4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Evlilik birliği olsa idi çocuğu nasıl yetiştirmek nasıl giydirmek ne yedirmek istiyorlarsa o kadar masraf olur. Bunun üst sınırı yok. Evlenirken de sadece maaşlarımız ve gelirimize göre de evlenmiyoruz. Genetik mirasın yanında kültürümüzü de aktarıyoruz. Abinizin evlendiği kişi ile giyim kuşam ve yaşayış olarak benzeşmesi gerekir. Abiniz de nafakayı bu nedenle yetersiz bulup çocuğu için birşeyler yapmak istiyordur. Sizden sürekli istemesi elbette saçma olur. İki memurun toplam geliri 20-25 bin bandında ise, çocuğunu kreşe göndereceği de kesin ise 5-6 bin bandında harcama yapar. Daha üstü de yapılır ancak aile birliği de olsa gelirlerine göre yapamayacaklardır. Abiniz kreş ile görüşüp kreş ücretini öğrensin. 3500 gibi bir rakam ise 2500 TL göndersin yeterli bence. Çocukla görüştüğünde kendisi de çocuğa hediye almak ister 500 TL de o zaman kullanır. Her ay görüşemiyorsa kendisi hediye alır kargolar babası gönderdi olur. Sürekli anneye daha fazla para vermesine gerek yok bence. Çocuk da babasının ona doğrudan birşey almasını ister. Yaz girmeden kış girmeden kreş başlamadan önce hediye alınabilir.
Ekleme: Mesela ilk bisikletini babasının alması çocuğu çok mutlu edebilir. Parayı doğrudan anneye vermesine gerek yok. Çocuğa kendini hissettirmiş olur.

Son düzenleme:
Ne kadar çok merak ettin ne kazandığımı, annem mi babam mi karsiliyor kismini. Sanki sana yetmiyor diyip dert yandım. Muhendisim ben sukur bana para yollamana ihtiyacim yok.
Evet merak ettim allahallah. Ayıp bişey değil ki ....Sen sor ben anlatayım istersen, hepimiz yazıyoruz bunları, bu konu bununla ilgili bir konu çünkü.... ne var ki bunda?

Evet merak ettim allahallah. Ayıp bişey değil ki ....sen sor ben anlatayım, ne var ki bunda?
Yorumunu düzenlemişsin, devamına cevap vereyim. Diger kalemleri kucumsemedim ben, yapılan harcamaları kalem kalem belirtme mayetli yazdim ben onlari sadece. Ufak altı bezli, mama yiyen bebekler veya okula giden çocuklara göre 4 yaşındaki çocuğun kres harici masrafi daha az demek istedim. Cunku ek gıda derdi yok, bizimle ayni şeyleri yiyorlar. Kucukken bezi maması ek takviyeleri dünya masraf. Okula gidince okula bagli ekstralari dünya masraf. O yuzden size kiziyorum ilk yorumu yanlis anlayip yaptim dedim belirttim neden oyle yorum yaptigimi yazdim ama anlamak istemiyorsunuz. Bir çocuğun genel gider masrafi 3 asagi 5 yukari bellidir, bizim maddi durumumuz cok iyidir cok yüksek olur, kötüdür kisiyoruzdur daha düşük olur. Bu değişkendir. Konu ben degilim bana taktınız, babasının şikayeti yok benim yok, bende harcıyorum oda harciyor. O özele göndermese ben gönderirim, bunlari biz kendi aramızda konustuk. Bizim kendimize dert ve sorun etmediğimiz birseyi siz niye kendinize dert ettiniz. Karistirdiysaniz hatırlatayım konu sahibi ben degilim. Benim gelir giderlerimi kendinize küresel dunya sıkıntısı ilan ettiniz

Valla küresel değil ama bı merak ettim yani açıkçası yalan değil. Söylemek istemiyorsanız da yapacak birşey yok tabii ki... Konu sahibi haklı o zaman, yenge konusunda. Ne dıyım?

Yahu belki piraye nin dediği gibi komşulardan geçiniyorsunuz biz nereden bilelim

Mesela bir toplu alışverişiniz ne kadar tutuyor?

Aylik hesap yapmak zor ama bir hastalandığında odedigimiz tutar 600den asagi olmuyor. Sadece kışlık alışverişi yaptığım da(basit tisort tayt ayakkabi vs) 1000e yakin tutmustu. Oyle marka giyinen luks yasayan insanlar değiliz. Cocuklarin eksikleri bitmez malesef.
Yarim gün kreşe aylik 1500 vermiştik gecen sene bu sene tam gün 3500 müş..

Yahu belki piraye nin dediği gibi komşulardan geçiniyorsunuz biz nereden bilelim

Mesela bir toplu alışverişiniz ne kadar tutuyor?
O kadar merak ediyorsan ınternetten otur ekle, cocugun yoksa dogur masrafını kendin cikart. Sukur 1 tane başkasının eşyasını kullanmadı. Referans beni baz alirsan sen babasının tüm maaşınida istersin nafaka diye

Valla küresel değil ama bı merak ettim yani açıkçası yalan değil. Söylemek istemiyorsanız da yapacak birşey yok tabii ki... Konu sahibi haklı o zaman, yenge konusunda. Ne dıyım?
Ben anlayana yeterince yorum yaptım kimi hakli görürsünüz kimi görmezsiniz o sizin bakış açınız sizin sorununuz

Ah çok sorry canım bu açıklamasını okumamıştım. İki parça kıyafet ile büyütüyor diye düşünmüştüm bebesini yazık.. Ne kadar ince düşünceli eski eşine bir gram haksızlık yapmayan evde yaşayan mühendis anne

Mühendiscim ben zaten doğurdum hemde 2 tane. Masraflarını da çok iyi bildiğim ve 6000 masrafa çok dediğin için sana uygun olanını sormak istedim ama boşa.. Madem çok fazla sen ne kadar harcıyorsun toplu alışverişe? Eşinden öğrenebilirsin anca. Herşeyi o yaptığı için sanırım haberin yok.

Ayrıca çok şükür ben hala ve henüz evliyim. Kişileri karıştırıyorsun. Toplu alışveriş mi yaptın yoksa yazlık kışlık kafan karışık senin ve çok afresifsin

Sen butun yorumları oku ondan sonra yorum yaparsin yarim yamalak okuyup okuyup yorumlama bence

Sürekli sitede değilim senin gibi. Bir maşallahımızı alırsın

İyi ki eski eşini sömürmüyorsun ama sömürsen acaba neler yapacaksın.
Konusmandaki dengesizliklerin bile farkında değilsin, karar ver bence 6000den fazla masrafi var diyorsun, ben bunun cok daha altını aliyorum bana eski eşini sömürüyorsun diyorsun.

3000 kreşe veriyorum
Kıyafetleri ayakkabısı 500
Oyun parkurudur, oyuncak kitap alması da 500
750 lira da et, meyve, kuruyemiş çeşitli gıdaları vitamin takviyeleri, ilaçları ona gidiyor. Dışarıda yedirmesi, marketten ıvır zıvır alması falan 250 de ona yazsam... Arada doktora da gidiyoruz 250-300 den aşağı çıkamıyoruz.

5.500 falan yani bence.kızım 4 yaşına girecek.
Hı bi de jimnastik bale kursu falan istiyo ona henüz göndermedik. ama kursa da aylık 600 dediler onu da eklerseniz 6000 gidiyor bizim kıza diyebilirim.

3000 istemesi bence normal. Üstüne bi de kadın çocuğun tüm sorumluluğu inu alıyor paha biçilemez bi şey bu bence.

Birsey eklemek isterim bim de artik pahalii

Ve siz bu 750 lirayı normal buluyorsunuz öyle mi? Dikkat edin bekarsınız hayatın ne getireceği belli olmaz.

7 aylik bebegimin aylik masrafi 4000tl. Su an mama bez var biraz buyuyunce onların yerini et, balik, sosyal aktiviteler, kres vs alacak. Bir giysi alisverisi bile en uygunundan almama ragmen 400tl tuttu. 3000 yetmemesi bana normal geldi ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…