Annem 4 evre akciğer kanseri çevrenizde duydunuz mu hiç iyileşen bu evrede öğrenmek isterim
Herkesin tümörü kendine. Bu öyle bir hastalık ki kişiye özgü. O yüzden kötü örnekleri dikkate almayın. Tabii ki iyileşebilir. Doktorlar bize istatistik eğrisinin en yüksek frekansını söyler ama her zaman ortalamanın dışında örnekler vardır. O örnek olmak için çabalamak gerekli. Kardeşimin bir arkadaşının annesine teşhis kondu,
doktorlar tedavi etmeyi kabul etmediler, zaten birkaç ay içinde kaybederiz dediler. Eşi terketti. Bir oğlu kaldı kendisine bakacak.
3 yıl oldu, şimdi günde 10 km koşuyor, dağ yürüyüşlerine gidiyor
Benim babam da 4. Evre hastası. Vücutta yaygın metastazı var şu an. 1 yıl oldu teşhis alalı. Önce tedavisi çok iyi gitti. Immunoterapiye başladık, o da fena değildi ama anneme de kanser teşhisi konunca üzüntüden tekrar bütün vücuduna yayıldı. Doktorumuz genelde böyle hastaları 2-3 ay içinde kaybederiz, kemoterapi de işe yaramaz diyeli 3 ay oldu. Kendisi iyileşmemek için elinden geleni yapsa da ben iyileşeceğine inanıyorum. Başka çarem de yok zaten. Bu umuda tutunup onu da ayakta tutmaya çalışıyoruz.
Bu hastalık çok komplike, tedavisi de öyle. Sadece ilaç almak yetmez. Uyku düzeni, beslenmesi, ruh hali. Hepsi tedaviyi desteklemeli. Uyku sorunu yaşarsa uyku ilacı isteyin doktordan. Protein ağırlıklı beslenin, şekerden mutlaka uzak durun. Ben babama hipnoz yapıyordum. Uzmanı değilim ama kendi kendime hipnoz yapmayı biliyorum ve kendimde faydasını gördüğüm için onda da denedim. Kendini daha rahat hissettiğini söyledi. Bunu da araştırabilirsiniz. Yapan tıp doktorları var. Hiçbir yan etkisi de olmaz.
Yüce rabbim şifa bekleyen herkese şifa versin