeler zaten de olsaydıda Pedagoglar Haftalık ev değişimini önermiyor zaten. Küçük yaş grubunun alıştığı ev önemliymiş

Back
X