4.5 yaşındaki kızımın takıntıları..

Benim kocamda ikizler ve onunda bazı takıntıları var . Benimde yükselenim ikizler bendede bariz var . Ayakkabım ile çorabımın pantolonunu uyumu mesela , tabakları masaya koyarken tüm tabaklar aynı model olmalı . Bardaklar yada başka birşey dizilirken boy sırasına göre dizilmeli gibi gibi . Sizin kızınız benim kızım olabilir

Inanın ne bende ne de eşimde böyle takıntılarımız hiç yoktur.

Dert edecek bisi yok bence benimde 4 yasinda bir kizim var ve asiri dagitir ortaligi daha cok kucukler islanma konusunda fazla inatlasmayin derim uzerinde durmayin kendiliginden düzelecektir diyedüşünüyorum ders falan yapması cok tatli buldum ben allah evlatlarimizi bizlere bagislasin inşallah...

Offfff buna benzer modelde bende var.Ayni yaş grubu sanırım normal bir durum olabilir .Oğlum kirlenme konusunda rahat :) ama siz çok mu uyarı yapıyorsunuz acaba üstünü kirletme ıslatma vs vs diye .

Okulda panduf giyiyor . Hanı altları aralıklı desenler falan olur ya. Aralarına biseyler girmis evde bana anlatıyor pislendi diyor siyah siyah oldu napcaz diyor. Bi kav gün söyleyince bende aldırdım temizlemek için aynı anlattığı gibi araları siyah olmuş birlikte makinaya attik önce bi yikadik sonrada kurdanla altlarını temizledik bana yardım etti. Sonra okuluna mutlu mutlu gitti sipam

Muhtemelen kızınız bebekken pırıl pırıl bir anneydiniz.fazla korumacı ve duyarliydiniz.uzerine en ufak çorba dökülse değiştirdiniz,ayağındaki çorap terleyip nemlense yenisini giydirdiniz.haklimiyim?
Maalesef değilsiniz. Ben gerçekten dağınık bi anneyim :)) hiç öyle bisey yapmadım küçükken çorbayı 1 tabak üstüne boca etmediği surece:)

Ama yazık ya çok tatlı annesi sarılıp öpmek istedim şuan onu maşallah

Bu arada bende ikizlerim.benimde islakliga bazi seslere takintim var.odev konusundada cocuklugumda odevimi asla aksatmazdim.
Ogretmen bir sey dediyse benim icin mutlaka yapilmaliydi.
Annem soylemeden kendim 9 da mutlaka yataktaydim.9 u 5 bile gecse sabah uyanamicam diye aglardim.
O disler illa fircalanacakti gibi gibi
Ve bunlari annem asla soylemezdi ilkokulda dahi kendim yapardim.

Aslında üzerine fazla gitmiyorum. Sadece bazen gerçekten bunaltıyor yarim saat sadece onun üstü başıyla uğraşıyoruz haliyle sabrım taşabiliyor.

Ben rahatsızlık yaratacak bir durum görmedim kendim de böyle olduğum için sanırım. Küçüklükten böyle hassasiyetle olaylara yaklaşması sizi ürkütmüş belli ki :)
Hep alışığız ya laf söz dinlemeyen, ortalığı dağıtan çocuklara bu da sizi etkilemiş fazlasıyla. Ben sevdim bu prensipleri olan minik kızınızı

Aslında üzerine fazla gitmiyorum. Sadece bazen gerçekten bunaltıyor yarim saat sadece onun üstü başıyla uğraşıyoruz haliyle sabrım taşabiliyor.

Uğraşmayın bırakın kendi seçip kendi giyinsin. Yaşı uygun, becerikli de bir çocuk anladığım kadarıyla.
Biz öyle yapardık, zaten eninde sonunda kendi seçtiğini giyindiği için müdahale etmekten de yardım etmekten de vazgeçmiştik. Bazı günler sokak çocuğu gibi giderdi okula, altta pantolon, üstünde tütü, onun üstünde kazak, ayağında pırıltılı babetler falan. Zamanla düzelecek muhtemelen sizin ufaklık da.

Bana normal geldi üç bucuk yaşındaki oğlum da bu şekilde. Üstüne bir damla su değse anında değiştirir çorapta bu şekilde. Ve değişmezse sorun çıkartır. Yemek yerken de bir damla damlasa masaya o temizlenene kadar yemek yemez. Boyaması bitmeden oyuncaklarla oynamaz falan. Ve boyama dışarı taştığı an hemen sildirir. Kuralcı olmalarına bağlıyorum ben.

Sormayın :) sakin ha sen küçüksün falan demeyelim. Başlıyor bağırmaya ben buyukum 5 yasindyim diye ellerini kocaman açarak. Evet elleri kremlemeyi benden görmüş olabilir. El kremlerini yaralı olan yerlerine sürdürüyor ağrı kesici olmadığını anlatıyorum ama kim dinler yine devam :)) onu sürmek için sürekli bahane uyduruyor. dudağım aciyor krem sürelimmi annneeee

Benimde ayni yasta oglum var ve oda tipki boyle cok narinler :) islkliktan hic hoslanmaz ya banyoda gozune kopuk gelip yanarsa gozu yandikk cikana kadar kizio aglio bide bebek sampuani kullaniorum onla nasil yanio gozu anlamiorum canlari sag olsunda evlatlarimizin ....

bu tarz takıntılar anal dönemde (2-3 yaş civarı) tuvalet eğitimi alırken fazla baskı görmüşse görülebiliyor. eski travmatik olayların bi tezahürü yani. veya görerek de öğrenmiş olabilir. çevresindeki çocuklar veya yetişkinler bu şekilde davranıyorsa örnek almış da olabilir. bu tarz takıntılar zaman ilerledikçe şekil değiştirerek hayatını daha da zorlaştırabilir. dilerseniz bi pedagogla görüşebilirsiniz.

Hadi ya . Aynisi bizde de var diyen oldu ama bu çoraba 1 damla sadece 1 damla su var diye degistireni ilk sizden duyuyorum. Inşallah geçicidir böyle hayat mi geçer yaw:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…