4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Bilemiyorum, tatile seyahate çıkmazsam, ekstra yemeğe filan çıkmazsam, kişisel harcamam 6-7bini bulmaz. Bu sebeple bir çocuğun da bulacağını sanmıyorum. Ha ama yetiştirme tarzı vardır kimisi aylık kişisel harcamasına 30-40 bin harcar kimi 3-4 bin.
Konu için kreş masrafını bilmiyorum belki gittiği yere göre ki bazı kreşler örneğin öğretmenlere veya sağlık çalışanlarına farklı tarife uyguluyor, kreşin ücretine ortak katılım olsun 2000 ise 1000i üzerine de çocuğun harcamasına göre makul bir yerde ulaşılsın. Yanlış anlamayın sizi hedef alarak söylemiyorum KENDİ ADIMA SÖYLÜYORUM, 4 yaşındaki Çocuğuma gidip de nike'tan t-shirt almam.

E o zaman abiniz alsın baksın bakalım manevi bütün sorumluluğunu alsın çocuğun. Çocuğun annesi de 1500 nafaka versin abinize görsün ebesinin yüzünü abiniz

7 aylik bebegimin aylik masrafi 4000tl. Su an mama bez var biraz buyuyunce onların yerini et, balik, sosyal aktiviteler, kres vs alacak. Bir giysi alisverisi bile en uygunundan almama ragmen 400tl tuttu. 3000 yetmemesi bana normal geldi ya.
7 aylık misafirciklerim var bir haftadır. Bu bir haftada bebek kıyması aldım 500 gram 84 lira, bir paket bez, ıslak mendil, mama falan aldım 240 lira. iki litre günlük süt yoğurt için, bir bebek deterjanı, bir organik bulaşık deterjanı, yulaf ve tam buğday unu vs aldık 300 lira. Meyvesini sebzesini hesaplayamam. 3-5 günde anne sütü alan bebelere bin lira falan harcadım. Allah yardım etsin çocuk sahibi olanlara.

nike dan çocuğuna 300 tl ye 1 tshirt alabilen kreş parasınında içinde olduğu 3000 tl ile zaten hiç geçinemezdi yani kadın en uygun şekilde yaşıyor diyor zaten herkes konu sahibine... sizde çocuğuma nike almam diyorsunuz

7 aylik bebegimin aylik masrafi 4000tl. Su an mama bez var biraz buyuyunce onların yerini et, balik, sosyal aktiviteler, kres vs alacak. Bir giysi alisverisi bile en uygunundan almama ragmen 400tl tuttu. 3000 yetmemesi bana normal geldi ya.
3000 yetmez elbet ama 6000 yani annenin de 3000 koyduğu haliyle yetmiş olur. Bez ve mama masrafınız var şu anda. Önemli olan iki kişinin aylık geliri 20 bin ise 6-7 binin üzerinde çocuk masrafı çok gerçekçi değil. Herkes gelirine göre yaşıyor maalesef. 10 bine de kreş var sonuçta yelpaze çok geniş.

Sizin kişisel harcamalarınızla bir çocuğun dengeli ve sağlıklı beslenme, eğitim, oyun vs masrafları bir değil bunun farkındasınız değil mi? Sizin karnınız çorbayla da doyar, 4 yaşında bir çocuk protein, vitamin, karbonhidrat almalıdır her öğün dengeli bir biçimde.

Aklıma şey geldi
Annem 24 yaşında 2 çocukla evinde kalakalmis adamın izi yok cep telefonu yok
Hala olacak sahis ne oturuyorsun babamın evinde, git kiraya vereceğiz, biraz da annen baban baksın fln demiş
Annem babasız çocuk büyütmek çok zor Allah kimseye vermesin demiş
Kendi torunu 20 günlük hem annesiz hem babasız kaldı. En son 18 yaşında kayboldu ve ölü bulundu.
Bu hikayelerde olanlar hep çocuğa oluyor
Hala olarak eksik büyüyen çocuğu tamamlama derdinde değil de harcadığı para gözüne batmış en son ne zaman alıp bir dondurma almış Allah bilir
Kız kardeşi olsa aynı mı olurdu acaba
Gercekten hep böyle gördüm hala teyze farkı hep gördüm ya, neden böyle?

Kres varsa 6 7 bin normal gibi. Düşük fiyatli kreslerin yemekleri gercekten cok kotu, yetiskin olarak beni bile rahatsız ediyor. Birde kari koca memurken 2000lik krese degil de daha iyi diye 3000lik olana yollanabilir. Ben sahsen fiyat algimi kaybettim birisi gelip cocugun aylik masrafi 6000 dese de normal derim 10000 dese de normal diyebilirim.

Ahh daha neler var neler. Cok bilinen, fiyatlari uygun olan bir bebek magazasindan alisveris yaptim basit şort tişört, body aldim 400tl verdim çıktım. 3 ay sonra yeniden kışlık alisverisine cikacagiz, aylik doktor kontrolu falan derken liste uzayip gidiyor. Allah gercekten yardimcimiz olsun

7 aylık bebeğin aylık masrafı 4000 mi
Üstelik kreş fiyatı da yokken ne harcıyorsunuz öyle ?
Bakıcı parası mi var bunun içinde

Konusmandaki dengesizliklerin bile farkında değilsin, karar ver bence 6000den fazla masrafi var diyorsun, ben bunun cok daha altını aliyorum bana eski eşini sömürüyorsun diyorsun.
Ben sana sömürüyor musun dedim iyi oku bence yorumu mu Ben sadece tek şey soruyorum. Toplu dediğin alışveriş en son ne kadar tuttu? Buna yanıt vermek bu kadar zor olmamalı. Hakaret etmene gerek yok. Sadece bunu demen yeterliydi bu kadar uzatmaya gerek mi var?

Evet kreşe giden bir çocuğun tüm masrafı en az 6000 dir diyorum. Sen az alırsın tabi zaten konu sahibinin yengesi de 6000 almıyor ki.

Kişi kendinden bilir işi. Demin demedin mi ben çalışmıyorum, eşim kreşi ve diğer masraflarını ödüyor diye? Üstüne nafaka veriyor ama bu yıl zam yapmadım diyen ben değilim. Çalışmayıp çocuğu kreşe gönderen nadir kadınlardan birisin. Üstüne nafaka da alıyorsun. Burada ahkam kesiyorsun sonra. Eşim yaptı toplu masrafı, haberim yok diyemiyorsun.

Abıniz avukatla konuşsun sizden para isteyeceğine.

Çocuk ikisinin çocugu siz neden para ödüyorsunuz anlamadım.

Herşey ateş pahalısı şimdi yetmiyordur ama her şeyide baba karşılayamaz . İkisinin ortak bir yolu bulmaları gerek .

Abiniz yeni bir yuva kurarsa bu para meselesi büyük sorun olur ortak yolu bulmaları gerek aylık belirli bir bütçe ayarlanmalı.

4 yaşında çocuğum var.Bu yıl kreşe aylık 2300 ödeyeceğim.Ekstra masraflarını çok pahalıya kaçmadan karşılayinca maksimum 4000 işimi görür.Fakat şöyle de bir şey var ki bütün sorumluluğun bende olmasi, yorgunluğum bir 3000 daha eder

Bu sene ilk kez nike dan ayakkabı almadım neden acaba?

1 ay içinde yaptığım masrafların ekran görüntülerini atıyorum.
Yaz okulu 2 aylık toplu ödedim. Bunlarin haricinde servis parasi var.
Tenis raketi +300₺
Kıyafetlerini pazardan aldım yaz için onlar da +1500₺ tuttu
+250₺ yaz için sandalet aldım.
+Omega3 ve argivit focus vitaminleri var.
+Astımlı olduğu için özel hastanede takipleri oluyor onlar da masraflı
+ Bu ay doğum günü ve akülü araba istiyor min 2500₺
+Doğum gününü sadece bu iki aile kutlayacağız ama kıyafet ve pastayla en az +2000
Umarım bu kanıtlar sizi tatmin etmiştir. Yani abartmıyoruz. Siz istiyorsunuz ki, çocuk arada büyüsün donanımlı iyi eğitilmiş bir çocuk olmasın ama görüyorsunuz ki donanımlı çocuklar yetişiyor ve yeğeninizin rakipleri bu kişiler olacak.
Çocuğu donanımlı yetiştirmek, topluma sokmak hep masraf.
Dekontlardaki tarihlere dikkat lütfen hepsi aynı ayın masrafları ve kış geliyor :)

Eklentiler

• IMG_20220804_193715.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 80
  • Screenshot_2022-08-04-19-31-06-233_trendyol.com.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 80
  • IMG_20220804_193054.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_20220804_192947.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 86

Çok uygunmus bulduğunuz kreş, şanslısınız gercekten

Abi zaten 1500 oduyormus yetmeyince 1500-2000 civarı daha gönderiyormus. Abi sadece kreş masrafını karşılıyor geri kalan yük annede. O kadarda ödesin bı zahmet kendi çocuğuna

750 ne be kafanızmı iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…