- 30 Mayıs 2017
- 1.271
- 841
- 123
ay kusura bakmayın da kadının çocuğu olmuyor diye sizin çocuğunuza olan düşkünlüğünü hevesini yanlış yorumluyorsunuz sanki kendisinde yok diye çocuğunuzun canına kast edicek değil. bir çocuk siz de mi var şu kafayı anlayamıyorum gerçekten. valla bizde de 4 aylıkken yemeğin suyuna banıp bile verilir hiiç bir şey olmaz. şu sosyal medyada çocuğunun yüzüne emoji koyup paylaşan annelerdensiniz sanırımKizlar merhaba;
Pazartesi gunu 4 aylik olacak tatli mi tatli bir kizim var.7kg 200gr kuzum azda olsa anne sutu ve agirlikli olarak formul mama ile besleniyor.Beslenme saatlerine herzaman dikkat ederim.
Gelelim benim cildirdigim noktaya!
Benim 40 yasinda 2 senelik evli ve tup bebek tedavisi goren bir gorumcem var.Allah insallah hayirli ve saglikli bir evlat versin ona.Soyleki bu gorumcem bebegim dogdugundan beri benim delirecegim hareketler yapiyor.Yani corba verme meselesine gelinceye kadar coook sey var.
Oncelikle bebegim yeni dogdugunda kafadan destekleme gibi bir olayi yok,cocugu bacaklarina yastik olmadan (!) yatiriyordu.Ben yakalayinca yastik getiriyorum bu sefer kafasini kut diye yastiga birakiyordu.
Cocugu gordugu an ustunu basini cikariyor.Gunde 20 tane hap iciyor vucudu yaniyor dogal olarak ama bebegi aoguk havada cart siye balkona cikarmasi guya hav aldirmasi beni deli ediyor.Hemen yelegini ve eldivenlerini getirip giydiriyorum yavrumun.
En ama en kizdigim hareketi ise bebek arabasini kimseye birakmadan cocugu alip ucmasi!
Arkalarindan bebegin cantasi ile inene kadar fozden kayboluyor.Trafik kurallarina hic uymuyor.Istanbul gibi yerde sen nasil adamin soforlugune guvenerek hareket edebilirsin?
Yanindan kamyin geciyor bebek arabasi ile kamyon arasinda 1 adim nesafe var.Ya da adamlar geri geri gelecek belli yani yol dar yine dikkat etmedrn arabanin arkasjndan gecmeye calisiyir.
Bebek arabasini okadar kaba kullaniyor ki yavrum agzi tukurukten kopuruk dolu merakli ve saskin bir sekilde bakiyor.
Kizima corbalar hazilayacak ve verecekmisim.Bugun sofrada bebegimle otururken kendi kasigi(!) ile agzina tattirmaya calisti hemen kuzumun agzini kapadim ve Allah askina abla verme dedim.Kasigini da elimle ittirdim.Ben senin yoklugunda vallahi verecegim dedi.(Suan okadar ofkeliyim ki icim icime sigmiyor)
Simdi diyeceksiniz ki ben buna izin vermem kim oluyor ki o?
Kizlar inanilmaz sert cikisiyorum.O anda bozuluyor,yuzu dusuyor ama bir kac gun sonra gene ayni teraneler..
Kayinvalidemlerin ilk torunu ve kendisini sever sayarim.Ancak kizi ile herzaman gorusmek zorundayim ayni ortamdayiz.
Ayrica bu konuda kati olmamin sebebi kucuklugumden beri kilolu olmam ve insanlarin benimle hep dalga gecmesi.Ortaokulda bana ayi diye lakap takmislar oyle cagiriyorlardi kizlar ben simdi bakiyorum da yasitlarim 20 kg ise ben 26 kg fqlandim yani.Acik tenli,cilli ve yumuk yumuk elleri ayaklari olunca buyukler seviyor ama yasitlariniz tum bu ozelliklerinizle dalga gecebiliyor.
Oncelikle benim ailemde kiloluydu annem borekte yapardi pilavda.Hergun babamdan aldigim bin liram ile halley aldigimda kizim sen niye aliyorsun alma gel parani bitiktirelim ya da sunu alalim demedi.Bu yanlis beslenmeler taa bugunlere geldi ve hala kilo sorunu cekiyirum.
Ben kizimin brnim gibi olmasini istemiyorum.6 aya kadar ek gidaya gecirmek istemiyorum cunku kilo alimi yerinde.
Benim kocamin cahil cevresi de-sadece gorumcem degil- bebegime nasil cipsler cikolatalar abur cubur alacaklarini planliyorlar oyle seviyorlar cocugumu.
Ben ise disi kaplan gibiyim bu konuda ama gozum herzaman uzerinde olmasina ragmen firsat kolluyorlarmis gibi.
Zaten anksiyetem var hep tetikteyim birde bu durum yordu beni.Uzun oldu kizlar kusura bakmayin yazim hatalarim icinde tlf dan yazdim.Yorumlar icin simdiden tesekkurler.
Bebek alerjileriyle yetişkin alerjileri farklıdır. Ornegin bir yaşından önce hicbir çocuğa domates verilmez alerji nedeniyle. En iyi ihtimal benim bebeğim neden sürekli isilik oluyor dersin. En kötü ihtimal anaflaktik şoka girer. Aynı besine beş yaş çocuğuyla dört aylik bebegin vereceği tepki farklıdır yani. Gerçekten hiç mi meral edip araştırmıyor yada bebeklerinizindoktorlarina sormuyorsunuz. Ben daha iki aylik hamileyken hatmetmiştim bu tür bilgileri.O çocugun bi alerjisi varsa zaten o çorbayı 5 yaşında da içse bi sıkıntı çıkar ortaya neyse kim nasıl istiyosa öyle buyursun bebeğini
Aferin sizeBebek alerjileriyle yetişkin alerjileri farklıdır. Ornegin bir yaşından önce hicbir çocuğa domates verilmez alerji nedeniyle. En iyi ihtimal benim bebeğim neden sürekli isilik oluyor dersin. En kötü ihtimal anaflaktik şoka girer. Aynı besine beş yaş çocuğuyla dört aylik bebegin vereceği tepki farklıdır yani. Gerçekten hiç mi meral edip araştırmıyor yada bebeklerinizindoktorlarina sormuyorsunuz. Ben daha iki aylik hamileyken hatmetmiştim bu tür bilgileri.
Bebek tedavisi stresli bir süreçtir, anne adayını etkiler. Çocuğu olmadığı için de bir bebeğe nasıl davranılacağını bilmiyordur. Ayrıca konu sahibi günde kırk ilaç içtiği için ateş bastığını ve kendine sıcak geldiği için bebeği de üstünü giydirmeden dışarı çıkarttığını söylemiş. Allah aşkına yeni anne olmuş bebeğini korumaya çalışan bir kadınla hiç mi empati kuramıyorsunuz. Siz çocuklarınızı saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde mi büyüktünüz.Aynen ne gerek gormusse bebegi olmuyor gunde 40 hap iciyor hep benim cocugumu kiskaniyorlarin ustu kapali imasi gibi hissetmeme sebep oldu
Cani veren Allah alan Allah yahu bu kadar kibirlenmeyin bebekte hevesi var demekki hepimizin zamaninda agzina birseyler tikistirilmistir yanlislarla dogrularla buyumusuzdur bir eksigimiz yok bin sukur olmedik Aklende bedenende yenilerden daha saglikliyiz corba tattirildi diye cocugun genetigi degismez zaten genetik kodunda varsa ac biraksan suyla beslense olacak olan olur
Allah insallah o gorumcenize ikiz nasip ederde kendi evlatlarini istedigi gibi sever buyutur uzuldum kadina Allah gonlune gore versin
Demek evde anne otoritesi yok bebeginede başkaları bakmak zorunda kalıyoraynı evde yaşıyosunuz heralde. can çıkar huy çıkmaz artık koruyacaksınız. ayrıca alıp kaçıyor demişsiniz nasıl müdahale edemiyosunuz ben anlamadım.
Vermen için de altı aylik dönemin bitmesini beklemen gerekir. Evet kitaplara ve doktorlara göre buyutuyirum bebegimi zira sağolsun bazıları daha iki aylıkken ekmek dilimi tutturmaya çalıştı eline. Tuvalete gitmemi fırsat bilen dondurma yalatmaya bile çalışmıştı.Aferin size
ama siz yanlış okuyorsunuz yazdiklarmi yazık size
ben 4 aylık bebeğe domates yedirsin demedim ama her çocuğun herseye alerjisi olabilir
bunu birşeyi ona vermeden bilemezsin dedim neyse tamam saglıkla , internete gore, kitaba gore ,tek basiniza büyütün bebeklrinizi
Bence yumuşak değil gayet sert tavırlarla karşı çıkıyor...Endişelerinde haklı belki ama bana sert geldi sanki...Yalnız görümce de ilginç neden iddialaşıyor ki. Ben olsam onun yerinde çocuğu kucağıma almam. Uzaktan severim sadece. Değil çorba yedirmeye çalışması, çocuk arabası ile bir yerlere götürmesi vs. Ayrıca hijyen konusunda kesinlikle katılıyorum. Ne demek kendi kaşığı ile çocuğa çorba vermesi...Haklısınız sizin bilginiz dahilinde olmadan bişey yapmamalı. Bence ağırlığınızı koyun biraz fazla yüz vermişsiniz yumuşak davranmışsınız gibi geldi bana
Ama tıbbi bi yorum olarak şunu da eklemek isterim formül mama ile beslenen bebekler 4. Ay da ek besine geçmesi önerilebiliyor. mamadansa yemek yemesi tercih ediliyor çocuğun. Siz doktorunuza danışın isterseniz bu konuda.
Alerjiler ilk bir yıl bağırsak ve midenin yeterince gelişmemesi, olağan reflü durumu ve bağırsakların her yiyeceğe farklı tepki vermesi, yeterince sindirememesi sonucu yerleşik hâl alır. 4 aylık bebeğin midesi ve bağırsağı makarna şehriye türü tahılı sindiremez. O yüzden önce posalı meyve ve sebzeler ile başlanır ek gıdaya. Yani alerji 5 aylık bir bebeği öldürür ama sindirim sistemi gelişmiş 5 yaşındaki çocukta aynı reaksiyonu göstermez.O çocugun bi alerjisi varsa zaten o çorbayı 5 yaşında da içse bi sıkıntı çıkar ortaya neyse kim nasıl istiyosa öyle buyursun bebeğini
Az daha sabret kendi cocugu dogunca seninkiyle ugrasmayi bırakır. O zamana kadar panter gibi bebegini korumaya devam. Ayrica bir ufak tavsiye gorumcejizle disari cikiyorsajiz siz bebegi tasiyin cantalari oKizlar merhaba;
Pazartesi gunu 4 aylik olacak tatli mi tatli bir kizim var.7kg 200gr kuzum azda olsa anne sutu ve agirlikli olarak formul mama ile besleniyor.Beslenme saatlerine herzaman dikkat ederim.
Benim 40 yasinda 2 senelik evli ve tup bebek tedavisi goren bir gorumcem var.Allah insallah hayirli ve saglikli bir evlat versin ona.Soyleki bu gorumcem bebegim dogdugundan beri benim delirecegim hareketler yapiyor.Yani corba verme meselesine gelinceye kadar coook sey var.
Oncelikle bebegim yeni dogdugunda kafadan destekleme gibi bir olayi yok,cocugu bacaklarina yastik olmadan (!) yatiriyordu.Ben yakalayinca yastik getiriyorum bu sefer kafasini kut diye yastiga birakiyordu.
Cocugu gordugu an ustunu basini cikariyor.Gunde 20 tane hap iciyor vucudu yaniyor dogal olarak ama bebegi aoguk havada cart siye balkona cikarmasi guya hav aldirmasi beni deli ediyor.Hemen yelegini ve eldivenlerini getirip giydiriyorum yavrumun.
En ama en kizdigim hareketi ise bebek arabasini kimseye birakmadan cocugu alip ucmasi!
Arkalarindan bebegin cantasi ile inene kadar fozden kayboluyor.Trafik kurallarina hic uymuyor.Istanbul gibi yerde sen nasil adamin soforlugune guvenerek hareket edebilirsin?
Yanindan kamyin geciyor bebek arabasi ile kamyon arasinda 1 adim nesafe var.Ya da adamlar geri geri gelecek belli yani yol dar yine dikkat etmedrn arabanin arkasjndan gecmeye calisiyir.
Bebek arabasini okadar kaba kullaniyor ki yavrum agzi tukurukten kopuruk dolu merakli ve saskin bir sekilde bakiyor.
Kizima corbalar hazilayacak ve verecekmisim.Bugun sofrada bebegimle otururken kendi kasigi(!) ile agzina tattirmaya calisti hemen kuzumun agzini kapadim ve Allah askina abla verme dedim.Kasigini da elimle ittirdim.Ben senin yoklugunda vallahi verecegim dedi.(Suan okadar ofkeliyim ki icim icime sigmiyor)
Kizlar inanilmaz sert cikisiyorum.O anda bozuluyor,yuzu dusuyor ama bir kac gun sonra gene ayni teraneler..
Kayinvalidemlerin ilk torunu ve kendisini sever sayarim.Ancak kizi ile herzaman gorusmek zorundayim ayni ortamdayiz.
Ayrica bu konuda kati olmamin sebebi kucuklugumden beri kilolu olmam ve insanlarin benimle hep dalga gecmesi.Ortaokulda bana ayi diye lakap takmislar oyle cagiriyorlardi kizlar ben simdi bakiyorum da yasitlarim 20 kg ise ben 26 kg fqlandim yani.Acik tenli,cilli ve yumuk yumuk elleri ayaklari olunca buyukler seviyor ama yasitlariniz tum bu ozelliklerinizle dalga gecebiliyor.
Oncelikle benim ailemde kiloluydu annem borekte yapardi pilavda.Hergun babamdan aldigim bin liram ile halley aldigimda kizim sen niye aliyorsun alma gel parani bitiktirelim ya da sunu alalim demedi.Bu yanlis beslenmeler taa bugunlere geldi ve hala kilo sorunu cekiyirum.
Ben kizimin brnim gibi olmasini istemiyorum.6 aya kadar ek gidaya gecirmek istemiyorum cunku kilo alimi yerinde.
Benim kocamin cahil cevresi de-sadece gorumcem degil- bebegime nasil cipsler cikolatalar abur cubur alacaklarini planliyorlar oyle seviyorlar cocugumu.
Ben ise disi kaplan gibiyim bu konuda ama gozum herzaman uzerinde olmasina ragmen firsat kolluyorlarmis gibi.
Zaten anksiyetem var hep tetikteyim birde bu durum yordu beni.Uzun oldu kizlar kusura bakmayin yazim hatalarim icinde tlf dan yazdim.Yorumlar icin simdiden tesekkurler.
Aynen bana birşey söylense çocuğu uzaktan severim, kucağıma bile almam...Demek rahatsız oluyor, hoşlanmıyor diye saygı duyarımDeğişik değişik insanlar var gerçekten... Bir çocuğun ihtiyacı neyse en iyi annesi bilir. Ben olsam çıldırırdım herhalde. İyi niyetli olabilir evet ama yeğenim için annesine şunu yap desem ve annesi beni uyarsa ben bir daha ağzımı açmam. Tuhaf yani bilemedim..
Canım bak benimde kayinvaldem kendi kızının bebegine daha 3.aylıkken emziği reçele batırıp veririrdi küçücük bebeğin ağzına kendi kızı bile bişi demesken ben kızardım kayınvaldme başkasının bebeği içinVermen için de altı aylik dönemin bitmesini beklemen gerekir. Evet kitaplara ve doktorlara göre buyutuyirum bebegimi zira sağolsun bazıları daha iki aylıkken ekmek dilimi tutturmaya çalıştı eline. Tuvalete gitmemi fırsat bilen dondurma yalatmaya bile çalışmıştı.
ilk 6 ay tahıl, pekmez verilmez, ilk 1 yıl bakla, patlıcan, ilk 2 yıl bal verilmez. Bunları sadece kitaplar ve doktorlar söylemez. Köy yerinde de böyle büyütülür bebekler. İçsel bir mekanizmayla tıp eğitimi almamış kadınlar da bilir bunu. O yüzden bir bebeğe en iyi annesi bakar. Bir bebeğe bakan kişi onun sindirim sisteminin gelişmediğini aldığı anne sütü sonrası yaşadığı kolik sancılarından bilir zaten. Bilmeyenler ise ''denemeden bir şey olmaz'' der.Aferin size
ama siz yanlış okuyorsunuz yazdiklarmi yazık size
ben 4 aylık bebeğe domates yedirsin demedim ama her çocuğun herseye alerjisi olabilir
bunu birşeyi ona vermeden bilemezsin dedim neyse tamam saglıkla , internete gore, kitaba gore ,tek basiniza büyütün bebeklrinizi
Pekiilk 6 ay tahıl, pekmez verilmez, ilk 1 yıl bakla, patlıcan, ilk 2 yıl bal verilmez. Bunları sadece kitaplar ve doktorlar söylemez. Köy yerinde de böyle büyütülür bebekler. İçsel bir mekanizmayla tıp eğitimi almamış kadınlar da bilir bunu. O yüzden bir bebeğe en iyi annesi bakar. Bir bebeğe bakan kişi onun sindirim sisteminin gelişmediğini aldığı anne sütü sonrası yaşadığı kolik sancılarından bilir zaten. Bilmeyenler ise ''denemeden bir şey olmaz'' der.
benim anlamadigim neden surekli gorumcenle berabersin surekli sana mi geliyor yada yakinmi oturuyorsun cok sacma yaptiklari sinir bozucu.su arabayi alip kacip gitmesi olayinda kvalideme benzettim ilk kizimda oda oyleydi birakmazdi illa kendi surerdi benden cok hevesliydi.Kizlar merhaba;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?