- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Evet merak ettim allahallah. Ayıp bişey değil ki ....Sen sor ben anlatayım istersen, hepimiz yazıyoruz bunları, bu konu bununla ilgili bir konu çünkü.... ne var ki bunda?Ne kadar çok merak ettin ne kazandığımı, annem mi babam mi karsiliyor kismini. Sanki sana yetmiyor diyip dert yandım. Muhendisim ben sukur bana para yollamana ihtiyacim yok.
Yorumunu düzenlemişsin, devamına cevap vereyim. Diger kalemleri kucumsemedim ben, yapılan harcamaları kalem kalem belirtme mayetli yazdim ben onlari sadece. Ufak altı bezli, mama yiyen bebekler veya okula giden çocuklara göre 4 yaşındaki çocuğun kres harici masrafi daha az demek istedim. Cunku ek gıda derdi yok, bizimle ayni şeyleri yiyorlar. Kucukken bezi maması ek takviyeleri dünya masraf. Okula gidince okula bagli ekstralari dünya masraf. O yuzden size kiziyorum ilk yorumu yanlis anlayip yaptim dedim belirttim neden oyle yorum yaptigimi yazdim ama anlamak istemiyorsunuz. Bir çocuğun genel gider masrafi 3 asagi 5 yukari bellidir, bizim maddi durumumuz cok iyidir cok yüksek olur, kötüdür kisiyoruzdur daha düşük olur. Bu değişkendir. Konu ben degilim bana taktınız, babasının şikayeti yok benim yok, bende harcıyorum oda harciyor. O özele göndermese ben gönderirim, bunlari biz kendi aramızda konustuk. Bizim kendimize dert ve sorun etmediğimiz birseyi siz niye kendinize dert ettiniz. Karistirdiysaniz hatırlatayım konu sahibi ben degilim. Benim gelir giderlerimi kendinize küresel dunya sıkıntısı ilan ettinizEvet merak ettim allahallah. Ayıp bişey değil ki ....sen sor ben anlatayım, ne var ki bunda?
Valla küresel değil ama bı merak ettim yani açıkçası yalan değil. Söylemek istemiyorsanız da yapacak birşey yok tabii ki... Konu sahibi haklı o zaman, yenge konusunda. Ne dıyım?Yorumunu düzenlemişsin, devamına cevap vereyim. Diger kalemleri kucumsemedim ben, yapılan harcamaları kalem kalem belirtme mayetli yazdim ben onlari sadece. Ufak altı bezli, mama yiyen bebekler veya okula giden çocuklara göre 4 yaşındaki çocuğun kres harici masrafi daha az demek istedim. Cunku ek gıda derdi yok, bizimle ayni şeyleri yiyorlar. Kucukken bezi maması ek takviyeleri dünya masraf. Okula gidince okula bagli ekstralari dünya masraf. O yuzden size kiziyorum ilk yorumu yanlis anlayip yaptim dedim belirttim neden oyle yorum yaptigimi yazdim ama anlamak istemiyorsunuz. Bir çocuğun genel gider masrafi 3 asagi 5 yukari bellidir, bizim maddi durumumuz cok iyidir cok yüksek olur, kötüdür kisiyoruzdur daha düşük olur. Bu değişkendir. Konu ben degilim bana taktınız, babasının şikayeti yok benim yok, bende harcıyorum oda harciyor. O özele göndermese ben gönderirim, bunlari biz kendi aramızda konustuk. Bizim kendimize dert ve sorun etmediğimiz birseyi siz niye kendinize dert ettiniz. Karistirdiysaniz hatırlatayım konu sahibi ben degilim. Benim gelir giderlerimi kendinize küresel dunya sıkıntısı ilan ettiniz
Yahu belkiIki kıyafetle seneyi getiremeyeceği ortada degil mi toplu alışveriş oldugunu anlayamamissiniz toplu diye belirttik hala iki kıyafet yazmışsınız sonra toplu yazmissiniz diyorsunuz ayni mi diye soruyorsunuz. Size ne dememi bekliyorsunuz.
Ben 2 toplu alışveriş yapıyorum yazlığı kisligi baharligi neyi lazımsa icinde oluyor. Bunu ben toplu 2 seferde yaparim siz 4 5 seferde yaparsınız. Ekstra aldığım seyler oluyor tabi ama parca parca aldığım bi kac parca birsey oluyor, onuda hesaba katmam ben.
O kadar merak ediyorsan ınternetten otur ekle, cocugun yoksa dogur masrafını kendin cikart. Sukur 1 tane başkasının eşyasını kullanmadı. Referans beni baz alirsan sen babasının tüm maaşınida istersin nafaka diyeYahu belkipiraye nin dediği gibi komşulardan geçiniyorsunuz biz nereden bilelim
Mesela bir toplu alışverişiniz ne kadar tutuyor?
Ben anlayana yeterince yorum yaptım kimi hakli görürsünüz kimi görmezsiniz o sizin bakış açınız sizin sorununuzValla küresel değil ama bı merak ettim yani açıkçası yalan değil. Söylemek istemiyorsanız da yapacak birşey yok tabii ki... Konu sahibi haklı o zaman, yenge konusunda. Ne dıyım?
Ah çok sorry canım bu açıklamasını okumamıştım. İki parça kıyafet ile büyütüyor diye düşünmüştüm bebesini yazık.. Ne kadar ince düşünceli eski eşine bir gram haksızlık yapmayan evde yaşayan mühendis anneTatlım anlasana ....Hanımefendi çocuğun kreş , okul , doktor , hastane, oyuncak,yıllık toplu kıyafet masraflarını kendisi yapmıyor zaten.... Eşi karşılıyormus hepsini, extra nafaka ödüyormus adam çünkü hanımefendi çalışmıyormuş.....Yiyecek içecek masrafı da sanırım anneanne-dedede.... Ayrıca bu yıl nafakaya zam yapmamış, çünkü eşini sömürmek istemiyormus....ama çevresinde çok fazla eski eşini sömüren kadin varmış...
Mühendiscim ben zaten doğurdum hemde 2 tane. Masraflarını da çok iyi bildiğim ve 6000 masrafa çok dediğin için sana uygun olanını sormak istedim ama boşa.. Madem çok fazla sen ne kadar harcıyorsun toplu alışverişe? Eşinden öğrenebilirsin anca. Herşeyi o yaptığı için sanırım haberin yok.O kadar merak ediyorsan ınternetten otur ekle, cocugun yoksa dogur masrafını kendin cikart. Sukur 1 tane başkasının eşyasını kullanmadı. Referans beni baz alirsan sen babasının tüm maaşınida istersin nafaka diye
Sen butun yorumları oku ondan sonra yorum yaparsin yarim yamalak okuyup okuyup yorumlama benceMühendiscim ben zaten doğurdum hemde 2 tane. Masraflarını da çok iyi bildiğim ve 6000 masrafa çok dediğin için sana uygun olanını sormak istedim ama boşa.. Madem çok fazla sen ne kadar harcıyorsun toplu alışverişe? Eşinden öğrenebilirsin anca. Herşeyi o yaptığı için sanırım haberin yok.
Ayrıca çok şükür ben hala ve henüz evliyim. Kişileri karıştırıyorsun. Toplu alışveriş mi yaptın yoksa yazlık kışlık kafan karışık senin ve çok afresifsin
Sürekli sitede değilim senin gibi. Bir maşallahımızı alırsınSen butun yorumları oku ondan sonra yorum yaparsin yarim yamalak okuyup okuyup yorumlama bence
Konusmandaki dengesizliklerin bile farkında değilsin, karar ver bence 6000den fazla masrafi var diyorsun, ben bunun cok daha altını aliyorum bana eski eşini sömürüyorsun diyorsun.Sürekli sitede değilim senin gibi. Bir maşallahımızı alırsın
İyi ki eski eşini sömürmüyorsun ama sömürsen acaba neler yapacaksın.
Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
3000 de tam değil 1500 nafaka var .kadin 1500 daha istiyor yetmiyor diye6000 lira veriyor anladim 3000 kres 3000 normal diye ben ona gore sömürüyor yazdim. Yanlis anladıysam birsey diyemem yorumlara tekrardan bakicam
Madem öyle kreş parasını abiniz ödesin, 1500 lira dışında da bir masrafa karışmasın. Gayet makul bir paylaşım olur.Nafaka 1500 üzerine 1500-2000 arası yetmiyor diye para istiyor sürekli
Birsey eklemek isterim bim de artik pahaliiAaa aaa terbiyesiz kadın. 1500 neyine yetmiyorda öz yeğeniniz için para istiyor. Kreşe göndemesin, sütü açık eti tavuğu bimden alsın, kıyafetlerini ikinci el dolaptan alsın sürekli, yemeğe oyun alanına götürmesin parklar ne güne duruyor. Kreşe zaten saçmalık konu komşuya bıraksın. Hastalanırsa da aile hekimine götürsün yeter. O zaman yeter 1500₺.
Siz 4 yaşında öz yeğeninize, torununuza giden paraya mı güceniyorsunuz? Yazık abinize zavallı sehpa masa parası ödüyor, ay ne kadar fena bir durum. Annesi kıssın canım çocuktan.
Ve siz bu 750 lirayı normal buluyorsunuz öyle mi? Dikkat edin bekarsınız hayatın ne getireceği belli olmaz.Herkes linçlemiş yazdıklarınızın hayatın ben de farkındayım. Ama gerçekten bir çocuğun aylık masrafı 6 binse üç çocuklu hanımlar siz ne yapıyorsunuz? Kuzenim çekişmeli boşandı ve mahkeme 750 lira bağladı. Madem 6 bin masraf mahkemeler neden böyle 750 alan kadınlar ne yapıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?