- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.129
- 208
Elbette çocuklar düşe kalka büyüsün ama işte gıdanın telafisi yok. Siz inansanız da inanmasanız da bir çay kaşığı çorbadan ölen bebek var ne yazık ki.Linç edildimtek tek alintilayamadim, umarım bana cevap verenler görür.
Bu benim şahsi fikrim tabii ki, gelen geçen çocuğun ağzına birşeyler soksun demiyorum. Bir çay kaşığı çorba içecek diye kendini kaybeden bir anne, uzun vadede o çay kaşığı çorbadan daha çok zarar verir çocuğa diyorum. Umarım anlatabilmişimdir.
Annenin çocuğuna ve çocuğuna yaklaşanlara olan tutumu, tavrı, genel psikolojisi, çocuğun yiyip içtiğinden daha önemli bence. Allah korusun, telafisi olmayan şeyler dışında, üşütürse bir şekilde iyileşir, düşerse bir şekilde kalkar. Ama üsutmemesi, düşmemesi için insan üstü çaba sarf eden bir annesi olursa, ilerde o çocuğun daha büyük sorunları olur. Hayat insanı pamuklara sarmiyor.
Kaldı ki, tamamen anne sütüyle beslenemeyen bebekler ek gidaya erken başlar zaten. 4 aylık bir bebek künefe yesin demiyorum ama bir çay kaşığı çorbadan da öleceğine inanmıyorum.
Umarım bebeğim doğduğunda aynı fikirleri düşünmeye devam edebilirim
dogurdugunuz zaman tekrar goruselim:)Linç edildimtek tek alintilayamadim, umarım bana cevap verenler görür.
Bu benim şahsi fikrim tabii ki, gelen geçen çocuğun ağzına birşeyler soksun demiyorum. Bir çay kaşığı çorba içecek diye kendini kaybeden bir anne, uzun vadede o çay kaşığı çorbadan daha çok zarar verir çocuğa diyorum. Umarım anlatabilmişimdir.
Annenin çocuğuna ve çocuğuna yaklaşanlara olan tutumu, tavrı, genel psikolojisi, çocuğun yiyip içtiğinden daha önemli bence. Allah korusun, telafisi olmayan şeyler dışında, üşütürse bir şekilde iyileşir, düşerse bir şekilde kalkar. Ama üsutmemesi, düşmemesi için insan üstü çaba sarf eden bir annesi olursa, ilerde o çocuğun daha büyük sorunları olur. Hayat insanı pamuklara sarmiyor.
Kaldı ki, tamamen anne sütüyle beslenemeyen bebekler ek gidaya erken başlar zaten. 4 aylık bir bebek künefe yesin demiyorum ama bir çay kaşığı çorbadan da öleceğine inanmıyorum.
Umarım bebeğim doğduğunda aynı fikirleri düşünmeye devam edebilirim
Az once cinner getirdim zaten agladi ama anladi sanirim.Insallah.Bir cinnet herşeyi çözer demişler.
Kalbi kırılır, huzurunuz kaçar falan ama bence büyük bir kavga çıkarın, birkaç kere kapı sesini duymaniza rağmen içeri almayın falan. Azıcık istenmedigini anlasın.
Kadının size saygısı sıfır, sizi anne olarak bile görmüyor. Siz neden inatla ısrarla onu evinize alıyorsunuz?
Hem ileride sizin hayır dediğinize o evet der, çocuğunuz yüz bulur hiç otorite sağlayamaz Diniz.
Ablamın da tam o kadarlık bebesi var, su dediklerinizin onda birini yapsam evine almaz beni. Kendi kaşığından çorba vermek ne demek ya? Mikrop kapsa 'anasi bakamadi' derler bı de utanmadan
Yine cinnetlik bişey dememişsin ki,gayet kibar davranmissin.Abla,abla,abla....Az once cinner getirdim zaten agladi ama anladi sanirim.Insallah.
Yorumu gönderdiler sonra gördüm son yazdıklarınızı. O aglayinca siz de aglasaydiniz keşkeAz once cinner getirdim zaten agladi ama anladi sanirim.Insallah.
Hayir hayir yanlis anlamam asla.Anksiyetem ve okb m var.Her ayrintiya dikkat ederim kendime degil ama bebegime cok hassasim.Onu farkli gormuyorum tabiikide neler yasadigini ben biliyorum ve inu destekliyorum her konuda iyimser davraniyorum.O sadece nerede duracagini bilemiyor bu konuda catisiyoruz.Yorumlarınızı okudum ben de tüp bebek tedavisi gören sebepsiz infertilite grubunda yer alan bir kadınım.26 yaşındayım 5 yıllık evliyim.3.5 yıldır normal yollarla denedik ilk tüp bebek deneyimim olacak sadece transferim hazırlığım kaldı. Özellikle tüp bebek diye belirtmeniz yanlış anlaşılmaya oldukça elverişliydi, benden belki yaşça büyük Ve daha fazla iğne kullanmış olabilir ama ben hiç yanmadım ilaç kullandığım için. (Toplamda 10-12 günlük süre içerisinde 26iğneden bahsetiyorum) keşke bahsederken bu özel durumundan dolayı üzerine gitmek istemiyorum ama... nasıl bir yol izlemeliyim gibi yazsaydınız.Sanırım çok sinirli olduğunuzdan yazamadınız.
Sonraki yorumları okuyunca anlattıklarınızı gerçekten görümcenizin bilinçsiz olduğu kanısına vardım.Benim de yeğenlerim var Ve ablam da kardeşim de bebeklerini bana gözü kapalı emanet ederler.Ablamın oğlu şu an 4yaşında ben çocuk istemezken ve yaşım oldukça da genç olduğu halde işi olduğunda bırakır giderdi. 21-22 yaşlarındaydım.Çocuk aç mı tok mu anlıyor saatlerine de gayet uyuyordum.Altını hiçbir zaman ıslak bırakmadım.Ablam Yen'i doğduğunda yıkamaya çekinirken üzerini ben giydiriyordum.( ablamın ilk bebeği değil kızı şu an 17yaşında) .
Kardeşimin bebeği de şu anda 16 aylık annesinin bilgisi dışında hiçbir şey vermiş değilim. Hatta birçok besin konusunda da kendim allerji açısından uyarmışlığım vardır.( kız kardeşim de ben de sağlıkçıyız üstelik )
Genel bir yorum yapıyorum bir de ;
Benim şahsi görüşüm , bir kişinin çocuğu olmaya bilir hiç olmaya da bilir tedavi görüyor oladabilir lütfen o anlamaz o nerden bilsin gibi önyargılardan uzak durun. Ben bana farklıymışım gibi davranılmasından hoşlanmadığım için ailemin ailesi bir miktar eski kafalı yapıda oldukları için bu durumu söylemedim bile.
Bahsedilen görümce gerçekten anlayışsız Ve bilinçsiz bir örnek olsa da ısrarla tedavi durumu beni rahatsız etti. Farklı değil olması gerektiği gibi davranın bence.
Bir de fazla evhamlı gördüm annesi sizi. Ani ve sert tepkiler veriyormuşsunuz izlenimi edindim.Tabi ki o kadına baktırmayın bana da güven vermedi ama isterseniz güvendiğiniz anneniz kardeşiniz kim varsa bir sorun acaba öylemisiniz? Yanlış anlamayın sizi etkiler bu durum diye söylüyorum.
Beni okadar iyi anlamussiniz ki gercekten tebrik ediyorum tesekkurler.Yorumu gönderdiler sonra gördüm son yazdıklarınızı. O aglayinca siz de aglasaydiniz keşke
Madem ağlayan haklı oluyor...
Bence kibar davranmaya çalışmanıza hiç gerek yok.
Bebeği severken anneyi kötüleyen 'sevme şeklini' çok iyi biliyorum, iyi niyetle yapılan bu hareket çocukla sizin ilişkinize de zarar verebilir. Benim annem de ne zaman kedinin maması bitse-doldurmasam, kumunu bir süre temizlemesem kediye dönüp 'annen bakamıyorum mu sana? Aç mı bırakıyor seni? Oooy oy, al birtanem bu mamayı. Sen bana gel aç olunca, annen vicdansiz' falan diyor. O böyle yaptıkça içten içe kediden soğuyorum. Çok sinir bozucu...
Ayrıca tüp Bebek tedavisini siz yazmasaydiniz zaten ilk gelecek soru '40 yaşında gorumcenizin kendi çocuğu var mı? ' olucakti, siz de ikinci mesajınızda yazacaktiniz.
Konuyu doğru anlamamıza yardımcı olacak bir bilgi bana göre.
Söylediğiniz konularda tedavinize devam ediyorsunuz o zaman değil mi ?Hayir hayir yanlis anlamam asla.Anksiyetem ve okb m var.Her ayrintiya dikkat ederim kendime degil ama bebegime cok hassasim.Onu farkli gormuyorum tabiikide neler yasadigini ben biliyorum ve inu destekliyorum her konuda iyimser davraniyorum.O sadece nerede duracagini bilemiyor bu konuda catisiyoruz.
Kilit cumleleriniz ilk paragrafinizdaKizlar az once bir olay oldu.
Bugun kv evine misafir gelecek bende gittim.Kahvalti yapiyoruz arkami donmemle ayaga kalkmam bir oldu.
Gorumcem bebegi ayagina almis salliyor ama yuzune bebegin az once mama yerken kullansigimiz ve mama dokulmus kusma bezini ortmus.Abla yapma niye cocugun oksijenini kesiyorsun dedim aldim cocugun yuzunden.
G. Hemen tepki gosterdi nolacak sanki herseyi sen biliyorsun biz hicmi cock sallamadik falan filqn.dedimki abla yapma Allab askina ben dr a sirdum bunlari yapma etme diyor brn ona uyuyorum dedim.Sen boyle yaparsan ben nasil obur odaya gideyim nasil dedim.Ben ozaman cocuga bakarim demem dedi.(yani sorunun kokeni belli oldu kizlar ben ona cocugumu baktirmaliymisim gibi kendi kendine gorev bellemis cunku millet pazarabgezmeye gittiginde akrabalar cocugunu ina birakiyorlardi.Ancak bu cocuklar benimki gibi 4 aylik degil 3-4 yasindaki cocuklar)
Bende bakma abla zatn ben cocuga bakiyorum ne gerekirse dr a sormadan yapmiyorum dedjm.
Bu sefr ben boyle cocuk yetistiren insan gormedim dedi ve agladi.
Yapma abla Allah askina bak sen 1 goruyorsan ben 10 goruyorum 4 aydir esimin yaninda yumusak yatakta degil bebegin besiginin yaninda sert cekyatta yatiyorum.Cocuk tukurugundennbogulacak gibi oldugu icin dedim.Ben konustum ama sen dunde cok buyuttun kasigin ucuyla verecejtim cok kucuk seylere cok tepki foateriyorsun dedi.
Bende dr a sorarak davrandigimi soyledim.Ben dr dedikce sinirleniyor kizlar yani ona gore ben dr a degil onlarin tecrubesine gore hareket etmeliyim.
Ben bundan sinra bazi konularda karismayacagim dedu.
Icimsen bir oh cekerek oturuyorum simdi.
Bu arada tup bebek tedavusu goruyit onun cocugu yok benim var oh diye davrandigimi dusunen arkadaslar siz iyimisiniz?
Bebek sahini olmak meziyet midir Allah askina meziyet karakterle olur.Ben acimasiz bir insan degilim ben bilincli olmaya calisiyorum ben her aninda o bebegin yanindayjm.Ben nasil icim rahat edecek donup arkama bile kahvalti masasinda olamayacak miyim? Ben ona bebegime bakma gorevi vermedim ki bunu ima edecek bir davranista bile bulhnmadim.Onun anlayamadigi sey nerede durmasi gerektigini bilme konusu.Bebegimi sevsin oksasin konussun onunla ama daha 4 aylik bebegime beni sikayet ederek laf sokan bir insan benden daha sahiplenici olmaya calisan insanbbir kenarda dursun.
Burada yapmaya calistigi sey bebek bakimina yardimci olmak degil.Cubku bebek uyuyaorsa yattigi gerden alirken sirtini kontrol etmez.Bebek altini kirletse huysuzlansa da anlamaz.Karni aciksa mama vermek aklina gelmez.Bebege corba verdiginde hosuna gidiyor.Egleniyor sadece bu.Cocugu olmuyor diyr asagilama nesir ya vicdansiz miyiz biz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?