4.5 yaşındaki kızımın takıntıları..

Dert etmeyin, klasik "Ben büyüdüm ki" sendromu bu tahmin ettiğim gibi :)) Çocukken hepimiz geçtik. Artık kendini ispatlama çağında, onun da tercihleri olduğunun, alanı olduğunun altını çiziyor. Olacak o kadar. Gözümde canlandırdım da tam sevilmelik, şöyle ısır ısır sev (Isırarak sevmeye karşıyım ama bazen bu his geliyor, genlerden galiba )

Çok teşekkür ederim çok tatlısınız sagolun. Rabbim tüm yavruları korusun.

Bende az yaramaz ,pis, koltuk tepesinde gezsin istiyorum

Islanma konusunda benim oğlum da aynı. Elim ıslak dokunduysam bile beni niye ıslattın hemen kurulayalım diye çemkiriyor. Ablası da öyleydi büyüdükçe düzeldi.

Kuzenimin kizida 3 yasinda aynen oyle bir damla suya dayanamıyor..yemek yerken bir damla birsey eline gelmesin diye elleri havada resmen..
Benim kızımda odev konusunda oyle..kitabın tamamini bitirdi diyebilirim.fazla fazla yapiyor hep..yalniz degilsiniz..isterseniz bir uzmana danisabilirsiniz

Bence kiziniz cok tatli... her insani hayatimizda olduğu gibi kabul ediyoruz degilmi bence kizinizida oyle kabul etmelisiniz zamanla geçer bu durumlar.. maşallah söylediği cümlelere bakınca oldukca akilli

Rabbim isteyen herkese versin. Bende 2.'yi istiyorum kızımda istiyor tabi. Bazen ellerini açmış "allahım kardeşim gelsin lutfen" diye dua ederken buluyorum

Oğlum 3 yaşında ve bu yolda gidiyor. Anne değiştirelim mi? Anne değiştirelim mi? Çok kez duyuyorum.

Öncelikle sabah meselesini akşamdan çözün. Ne giymek istiyorsa akşamdan seçsin sabah giyip çıksın. Çorap değiştirmek istiyorsa kendisi değiştirsin. Gece üstü açılırsa kendinin yapabileceğini, bunun için size ihtiyacı olmadığını söyleyin. Örtmezse de üşüyeceğini ama bunun kendi sorunu olduğunu söyleyin.
Sanki biraz kendi işini kendi görmeye ihtiyacı var gibi.

Vallahi olabilir
Hiç öyle hallerim yoktur

Amin amin cumlemizinkini. Ayaklarına taş değdirmesin rabbim .

Offfff buna benzer modelde bende var.Ayni yaş grubu sanırım normal bir durum olabilir .Oğlum kirlenme konusunda rahat :) ama siz çok mu uyarı yapıyorsunuz acaba üstünü kirletme ıslatma vs vs diye .
Daha çok kirlensin kizim ıslansın bırak diyorum. Ama kime ne anlatıyorum

Ay çok tatlı yaa... Benim oğlumda da biraz titizlik olsa keşke. Kerata aksine çok pasaklı banyo yapmayı sever ama el yıkamak için bayağı uğraştırır. Önemli takıntısı araba resimli pantolonları. İlla onu giyecekmis kreşe giderken epey kavga ettik. Hem ince hem kirli. Bir şekilde ikna ettim ne yapacağımı şaşırdım. Ama çocukların bu takıntıları çok sevimli yine de

Şimdi nasılsınız peki hala varmi o takıntılar? Calisiyormusunuz?

Günaydın az önce kızımı okula bıraktım ve okuduklarımın aynısını yaşıyorum bence abartılacak birşey yok sadece biraz daha fazla sabır gerekiyor bizlere. Adı üstünde çocuk bunlar ve tam kendi kişiliklerini kazanacakları yaş şuan 4,5-5 hep benim dediğim olsun, anne hep hayır diyosun, onu giymem bunu giymem yemem içmem ... diye sürüp gider. Ben artık hayır kelimesini kullanmak yerine başka bir kelime buluyorum o an çünkü Çocuklar hayırı duymak istemiyor bazen huyuna suyuna gidiyorum o zaman tamam anne diyor öpmesi sarılması her şeye değer

Teşekkür ediyorum. Çok tatlısınız .
Aynen bende hiç cevremde böyle cocuk görmedim haliyle bi endiselendim

Pek becerikli değildir aslında . Herseyini bana yaptırmaya çalışır. Bende öğrensin diye kendisinin yapması için teşvik ederim genelde.

Sonuna kadar gülümseyerek okudum üc yaşındaki kizim da hemen hemen ayni canim bende azalır büyüdükçe die düşünüyordum artıyormus meğer :)

Sanırım öyle katılıyorum size:) sağlıklı olsun da gerisi önemli değil gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…