İlköğretim Yorum ve Soruları 4.ve 5. sınıf öğretmenleri yardımmm !!!

N&A

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2007
466
0
35
öncelikle merhabalar benim sizden bı rıcam olucak 4. ve 5.sınıfa giden öğrenciye matematikte denklem kurmadan bi problemi nasıl anlatabılırım yanı okulda denklem kurmadan yaptıklarını soluolar onların anlayacagı en yalın sekılde nasıl anlatabılırım bana yardımcı olursanız cok sevinirim bide sizce matematik konusunda hangi kitaplar yararlı olabilir konu anlatımlı ve soru bankası

Ne tür problemler konusunda yardım istiyorsun? Örnek bir prb.yazarsan ona göre cevaplandırlaım.Denklem olayını inan ben unutalı yıllar oluyor.Anlatmak istediğin türde örnek yazarsana iyi olur.

örnek problem yazyım hemen

iki kardeşin yaşlarının farkı 12. büyüğün yaşı küçüğünün yaşının 2 katından 4 fazladır. büyük olanın ve küçük olanın yaşları nelerdir.

bunun gibi mesela bide önerebileceğin bi kitap varmı bana canım.

birinci kardeş yazıp alta geç ikinci kardeş yaz alta geç çıkarma işlemi çizgisini koy.(Farkı dediği için)Alta geç 12 yaz. Yukarıya çık ikinci kardeşin yanına 2 kat +4 yaz.büyük 2 katsa küçük 1 kattır.Küçükler kat problemlerinde bir kat kabul edilir. 4 fazla dediği için 4 çıkarılır yani fazlalaık atılır.12-4=8 2 kat - 1 kat = 1 kat.Farkı dediği için katlar birbirinden çıkarılır. Bir kat kalıyor.Bir kat 8 e eşit.Yani küçük kardeş 8 yaşında.Büyük de 8*2=16, 16+4 =20 yaşında.

Biraz karışık gelebilir ama sanal ortamda ancak böyle anlatabiliyorum.Normalde şema yapmam gerekti.
Kitap Ahmet Buhan matematik,Damla tüm dersler vb kitaplarda bu sorular var.Doğal Sayıların Dört ışlemi ile ılgili problemler bölümlerinde.Bu tür problemlerin adı "Kat prb,Kat ve fazlalık prb.,kat ve eksiklik prb."

çok teşekür ederim çok yardımcı oldun bi sorun oldugunda tekrar yazarım

ya bende bir soru yazsam çıkan 170 eksilen +fark 620 fark kaçtır denklemsiz nasil anlatilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…