- 15 Şubat 2015
- 13.343
- 47.039
- 798
- Konu Sahibi burcumsu12
Cok istiyorsaniz cocugu alip 1 ay kendiniz bakin
Masrafini kendiniz tutun bakalım ne çıkacak.
Masrafini kendiniz tutun bakalım ne çıkacak.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bilemiyorum, tatile seyahate çıkmazsam, ekstra yemeğe filan çıkmazsam, kişisel harcamam 6-7bini bulmaz. Bu sebeple bir çocuğun da bulacağını sanmıyorum. Ha ama yetiştirme tarzı vardır kimisi aylık kişisel harcamasına 30-40 bin harcar kimi 3-4 bin.Her kıyafeti marka alınsa bırak 6 bini 20 bin gider bir ayda kıyafete, gerçekten hiç mi fiyatlara bakmiyorsunuz?
Oglum 14 yaşında, yaz başında nike'dan bir tshirt , bir şort ve bir ayakkabı aldı toplam 3 bin tl tuttu , bakın üç parça şey 3 bin tl
Her kıyafeti marka olsa 20 bin gider ne 6 bini ?
Yukarıda da yazdım lcw de dün 5 yaşındaki kızıma kalın kaban baktım 700 tl , yaz sezonunda 700 tl , gerçekten başka ülkede mi yaşıyorsunuz acaba?
Konu sahibi asgari ücretliler nasıl cocuk bakıyor demis , yukarıda Esra yazmis , kreşe gondermiyorlar , anneanne ya da babaanne bakıyor, kiyafet konu komşunun küçülenleri ( asla küçümsemek için yazmıyorum ben de aliyorum arkadaşlarımdan cocuk kiyafeti) , et yok , balık yok , çocuğu fiziksel ve ruhsal geliştirecek hiçbir şey yok , bu şekilde büyütüyor asgari ücretli çocuğunu yoksa bu pahalilikta doğru dürüst hakkıyla cocuk büyütmek çok çok pahali
E o zaman abiniz alsın baksın bakalım manevi bütün sorumluluğunu alsın çocuğun. Çocuğun annesi de 1500 nafaka versin abinize görsün ebesinin yüzünü abinizŞu şekilde 10 bin maaş alıyor olsa + 3 bin nafaka ile kirasız borçsuz şekilde çocuk geçindiyor. Abimin maaşı 8900. -3000 nafaka -3000 ev kirası -2000 eşya borcu ile yaşamaya çalışıyor . Bunu vurgulamak istedim.
7 aylık misafirciklerim var bir haftadır. Bu bir haftada bebek kıyması aldım 500 gram 84 lira, bir paket bez, ıslak mendil, mama falan aldım 240 lira. iki litre günlük süt yoğurt için, bir bebek deterjanı, bir organik bulaşık deterjanı, yulaf ve tam buğday unu vs aldık 300 lira. Meyvesini sebzesini hesaplayamam. 3-5 günde anne sütü alan bebelere bin lira falan harcadım. Allah yardım etsin çocuk sahibi olanlara.7 aylik bebegimin aylik masrafi 4000tl. Su an mama bez var biraz buyuyunce onların yerini et, balik, sosyal aktiviteler, kres vs alacak. Bir giysi alisverisi bile en uygunundan almama ragmen 400tl tuttu. 3000 yetmemesi bana normal geldi ya.
nike dan çocuğuna 300 tl ye 1 tshirt alabilen kreş parasınında içinde olduğu 3000 tl ile zaten hiç geçinemezdi yani kadın en uygun şekilde yaşıyor diyor zaten herkes konu sahibine... sizde çocuğuma nike almam diyorsunuzBilemiyorum, tatile seyahate çıkmazsam, ekstra yemeğe filan çıkmazsam, kişisel harcamam 6-7bini bulmaz. Bu sebeple bir çocuğun da bulacağını sanmıyorum. Ha ama yetiştirme tarzı vardır kimisi aylık kişisel harcamasına 30-40 bin harcar kimi 3-4 bin.
Konu için kreş masrafını bilmiyorum belki gittiği yere göre ki bazı kreşler örneğin öğretmenlere veya sağlık çalışanlarına farklı tarife uyguluyor, kreşin ücretine ortak katılım olsun 2000 ise 1000i üzerine de çocuğun harcamasına göre makul bir yerde ulaşılsın. Yanlış anlamayın sizi hedef alarak söylemiyorum KENDİ ADIMA SÖYLÜYORUM, 4 yaşındaki Çocuğuma gidip de nike'tan t-shirt almam.
3000 yetmez elbet ama 6000 yani annenin de 3000 koyduğu haliyle yetmiş olur. Bez ve mama masrafınız var şu anda. Önemli olan iki kişinin aylık geliri 20 bin ise 6-7 binin üzerinde çocuk masrafı çok gerçekçi değil. Herkes gelirine göre yaşıyor maalesef. 10 bine de kreş var sonuçta yelpaze çok geniş.7 aylik bebegimin aylik masrafi 4000tl. Su an mama bez var biraz buyuyunce onların yerini et, balik, sosyal aktiviteler, kres vs alacak. Bir giysi alisverisi bile en uygunundan almama ragmen 400tl tuttu. 3000 yetmemesi bana normal geldi ya.
Sizin kişisel harcamalarınızla bir çocuğun dengeli ve sağlıklı beslenme, eğitim, oyun vs masrafları bir değil bunun farkındasınız değil mi? Sizin karnınız çorbayla da doyar, 4 yaşında bir çocuk protein, vitamin, karbonhidrat almalıdır her öğün dengeli bir biçimde.Bilemiyorum, tatile seyahate çıkmazsam, ekstra yemeğe filan çıkmazsam, kişisel harcamam 6-7bini bulmaz. Bu sebeple bir çocuğun da bulacağını sanmıyorum. Ha ama yetiştirme tarzı vardır kimisi aylık kişisel harcamasına 30-40 bin harcar kimi 3-4 bin.
Konu için kreş masrafını bilmiyorum belki gittiği yere göre ki bazı kreşler örneğin öğretmenlere veya sağlık çalışanlarına farklı tarife uyguluyor, kreşin ücretine ortak katılım olsun 2000 ise 1000i üzerine de çocuğun harcamasına göre makul bir yerde ulaşılsın. Yanlış anlamayın sizi hedef alarak söylemiyorum KENDİ ADIMA SÖYLÜYORUM, 4 yaşındaki Çocuğuma gidip de nike'tan t-shirt almam.
Kres varsa 6 7 bin normal gibi. Düşük fiyatli kreslerin yemekleri gercekten cok kotu, yetiskin olarak beni bile rahatsız ediyor. Birde kari koca memurken 2000lik krese degil de daha iyi diye 3000lik olana yollanabilir. Ben sahsen fiyat algimi kaybettim birisi gelip cocugun aylik masrafi 6000 dese de normal derim 10000 dese de normal diyebilirim.3000 yetmez elbet ama 6000 yani annenin de 3000 koyduğu haliyle yetmiş olur. Bez ve mama masrafınız var şu anda. Önemli olan iki kişinin aylık geliri 20 bin ise 6-7 binin üzerinde çocuk masrafı çok gerçekçi değil. Herkes gelirine göre yaşıyor maalesef. 10 bine de kreş var sonuçta yelpaze çok geniş.
Ahh daha neler var neler. Cok bilinen, fiyatlari uygun olan bir bebek magazasindan alisveris yaptim basit şort tişört, body aldim 400tl verdim çıktım. 3 ay sonra yeniden kışlık alisverisine cikacagiz, aylik doktor kontrolu falan derken liste uzayip gidiyor. Allah gercekten yardimcimiz olsun7 aylık misafirciklerim var bir haftadır. Bu bir haftada bebek kıyması aldım 500 gram 84 lira, bir paket bez, ıslak mendil, mama falan aldım 240 lira. iki litre günlük süt yoğurt için, bir bebek deterjanı, bir organik bulaşık deterjanı, yulaf ve tam buğday unu vs aldık 300 lira. Meyvesini sebzesini hesaplayamam. 3-5 günde anne sütü alan bebelere bin lira falan harcadım. Allah yardım etsin çocuk sahibi olanlara.
7 aylık bebeğin aylık masrafı 4000 mi7 aylik bebegimin aylik masrafi 4000tl. Su an mama bez var biraz buyuyunce onların yerini et, balik, sosyal aktiviteler, kres vs alacak. Bir giysi alisverisi bile en uygunundan almama ragmen 400tl tuttu. 3000 yetmemesi bana normal geldi ya.
Ben sana sömürüyor musun dedim iyi oku bence yorumu muKonusmandaki dengesizliklerin bile farkında değilsin, karar ver bence 6000den fazla masrafi var diyorsun, ben bunun cok daha altını aliyorum bana eski eşini sömürüyorsun diyorsun.
Bu sene ilk kez nike dan ayakkabı almadım neden acaba?Bilemiyorum, tatile seyahate çıkmazsam, ekstra yemeğe filan çıkmazsam, kişisel harcamam 6-7bini bulmaz. Bu sebeple bir çocuğun da bulacağını sanmıyorum. Ha ama yetiştirme tarzı vardır kimisi aylık kişisel harcamasına 30-40 bin harcar kimi 3-4 bin.
1 ay içinde yaptığım masrafların ekran görüntülerini atıyorum.Hayır ama ben burdaki kadınların masrafları abarttığını düşünüyorum. Keşke biri topik açsa da tartışsak çocuk hariç karı koca aylık masrafınız ne kadar diyeherkes abartır durur kimse de öyle bir harcamayı yapmaz
4 yaşında çocuğum var.Bu yıl kreşe aylık 2300 ödeyeceğim.Ekstra masraflarını çok pahalıya kaçmadan karşılayinca maksimum 4000 işimi görür.Fakat şöyle de bir şey var ki bütün sorumluluğun bende olmasi, yorgunluğum bir 3000 daha eder
Abıniz avukatla konuşsun sizden para isteyeceğine.
Çocuk ikisinin çocugu siz neden para ödüyorsunuz anlamadım.
Herşey ateş pahalısı şimdi yetmiyordur ama her şeyide baba karşılayamaz . İkisinin ortak bir yolu bulmaları gerek .
Abiniz yeni bir yuva kurarsa bu para meselesi büyük sorun olur ortak yolu bulmaları gerek aylık belirli bir bütçe ayarlanmalı.
Çevreye göre uygun bir kreş,hem de çalıştığım okulun üst sokağında.1900 e de var ams çıkış saati çok erken bana uymuyor,yer AnkaraÇok uygunmus bulduğunuz kreş, şanslısınız gercekten
750 ne be kafanızmı iyiHerkes linçlemiş yazdıklarınızın hayatın ben de farkındayım. Ama gerçekten bir çocuğun aylık masrafı 6 binse üç çocuklu hanımlar siz ne yapıyorsunuz? Kuzenim çekişmeli boşandı ve mahkeme 750 lira bağladı. Madem 6 bin masraf mahkemeler neden böyle 750 alan kadınlar ne yapıyor?