4.5 yaşındaki kızımın takıntıları..

Çoraba su damlası dışında hepsini bende yapıyorum. Herkes yapmıyor mu bunu? Gayet makul, mantıklı davranışları. Düşünebilmesine şaşırabilirsiniz de çıldıracak bir durum yok bence. Çorabı ıslanınca çıkarıyorsa üstüne terlik giysin, silsin ıslanınca. Bozmayın çocuğun bu halini :)

Güldüm okurken, yeğenimin küçüklüğü geldi aklıma. Bizimkinin fazlası vardı eksiği yoktu. Şimdi 13 yaşında dünyanın en pis, en dağınık ergeni oldu kendisi.
Çocuklar zaman zaman böyle takıntılar edinir büyüme sürecinde. Kalıcı da olabilir, büyüdükçe bizimki gibi değişebilir de.
Anne olarak yapabileceğiniz tek şey fazla umursamamak. Siz üzerine gittikçe muhtemelen kalıcı olacak yaptıkları.

Çevresinde örnek alabileceği kendinden biraz büyük abi abla modeli var mı taklit ettiği filan? Çocuklar çabuk büyümek isterler bilirsiniz; şahsen küçükken "Büyük olayım hemen büyüyeyim ben de öyle yapayım" fikri içindeydim ki bunu çoğumuz yaptık. Belki öyle bi örnek durum olabilir. Sizi taklit etmeye çalıştığı çağlar hem, eline krem sürmesi filan görmüştür sizden. :) Ya da anneanne-babaannenin tekrarlarından, hareketlerinden etkileniyor olabilir.

Oğlum 2 buçuk yaşına yeni geliyor, anneannesi bakar arada. Ondan görmüş, yerde ufacık bi iplik parçası bi şey görsün hemen eliyle toplar bana getirir "At, pis, eh" filan diyerek. :) Evin talaşını pisliğini ayıklıyor yerlerden bit kadar boyuyla.

Yani böyle şeyler olabilir, bana abartı gelmedi, çocuklar zaten her şeyi abartmaya meyillidir. Eğer ilerleyen yaşlarda artacak olursa, o zaman destek alırsınız diye düşünüyorum. Şimdi okula heves çağı da, ödev istemesi de yine kendini büyütmek için filan galiba :)

Çocuk gayet normal. Istekleri de gayet normal. O artık bir birey. Sen nasıl ıslak kıyafetle gezmek istemiyorsan o da istemiyor. Sonuna kadar çekilen fermuar bir yetişkini nasıl rahatsız ediyorsa onu da ediyor. Ayrıca artık birey olduğunu kanıtlaması gerekiyor ve bunu da kendi kıyafetleri üzerinden yapıyor. Kışın bere de takabilir, pijamasinin üzerine bikini de giyebilir. Bu dönem hepsine saygı duymalısın. Ayrıca kendi kurallarını ve duzenini geliştirmiş olması çok güzel.

Kırmızıyla işaretlediğim yerleri okurken ahaaaa dedim kızımın kayıp ikizini buldum
benim kızım da fena takıntılı
ıslak olmasını bırakın hafifi nemli olsa elim falan Allah kıyamet kopuyor dokunma bana diye
ve aynı yaştalar sizinkiyle
inşallah geçici bir dönemdir diyorum çünkü takıntılı olması ilerde kendisine zarar ondan korkuyorum

Bende okuyunca başak sandım,ikizlermis. Farketmez ikisi de merkür den :) cok tatlı ama annesi. Boyle cocuk mu olur?
Hayretler icinde okudum..
Benim bildigim cocuk pis,yaramaz,koltuk tepelerinde gezinen,sürekli aglayan kuduran,falan olur. Hani ben hep oyle cocuklar gordum. Cocuk = yaramazlik. :)
Boyle cocuklara hayran kaliyorum Allah nazardan saklasin
Bence huylari cok güzel annesi. Büyümüşte küçülmüş . Sorumluluk almayi sevmesine cok sevindim. Öğretmenden ders istemek nedir,baska cocuk olsa dersten kaytarmak icin anne öğretmen ödev vermedi kii der :)
Bence boyle hanimefendi titiz ve akıllı bir cocugunuz oldugu icin cok şanslısiniz
:)

Yaaa hiç öyle takıntılarım yok inanın bazen o benim arkamı topladığı oluyor:)

Ya maşallah çok tatlı annesi
Biraz zor bir çocuk ama ne bileyim böyle çocukları ben seviyorum.
inşallah bana da nasip olur böyle bir kız çocuğu.
Güzel günlerde büyütün , o sizin ilerde en yakın arkadaşınız olacak . Bu günleri de gülerek hatırlayacaksınız..

Kızınız bana normal geldi. Herkes gibi onlarında takıldığı şeyler oluyor. Benim kızım da 5 yaşında. Koku hassasiyeti var, yemek pişmesine bile tahammül edemiyor bazen. Kötü koku asla istemez. Kıyafet uyumuna çok özen gösterir, gri renk asla giymez. Kalın giyinmez, bunalır. Montunun fermuarını boğazına kadar istemez, atkı da sevmez. Çorap ayağında çok düzgün olmalı, azıcık kaysa ayakkabısını giymez...

Yaaa hiç öyle takıntılarım yok inanın bazen o benim arkamı topladığı oluyor:) hatta bazen yatagini geç topluyorum bu yatağın hali ne niye toplamadın diye soruyor

Harikaaaaaaaaa. Aynı ben. Gri

Okb'den mi şüpheleniyorsunuz?

Çorap için ev ayakkabısı alabilirsiniz belki üşüdüğü için değiştiriyordur.

Gözümde Galip Derviş canlandı. Kızınızla tanışmak isterdim.
Hayır okb den şüphelenmiyorum açıkçası. Bilmiyorum sadece farklı geliyor. Normal cocuklar gibi değil sanki.

ben de cok güldüm özellikle ödev kisminda.Cocuklarin belli dönemlerde bazi takintilari olmasi normal.Benim kizimda islaninca hemen degistirmek ister.Cok abartili görünmüyor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…