4 senelik evliyim ceyiz konusu aklimdan cikmiyor

Gelin alışverişine eşim annem yengem ben çıktık annem ve yengemi götürdüğüme pişman oldum çünkü gereksiz hala kullanmadığım bir çok şey var
Bir de üzerine beğenmemeleri Allahım ne gündü ama

Ben çok iyi anlıyorum seni ,çünkü aynı durumu bende yaşadım ama hiç umrumda olmamıştı çünkü herşeyi alacak imkanım vardı çalışıyordum gerek duymuyordum

Sana yine iyi kötü bohça gelmiş, bana bir iğne gelmedi , herseyimi annem yaptı onu bile götürmemiştim, çeyiz dediğin nedir ki 2 bez parçası için üzülmeye değer mi, esinle mutlu ol bırak çeyizin hiç olmasın

Ciddimisin? Bana ev görmeye hediye bile almadilar. Ne diyim? Denilcek cok sey var ama millet bornoza takmis burda.

Yaaa gerçekten 4 yol geçmiş ve takıyor musun
Yeni gelinin evine hediye ile gidilir bunu herkes bilir bana da gelmedi adetleri böyle demekki dedim ev aldık oturuyoruz içinde gelen giden yok varda hediye yok

Benm kendimi asmam lazım sanırım

Bu tarz şeyleri bizde kız tarafı yapar ama aslında ne demek istediginizi anladım. Siz gelin olarak azıcık şımartılmak değer görmekten bahsediyorsunuz.
Madem çalışıyorsunuz. Kendinize güzel çeyizlik eşyalar alın. Süslü püslü şeyler ben kendi bohçalarımı kendim hazırlayıp kendim süslemiştim:) saçmada olsa olması gerekti yani :)
İçinizde kalan şeyleri alın. Çeyiz sermesi yapın bi odanıza. Komşularınızı davet edin. Bi çay pasta vs yapın. Güzel giyinin saçınızı başınızı yapın. Eğlenin. Yeni gelin gibi :) alay olsun diye demiyorum gayet ciddiyim.

Bizlerde de gelin hamamı yapılır benimde içimde o uktedir mesela :) ama Rabbim izin verir bi çocugum olursa bebek hamamı yapıp telafisini yapıcam. Çok eğlencelidir. Gelin övme yapılır. Çalıp oynanır. Gelin özel giydirilir falan...

Yani elinizde imkan varsa içinizde kalan şeyleri yapın. Hatta kocanızla nişan alışverişine çıkın :) bunlar güzel adetlerdir

Gereksiz yere kendi kendine sorun yapıyorsun, çeyiz dediğiniz nedir ki çoğu kullanılmayacak şeyler, ayrıca çeyizi kız tarafı hazırlar unut artık bu çeyizi mutluluğuna bak
benmi kendimi anlatamiyorum? Annem fazlasiyla ceyiz gelin sandigi hediyeler sac teline kadar hazirladi. evin kürdanina kadar dizdi. sizlere erkek tarafindan bohca gelmiyormu? bazilari cok sasiriyorda benim arkadas cevremde bile erkek tarafi ailesiyle birlikde bohcalar getirir gelin alisverisine cikilir. burda bayanlar yorum yapmisti gelen bohcalarini anlatmislardi. sanirim sizde yok böyle adet

sizde annenizin hazirladigi ceyiz ve gelin sandigi haric erkek tarafindan bohca gelmezmi? süslenmis püslenmis bavul veya sandik gelmezmi? kiz tarafin hazirlandigi zaten fazlasiyla yapildi bana. fazlaydi bile.
Benim konum farkli. maddi durumlari cok iyi. gelin cicegime kadar kendim aldim. insan ince düsünmezmi biraz? ilk gelin sonucta. lifle havlulari koymayi biliyosun. diger seyleri neden yapmiyosun? gercekden anneme helal olsun. gelinimize a- z ye her istedigini yerine getiriyor. uykunu al kizim seni gelin alisverisine cikartcam diyebiliyor. neyse herkes farkli demekkk

Ooo yengeme bi bohça götürdü annem. Kaç tane hurç dolmuştu. Tatlılar çikolatalar...
Beş senelik en az kıyafet vardı. Yengem ikinci çocuktn snra bile daha açılmamış iç giyimlerini giyiyordu. Gecelikler takımlar vs alınır. Yatak örtüsü battaniye alınır. Yani erkeğin annesi kızın baba evinden eski kıyafet getirmesine engel olur. Ayakkabı terlşk çanta vs alınır.
Yatakörtüsü falan da isteğe göredir birer takım.
Ama malesef kültür farkından dolaya bana bunlar hiç yapılmadı. Okdr abartı istemedigm halde...
İnan 10 tl lik tül alsan bütün bohçalar süsleniyo. Ben kendime yaptım oldu bitti. Keşke sizde kendinize yapsaydınız.

Benim anlamadığım tek konu var neden kv ye yükleniyorsun sadece

Gelinliği eşinle seçiyorsun gelin çiçeğini de eşin yanında niye almasın keza kuaför öyle
Bence sen kv ile iyi değilsin

Ben sizi anladım. Kız tarafı ztn çeyizini yapıyo. Nevresimdir havludur lifdir başörtüsüdür vs. Evin tekstil ürünlerini mutfak ürünlerini kız tarafı yapıyor ztn. İyi kötü herkesin annesi yapmıştır.
Her yörede adet farklı. Mesela bizde bornoz seti falan kız çeyizinde olmalı. Ama bazı kayınvalideler onu bile alıyor.ya küçük ev aletine kdr hediye getirenler var.
Siz gelin olarak incelik beklemişsiniz olmamış malesef.
Mesela yengemin bütün iç giyimlerine nazar boncugu takılmştı, hurçlara canlı gül alıp koymuştuk... o her hurcu açtıgında teşekkür ederim anne diye öyle sevinmişti ki... basit ama ince bi hareket.

Dedigim gibi eşinizle nişan alışverişine çıkın:)

demekki anladiniz ve biliyosunuz bohca olayini. kültür farkimi baska biseymi bilemedim. bunlar bilinmesi gereken seyler.

madem sizde kiz tarafi alir herseyi,annen neden yengene aldi:)

demekki anladiniz ve biliyosunuz bohca olayini. kültür farkimi baska biseymi bilemedim. bunlar bilinmesi gereken seyler.
Malesef canım işine gelmeyen kayınvalide için kültür farkı :) baştan sorup konuşulsa halbuki ne iyi olur.
Valla ben nişandan sonra toptancılardan herşeyimi aldım. Eşimede fişleri verdim. Madden abartmadan aldım herşeyimi. Mesela bi çanta bi ayakkabı bi pantolon vs. Normalde bunlar bizde fazlaca yapılır. Artıı her bayramda kıyafeti alınır gelinin. Ayol bizimkiler aradıgında bile zorla knştular:) kültür farkı işte...
Ah ah

onu demek istiyorum. zaten KV le cok anlasiyorum. cokda severim sayarim.iki güne bi isten ciktigmda yanina ugramaya calisirim. Beklentim cok degildi. Altinlae paralar pullar degil. Istedigim sadece yapilmasi gereken ufak seylerdi. bende iki kez bayramda kiyafer aldilar.. baskada olmadi. bayramlik umrumda degil. benim icimde kalan baska sey. ama Allah baska dert vermesin gercekden:)

madem sizde kiz tarafi alir herseyi,annen neden yengene aldi:)
Herşeyi kız tarafı alır demedim. Tekstil ürünlerini kız tarafı alır demek istedim. Havlular nevresimler vs.
Yanlış anlattım sanırım.
Çeyiz sandıgı kızın kendi ailesine düşer mesela bizde. Nakışlarını vs koyması için. Ama son zmnlarda erkek tarafı sandık alıyo ve eşyaları sandıkla götürüyo . Makyaja ayrı kıyafete ayrı:) sonra okdr sandıgı nereye koyuyolar bilmiyorum.
Aslında kız tarafı erkek tarafı demeden herkes gücü yettigince yapsa ne iyi olur. ..
Sizin durum zor. Çünkü maddi sıkıntıları yokmuş. İstese sorsa araştırsa yapabilirlerdi. Sizde tenezül etmeden kendiniz halletmeye çalışmışsınız.
En azından ben maddi sıkıntıları vardı diye içimi rahatlatıyorum:)

Dert etmeyin. Madem aranız iyi sizde alın yanınıza çıkın çarşıya. Ufak tefekte olsa birlkte biişyler alın. Oda mutlu olur.
Önemli olan aranızın iyi olması. Herşeyin telafisi vardır.

Gecen arkadasim bohcasinin resmini yolladi. Sizin anlattiginiz gibi. Her ürüne ayri sandik. ama ne sandiklar anlatamam. Makyaj setine aynali cicekli püsküllü sandik. vücut losyon krem vs ayri sandik, terlik ve cantasi osmanli tepsisine süslemisler. pembe bavulun icinde havlular lifler neveesim takimi. ayriyeten de yas past yapmislar. gelin bohcanizi getirdik diye bir yaziyla. cok tatli seylerdi

Bir çok gelin ya kendisi organize ediyordur ya kayınvalide çok sosyaldir.

Eğer gerçekten aranız iyiyse telafi edeblrsnz bazı şeyleri.

Valla bornozumu,havlumu,mutfak aletlerimi,nevresim takımlarımı,mutfağın herşeyini,yatak odasının herşeyini,perdeleri,nişanı,sözü herşeyi içinde benim ailem yapmıştı. Düğünde erkek tarafının yapması gereken herşeyi eşim yapmıştı. Düğünden sonra toplanan altınlarla ödemiştik. Bende bazen düşününce kendimi salak gibi hissediyorum ama fazla takılmıyorum. Çünkü eşimin ailesinin yapmadığı herşeyi eşim fazlasıyla yaptı,yapıyor. Sizde eşinizden memnunsanız daha ne istiyorsunuz? Üstelik kayınvalideniz de iyi insanmış. Bence daha fazla düşünüp kendinizi doldurmayın. Mutşuluklar

Özellikle soruyorum bunlar olurken eşin ne yapıyordu ? Cevap yok senin kv karşı garezi var resmen

Kuaför masrafını kendin ödemiş olman garip eşin alıyor seni ordan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…