4 aylik bebege sehriye corbasi !

Bebeği sakın o kadınla yalnız bırakma bence
Ya birakir miyim?Aklima geldi gecenkerde bebegi 10 yasindaki bir akraba cocugunun kucagina vermeye calisiyor hadi evde gezdir diyir.Ben delirdim 10 yaainda hemde erkek cocuguna(yanlis anlamayin kiz coxugunun tutusu ile erkek cocugunun tutusu ayni degil benim kardesim benden 10 yas kucuk nasil tuttugumu iyi biliyorum ki niye bir bebegi cocuga emanet edip gezdir dolastir diyebiliyirsun?) tutturmaya calisti iste.Yani taninmadik yerlerde bebegimi kendi annesiymis gibi gosterme cabasi var farkindayim.Psikolojisi bozuk benim otoritemi kabul etmek istemiyor.Her ayrintinin farkinda ve surekli uyaran modda oldugum icin cevrede gereksiz yere hassas insan oluyorum.Yani hani kimse gormeden birini delirtirler sonra da hic birsey olmamis gibi cevreye lanse ederler ya sen deli oldugunlankalirsin.Iste bu duruma dustum.

Hmmm anladım. Bence bebeğinle biraz başbaşa kalman gerek şu sıra. Görümcen veya kayınvaliden gelmek isterse karnım ağrıyo başım ağrıyo diyip geçiştirebilirsin veya ararlarsa açmayıp uyuyodum diyebilirsin. Eşine de aynen öyle dersin yaa aşkım şu sıralar başım çok ağrıyo da ondan annenleri kabul edemiyorum yoksa biliyosun beni diye

Cok guzel bir tespit...
Her ama her konuda bildigini okur.
Esi ile tanismasina vesile olan akrabamiza bu adamin cocugu olmuyor niye bizi tanistirdi. Demis.Oysaki sorun iki tarafta da var.Kafasina aklina ne gelirse gelsin dusunmeden uygulayan birisi.Ki bu da onu tehlikeli kiliyor.
Esim hiiic anlamiyor bu konulardan ablasinin cok sey bildigini saniyor.
Daha az gorussemde mutlaka karsilasiyoruz kizlar gorusmemem teoride iyi ama pratikte cozumsuz bir yol.
Bu sekilde gittikce daha itici gorunme pahasina sert olacagim.

Ciddiyeti anlasa bile uc bes gun sonra tine ayni hareketler.
Cunku empati duygusu cok dusuk.Aklina geleni dusunmez yapar.Elimden geleni yapiyorum bu konuda.

Çocuğunun edineceği yanlış beslenme alışkanlıkları onu hayat boyu etkileyecek bunu unutma
O yüzden itici görünmek umrunda olmasın...
Ne demek sen görmeden ben yediririm falan
Çok sinirlendim bu lafa
Oyuncak bebek değil o,senin bebeğin
Anlamak istemiyorsa zorla anlatacaksın,başka çaresi yok
Allah sağlıklı,uzun ömürler versin yavruna:)

Amin cok sagolun.Bende bu sozune cok ofkelendigim ve desarj olamadigim icin actim konuyu.Yani tilki gibi olmaliyim bu durumda.Nerden bu hale dustum anlamadim.

hiç biri deilde çocuga abur suvur seker cips verirlerse eline mezardan ebem dedem gelse tanimam net ol kavga çiakr ne istiyorsan yap engellle

Bence haklısınız ama konuyla Alakası olmadığı halde neden tüp bebek tedavisinde olduğunu günde 20 hap içip yandığını belirttiniz merak ettim . Bunları sizde yaşıyor olabilirdiniz

Benimde 5 aylık bebeğim var şükür senin bebeğinin başına gelenler benimkine gelmiyor.Bu söyledigin şeyleri nasıl yaptiriyosun kesinlikle yaptırma küserlerse küskünler.O görümceyi ben varya paralardim.

Şimdi de veremezsin sonra da veremezsin diyceksiniz benim çocuğum benim öngördüğüm beslenme düzenine uyacak hazır gida yemeyecek abur cubur da yemeyecek hele başkasının kaşığından yemek hiç yemeyecek böyle devam ederseniz araya fazla mesafe koymam gerekecek kırmak istemiyorum ama çok sıkıldım deyin. Bu ne böyle ya ben burdan sinir oldum

Bence haklısınız ama konuyla Alakası olmadığı halde neden tüp bebek tedavisinde olduğunu günde 20 hap içip yandığını belirttiniz merak ettim . Bunları sizde yaşıyor olabilirdiniz
Ya kizlar Allah askina tup bebek tedavisi goren insanlari magdur ve zavalli gibi gostermeye calismayin.Yani ne var cocuk istiyir ve tup bebek tedavisi goruyor.Imkanlari varsa gorecek tabiiki de.
Neden tup bebek tedavisi gordugunu belirtigimi soyleyeyim.Cocugu var mi bekarmi gibi sorulara bastan cevap vermek icin.
Neden 20 tane ilac kullandigini belirttim.Ilacin yan etkisi olarak yangi oldugu ve bir bebegin usuyecegi ortami ona degil kendine gore ayarladigi icin.
Tup bebek tedavusi goruyor ve bunu belirttim diye asagiladigimi mi dusunuyorsunuz?Ne kadar yanlis bir on yargi.
Onun yerinde siz de olabilirdiniz bunun yerinde bizde olabilirdik.Burada basimiza gelen imtihanlari mi yaristiralim.Cocuk isteyen bir kisininn tedavi olmasi normal birsey bunu dramatize etmeye gerek yok.
Ben o uzulmesin diye bebegi kucagindan cekip almiyorum bu cok ve cesitli ihmalkarliklar karsisinda kucagindan cekip almak mi dogru? Hayir degil ama bakin bu saatte o rahat yataginda uyurken benim icim icimi yiyor uyuyamiyorum neden?

Bu sekilde bir konusma yapacagimdan emin olabilirsiniz.Kv ye de ayrica siki siki tembihleyecegim.

Cok sinir bozucu eminim cok seviyordur ama benim cocugumda benim kurallarim diye sert bir dille uyarin esinizin yaninda oda soylesin ne bu boyle insanin ici gider...

Doğumuma günler kaldı. En büyük korkum ottan çöpten çocuğunu kıskanan bir anne olmak aman öyle tutmayin, aman şunu vermeyin vs diye çocuğu sevmek isteyenlerin burnundan getirmek
eşim tek yudum bile anne sütü almamış. 35 sene önce küçük bir ilçede formül mama vs zaten yok. Sulandırılmış inek sütü, pirinç unu vs ile büyümüş. Ne kilo, ne başka bir sağlık problemi yok çok şükür. Bebeğin ağzına bir çay kaşığı çorba girdi diye ölmez merak etmeyin. Ama sizin bu psikolojiniz hiç normal değil. Kadının tüp bebek tedavisinin altını çize çize bitirememişsiniz. Allah size vermis, ona vermemis ama bu sizi ondan üstün kılmaz. Siz annesiyseniz, o da halasi, herhalde bebeğinizin kötülüğünü isteyecek hali yok. Bu kadar art niyetli olmayın, abartmayin

Ben olsam çocuğuma dokunmasına bile izin vermezdim. Ne olursa olsun... neden o sallıyor ayağında ya da neden o dışarı çıkarıyor. Yardim edecekse çantaları falan onun taşıması lazım.

Madem yeni doğum yapacaksınız uyarayım, çocuğun ağzına bir kaşık çorba girdi diye ölme riski ne yazık ki var. Birincisi o çorbadaki katı maddeleri öğütecek bir sistemi yok. Bozulabilir, bağırsak düğümlenmesi yaşayabilir, midesinde sorun olabilir. Ikincisi kaşık önce görümcenin ağzına girmiş. Bilmem duydun mu ama bu dünyada mikrop ve virüs denilen görülmez ve zararlı canlılar var. Bebekler için de ciddi risk oluşturuyorlar. Zaten bu nedenle doktorunuz doğumdan sonra sizi de uyaracak ve bebeği opmelerine izin vermeyin diyecek.

Arkadadim tup bebek tedavisini vurguladigim falan yok, bizde bebegi sak diye yapmadik yani 1 sene ilac tedavisi bende gordum.Burada mevzu oh onun yok benim var mevzusu degil cocuk muyuz biz ki idrak edemeyelim bazi seyleri.
Hep bir magdur edebiyati.Bundan veslenmeyi birakin artik ya.Ben elimi cocugumun agzina goturmeye imtina ederken kadin cenesini emziroyor cocuguma.Gel de cildirms.
Corbadan cok sey olur.Bugun cikmayan hastalik yarin cikabilir.Ben yaptim bisey olmadi mantigiyla yaklasamam hicbir seye.40 sene oncesinden cok daha iyi durumdayiz.Bir kasik corba dediginiz yagli salcali bir corba dikkatinizi cekerim.Bir bebegin tattigi ilk sey bu mu olmali.Hic mi vicdanim yok benim cocuguma karsi.

Son düzenleme:
cok yanlis dusunuyorsunuz
su anda bilim 35 sene once bilmedigi dogrulari biliyor , bunlari goz ardi etmek ne kadar dogru?
soylediginiz sey suna benziyor alkollu araba kullandim hicbirsey olmadi , eee ama alkollu araba kullanan baskalari kaza yapip oluyor size birsey olmadi diye dogru mu oldu simdi bu?

cocugunuzu doktorunuzun tavsiyeleriyle yetistirin , neden 6.aya kadar bir kasik bile corba icmemesi gerektigini anlatir size doktorunuz
neden ayakta sallayarak uyutulmamasi gerekrigini , neden belli bir aya kadar her onune gelenin opmemesi gerektigini
bunlar paranoyaklik degil gercekler , insanin evladi canindan bile degerli oluyor ve annelik buyuk sorumluluk , icgudusel olarak onu korumak istiyorsunuz , sizin yapmadiginiz yanlislari baskasinin yapmasina izin vermek mumkum degil
bu evladini baskasindan kiskanmak degil , gozunden bile sakindigin yavrunu korumak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…