38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Roniyam,nasilsin bugun,ders calistin mi bakim?yerimseniben bende ders calisiyorum ama dil ogrenmek icin ya kendinimi derse veremiyorum hic butun bu heyecanlar arasinda...

ya ben de calisamiyorum ya
hep bebek olayini dusunuyorum
bugun doktorumun aramasini bekliyorum bakalim ne diyecek

bu arada ben bu yazılanları okuyunca aklıma takıldı.ben 12.güne yakın veya o gün tam hatırlamıyorum.her an kanamam olacak gibi oluyordu.ben de bu sitede birinin yazdıklarını okumuştum doktoru aspirini kesmiş kanaması artmasın diye bende buna dayanarak aspirini bıraktım sonrası malum.acaba ben aspirini bırakmam etki etmiş olabilirmi?

Araycim bence bir daha denemeden once muhakkak trombofili paneline baktir. herseyini arastir oyle basla. bak bana bunlar onceden bakilsa belki simdi bebegim olacakti

neyse artik bunlar bana ders oldu. bir dahakine daha bilincli ve tedbirli olucaz. insallah artik hersey yolunda gider

insallah roniyam,hersey yolunda gider..ama anlamadigim tup bebek olayina basladiginizda bebek olmayisinin sebebi arastirilmadi mi? neden sonradan cikiyor birseyler..ben basladigimda once butun tahliller yapildi(saniyorum butun tahliiller...) en son dendi ki evet yumurtalik rezervinde dusus var.kendiliginden hamile kalabilirsinde kalmayabilirsin de.secimi bana biraktilar.ben tup bebek dedim.
sizde butun bu arastirmalar yapilmadi m`?

serpilcim bu trombosit paneli denilen seyi ancak iki dusuk hikayesinden sonra bakiyorlar. ilk dusugu cok dikkate almiyorlar. bana ilkinde doktorum yumurta kalitesizliginden dolayi buyuk ihtimalle bebegin anomalililiydi ve kaybettin dedi. ikincisinde de ayni neden bagladi. ama biz ikincisini kromozom analizine yolladik orda normal bir bebek oldugu tespit edilince neden oluyor diye arastirilmaya baslandi. amerikada maalesef gerek gorulmedikce hic bir tahlil yapilmiyor. tabii tup bebek oncesi pek cok sey yapildi ama bu rutin yapilan tahliller arsinda degil.
ikincisine gelince turkiyede denedim ve zaman kisitli ve beni kaybetmemek icin hemen tedaviye aldilar hicbir sey arastirmadan.sonuc bildigin gibi

Neyse canim sen bunlari dusunme simdi ve hamileliginin tadini cikar. bir dahaki kontrolun ne zaman keseyi ya da keseleri ne zaman goruceksin?

himm,anliyorum..birde isin su yani var oylesine derin bir mevzu ki,hangi birini arastirsinlar.sorun ciktikca bakiliyor herhalde..en onemlisi sorunun ne oldugnu bilmek,ondan sonrasi cozum..

ben dun 2.defa kan tahlili yaptirdim,hamilelik resmililsti yani:) gelecek haftada ultrasona bakilacak.dr.um degerlere bakilirsa 1 bebek var diyor.

ben isvicrenin basel sehrinde yasiyorum.burasi kucuk bir sehir.ama oylesine cok ikiz,ucuz ve hatta dorduzlere rastliyordum ki hayret etmistim..ustelik oldukca da genc anneler bunlar.tedaviye baslamdan once esime sormustum bunlar tup bebek mi acaba diye.esiminde bu taraklarda hic bezi yok,dunyadan haberi yoktu.hastaneye gidince dr.uma sordum.evet dogru dedi,burada tup bebek orani cok dedi.kimi kadinlar kariyer yapayim yada baba adayi bulamadik diye gec kaldiklari icin tup bebek yapiyor.ama kimisi de yaslari cok genc olsa bile erken yasta anne olmak istedikleri icin tup bebek yapiyor dedi.ve burada ortalama 3 embriyo transfer ediliyor.embriyo dondurma islemi yapilmiyor.dolasi ile genc anne,3 embriyo sonrasi bir suru cogul gebelik..tabii onlar icin sorun degil,sonucta isvicrede yasiyorlar.ama turkiyede dorduz bir anneyi sokakta yururken hayal edemiyorum.burada ise tramvaylarda geziniyorlar:)

serpilcim benimkide pgt yapıldıktan sonra saglam kalmış embriyo idi.doktor aradı konuştu.iki adet gördükten sonra gel araştıralım dedi bakılmayan kromozomlarda sorun olabilir dedi bir de bu topiklerde okudugum dengeli dengesiz translokasyon diye ve çaresiz kalan arkadaşları.ben okudukça bilmedigim şeyler ögreniyorum.şimdi diyorum başka kromozomlar dedigi. bu tür durumlarda olabilir.okudukça korkularım endişelerimde beraberinde artıyor.çalışıyoruz ve ben sebeplerini araştırmaya doktorlara tekrar koşacak gücü kendimde bulmuyorum.bunlar için ayrıca zaman gerekecek bir daha nasıl rapor alıp ugraşacam bu da başka bir dert.

Araycim,ne kadar endiselendigini anlayabiliyorum.Insan bilmedigi,sonucunu gormedigi bir seyden her zaman endise duyar.umarim senin endiselerin bosa cikar ve mutlu sona ulasirsin.ama simdiden dusunup de kendini yorma..dur bakalim once bir arastirilsin....

aslında esas korku zamanın daralması.ben 23 24 yaşlarındakiler gibi olsam hiç panik yapmam.bir yılda 3.4 deneme ancak yapılabilyor ve zaman da bunun yanında akıp gidiyor.tabiki yaş en büyük korkumuz.ben 2.denememi istanbulda yaptım orda çok daha kapsamlı araştırılıyor.ilk deneme bursada oldu.bir kez bile kan alınıp bakılmadı istanbuldaki titiz çalışmayı görünce 1.de boşuna oyalanmış oldugumu anladım.yaz tatilini bekleyecem.daha rahat olmak için.

Araycim ya takma kafana bu tur anomalileri. bazilarinda oldu diye umutsuz olma. dedigim gibi arastirma yaptiktan sonra 3. dene
insallah iyi olur.

ben karar verdim bu isler beni cok yordu ve yiprandim. kariyerimi bile etkiledi. iki yildir hicbir bilimsel calisma yapmadim hep bebege focus oldum. hayatimi daha fazla etkilemesine izin vermeyecegim. dedigim gibi tetkikler bitsin bakalim doktorum ne onerecek. bir kez daha deneyip olmazsa bu defteri kapatacagim.dunyanin sonu degil cocuk sahibi olamamak.

doktorcummm canım .biz ne kadar bu defteri kapatalım desekte birşeyler kurcalar bizi.ronicim ben bir şey soracam bu düşüklerden sonra kanama nekadar sürer ortalama.benim adetimin 10 günü kanama kesilmedi

Canim cok yogunsa kanaman normal degil. ama adet kanamasi ya da lekelenme tarzi ise 10 gune kadar surmesi normal sayilir.

X