roniyamcim bak cok sevindim gordunmu dun bosuna uzuldun bence senin problemin tiroid goreceksin o tedavi olunca hersey duzelecek ben oyle birkac hasta biliyorum...dhea degerine simdi baksak zaten farketmez sanirim...yani benim icin ifade etmez anlaminda soyluyorum o yuzden ben 2 taneye devam..yalniz senin degerin bu hormonda yas araligindaki kriterlere gore normalse yani ileri yaslarda zaten dusuyorya ozaman yinede alman gerekir diye dusunuyorum cunku biz burada genclik dhea sini degerini hedefliyoruz...zaten suan bizimki yasimiza gore normal sinirlardadir anlatbildimmi bilemiyorum:))bedeninde birseyler hissediyormusun?kasiklarimda ufak hareketler var pazartesi gunu eger biseyler olduysa rahime inmesi gerekiyor bakalim artik:)Kizlar az once doktorum aradi.Protein S im dusuk diye ayrintiyi gosteren baska bir sey daha olcmusler. protein S free ve totali. o degerler normalmis. yani simdilik bir sey yapmama gerek yok. sadece hipotiroididen dolayi tiroid hormonu baslanacak.
iste boyle bakalim zaman ne gosterecek.
serpilcim ya hakikaten ne zordur yabanci bir yerde olmakbiz saniyoruz ki zamanimizin azalmasindan paniginiz ve gerginiz..ama aslinda oyle degil cok genc yasta bu ise girisenlerde ayni gerginlikte,sonuca hicbir zaman ulasamama panigi ve tabii ki butun bu arastirma ve tahlil,tetkiklerin yoruculugu...zor ama basa geldi mi cekilecek..ben burada dillerini bilmedigim insanalrin ulkesinde nerdeyse tek basima debelendim.esim sadece finansal kaynak sagladi,birde sprem gunu geldi.asiri yogun calisiyor ve o benim kadar panik degildi sonucta benden once 3 cocugu vardi..oylesine bogucu ve yalniz bir ortamda hamile kaldim..her an sizde kalabilirnsiz..umutlu olun.
ya evet okonuda haklisin kardesim hastalikten oluyor antibiotik vermiyorlar son ana kadar onu almak icin kac kere doktora gitmesi gerekiyor..ben bazen yanina veriyorum ilaclari anlatiyorum ne yapacagini..hakikaten tr o konuda cok rahat gorsen hergun bile doktorda olan hastalar var...yasamkalitesi bazen hicbirsey oluyor degilmi...yani benkendim icin soyluyorum aslinda tr de bizde cok konforda yasiyoruz genis lux evlerde diledigimizi yapiyoruz ne bileyim...almanyadan gelen akrabalarimiz var bizimyasamlarimiza bayiliyor (benlux yasiyorumanlaminda yazmadim yanlis anlama )yani onlar orada okadar kati kurallar icinde daha kucuk evler de falan yasiyorlarmis..amerikaya ilk gitigimde her adim atisimizda birkural kaide ilekarsilasinca aaa dmeistim kardesime birde ozgurlukler ulkesi derler biz tr bunun 10 kati ozguruz herkes istedigini yapiyor ..:))yani aslinda duzensiz kurallari hice sayan bir toplumuz ondan tabi:)))canim insallah bebecigin snein yalnizligini alir saglikla devam eder hamileligin:)ben artik cikmak zorundayim bankalarda islerimvar ..gorusuruz:)).defnecim,kesinlikle haklisin..yurtdisinda olmak cok zor.elbetteki esimi seviyorum ama bu baska birsey.bhele benim gibi kalabalik bir aileden gelip de yapayalniz kalmak..yasam kalitesi super ama gel gor ki memleketim,memleketim..ote yandna turkiyeye donme sansimiz yok,esiminden dolayi,,eh birde cocuk olunca en azindan egitimini burada alsin istiyorum.v.s. v.s. ama hastane olayina gelince.evet turkiyedi berbat ama buradaki sistem de bence berbat..herkesin ozel saglik sigortasi var ama sistem cok farkli ve sacma.hastaneler mumkun mertebe az masrafla isi kapatma pesinde.caninin istedigi an dr. gidemiyorsun,yani paran bile olsa sistemi takip etmek zorundasin..
Defne,bende arastirma,tahliller sonucu once rahim filmi cekelim dendiginde istememistim.dr.da haklisin eger tup bebek yapilacaksa gerek yok demisti.demek ki bu yanlis bir bilgi..ben guya bendeki sorun yumurta rezervinin azligi oldugunu dusundugum icin bunu soyledim.ama baska sorunlarda olabiliyor.
roniyamcim bak cok sevindim gordunmu dun bosuna uzuldun bence senin problemin tiroid goreceksin o tedavi olunca hersey duzelecek ben oyle birkac hasta biliyorum...dhea degerine simdi baksak zaten farketmez sanirim...yani benim icin ifade etmez anlaminda soyluyorum o yuzden ben 2 taneye devam..yalniz senin degerin bu hormonda yas araligindaki kriterlere gore normalse yani ileri yaslarda zaten dusuyorya ozaman yinede alman gerekir diye dusunuyorum cunku biz burada genclik dhea sini degerini hedefliyoruz...zaten suan bizimki yasimiza gore normal sinirlardadir anlatbildimmi bilemiyorum:))bedeninde birseyler hissediyormusun?kasiklarimda ufak hareketler var pazartesi gunu eger biseyler olduysa rahime inmesi gerekiyor bakalim artik:)
canım bendede hıc umut yokdefnecim ben de henuz hicbir hareket falan yok(
cok umudum da yok acikcasi(