Görümce sinir bozucu ama belki de siz herşeye tepki verdiğiniz için artık haklı tepkilerinizi de görmezden geliyor .Kizlar merhaba;
Pazartesi gunu 4 aylik olacak tatli mi tatli bir kizim var.7kg 200gr kuzum azda olsa anne sutu ve agirlikli olarak formul mama ile besleniyor.Beslenme saatlerine herzaman dikkat ederim.
Gelelim benim cildirdigim noktaya!
Benim 40 yasinda 2 senelik evli ve tup bebek tedavisi goren bir gorumcem var.Allah insallah hayirli ve saglikli bir evlat versin ona.Soyleki bu gorumcem bebegim dogdugundan beri benim delirecegim hareketler yapiyor.Yani corba verme meselesine gelinceye kadar coook sey var.
Oncelikle bebegim yeni dogdugunda kafadan destekleme gibi bir olayi yok,cocugu bacaklarina yastik olmadan (!) yatiriyordu.Ben yakalayinca yastik getiriyorum bu sefer kafasini kut diye yastiga birakiyordu.
Cocugu gordugu an ustunu basini cikariyor.Gunde 20 tane hap iciyor vucudu yaniyor dogal olarak ama bebegi aoguk havada cart siye balkona cikarmasi guya hav aldirmasi beni deli ediyor.Hemen yelegini ve eldivenlerini getirip giydiriyorum yavrumun.
En ama en kizdigim hareketi ise bebek arabasini kimseye birakmadan cocugu alip ucmasi!
Arkalarindan bebegin cantasi ile inene kadar fozden kayboluyor.Trafik kurallarina hic uymuyor.Istanbul gibi yerde sen nasil adamin soforlugune guvenerek hareket edebilirsin?
Yanindan kamyin geciyor bebek arabasi ile kamyon arasinda 1 adim nesafe var.Ya da adamlar geri geri gelecek belli yani yol dar yine dikkat etmedrn arabanin arkasjndan gecmeye calisiyir.
Bebek arabasini okadar kaba kullaniyor ki yavrum agzi tukurukten kopuruk dolu merakli ve saskin bir sekilde bakiyor.
Kizima corbalar hazilayacak ve verecekmisim.Bugun sofrada bebegimle otururken kendi kasigi(!) ile agzina tattirmaya calisti hemen kuzumun agzini kapadim ve Allah askina abla verme dedim.Kasigini da elimle ittirdim.Ben senin yoklugunda vallahi verecegim dedi.(Suan okadar ofkeliyim ki icim icime sigmiyor)
Simdi diyeceksiniz ki ben buna izin vermem kim oluyor ki o?
Kizlar inanilmaz sert cikisiyorum.O anda bozuluyor,yuzu dusuyor ama bir kac gun sonra gene ayni teraneler..
Kayinvalidemlerin ilk torunu ve kendisini sever sayarim.Ancak kizi ile herzaman gorusmek zorundayim ayni ortamdayiz.
Ayrica bu konuda kati olmamin sebebi kucuklugumden beri kilolu olmam ve insanlarin benimle hep dalga gecmesi.Ortaokulda bana ayi diye lakap takmislar oyle cagiriyorlardi kizlar ben simdi bakiyorum da yasitlarim 20 kg ise ben 26 kg fqlandim yani.Acik tenli,cilli ve yumuk yumuk elleri ayaklari olunca buyukler seviyor ama yasitlariniz tum bu ozelliklerinizle dalga gecebiliyor.
Oncelikle benim ailemde kiloluydu annem borekte yapardi pilavda.Hergun babamdan aldigim bin liram ile halley aldigimda kizim sen niye aliyorsun alma gel parani bitiktirelim ya da sunu alalim demedi.Bu yanlis beslenmeler taa bugunlere geldi ve hala kilo sorunu cekiyirum.
Ben kizimin brnim gibi olmasini istemiyorum.6 aya kadar ek gidaya gecirmek istemiyorum cunku kilo alimi yerinde.
Benim kocamin cahil cevresi de-sadece gorumcem degil- bebegime nasil cipsler cikolatalar abur cubur alacaklarini planliyorlar oyle seviyorlar cocugumu.
Ben ise disi kaplan gibiyim bu konuda ama gozum herzaman uzerinde olmasina ragmen firsat kolluyorlarmis gibi.
Zaten anksiyetem var hep tetikteyim birde bu durum yordu beni.Uzun oldu kizlar kusura bakmayin yazim hatalarim icinde tlf dan yazdim.Yorumlar icin simdiden tesekkurler.
Çok güzel bir cevap , her harfine katılıyorumÇocuğunuz hakkında kararlar vermek sizin hakkınız bunda haklısınız.
Görümcenin çocuğu yok meselesine gelince,
Ben bir eğitimciyim ve çevremdeki ailelere bazen öneriler veriyorum ( çok ciddi müdehale gereken durumlarda veriyorum öneri yoksa susup oturmayı öğrendim) annelerde şu mantık var "ben anneyim çocuğum hakkında en doğrusunu ben bilirim" kardesim her anne cocugunu mukemmel yetistirmiyor ya. Benim de annemin hatalari vardi elbette benim de olacak. Birinin beni uyarması önlem için iyi olur.
Neyse birine çocuğuyla ilgili şöyle öğretseniz şuna alistirsaniz veya kaliteli Zamanınızı böyle degerlendirseniz daha iyi olur dediğimde "senin çocuğun yok olunca anlarsın o öyle olmuyor" gibi şeyler duyuyorum. Ilk olarak savunma mekanizması olarak çocuksuzluğu yüze vurmak çok yanlış.
İkincisi onlar 15 yaşında 1 evlada ssahipken ben 15inde yüzlerce öğrenciye sahibim gelişim aşamalarını beklentilerini ve ihtiyaçlarını daha iyi gozlemleyemez miyim?
40 yaşında görümceniz belki 40 yaşına kadar neler görmüştür. Mesela size hiç "şimdi hafif hafif yemek sularının tadına bakmazsa ilerde yemek seçer" gibi bir argümanla geldi mi? Çünkü bu çok sık rastlanan bir durum. Belki kadının böyle bir kaygısı vardır ve bunu engellemeye çalışıyordur...
Kilo alması kaygısına gelirsek çocuğunuza sağlıklı olduğunu düşündüğünüz şeyleri fiziksel olgunlasmasini göze alarak doyabilecegi kadar verin. Gelişim çağında bir birey abur cubur ve fast food yemezse obez olmaz rahat olun büyür. Ben de sizin gibi kilolu çocukluk geçirdim ama hep bi noktadan sonra boya verdi. Eski konumdan bakabilirsiniz. İyi günler.
9 yasindaki oglum halley almayip para biriktiriyor , sizi neden sasirtti ki bu kadar?Görümce sinir bozucu ama belki de siz herşeye tepki verdiğiniz için artık haklı tepkilerinizi de görmezden geliyor .
Kafasına yastık koymaması lak diye koyması falan sizin abartınız gibi geldi bana , az çok çocuğu tutmayı biliyordur herhalde . 25 günlük oğlum var abisinden dolayı nelere maruz kalıyor bi görseniz . Yani sinirleriniz bozulduğu için Her harekete kızıyorsunuz sanırım .
Abur cubur meselesini bende çok kafaya takıyorum. Ama lütfen çok yasaklayıcı olmayın , çevrenizdeki tipler sizden gizli çocuğunuza verirse en sinir bozucu ve kabul edilemez bu olur bence . Bi de çocuğunuz sizde kızabilir yasakladığınız için. Mesele diyorsunuz ki kimse beni yönlendirmedi , yönlendirselerdi halley almayıp para Mı biriktirecektiniz ?? Çocuk olarak bunu yapabilecek miydiniz gerçekten . Bebeğiniz için Daha bu yaşta kilo takibi çok erken değil mi , bu hususta sakinleşmeniz laZım , kendi bilinçaltınızda çocuğunuzu yetiştirmeyin
Gorumceniz niye cocugunuza bu kadar karisiyor bu hakki niye verdiniz? Ilk olumsuz durumda uyarmayinca malesef boyle uzuyor.ikaz edin .Kizlar merhaba;
Pazartesi gunu 4 aylik olacak tatli mi tatli bir kizim var.7kg 200gr kuzum azda olsa anne sutu ve agirlikli olarak formul mama ile besleniyor.Beslenme saatlerine herzaman dikkat ederim.
Benim 40 yasinda 2 senelik evli ve tup bebek tedavisi goren bir gorumcem var.Allah insallah hayirli ve saglikli bir evlat versin ona.Soyleki bu gorumcem bebegim dogdugundan beri benim delirecegim hareketler yapiyor.Yani corba verme meselesine gelinceye kadar coook sey var.
Oncelikle bebegim yeni dogdugunda kafadan destekleme gibi bir olayi yok,cocugu bacaklarina yastik olmadan (!) yatiriyordu.Ben yakalayinca yastik getiriyorum bu sefer kafasini kut diye yastiga birakiyordu.
Cocugu gordugu an ustunu basini cikariyor.Gunde 20 tane hap iciyor vucudu yaniyor dogal olarak ama bebegi aoguk havada cart siye balkona cikarmasi guya hav aldirmasi beni deli ediyor.Hemen yelegini ve eldivenlerini getirip giydiriyorum yavrumun.
En ama en kizdigim hareketi ise bebek arabasini kimseye birakmadan cocugu alip ucmasi!
Arkalarindan bebegin cantasi ile inene kadar fozden kayboluyor.Trafik kurallarina hic uymuyor.Istanbul gibi yerde sen nasil adamin soforlugune guvenerek hareket edebilirsin?
Yanindan kamyin geciyor bebek arabasi ile kamyon arasinda 1 adim nesafe var.Ya da adamlar geri geri gelecek belli yani yol dar yine dikkat etmedrn arabanin arkasjndan gecmeye calisiyir.
Bebek arabasini okadar kaba kullaniyor ki yavrum agzi tukurukten kopuruk dolu merakli ve saskin bir sekilde bakiyor.
Kizima corbalar hazilayacak ve verecekmisim.Bugun sofrada bebegimle otururken kendi kasigi(!) ile agzina tattirmaya calisti hemen kuzumun agzini kapadim ve Allah askina abla verme dedim.Kasigini da elimle ittirdim.Ben senin yoklugunda vallahi verecegim dedi.(Suan okadar ofkeliyim ki icim icime sigmiyor)
Kizlar inanilmaz sert cikisiyorum.O anda bozuluyor,yuzu dusuyor ama bir kac gun sonra gene ayni teraneler..
Kayinvalidemlerin ilk torunu ve kendisini sever sayarim.Ancak kizi ile herzaman gorusmek zorundayim ayni ortamdayiz.
Ayrica bu konuda kati olmamin sebebi kucuklugumden beri kilolu olmam ve insanlarin benimle hep dalga gecmesi.Ortaokulda bana ayi diye lakap takmislar oyle cagiriyorlardi kizlar ben simdi bakiyorum da yasitlarim 20 kg ise ben 26 kg fqlandim yani.Acik tenli,cilli ve yumuk yumuk elleri ayaklari olunca buyukler seviyor ama yasitlariniz tum bu ozelliklerinizle dalga gecebiliyor.
Oncelikle benim ailemde kiloluydu annem borekte yapardi pilavda.Hergun babamdan aldigim bin liram ile halley aldigimda kizim sen niye aliyorsun alma gel parani bitiktirelim ya da sunu alalim demedi.Bu yanlis beslenmeler taa bugunlere geldi ve hala kilo sorunu cekiyirum.
Ben kizimin brnim gibi olmasini istemiyorum.6 aya kadar ek gidaya gecirmek istemiyorum cunku kilo alimi yerinde.
Benim kocamin cahil cevresi de-sadece gorumcem degil- bebegime nasil cipsler cikolatalar abur cubur alacaklarini planliyorlar oyle seviyorlar cocugumu.
Ben ise disi kaplan gibiyim bu konuda ama gozum herzaman uzerinde olmasina ragmen firsat kolluyorlarmis gibi.
Zaten anksiyetem var hep tetikteyim birde bu durum yordu beni.Uzun oldu kizlar kusura bakmayin yazim hatalarim icinde tlf dan yazdim.Yorumlar icin simdiden tesekkurler.
bu ayrıntıdan sonrasını okumadim ???
Ben debu ayrıntıdan sonrasını okumadim ???
+1000Bebek tedavisi stresli bir süreçtir, anne adayını etkiler. Çocuğu olmadığı için de bir bebeğe nasıl davranılacağını bilmiyordur. Ayrıca konu sahibi günde kırk ilaç içtiği için ateş bastığını ve kendine sıcak geldiği için bebeği de üstünü giydirmeden dışarı çıkarttığını söylemiş. Allah aşkına yeni anne olmuş bebeğini korumaya çalışan bir kadınla hiç mi empati kuramıyorsunuz. Siz çocuklarınızı saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde mi büyüktünüz.
Bana karsu ustunluk cabasinda oldugu dogru.BEbege seninde bu anan cok biliyor birtek o dogurmus sanki diye konusuyor.Evlerimiz yakin malesef ayni ortamlardayiz.Ben 10 gun gormesem 11. Gun goruyorum yani.Kendi bebeği olsa bak nasıl ona özen gösterir gözünden bile sakinir
Senin ki olunca vur bayır aşağı
Üstelik sana karşı üstünlük kurmaya çalışıyor seni takmiyorum benim dediğim diyor
Saçları yolunasi tipler bunlar
Bebeğin az beslenmesi kilosunun az olması gerekmez büyüyecek boya gidecek zaten yürümeye başlasın iyice zayıflayacak . Sürekli aynı ortamdasınız diye o kadını çekmek zorunda degilsiniz öyle güzel bir cevap çevrilir ki o kadına felegi sasarKizlar merhaba;
Uzağa tasinabiliyorsaniz taşınınBana karsu ustunluk cabasinda oldugu dogru.BEbege seninde bu anan cok biliyor birtek o dogurmus sanki diye konusuyor.Evlerimiz yakin malesef ayni ortamlardayiz.Ben 10 gun gormesem 11. Gun goruyorum yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?