• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 senelik evliyim ceyiz konusu aklimdan cikmiyor

allah bugunlerınızı mumla aratmasın ne dıyeyım
bellıkı hayatda her ıstedıgınız olmus hıc yorulup uzulmemıssınız ayagınız taşa degmemıs heralde
su cok uzuluyorum kahroluyorum dedıgınız konuya burda bırcok kısı tenezzul bıle etmez
onların alacagı aynaya bornoza ıhtıyacınız yok sonucta
verılen deger ceyızle bohcayla olsaydı
burda bırcok gelının sahıp olamayacagı bohcalar yapıldı bana
ama kayınvalıdemle hıc anlasamam. cok kotulukler ettı bana

nedır yanı ? keske onume dunyaları sermeseydı de ınsan olsaydı.

rıca ederım daha kederlı seylere dertlenın bıraz
Haklisiniz. Dertlerim olmadi. Allah kimseye dert göstermesin. Sadece üzüldüm. Her gelinin hayalu vardir. Beklentileri vardir. Evlenecek olan arkadaslarima bakiyorum. Yok gelin alisverisine cikartilmislar. Yok kiyafetler yok makyaj setleri. bana o deger hic verilmedi. Cok cimriler bunu da demem gerekir yani. ama neyse. Kayinananla kötü olmana cok üzüldüm:( insallah ilerde iyi olursunuz coluk cocuga karisinca degisiyor diyorlar. dilerim iyi olursun.

Boşverin gitsin ya 4 yıl olmuş üzüldüğünüz şeye bakın ilerde evlatlarınızın çeyiz sandığını gönlünüzce yaparsınız olur biter :işsiz:

Dugun hazirliklarini karsi tarafa yikip masrafsiz dugun yapanlar var. Rus gelin altin istemiyor diyenleri de duydum ben maalesef. Sizin kayinvalide tarafi da fazla masraf etmemis. Haklisiniz bu verilen degerdir.
Onca ucuz sey yerine bir parca adam gibi bir sey verebilirlerdi.

Siz kendinizi bunlarla uzmeyin sukur baska konularda evinize karismiyorlar daha ust modeli olarak.

Siz gonlunuzce alin soran olursa icimde kalmasin deyin.
Bu güzel yorumunuz icin cok tesekkür ederim. Zaten ceyizi bilen olsa zaten erkek tarafi ne getirir bilirleri ve böyle yorumlar yazmazlardu. Allahdan biliyirum ve görüyorum cevremde. Haklisiniz aynen öyle oldu birazda cimriler napcaksin. Öyle yapmayi düsünüyorum cok sagolun...

Bana da hiçbir şey yapılmadı bohça vs. Alışverişe de çıkmadik. Kayinvalidemin evime verdiği bir çöp dahi yok. Hatta dugune gelmeyenler hediyesini sonra verir ya onları bile görmedim erkek tarafından sadece adını isittim. Takıyor muyum? Hayır. İnsan kendi değerini gerçekten kendi belirliyor. Hatta böylesi çok daha iyi .

Bana da hiçbir şey yapılmadı bohça vs. Alışverişe de çıkmadik. Kayinvalidemin evime verdiği bir çöp dahi yok. Hatta dugune gelmeyenler hediyesini sonra verir ya onları bile görmedim erkek tarafından sadece adını isittim. Takıyor muyum? Hayır. İnsan kendi değerini gerçekten kendi belirliyor. Hatta böylesi çok daha iyi .
Ciddimisin? Bana ev görmeye hediye bile almadilar. Ne diyim? Denilcek cok sey var ama millet bornoza takmis burda.

Ağlamayana meme yok derler istemezsen onlar da kafalarına göre alırlar Herkes yediğinden ikram eder onların da ederi o kadarmış boşveeerr kafanı taktığına değmez benim kaynananın 1 iğnesi yok evimde düğüne bile gelmediler inan kafana taktığına değmez

4 sene sonra mı aklına geldi madem bu kadar önemliydi senin için çeyiz alırken eşinle konuşsaydın şimdi gereksiz yere huzurunu kaçırma

Arkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane el aynasi. pazarda 2 TL
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane elektrikli dis fircasi
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
gidip alip paketleyip süsleyip kendimi
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?
Küphe pahalımıydı

Ağlamayana meme yok derler istemezsen onlar da kafalarına göre alırlar Herkes yediğinden ikram eder onların da ederi o kadarmış boşveeerr kafanı taktığına değmez benim kaynananın 1 iğnesi yok evimde düğüne bile gelmediler inan kafana taktığına değmez
Asla kendi agzimla bisey istemem. Öyle kizlarda varmis ama. Listeler yapip
sukadar altin,su marka gelin ayakkabisi vs vs. Yok aman öyle yapmadim yapmamda.Sadece icimde kaldi sizlere paylasmak istedim. ama birtek ben degilmisim :(

4 sene sonra mı aklına geldi madem bu kadar önemliydi senin için çeyiz alırken eşinle konuşsaydın şimdi gereksiz yere huzurunu kaçırma
4 sene sonra aklima
gelmedi. Hep aklimda zaten. Okadar sevip sayarken,deger verirken, ilk gelinlerine böyle yapmalari beni fazlasiyla üzdü

Esimle cok mutluyum
cok severek evlendik zaten. Aynen öyle sayiyorum zaten(
Bana bi çöp alınmadı, kınamda kına getirilmedi (şaka yapmıyorum kaynana ve görünce el kol sallayarak geldi misafir gibi, allahtan tahmin edip kınamı almıştım gelenlere rezil olmadık),takılacak takı sorulmadığı gibi, aldıklarını nikah günü takarlarken gördüm bi de kaynanadan trip yedim evden çıkarken boş çıkmayayım diye annemin pırlantalarını taktım diye...
İlk kez buraya yazıyorum... dert ettim mi? Asla... unutmadım ama bi kere ne eşime ne kv kişisine yansıttım....
Eşim pırlanta, asla üzmem asla kurmam çünkü el üstünde tutuyor, erkek adam bilmez zaten öyle şeyleri...
Kv ye gelince, resmiyiz zaten, ama asla yüzüne vurmam, ama bana bu kadar kıymet veren kadının da kıymeti ben de bu kadar :) asla o resmiyeti de aşmam ama yaptıklarını da sallamam...
Neden birileri bir şeyleri eksik yaptı ya da yapmadı diye bana prenses gibi davranan kocamla huzurumu bozayım?
Kaynana çatlasın ben böyle resmî resmî takılıp onu sallamazlarmış:) ahahaha

Yanlis anlamada erkek tarafi neyapiyor? millet hep erkek tarafi harciyor saniyor. En büyük masraf kiz tarafina kaliyor. Bütün elektrilikli seyler,mutfakda kürdandan tut yemek takimlarina kadar,kina,nisan söz yatak odasi hepsi kiz tarafina bakar. arada fark var. kiz tarafi taki almaz. erkek tarafi takiyla saloni öder. erkek tarafini savunmayin bana

Cok pardon da erkek tarafi siz T.C kanunlarina göre resmi olarak sevisiceksiniz diye 200-300 kisilik dugun yapip milleti eglendiriyor ustune kurdanini aldiginiz evin mobilyalarini aliyor. Kina da Nişan da kiz tarafinin istegine kalmis bisey masrafi fazla gelicekse yapmazsin arkadasim !

Bana bi çöp alınmadı, kınamda kına getirilmedi (şaka yapmıyorum kaynana ve görünce el kol sallayarak geldi misafir gibi, allahtan tahmin edip kınamı almıştım gelenlere rezil olmadık),takılacak takı sorulmadığı gibi, aldıklarını nikah günü takarlarken gördüm bi de kaynanadan trip yedim evden çıkarken boş çıkmayayım diye annemin pırlantalarını taktım diye...
İlk kez buraya yazıyorum... dert ettim mi? Asla... unutmadım ama bi kere ne eşime ne kv kişisine yansıttım....
Eşim pırlanta, asla üzmem asla kurmam çünkü el üstünde tutuyor, erkek adam bilmez zaten öyle şeyleri...
Kv ye gelince, resmiyiz zaten, ama asla yüzüne vurmam, ama bana bu kadar kıymet veren kadının da kıymeti ben de bu kadar :) asla o resmiyeti de aşmam ama yaptıklarını da sallamam...
Neden birileri bir şeyleri eksik yaptı ya da yapmadı diye bana prenses gibi davranan kocamla huzurumu bozayım?
Kaynana çatlasın ben böyle resmî resmî takılıp onu sallamazlarmış:) ahahaha
Sen cansin! Bende esimleyim
öyleyim. bir dedigimi iki etmez. hic
üzmez. Zaten ayni yerde calisiyoruz birlikde cikip
birlikde gidiyoruz. Ben öyle yapamam ama. o degeri hic görmedim ama cok deger veriyorum. davet ediyorum aksam yemegine hafta sonlari.ama cok üzüldüm senin adina. Kina konusu saka gibi resmen:( pes yani. iyikide hazirlikliymissin. Özelden yaziyorum sana canim...

Bu güzel yorumunuz icin cok tesekkür ederim. Zaten ceyizi bilen olsa zaten erkek tarafi ne getirir bilirleri ve böyle yorumlar yazmazlardu. Allahdan biliyirum ve görüyorum cevremde. Haklisiniz aynen öyle oldu birazda cimriler napcaksin. Öyle yapmayi düsünüyorum cok sagolun...

Sagliginiz olsun her sey yolunu bulur hayatta muhim olan sizsiniz :)

Cok pardon da erkek tarafi siz T.C kanunlarina göre resmi olarak sevisiceksiniz diye 200-300 kisilik dugun yapip milleti eglendiriyor ustune kurdanini aldiginiz evin mobilyalarini aliyor. Kina da Nişan da kiz tarafinin istegine kalmis bisey masrafi fazla gelicekse yapmazsin arkadasim !
Pardon da benim bir yatak odamla annemlerin yaptigi masraf iki koltuga benzemez. cok pardonda. erkek tarafi da pek kiymetlu. masraflarini tam anlamadim? takilam takiyi zaten aliyorlar masraflarini karsiliyorlar. hangi masrafdan bahsettiniz aceba:?

Derde bak :) Saydıklarının hic birini talep bile etmedim kaynanamdan. Ne munasebet bornozumu niye kadin alsin? Ya su basit yasamaktan bi vazgecmedi yurdum insani. 4 senedir bunu mu takiyosunuz cidden? Allah yardimciniz olsun. :)

Back