• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

7 aylık bebeğin aylık masrafı 4000 mi 😲
Üstelik kreş fiyatı da yokken ne harcıyorsunuz öyle ?
Bakıcı parası mi var bunun içinde

Yahu benim kedimin, köpeğimin aylık masrafı 1500 tl valla farklı ülkelerde yaşıyoruz sanırım :p aşısı, doktoru, maması böyle tutuyor.

Bebeğim 4,5 aylık oluyor. Aylık masrafı 4000 elbette. Anne sütü içiyor ama sağarak veriyoruz. Bir sağma makinası aldım lansinoh tek pompa 1000 tldi ucız. Sütüm azdı. Yarı mama yarı süt gidiyorduk. İlk ay mama masrafı 700 civarıydı. Sonra iyi çift pompalı sağma makinası aldım 3500 tl, şimdi sadece anne sütü. 3 biberon, süt saklama kapları (hepsi kaliteli elbette), bez masrafı (aylık 750) aldığımız okuma kitapları aktivete kitapları, yaşına uygun oyuncakları, her 2 ayda 1 kıyafetleri (büyüyor) park yatağı, reflü yatağı, ana kucağı, kangurusu, bebek arabası, araba koltuğu puseti… ben de bundan az harcayanlar ne yapıyor asıl onu merak ediyorum.

Abi zaten 1500 oduyormus yetmeyince 1500-2000 civarı daha gönderiyormus. Abi sadece kreş masrafını karşılıyor geri kalan yük annede. O kadarda ödesin bı zahmet kendi çocuğuna
Bu şekilde ödemesi yanlış kreşle babada irtibata geçer ödemeyi ortaklaşa yaparlar 3bin desek kreş ikisi yarısını ödese baba ektra gene ödese aylık mesela bir miktar da karar verirler ve düzenli bir şekilde ödenir.

Öbür türlüsü yürümez baba sıkışır aniden para isterse .

7 aylık bebeğin aylık masrafı 4000 mi 😲
Üstelik kreş fiyatı da yokken ne harcıyorsunuz öyle ?
Bakıcı parası mi var bunun içinde

Mama, pisik kremi, alt acma örtüsü (10lusu 40tl), bez(40li paket 180tl aldim en son), islak mendil, ayri mutfak alisverisi. 350gr toz mama 100 tl olmus, evde yogurt yapsak 1 litre süt 20tl, vitaminleri, alerjik krem ve şampuanı vs derken Su an aklima gelenler bunlar. Daha aklima gelmeyen birsuru sey vardir. Fiyatlar uctu gitti.

750 ne be kafanızmı iyi 🙄
600 ile 2500 arasında çocuk başına değişiyor genelde. Nafaka yükümlüsünün ekonomik durumu etkili. Babanın kazancı 8bin TL, baba da evli olarak devam etse olayda Maksimum 2bin salt çocuğa ayıracak geri kalanı ev kirası veya masrafları şeklinde eş ile paylaşılacaktı. Konu sahibini ve babayı anlıyorum. 4 yaşındaki çocuk için 3-4 bini makul buluyorum diye sanırım forumda bulunduğum zamanın en çok lincini yedim 😁 neyse, Allah herkesin aile düzenini korusun yoksa beklentiler gerçek hayatla uyuşmuyor...

Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Kreşe gidiyorsa olur.

Buyume caginda cocuklar cabuk buyuyor. Ben ogluma iki ayda bir, hatta ayda bir ayakkabi aldigim gunleri biliyorum, ozellikle ortaokula giderken. Kıyafetler cok pahali. Hersey cok pahali. Ben artik neyin ucuz neyin pahali oldugunu bile kestiremez oldum.
Tek basima cocuk buyuten bir anneyim. 9 senedir ayni miktar nafaka oduyor babasi, ben de nafaka artirim davasi acmadim. Nafaka haricinde babasindan sadece bir kez para istedim o da LGS sinavina hazirlanirken kurs ucretinin yarisini oder misin dedim. Iki kez odedi, sonra odemedi. Bu sene oglum universite sinavi icin dersaneye gidiyor. Bu kez sormadim bile. Cunku ona guvenerek yola cikilmayacagini biliyorum. Konu sahibi sizi anlayabiliyorum ama tek basina cocuk buyutmenin zorlugunu da cok iyi biliyorum. Manevi zorluk zaten hicbir parayla odenmez. Tavsiyem, bu sekilde hep sorun yasanacaksa cocugun kres masrafi ve tum giderlerinin bir listesini cikararak annesi nafaka artirim davasi acsin ve hakimin belirleyecegi miktarda her iki taraf hemfikir olsun.

Son düzenleme:
3 kızım var büyük kızımdan kalan kıyafetleri küçükler giyiyor arada bir küçüklere de yeni birşeyler alalım diyoruz 3-5 parça kıyafete 1000 TL veriyoruz gittiğimiz yerde birde yemek yiyelim desek tek öğün 200-300 arası tutuyor bunun yanında yok su alalım yok dondurma alalım derken ipin ucu kaçıyor, ufaklığın bez masrafı var ayda 500 TL ye yakın, çocuklar var iyi beslensin istiyorsun kuruyemişi, eti, sütü meyvesi dünya para tutuyor. En basiti biraz işlevsel bir oyuncak alayım desem 200 den başlıyor daha bunun okul parası, bakıcı parası da var. Ben artık hesap yapmayı bıraktım şöyle söyleyeyim çift maaş artı birkaç yerden kira gelirimiz var ama ay sonu para ucu ucuna yetiyor.

Abinizin verdiği 1500 TL günümüz şartlarında çok para değil emin olun. Şimdi kış geliyor 1 mont 1 bot zaten 1000 TL tutar üstüne 2 kazak 1 pantolon alsa o paranın fazlasını harcar eski gelininiz.

750 ne be kafanızmı iyi 🙄
Hakikaten bacim ya her ağzı olan yazmasa suraya keske anlamiyor iste kuzeni 750 tl nafaka cart curt..koca kişisi adiyse 750 nafaka ne hakim bey bu çocuğa bana zamanında eş cocuguma anne olan kadın nasıl bakacak demeyip oh be yırttım şükür diyorsa tek suç hakimde değil zaten

3 kızım var büyük kızımdan kalan kıyafetleri küçükler giyiyor arada bir küçüklere de yeni birşeyler alalım diyoruz 3-5 parça kıyafete 1000 TL veriyoruz gittiğimiz yerde birde yemek yiyelim desek tek öğün 200-300 arası tutuyor bunun yanında yok su alalım yok dondurma alalım derken ipin ucu kaçıyor, ufaklığın bez masrafı var ayda 500 TL ye yakın, çocuklar var iyi beslensin istiyorsun kuruyemişi, eti, sütü meyvesi dünya para tutuyor. En basiti biraz işlevsel bir oyuncak alayım desem 200 den başlıyor daha bunun okul parası, bakıcı parası da var. Ben artık hesap yapmayı bıraktım şöyle söyleyeyim çift maaş artı birkaç yerden kira gelirimiz var ama ay sonu para ucu ucuna yetiyor.

Abinizin verdiği 1500 TL günümüz şartlarında çok para değil emin olun. Şimdi kış geliyor 1 mont 1 bot zaten 1000 TL tutar üstüne 2 kazak 1 pantolon alsa o paranın fazlasını harcar eski gelininiz.
yarı burslu okul taksidi ayda 4000 servis parası kıyafet kitap olacak daha okul açılınca.vitaminleri ayda 200 büyüme çağında ayda ortalama 400 de kıyafet tutuyor.oyuncak aktivite kitap vs de 400 500.haftada bir sadece çocuğun mönü yemesi 400 .market aburcuburu dondurma vs 450 500.evde yemekleri hesaplamıyorum.dr masrafını dişçi masrafını hesaplamadım tatil yakın ile gezi vs yok içinde.yaz okulu spor aktivitesi yok daha.neredeymiş 1500 e çocuk bakmak?

Ahanda terliği yirtilmis gitti bi 100 telee daha bana benziyor ayakkabi ayaginda paralanmiyor bebemin🤣🤣 gelecegim belli oldu bütun nafaka ayakkabiya gidecek😬😬

yarı burslu okul taksidi ayda 4000 servis parası kıyafet kitap olacak daha okul açılınca.vitaminleri ayda 200 büyüme çağında ayda ortalama 400 de kıyafet tutuyor.oyuncak aktivite kitap vs de 400 500.haftada bir sadece çocuğun mönü yemesi 400 .market aburcuburu dondurma vs 450 500.evde yemekleri hesaplamıyorum.dr masrafını dişçi masrafını hesaplamadım tatil yakın ile gezi vs yok içinde.yaz okulu spor aktivitesi yok daha.neredeymiş 1500 e çocuk bakmak?
Benim büyüklerin de okul kayıtlarını yenileyeceğiz bu ay kitap parası belli değil bilmiyorum ne kadar fiyat verecekler. Okul kıyafetlerine de çocuk başı 1000 TL veririz muhtemelen birde aldığımız ekstra okuma kitapları var ayrıca dönemin başında kırtasiye listesi tutuşturacaklar elimize her çocuk için 1 sayfa onlara da sağlam bi para gider. En basiti geçen gün kızlara pamuklu kilotlu çorap alayım dedim 75 TL fiyatı vardı. Büyük kızım yakın bir ilde erken ergenlik tedavisi görüyor aylık git gel benzin masrafı 500-600 civarı eee gidiyorsun yemek yedin filan hiçbir şey almasan 1000 TL gitti

Benim büyüklerin de okul kayıtlarını yenileyeceğiz bu ay kitap parası belli değil bilmiyorum ne kadar fiyat verecekler. Okul kıyafetlerine de çocuk başı 1000 TL veririz muhtemelen birde aldığımız ekstra okuma kitapları var ayrıca dönemin başında kırtasiye listesi tutuşturacaklar elimize her çocuk için 1 sayfa onlara da sağlam bi para gider. En basiti geçen gün kızlara pamuklu kilotlu çorap alayım dedim 75 TL fiyatı vardı. Büyük kızım yakın bir ilde erken ergenlik tedavisi görüyor aylık git gel benzin masrafı 500-600 civarı eee gidiyorsun yemek yedin filan hiçbir şey almasan 1000 TL gitti
maalesef öyle.bugün avm ye gitme gafletinde bulundum çocukla.evdekilere de en ucuz ekmek arası köfte almama rağmen ben de yemememe rağmen yemek 190 tuttu.kozmetiğe indirimlerden 380 verdim.börek istedi çocuk sabah yerim diye.ona da 160 tl verdim 1.5 kilo civarı.ne kıyafet aldım ne bir şey ne sinemaya gittik.benzin masrafı da var büyük şehir çünkü.gel de geçin.dar gelirlinin allah yardımcısı olsun :KK12:

Bu şekilde ödemesi yanlış kreşle babada irtibata geçer ödemeyi ortaklaşa yaparlar 3bin desek kreş ikisi yarısını ödese baba ektra gene ödese aylık mesela bir miktar da karar verirler ve düzenli bir şekilde ödenir.

Öbür türlüsü yürümez baba sıkışır aniden para isterse .

Bence çocuğu babaya versin annesi en iyi çözüm. Kreş parasinin yarısını vererekte annelik görevini yapmış olur hayatına bakar sonra. Yeni evlenecegi adama da yazık olmasın nafakayı çok verirse sikisir. Bakın kadın tarafından bakınca ne kadar absürt oluyor. Adamın para ödemekten başka yükümlülüğü yok hala adam tarafından bakıyorsunuz🤷

Bence çocuğu babaya versin annesi en iyi çözüm. Kreş parasinin yarısını vererekte annelik görevini yapmış olur hayatına bakar sonra. Yeni evlenecegi adama da yazık olmasın nafakayı çok verirse sikisir. Bakın kadın tarafından bakınca ne kadar absürt oluyor. Adamın para ödemekten başka yükümlülüğü yok hala adam tarafından bakıyorsunuz🤷
Muhtemelen onu yazan üye nafaka veren bir babanın ikinci eşidir. Aksi halde bir insanın bu pencereden bakması çok mümkün değil bence.

Ağabeyin maaşını kusuratına kadar biliyorsunuz yani 😳 yengenin maaşına da hakimsiniz valla korkulur sizden ex görümce hanım.. 😱ağabeyiniz de geçiremiyorsa madem memur anne babasının yanına tayin alsın..
Ben daha 10 yıllık kocamın maaşını net olarak bilmiyorum soramıyorum oda bana sormuyor konu sahibinin maşallahı var

maalesef öyle.bugün avm ye gitme gafletinde bulundum çocukla.evdekilere de en ucuz ekmek arası köfte almama rağmen ben de yemememe rağmen yemek 190 tuttu.kozmetiğe indirimlerden 380 verdim.börek istedi çocuk sabah yerim diye.ona da 160 tl verdim 1.5 kilo civarı.ne kıyafet aldım ne bir şey ne sinemaya gittik.benzin masrafı da var büyük şehir çünkü.gel de geçin.dar gelirlinin allah yardımcısı olsun :KK12:
Çoğu zaman iş yerinde öğle yemeği bile yemiyorum ya evden birşeyler götürüyorum yada bisküvi kekle geçiştiriyorum en ucuz tavuk dürüm ayran 40 TL den fazla tutuyor. Gerçekten dar gelirlilerin Allah yardımcıları olsun geçinmek çok zorlaştı üstüne her gün güncellenen fiyatlar derken yetişemez olduk resmen günü kurtarıyoruz.

Konu sahibi kaç defa sordum cevap yazmıyorsunuz.
Giderleri konuşalım demiştiniz.
Konuşalım işte burada.

Haftada kaç defa balık , et yiyorsunuz ,
Mesela kuruyemiş tüketiyor musunuz ?
Çok fazla yorum yazılmış arada kaynıyor yazılanlar. 3 bin liralık yemiyorum öyle söyleyim

Back
X