- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.048
- 498
İnşallah görümce nin bebeği olur da rahatlarsın.Kizlar merhaba;
Pazartesi gunu 4 aylik olacak tatli mi tatli bir kizim var.7kg 200gr kuzum azda olsa anne sutu ve agirlikli olarak formul mama ile besleniyor.Beslenme saatlerine herzaman dikkat ederim.
Gelelim benim cildirdigim noktaya!
Benim 40 yasinda 2 senelik evli ve tup bebek tedavisi goren bir gorumcem var.Allah insallah hayirli ve saglikli bir evlat versin ona.Soyleki bu gorumcem bebegim dogdugundan beri benim delirecegim hareketler yapiyor.Yani corba verme meselesine gelinceye kadar coook sey var.
Oncelikle bebegim yeni dogdugunda kafadan destekleme gibi bir olayi yok,cocugu bacaklarina yastik olmadan (!) yatiriyordu.Ben yakalayinca yastik getiriyorum bu sefer kafasini kut diye yastiga birakiyordu.
Cocugu gordugu an ustunu basini cikariyor.Gunde 20 tane hap iciyor vucudu yaniyor dogal olarak ama bebegi aoguk havada cart siye balkona cikarmasi guya hav aldirmasi beni deli ediyor.Hemen yelegini ve eldivenlerini getirip giydiriyorum yavrumun.
En ama en kizdigim hareketi ise bebek arabasini kimseye birakmadan cocugu alip ucmasi!
Arkalarindan bebegin cantasi ile inene kadar fozden kayboluyor.Trafik kurallarina hic uymuyor.Istanbul gibi yerde sen nasil adamin soforlugune guvenerek hareket edebilirsin?
Yanindan kamyin geciyor bebek arabasi ile kamyon arasinda 1 adim nesafe var.Ya da adamlar geri geri gelecek belli yani yol dar yine dikkat etmedrn arabanin arkasjndan gecmeye calisiyir.
Bebek arabasini okadar kaba kullaniyor ki yavrum agzi tukurukten kopuruk dolu merakli ve saskin bir sekilde bakiyor.
Kizima corbalar hazilayacak ve verecekmisim.Bugun sofrada bebegimle otururken kendi kasigi(!) ile agzina tattirmaya calisti hemen kuzumun agzini kapadim ve Allah askina abla verme dedim.Kasigini da elimle ittirdim.Ben senin yoklugunda vallahi verecegim dedi.(Suan okadar ofkeliyim ki icim icime sigmiyor)
Simdi diyeceksiniz ki ben buna izin vermem kim oluyor ki o?
Kizlar inanilmaz sert cikisiyorum.O anda bozuluyor,yuzu dusuyor ama bir kac gun sonra gene ayni teraneler..
Kayinvalidemlerin ilk torunu ve kendisini sever sayarim.Ancak kizi ile herzaman gorusmek zorundayim ayni ortamdayiz.
Ayrica bu konuda kati olmamin sebebi kucuklugumden beri kilolu olmam ve insanlarin benimle hep dalga gecmesi.Ortaokulda bana ayi diye lakap takmislar oyle cagiriyorlardi kizlar ben simdi bakiyorum da yasitlarim 20 kg ise ben 26 kg fqlandim yani.Acik tenli,cilli ve yumuk yumuk elleri ayaklari olunca buyukler seviyor ama yasitlariniz tum bu ozelliklerinizle dalga gecebiliyor.
Oncelikle benim ailemde kiloluydu annem borekte yapardi pilavda.Hergun babamdan aldigim bin liram ile halley aldigimda kizim sen niye aliyorsun alma gel parani bitiktirelim ya da sunu alalim demedi.Bu yanlis beslenmeler taa bugunlere geldi ve hala kilo sorunu cekiyirum.
Ben kizimin brnim gibi olmasini istemiyorum.6 aya kadar ek gidaya gecirmek istemiyorum cunku kilo alimi yerinde.
Benim kocamin cahil cevresi de-sadece gorumcem degil- bebegime nasil cipsler cikolatalar abur cubur alacaklarini planliyorlar oyle seviyorlar cocugumu.
Ben ise disi kaplan gibiyim bu konuda ama gozum herzaman uzerinde olmasina ragmen firsat kolluyorlarmis gibi.
Zaten anksiyetem var hep tetikteyim birde bu durum yordu beni.Uzun oldu kizlar kusura bakmayin yazim hatalarim icinde tlf dan yazdim.Yorumlar icin simdiden tesekkurler.
bosuna savunmayin kendinizi , gayet guzel aciklamissiniz neden bahsettiginiziArkadadim tup bebek tedavisini vurguladigim falan yok, bizde bebegi sak diye yapmadik yani 1 sene ilac tedavisi bende gordum.Burada mevzu oh onun yok benim var mevzusu degil cocuk muyuz biz ki idrak edemeyelim bazi seyleri.
Doğumuma günler kaldı. En büyük korkum ottan çöpten çocuğunu kıskanan bir anne olmakaman öyle tutmayin, aman şunu vermeyin vs diye çocuğu sevmek isteyenlerin burnundan getirmek
eşim tek yudum bile anne sütü almamış. 35 sene önce küçük bir ilçede formül mama vs zaten yok. Sulandırılmış inek sütü, pirinç unu vs ile büyümüş. Ne kilo, ne başka bir sağlık problemi yok çok şükür. Bebeğin ağzına bir çay kaşığı çorba girdi diye ölmez merak etmeyin. Ama sizin bu psikolojiniz hiç normal değil. Kadının tüp bebek tedavisinin altını çize çize bitirememişsiniz. Allah size vermis, ona vermemis ama bu sizi ondan üstün kılmaz. Siz annesiyseniz, o da halasi, herhalde bebeğinizin kötülüğünü isteyecek hali yok. Bu kadar art niyetli olmayın, abartmayin
Allahim insallah bir tane de olsa saglikli ve hayirli bir evladi olsun.Cok sikintidayim inanin.Allah razi olsun.İnşallah görümce nin bebeği olur da rahatlarsın.
Anlattıkların benim meselelerine benziyor. Çocugu asla yalnız bırakma onunla. Özellikle bebek arabasını verme küsersin küssün.. Sen annesin.
Bebeğiniz doğmak üzereymiş, sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım. Doğmadan önce öğrenmeniz gereken şeyler var, bence biraz daha araştrmacı bir anne olmalısınız. Çünkü; bebeklerin sindirim sistemleri gelişmeden verilen 1 çay kaşığı çorbanın bile önemi var. Kaldı ki 1 yaş öncesi tuz, hakiki zeytinyağı haricindeki yağlar, baharatlar yasak. “Nolur canım tuzlu yese” diyip ileride yaşanan tansiyon hastalığının da sebebini aramayalım.Doğumuma günler kaldı. En büyük korkum ottan çöpten çocuğunu kıskanan bir anne olmakaman öyle tutmayin, aman şunu vermeyin vs diye çocuğu sevmek isteyenlerin burnundan getirmek
eşim tek yudum bile anne sütü almamış. 35 sene önce küçük bir ilçede formül mama vs zaten yok. Sulandırılmış inek sütü, pirinç unu vs ile büyümüş. Ne kilo, ne başka bir sağlık problemi yok çok şükür. Bebeğin ağzına bir çay kaşığı çorba girdi diye ölmez merak etmeyin. Ama sizin bu psikolojiniz hiç normal değil. Kadının tüp bebek tedavisinin altını çize çize bitirememişsiniz. Allah size vermis, ona vermemis ama bu sizi ondan üstün kılmaz. Siz annesiyseniz, o da halasi, herhalde bebeğinizin kötülüğünü isteyecek hali yok. Bu kadar art niyetli olmayın, abartmayin
Yalnız şu da var görümceniz tüp bebek tedavisi görüyorsa bebek sahibi olma stresi yüzünden size zarar verecek şekilde davrandığını da düşünmuyordur.O yüzden görümcenize çok sert çıkmadan etkili uyarılar yapın derim, o da sizin bileceğiniz şey. Çünkü kadının elinde değil biraz da anladığım kadarıyla.Bizimde yiğenlerimiz var ama asla annesine sormadan bir şey yapmayız, hatta çocuk annesi yokken beni yadırgayıp ağlamasın diye annesinin yanına özellikle götürüp kucağımda sevdiğim zamanlar oluyor. Ne demek çocuğu kimseye sormadan alıp götürmek falan. İnsan başkasının çocuğunun sorumluluğunu alırken tereddüt eder bir kere. Siz çocuğunuzu kimsenin eline vermeyin ya da başka türlü yollar izleyin o zaman, çünkü bayağı bayağı haklısınız yani. Şahsen 5 aylık yiğenimi tutmakta bazen zorlanıyorum diye yengem kucağıma kendisi vermesine rağmen istemediğim zamanlar oluyor ama o da nasıl tutacağım diye gösteriyor sağ olsun vakit geçir yiğeninle diyor. Davulun sesi uzaktan hoş gelir şimdi burdan sallamam kolay olabilir ama kendimi yengemin yerine koyunca hak veriyorum size, sert tavırlar takınmaya başlayın. Koruyun çocuğunuzu, eşinizi de uyarın bu konuda. Tabi ailevi birliğiniz için çok aşırıya kaçmazsınız o ayrı ama uyarın çevrenizi.
1 yudum yemek suyundan neredeyse ölecek bir bebek tanıdım. Sadece bir yudum daha fazlası değil. Siz az bile yapıyorsunuz. Hala o kadının eline çocuk veriyorsunuz. Arabayı sürmesine müsade ediyorsunuz. Gerektise sırtına bağla ama kucağına verme. Bir bebeği en iyi annesi tanır ve evet annesi düşünür. Ben de bu insanların rahatlığına şaşırıyorum. Ha bu arada bastan bahsettiğim yemek bakladir. Hastalığın adı da favizm dir. Aman dikkat derim.
Bence oturup şükretmelisin bak 4 aylık sağlık lı sihhatli bebeğin var yanında allah bagişlasinYa kizlar Allah askina tup bebek tedavisi goren insanlari magdur ve zavalli gibi gostermeye calismayin.Yani ne var cocuk istiyir ve tup bebek tedavisi goruyor.Imkanlari varsa gorecek tabiiki de.
Neden tup bebek tedavisi gordugunu belirtigimi soyleyeyim.Cocugu var mi bekarmi gibi sorulara bastan cevap vermek icin.
Neden 20 tane ilac kullandigini belirttim.Ilacin yan etkisi olarak yangi oldugu ve bir bebegin usuyecegi ortami ona degil kendine gore ayarladigi icin.
Tup bebek tedavusi goruyor ve bunu belirttim diye asagiladigimi mi dusunuyorsunuz?Ne kadar yanlis bir on yargi.
Onun yerinde siz de olabilirdiniz bunun yerinde bizde olabilirdik.Burada basimiza gelen imtihanlari mi yaristiralim.Cocuk isteyen bir kisininn tedavi olmasi normal birsey bunu dramatize etmeye gerek yok.
Ben o uzulmesin diye bebegi kucagindan cekip almiyorum bu cok ve cesitli ihmalkarliklar karsisinda kucagindan cekip almak mi dogru? Hayir degil ama bakin bu saatte o rahat yataginda uyurken benim icim icimi yiyor uyuyamiyorum neden?
O çocugun bi alerjisi varsa zaten o çorbayı 5 yaşında da içse bi sıkıntı çıkar ortaya neyse kim nasıl istiyosa öyle buyursun bebeğiniBir kaşık çorba içti diye ölmez demişsiniz ona cevap vermek istedim. Evet ölebilir!
Besin alerjisi varsa, örneğin domatese alerjisi varsa milyonda bir ihtimal de olsa ölebilir. Yada en aşırı fazla pişik olur. Bebeğin halası kötülüğünü istemez fikrinize katılıyorum ama ‘hiç kimse’ annesi kadar bebeğin sağlığını , iyiliğini düşünemez. Size de hayırlı doğumlar , ‘ottan çöpten kıskanan ‘ bir anne olmazsınız endişelenmeyin, öyle bir potansiyel Yok sizde.
Aynen ne gerek gormusse bebegi olmuyor gunde 40 hap iciyor hep benim cocugumu kiskaniyorlarin ustu kapali imasi gibi hissetmeme sebep oldubu ayrıntıdan sonrasını okumadim ???
Ağzındaki uçuk bakterisi yüzünden bebekler ölüyor! Bırak kaşıkla vermeyi bebeğin öpülmemesi lazım. Bebek kedi köpek yavrusu gibi değil insan yavrusu uluortada büyümez sürekli kollanması lazım sonra 4 aylık bebekte antibiyotik mi kullanalım o da en iyi ihtimalle!O çocugun bi alerjisi varsa zaten o çorbayı 5 yaşında da içse bi sıkıntı çıkar ortaya neyse kim nasıl istiyosa öyle buyursun bebeğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?