İyi geceler canım.Online olduğunu görünce çıkmaktan vazgeçip hatırını sormak istedim.Nasıl gidiyor hayat.Küçük prens büyümüştür.Öp benim için minik ellerinden.Ara sıra da gel yaz olur mu.Görüşmek üzere sevgiler...
Alkan'cim selam. Ilk muayenede rahim filmi istendi, rahmin dar oldugunu goren Semra Hn. histeroskopi yapti. Yapisikligi acti (yan duvardaymis), yanlara dogru da kesti ki biraz genislesin. Fakat IVF basarisiz olunca ikinci rahim filmini ben istedim, duzelmismi gorelim diye. Halen devam eden darlik (T sekli) varmis, yapisalmis. Yani yanlara dogru genisletme calismasi ise yaramadi. Tekrar histeroskopi yapip yanlara dogru yine dokunalim, tutunma ihtimalini yukseltir, hemen bir ay sonra da IVF yapalim dediler.Şimdi benim anlayamadığım bir şey var öncelikle sana onu sormak istiyorum.Sen tüp bebek tedavisi için Memoriale gittiğinde rahim filmi istenmemiş miydi ve Semra hanım o filme bakmamış mıydı?Baktıysa t şeklinde olan rahim filmde görülmüyor mu?Eğer görülüyorsa neden tedavi uygulayıp transfer yapıp umutla gün saydırdılar peki?Önce madem tedavi edip rahimi düzeltmeleri gerekmez miydi?Yok anacım ben taktım bu dr milletine..Yazıyorlar reçeteyi alıp uyguluyorsun paşa paşa.Sonra bir başkası çıkıyor başka bir şey söylüyor.Neyse canım,bence de gel bi yüz yüze konuş hocayla ve her şeyi sor.Hatta bu benim kafama takılanı da sor.Filmde neden görmediniz de.Bakalım ne diyecek.İnşallah her şey yolunda gider.Reiscim de yakında başlayacak ve en güzel enerjimizi göndereceğiz size.İnşallah gün sayarız yine bu topikte.Amh testi çok yeni ve gerçek bir gösterge değil demişti akrabam olan drum.Ama ben de mi gidip baktırsam mı naapsam acaba.E ama noolcak yani.Zaten kontrollerde folikül ya var ya da yok görünüyor tedavi de ona göre devam ediyor.İlk beş gün hiç gelişmemişse kesiyorlar.Kesenin içindekilerin yüzdesini tek tek sayıpta mı belirliyorlar anlamadım ben.Öfffff ya bence bunların hepsi boşşşş.Allah verecekse verecek.Donasyona,taşıyıcı anneliğe de el atmış gördüm seni ama bence şimdi bunları hiç düşünüp te evrene böyle mesajlar gönderme derim.Hala adet görüyorsun ve son denemende iki embrio transferin oldu az mı yani.Telaş etme.Ne zaman menopoza girer ve hiç umudun kalmazsa eşin de istiyorsa denersin.Sözün özü sen kendini kafaca ve bedence iyi hazırla,gel görüş drunla ve fazla karıştırma kafanı şekercim.Bak bana uslu uslu oturmuş kendiliğimden gebe kalmayı bekliyorum.Çoook beklerim biliyorum ama napiim.Klomenlerden de bi numara çıkmadı.Hiç gidip tek yumurta için yeniden o kadar eziyeti çekmek istemiyorum.E dondurmaya da sıcak bakmıyormuş merkez.Azıcık dinlenip kendime geldiğimde(annemin rahatsızlığı da beni çok üzdü ve yordu)ben de bir yol haritası çizmek istiyorum.Kumbara yöntemi kaldı bi tek denemediğim.Artık sıra onda...
Diğer arkadaşlarım umarım iyisinizdir.Herkese sevgilerimi gönderiyorum.İyi geceler hepimize
Hope bende haberi sayende okudum , umut oldu gercektenHope, o haberi bende okudum, sevindim. Ama bu yaşlarda bizim çürük yumurtalarla sevinç kısa sürüyor. Alkan, berna, wannabemumy, ben hepimiz bu sürprizi yaşadık ama kısa sürdü. Umarım, o arkadaş mutlu sona erer. Ben hamile kalmaya bile korkuyorum. :)
Hope, o haberi bende okudum, sevindim. Ama bu yaşlarda bizim çürük yumurtalarla sevinç kısa sürüyor. Alkan, berna, wannabemumy, ben hepimiz bu sürprizi yaşadık ama kısa sürdü. Umarım, o arkadaş mutlu sona erer. Ben hamile kalmaya bile korkuyorum. :)
Sana da diger arkadaslara da selamlar
Ben hep giriyorum haberlerinizi alip okuyup cikiyorum. Bende de habberler ayni. Kaka, gaz , sut. 4 ay bitecek bu ay sonunda. Gunlerr cabuk geciyor. Ilk ay cok zordu ama simdi daha kolay. Alddigim kilolari vermek icin hafif bir diyete basladim. Sutumu kesmeden basarabilirim insallah bu yaza kadar.
Bugun aksam yemeginde disaridaydik. Cikarken valnin arabayi getirmesini bekliyorduk. Bebek pusetiyle babasindaydi. Kapinin onu kargasa. Arkami bir dondum oglan yerde.............. Kabus gibiydi. Herkes kafasinin uzerune dusmedi, babasinin bacagindan yuvarlanarak dusti falan diye beni sakinlestirmeye calisiyorlar ama ben kimseyi duymuyorum. Kucagimda bebek agliyorum sessis sessiz. Korkutmayayim onu diye ama tutamiyorum kendimi. O da sebek sebek guluyor. Sinirlerim cozuldu resmen. Neyse sakinlestim , eve geldik bes dakika sonra bir baktim esim basladi hickira hickira aglamaya. Sarilmis bebise ozur dilerim dikkatli olamadim diye agliyor.
Iste boyle. Gs kazandi diye sevindik ama kotu bitti bu aksam.
Hepinizi opuyorum. Hergece bebgimi bana bagislasin Allahim diye dua ederken, bekleyen kucaklari da hayirlisiyla doldursun diyorum. Unutmam, unutamam sizleri.
Saglicakla bayanlar
geçmiş olsun. aynısı bizim kız 6 aylık ken başımıza geldi. hatta hastaneye kontrole götürüdğümüzde oldu. kapıda beton zemine pusetten düşürdü.
tomografi, kanama alanı vardı. ertesi gün tekrar tomografi.. kanama dağılmıştı. bebeklerde problem olmuyor düşmeler.
haklisin ama diger yandan da Yüce Rabbim nelere kadir diye insanin ici umutla dolup tasiyor. umarim sonuna kadar devam eder hamileligi. ben o güzel birkac hamilelik gününü hic yasayamadigim icin sanirim bu kadarina bile özeniyorum. nefes aldikca umut da vardir. her günümüz bir öncekinden güzel olsun insallah.
hope, duanı tam yap, 9 ay sağlıkla. Ummadığımız bir anda hamile kalalım ama sorunsuz bir hamilelik olsun. Sağlıkla bebişlerimizi kucaklayalım. :)
merhaba arkadaşlar,
sayfaların tamamını olmasa da parça parça birçok sayfayı okudum.Allahım emeklerinizi boş çıkarmasın inşallah,evlat hasretiniz dilerim tez zamanda son bulur. Ben yeni üye oldum ve sizlerin önerisine , fikrine çok ihtiyacım var , kendimi kısaca tanıtayım istiyorum 38 yaşındayım 15 yaşında bir çocuğum var . Kızım 3 yaşındayken bir dışgebelik geçirdim ve tüplerimden biri alındı, yaklaşık 2 yıl önce de myom ameliyatı oldum 17 cm di alınan myom doktorların çoğu rahmin alınır çok büyük dediler ama çok şükür alınmadan kurtuldum. İşte o zaman insan bazı şeyleri yargılıyor sorguluyor çocuk yapmamak ile yapamamak arasındaki farkı hissediyor psikolojim bayağı bir hırpalandı ancak işti güçtü derken bu olayı unuttum etkisi de geçti ve normal hayata döndüm. Geçen hafta hiç ama hiç beklemediğim bir durum oldu ve 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim . Hiç planlamamıştım çok şaşkınım mutlumuyum bilmiyorum lütfen beni yanlış anlamayın siz böyle bebek için çırpındıkça benim bu düşüncelerim size şımarıkça veya saçma gelebilir ama inanın tam bir şoktayım düşünsenize kızım 15 yaşında bir genç kız ben çalışıyorum işimde gerçekten tırnaklarımla kazıyarak geldiğim bir noktadayım, şu durumda bir bebek hayatımı allak bullak edecek ben ne yapacağımı bilmiyorum ,üstelik çok pimpirikli bir insanım Allah korusun yaşımdan dolayı acaba çocukta bir hastalık olurmu gibi korkularım var ayrıca eşim de tam bir şok geçiriyor, sanırım o da istemiyor ama bunu tabiki dile getiremiyor. Yani biz bu durumdayız arkadaşlar berbat durumdayım düşüncelerim değişsin diye buradaki bebek mücadelelerini okuyorum donasyon yönteminden tutunda kürler uygulayan herkezi okuyorum kendime çok kızıyorum Allahım isteyene vermiyor ama bizim gibi hiç düşünmeyene nasip ediyor biz de kıymet bilmiyoruz diye hem kendimi suçluyorum hem eşimi suçluyorum bana destek olmuyor diye çevremde olan hiçkimseye de birşey söyleyemiyorum, umarım kendimi ifade edebilmişimdir yazdıklarım çok uzun oldu kusura bakmayın ama birileri ile konuşmam birilerinden fikir almam gerekiyor çok çok karışığım...
Evimcim size ve küçük prense çok geçmiş olsun canım.Evet gerçekten de bebekleri ve çocukları melekler koruyor.Okul bahçesinde nöbette olduğum günlerde çocukların öyle davranışlarına şahit oluyoruz ki bilemezsin.Onların düşme,çarpma ve yaralanmalarına büyükler maruz kalsalar 6 ay ayağa kalkamazlar valla...Biraz ağlayıp hiç bi şey olmamış gibi kalkıp devam ediyor yaramazlar...Allah bi daha göstermesin inşallah diycem ama düşecek kalkacak büyüycek be gülüm,başka yolu yok bunun... Öpüyorum minik oğlunu minik ellerinden.Sana da diger arkadaslara da selamlar
Ben hep giriyorum haberlerinizi alip okuyup cikiyorum. Bende de habberler ayni. Kaka, gaz , sut. 4 ay bitecek bu ay sonunda. Gunlerr cabuk geciyor. Ilk ay cok zordu ama simdi daha kolay. Alddigim kilolari vermek icin hafif bir diyete basladim. Sutumu kesmeden basarabilirim insallah bu yaza kadar.
Bugun aksam yemeginde disaridaydik. Cikarken valnin arabayi getirmesini bekliyorduk. Bebek pusetiyle babasindaydi. Kapinin onu kargasa. Arkami bir dondum oglan yerde.............. Kabus gibiydi. Herkes kafasinin uzerune dusmedi, babasinin bacagindan yuvarlanarak dusti falan diye beni sakinlestirmeye calisiyorlar ama ben kimseyi duymuyorum. Kucagimda bebek agliyorum sessis sessiz. Korkutmayayim onu diye ama tutamiyorum kendimi. O da sebek sebek guluyor. Sinirlerim cozuldu resmen. Neyse sakinlestim , eve geldik bes dakika sonra bir baktim esim basladi hickira hickira aglamaya. Sarilmis bebise ozur dilerim dikkatli olamadim diye agliyor.
Iste boyle. Gs kazandi diye sevindik ama kotu bitti bu aksam.
Hepinizi opuyorum. Hergece bebgimi bana bagislasin Allahim diye dua ederken, bekleyen kucaklari da hayirlisiyla doldursun diyorum. Unutmam, unutamam sizleri.
Saglicakla bayanlar
E ama yani bizde buralarda bunun için cebelleşmiyor muyuz hope cum ya...Çıkmayan candan ümit kesilmezmiş diip yola devam...Umarım 46 yaşın altın yumusine rastlamış olsun o arkadaş.Çünkü bronzları varrrrr,gümüşleri varrrr ve hatta teneke olanları da var.Allah onun,benim,senin ve tüm isteyen arkadaşlarımın yüzüne baksın inşallah aminnnn...38'in birbirinden tatli kizlari. haftaya güzel bir haber iletmekle baslayayim istedim. keske kendimle ilgili olsaydi ama inanin ki kendim gibi sevindim. uzun zamandir takip ettigim Yumurta ve Sperm donasyonu forumunda bir arkadas menapoza girdigine kanaat getirmis. zaten bir süredir de donasyonla ilgileniyormus. 46 yasinda. adetinin gelmemesi üzerine menapoz sanmis ve donasyon öncesinde pek de iyi bir zamanlama degil diye doktorunu aramis ve adet söktürücü vermis doktoru ama bir arkadasinin tavsiyesi üzerine ilaclari almadan doktora gitmis ve minik kese görünmüs HCG de 500'ün üzerinde. olumsuz tüp bebek denemelerine ragmen 46 yasinda kendiliginden hamile kalmis. gercek bir mucize sizinle paylasmak istedim.
Bir kez daha umutla doldum. hergün yeni bir gün. Yüce Rabbim bir gün hepimizin hayallerini gerceklestirecek insallah. Önemli olan inancimizi kaybetmememiz ve asla isyan etmememiz. hepinize harika bir hafta dilerim.