• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 aylik bebege sehriye corbasi !

Kimse çocuğumu alip bebek arabasında deli gibi kafasına göre gidemez.
Kafasına göre dokunamaz bile.
Sizin görüş açınız da pek rahat
Ne kadar abartiyorsunuz. Kimse dediginiz halası. Eger bi akil hastalığı yoksa, bebeğe bile isteye zarar vermez herhalde. Neden kimse dokunamaz? Benim bebegime dokunduklari zaman, sevdikleri zaman ben cok mutlu oluyorum. Sevgiyle buyuyen bir cocuk olsun istiyorum.
Butun bebekler Allaha emanet. Evet en cok anneler ustune titriyor. Ama bebegim benim kontolumdeyken de bir kaza olabilir. Bunu kasıtlı yapabileceğim düşünülebilir mi? Ima edenin canını alırım. Halasına nasil boyle bir imada bulunabiliriz? Normal mi yani

Bu mesajimdan 7 gun sonra dogum yaptim. Sut urunleri ve yumurta alerjisi vardi. Anne sutu aldigi icin ben tum sut urunleri ve yumurta olan şeyleri yiyemiyordum. Her misafirlikte olan tereyagli pilav, yogurtli salatalar, sehriye corbasi, tum paketli gidalar aylarca diyet listemdeydi. Cok zorlandim. Herkes, aman ye işte bir lokmadan ne olacak diyordu. Psikolojik olarak bitmiştim.
Istanbuldaki en iyi iki profesöre gittim. Bebegimin kakasindan devamli kan geliyordu alerji sebebiyle. Bu iki profesör de, alerji testine bile hic ihtiyac duymadan, benim diyetimi tamamen ortadan kaldirdi ve bebegime de 5 aylikken ek gida basladi. Ek gidayla beraber hersey duzeldi.
Doktora aglaya aglaya kakasindaki kanları gosterirken, "sen bunu hic farketmesen de, hic diyet yapmasan da bu bebek iyilesecek. En kotu ihtimalle cok kan gelirse biraz kansizlik olabilir" dedi.
Hic diyet yapmadan anne sutu verdim ve ek gidaya 5 aylikken başladım. Simdi bebegim yumurta akı ve yogurt dahil herseyi yiyebiliyor. Aman alerji diye doktoru dinlemeyip fazla hassasiyet gosterseydim, eminim simdi cok kotu durumdaydık.
Hemşireler daha 3 4 saat once dogmus bebege giydirdigim yeleği bile cikardilar hep. Ben giydirdim onlar cikardi. Sonra ben de giydirmemeye karar verdim :)
Kucagina alan kimseye alma demedim. Oyle tutma, basina yastik koy bilmem ne demedim. Herkesin doya doya sevdiği ve sevgiye de doya doya buyuyen bi bebegim var. Evet tuz seker vs kesinlikle vermiyorun. Ama kirk yilda bir babannesi agzina bi lokma verdiğinde de kiyameti koparmıyorum.
Cocugu surekli birseylerden koruma psikolojisi anneyi cok yoran ve bebege zarar veren bir durum olduğunu dusunuyorum

Bütün çocuklarımı bu yöntemle büyüttüm. Sevgiyi çok verdim , korudum.

Ama hiç bir zaman abartı sınırlarım olmadı. O öptü , bu yedirdi diye hiç takılmadim.

Çok giydirmedim , kendim ne yediysem ki sağlıklı beslenirim onlardan verdim.

Babaannesi 3 aylıkken çay kaşığıyla bir şeyler veriyordu görmemezlikten geldim.

Büyütecek, cinnet geçirecek meseleler değil bunlar.

Bazı anneler korumayı yanlış anlıyor.

O arkadaşlarınıza lütfen söyleyin dünya sağlığı ve bebeklerin sağlığı için lütfen uyarın, saçmalamasınlar!!
4aylık bebek ayol daha dilini ağzında tutmayı başaramıyor her yanı salya vs. döneminde ne çorbasından bahsediyorsunuz!!!!
En fazla 2 3 kaşık yoğurt , havuç, patates püresi verilir yani o da 3gün kuralına uyarak verilir..tatdırılır en fazla.
bebek yağlı salçalı çorbayı ne yapsın allahaşkına??

Adı üstünde bebek yahu, mama püresi vb yiyebilir.
Olur iletirim mesajınızı

Kizlar merhaba;
Pazartesi gunu 4 aylik olacak tatli mi tatli bir kizim var.7kg 200gr kuzum azda olsa anne sutu ve agirlikli olarak formul mama ile besleniyor.Beslenme saatlerine herzaman dikkat ederim.
Gelelim benim cildirdigim noktaya!
Benim 40 yasinda 2 senelik evli ve tup bebek tedavisi goren bir gorumcem var.Allah insallah hayirli ve saglikli bir evlat versin ona.Soyleki bu gorumcem bebegim dogdugundan beri benim delirecegim hareketler yapiyor.Yani corba verme meselesine gelinceye kadar coook sey var.
Oncelikle bebegim yeni dogdugunda kafadan destekleme gibi bir olayi yok,cocugu bacaklarina yastik olmadan (!) yatiriyordu.Ben yakalayinca yastik getiriyorum bu sefer kafasini kut diye yastiga birakiyordu.
Cocugu gordugu an ustunu basini cikariyor.Gunde 20 tane hap iciyor vucudu yaniyor dogal olarak ama bebegi aoguk havada cart siye balkona cikarmasi guya hav aldirmasi beni deli ediyor.Hemen yelegini ve eldivenlerini getirip giydiriyorum yavrumun.
En ama en kizdigim hareketi ise bebek arabasini kimseye birakmadan cocugu alip ucmasi!
Arkalarindan bebegin cantasi ile inene kadar fozden kayboluyor.Trafik kurallarina hic uymuyor.Istanbul gibi yerde sen nasil adamin soforlugune guvenerek hareket edebilirsin?
Yanindan kamyin geciyor bebek arabasi ile kamyon arasinda 1 adim nesafe var.Ya da adamlar geri geri gelecek belli yani yol dar yine dikkat etmedrn arabanin arkasjndan gecmeye calisiyir.
Bebek arabasini okadar kaba kullaniyor ki yavrum agzi tukurukten kopuruk dolu merakli ve saskin bir sekilde bakiyor.
Kizima corbalar hazilayacak ve verecekmisim.Bugun sofrada bebegimle otururken kendi kasigi(!) ile agzina tattirmaya calisti hemen kuzumun agzini kapadim ve Allah askina abla verme dedim.Kasigini da elimle ittirdim.Ben senin yoklugunda vallahi verecegim dedi.(Suan okadar ofkeliyim ki icim icime sigmiyor)
Simdi diyeceksiniz ki ben buna izin vermem kim oluyor ki o?
Kizlar inanilmaz sert cikisiyorum.O anda bozuluyor,yuzu dusuyor ama bir kac gun sonra gene ayni teraneler..
Kayinvalidemlerin ilk torunu ve kendisini sever sayarim.Ancak kizi ile herzaman gorusmek zorundayim ayni ortamdayiz.
Ayrica bu konuda kati olmamin sebebi kucuklugumden beri kilolu olmam ve insanlarin benimle hep dalga gecmesi.Ortaokulda bana ayi diye lakap takmislar oyle cagiriyorlardi kizlar ben simdi bakiyorum da yasitlarim 20 kg ise ben 26 kg fqlandim yani.Acik tenli,cilli ve yumuk yumuk elleri ayaklari olunca buyukler seviyor ama yasitlariniz tum bu ozelliklerinizle dalga gecebiliyor.
Oncelikle benim ailemde kiloluydu annem borekte yapardi pilavda.Hergun babamdan aldigim bin liram ile halley aldigimda kizim sen niye aliyorsun alma gel parani bitiktirelim ya da sunu alalim demedi.Bu yanlis beslenmeler taa bugunlere geldi ve hala kilo sorunu cekiyirum.
Ben kizimin brnim gibi olmasini istemiyorum.6 aya kadar ek gidaya gecirmek istemiyorum cunku kilo alimi yerinde.
Benim kocamin cahil cevresi de-sadece gorumcem degil- bebegime nasil cipsler cikolatalar abur cubur alacaklarini planliyorlar oyle seviyorlar cocugumu.
Ben ise disi kaplan gibiyim bu konuda ama gozum herzaman uzerinde olmasina ragmen firsat kolluyorlarmis gibi.
Zaten anksiyetem var hep tetikteyim birde bu durum yordu beni.Uzun oldu kizlar kusura bakmayin yazim hatalarim icinde tlf dan yazdim.Yorumlar icin simdiden tesekkurler.
ya ben ayar oluyorum bu olaylara çocuk benim çocuk siz kim oluyorsunuz herkes yerini sınırını bilmeli 4 aylık cocuga çorba vermekte ne 6. ayda başlanır ve tadımlık başlanır kızım 1 yaşında benden habersız kımse bısey vermez veren olursa da cok pis terslerim hiç taviz vermem görümceniz kendi çocugu gibi sahiplenmiş ben sizin yerinizde olsam araya mesafe koyarım yada cingar cıkarır bir daha hiç görüşmem çocugumdan kıymetli değil ayrıca annesi babası varken o niye sürüyor bebek arabasını anlamadım tam sopalıkmış görümceniz

Ne kadar abartiyorsunuz. Kimse dediginiz halası. Eger bi akil hastalığı yoksa, bebeğe bile isteye zarar vermez herhalde. Neden kimse dokunamaz? Benim bebegime dokunduklari zaman, sevdikleri zaman ben cok mutlu oluyorum. Sevgiyle buyuyen bir cocuk olsun istiyorum.
Butun bebekler Allaha emanet. Evet en cok anneler ustune titriyor. Ama bebegim benim kontolumdeyken de bir kaza olabilir. Bunu kasıtlı yapabileceğim düşünülebilir mi? Ima edenin canını alırım. Halasına nasil boyle bir imada bulunabiliriz? Normal mi yani
Balkona çıkarması falan normal mi soğukta ?
Yada bebek arabasını hunharca sürmesi ?
Annesi yokken yüzsüzce çorba icircem demesi ?
Bunları normal karşılıyorsaniz zaten hiç cevap vermeye gerek yok

Balkona çıkarması falan normal mi soğukta ?
Yada bebek arabasını hunharca sürmesi ?
Annesi yokken yüzsüzce çorba icircem demesi ?
Bunları normal karşılıyorsaniz zaten hiç cevap vermeye gerek yok
Aileyle inatlasirsaniz,bu cocugun sahink benim, benden baskasi elleyemez, opemez,sevemez, dokunamaz, yediremez vs imaji verirseniz, cocugunuza şahsi malınız muamelesi yaparsaniz ve bunu halasina karsi yaparsiniz, sen yokken iciririm diye nahoş bir yola başvurur. Tabi ki dogru degil ama buna sebep olan yine annenin kendisi.

Merhaba. Ben de alerjik bebek annesiyim. Hem bebegime yedirmemem hem de yememem gereken çok kalabalik bir besin listesi var. Bir yıldır sizin gorumcenize karşı verdiğiniz savaşı bebeğimin hayatı tehlikesini hiçe sayan bir akraba yiyinina karşı veriyorum. Çok yorucu, bubaltici bir süreç ve insanin gerçekten öfkeden gözünü karartacak kadar düşüncesiz olabiliyor insanlar.

Merak ediyorum şu an nasilsiniz, çözümlendi mi acaba sorun?
1 senelik konuyu neden hortlattınız o kadar uzun konuyu okudum bide tarihe dikkat etmemişim, yorum yapmadan bir bakın bi zahmet

Son düzenleme:
Aynı ortama girme, neden gelmiyorsun diye darladiklarinda da 'cocugumu istemediğim şekilde yetiştirmenizi istemiyorum. Güzel söyledim olmadı, uyardım olmadı...daha da degistiginize emin olana kadar gelmeyi düşünmüyorum, kusura bakmayin' de.
Bu kadar basit
Zorunda falan değilsin kimseye gitmeye .
Şu saydıklarının onda birini ben yapsam ablam evinin kapısından sokmaz
Çocuğun sana muhtaç ve sen onu böyle insanlardan koruyamiyorsan kendini sorgula.
Hatır ile gönül ile şimdiden ipleri millete vermişsin, BUYUK bir tepki vermediğin sürece bu böyle gider, sokaklarda bol bol olan laf söz dinlemeyen, şımarık , herkese tövbe dedirtecek bir kıza sahip olursun nur top gibi

1 senelik konuyu neden hortlattınız o kadar uzun konuyu okudum bide tarihe dikkat etmemişim, yorum yapmadan bir bakın bi zahmet
O kadar uzun konuyu okumak zorunda kalmanız beni derinden sarstı. Bana verdiğiniz tavsiyeyi okumadan once kendiniz uygulasaydınız ikimiz de bu kadar yaralanmazdık ve dünya daha güzel bir yer olabilirdi.

Neyse ki ben kendimi bir konuya yorum yapmakta o konu yoruma açık oldugu muddetce ozgur oldugum telkininde bulunarak yatistirmayi başardım bir nebze. Siz de deneyin.

Bunu yapmasının tek sebebi var; kıskançlik... kendi cocugu olmuyor diye başkasının evladını kıskanan cok insan gördüm ben. Bu görümceniz de kiskanç biri. Allah da sınıyor işte... Belki aranizda beni topa tutacaksıniz ama özeti bu...
Kilo sorununda da bilinçli bir insansiniz. Allah'ın izniyle bu kiloları verirsiniz ve evladinizı bilinçli yetiştirirsiniz. Kolay gelsin

4 aylik bebek ek gidaya gecerse obez mi oluyomus? Zaten doktorlar 4 aydan sonra baslayabilirsin demiyo mu? Birden oturup kebap yedirmicen karnini doyurmican ek gidayla ok, ama bi cay kasigiyla sebze puresi verilir. Brokoli patates karnabahar havuc puresi gibi. Ilk ikisinde ole basladim ben. En kucukte 6 aydan sonra basladim ek gidaya tam anlamiyla, cunku hazir degildi ek gida icin.
4 aylık başlayınca obez olmaz belki ama sindirim sistemi 6 aydan sonra artik almaya hazır oluyor. Omur boyu yiyecek zaten neden acele ediliyor anlamiyorm.2 ay daha beklense ne kaybedilir

4 aylık başlayınca obez olmaz belki ama sindirim sistemi 6 aydan sonra artik almaya hazır oluyor. Omur boyu yiyecek zaten neden acele ediliyor anlamiyorm.2 ay daha beklense ne kaybedilir
Bilnem herkesin kendi tercihi. Ben ikisinde baslamstm son besikte 6 ay bekledim hazir olmadigi icin. Kimi bebek ister kimi istemez.

5 yasinda oglum var ve annem ona ölür yani ilk torunu asiklar birbirlerine.
sadece bir kere annemin trafikte söfore guvenip arabayla karsiya gectigini gordum.
oyle buyuk kavga ettim ki tovbe etti.
siz nasil arabayi boyle dikkatsizce suren birine verirsiniz.
ustelik uyarilarinizi dikkate almayan biri.
bu isler bir kere basa gelir tekrari olmaz.
yanan sizin cigeriniz olur.
Allah esirgesin.
gorumcem degil beni doguran kadin olsun farketmez.
hayret ediyorum

Kilo probleminin beslenmeden çok atalardan getirilen ırsı özelliklerle alakalı olduğunu düşünüyorum.

Anne tarafımda da baba tarafımda da kilo problemi yok. Bizde de yok.

Özel olarak dikkat etmiyorum ya da diyet yapmıyorum.

Çok germeyin kendinizi kilo problemi olacak diye. Artık her şeyin bir çaresi var.

Görümce kötü bir kadın değil ama bazı şeyleri anlayamıyor gibi geldi bana. Nereye bastığını fark edemeyen savruk bir tip. Fesat değil .

Orta yolu bulun bence.

Kırmadan halledin.

Yolarım. Döverim. Kovarım. Asarım. Keserim gibi yorumlar da yazılmış ama karar sizin.

Kötü niyet seziyorsanız elbette tepkiniz sert olsun. O kadarını siz daha iyi bilirsiniz.

Sen bırak çorbayı morbayı da bebek arabasini alip hızlı hızlı gözden kaybolmak ne demek en önce onu düşün! Ne demek ya trafik kurallarina uymadan arabalara bakmadan yollara atlaması! Kim oluyor o? Senin bebegine Allah korusun birsey olsa kim verecek hesabini! Ömür boyu paramparca olacaksin! Çok sinirlendim öyle böyle degil eger bu anlattigin görümce benim görümcem olsaydi Allah yaratti demem saçından tuttugum gibi parçalardim!! Benim de 10 aylik bi bebegim var elbet ölüm Allahtan ama bu resmen canilik bile bile tehlikeye atmak bebegi! O kadindan uzak dur. Bunu söylemek istemezdim ama sözüm meclisten dışarı senin görümcen hasta! Bebegi olmadigi icin sanirim bu manyakliklari. Yok mu boyle manyaklar? Vaaar. Uzak dur o pislikten..

Aklen pek sağlıklı olduğunuzu düşünemedim yalniz.
10 kasim 2017 tarihli bir konudan kendinize polemik ortami yaratma derdindesiniz muhtemelen konu sahibiyle ayni gorustesiniz ve siz saglikli ben sagliksizim ok kabul
Hadi bask sayfalarda oynayin iyi forumlar

Back