alkana katılıyorum inan telefon ve yüz yüze görüşme arasında dağlar kadar fark var.ben ilk tedaviye başlayacağım zaman jinemed de tahlillerimi yaptırmıştım.tahlil sonuçlarım çıkınca herhangi bir dr bana hiçççç uğraşma bu sonuçla sağlıklı emriyo çok zor bulunur ded:2:
bende hemen sonuçlarımı aldım doğru lab.a gittiim dr böyle dedi sahiden böyle dedim.hayır canım dedi olurmu öyle şey.örneğin 10 emriyodan birinin kromozomunda farlılık var(bu anomalimidir dedim hayır dedi sadece farklı sanırım sadece benim gibi taşıyıcı olur.)bu da pgt ile sağlıklısı seçilir dedi.bende has.ya geldim ve ordaki prof.la görüştüm o dara lab.ı araradı onada aynı şeyi söylediler.ama ilk dr bize öyle deyin ben taaa beşikteştan kara köye kadar ağlayarak yürümüştüm unutmuyorum yıkılmıştım adete.şimdiki dr da aynı şeyi söyliyor ben pgt yapmassak ne olur dedim bebekte animali olurmu bana sen anormalmisin dedişimdide acaba hiç emriyolarıma donkundurtmasammı diyorum.neyse diyeceğim oki bencede karşılıklı konuşmalısın.ve evet zamn geçiyor emriyo toplayıp rahmini hazır hale getirince transfer yaptırabilirisin.
alkancım ayyyynı şeyi bende düşündüm daha geçen tarimizi koruyamadığımızı konuştuk dedim.bir tarih daha yok oldu
Haklisiniz, yuzyuze konusmam lazim, telefonla emaille tatmin edici yanitlar alinmiyor. Fakat tekrar gitmem lazim Turkiye'ye, valla cok zor bu isler, cok. Biletler olmus 700 - 1000 ytl. 10 dakikalik gorusme yapmak icin. Ay icim sisti.
Yumurta toplamayi konustum gecen gittigimde. Zaten ilac ile yumurtaniz 2-3 tane, ilacsiz sonuc alamayiz. Dondurmayi da onermiyoruz, cozerken kalitesi dusuyor, hemen yerlestirmeyi uygun goruyoruz dediler. Biraz zorladim ancak benim durumuma uygun degilmis.
Buradaki doktorum cok iyi bir jinekolog, ancak tup tedavisi yapmiyor. Bir de onunla gorusecegim bu konuyu, belki T rahim konusunda yardimci olabilir.
Haklisiniz, yuzyuze konusmam lazim, telefonla emaille tatmin edici yanitlar alinmiyor. Fakat tekrar gitmem lazim Turkiye'ye, valla cok zor bu isler, cok. Biletler olmus 700 - 1000 ytl. 10 dakikalik gorusme yapmak icin. Ay icim sisti.
Yumurta toplamayi konustum gecen gittigimde. Zaten ilac ile yumurtaniz 2-3 tane, ilacsiz sonuc alamayiz. Dondurmayi da onermiyoruz, cozerken kalitesi dusuyor, hemen yerlestirmeyi uygun goruyoruz dediler. Biraz zorladim ancak benim durumuma uygun degilmis.
Buradaki doktorum cok iyi bir jinekolog, ancak tup tedavisi yapmiyor. Bir de onunla gorusecegim bu konuyu, belki T rahim konusunda yardimci olabilir.
Maicim pgt konusunda benim de şüphelerim var.Çünkü % 100 doğru çıkmıyor % 6 yanılma payı bence çok yüksek bir ihtimal.Baksana pgt topiğindeki akasyanın bebeği pgt ye girip sağlıklı çıkmıştı.O kadar çok üzüldüm ki kim bilir o neler yaşamıştır 18. haftadaydı sanırım.Heyecanla beklemiştim onun CVS den gelecek sonucunu bizlere de ümit olacaktı.Hem çok masraflı bir yöntem hem de endişelerine cevap vermiyor hamile kalsan da hep acabaların olacak ve mutlaka amniyo yaptırmak zorunda kalacaksın.Yine de her şeye rağmen ben polar biopsiyi yaptırıcam.Sağlıklı çıkmazsa da baştan bilir kabul ederim diyorum.Sen de bu kadar biriktirdin riske atma derim ama karar senin tabiki.
Kampacım ben spiralin genişletici etkisi olduğunu düşünmüyorum onu yapışıklığı açtıktan sonra tekrar kapanmaması için yerleştiriyorlar.Ama rahim anomalileri bölümünde çok değişik yapıdaki kadınların hamile kalıp doğurduklarını okudum.İnşallah seninki de imkansız değildir.
Herkese kandili mübarek olsun,dualarımız kabul olsun inşallah ...
reiusecim evet akasyayı bende takip ediyordum taaa başından beri.onun değişik bir rahatsızlığı vardı kemikleri çabuk kırılıyormuş.çok ameliyat olmuş.ben 4 5 gün yoktum burda cvs sonucu öğrenenmiştim.saedec bebeğini kaybettiğini okudum,peki sonucu kötümü çıktı kürtaj mı oldu?
birde polar biyopsi nedir canım onu duymadım.ben diyorumki kendi kendime(eşim pek işin içine giremiyor çoğunlukla ben karar veriyorum)3 4 tane çözdürsem zaten sağlıklı olan tutnur.birde çok şükür kötü bişey yok sadece farklı kromozom.bu kategoride sağlıklı çıkma şansı fazlaymı.kurban olduğum rabbim yazmışsa olacak zaten.
bende hepinizin kandilini kutluyorum dualarınızada aminnnn diyorum.
Kizlar uyanin canlanin yaa. Nerede herkes?!
Ben 2 gun coktum yine. AMH 0.16, T rahim... Sebepsiz infertilitem, duble sebepli infertiliteye donustu. Simdi coz cozebilirsen. Son iki gundur, aklima su geliyor, cocugumun olmamasi icin her nane geliyor basima, belki bunda bir hayir vardir. Ne bileyim, belki Allah beni birseyden koruyordur. Tabi benim aklima bebegin sagliksiz olmasi falan gelirken, benim iyimser esimin aklina da 'belki biz onumuzdeki 20 sene cocuk yetistirmek yerine, cok onemli cok super bir sey yapacagiz, bu yuzden bebek sahibi olamiyoruz, biz dunyaya cevremize ne verebiliriz ona bakalim' diyor. Boyle soyleyince daha beter oluyorum, boyle bir adam baba olmali, ona benzer insanlar olmali dunyada
Neyse baska bir forum'da 0.2 AMH ile iki kere cocuk sahibi olan birini okudum, moralim duzeldi. Sizin AMH olcumleriniz nedir?
Simdi bir de T sekli rahimle neler yapilabilir onu anlayabilsem.
Ben hic arisutu, bal,polen veya corekotu,bal,tarcin denemedim. Nasil yapacagim, her iki kuru ayni anda yapabilirmiyim sizce?
Sevgiler...
Ben 2 gun coktum yine. AMH 0.16, T rahim... Sebepsiz infertilitem, duble sebepli infertiliteye donustu. Simdi coz cozebilirsen. Son iki gundur, aklima su geliyor, cocugumun olmamasi icin her nane geliyor basima, belki bunda bir hayir vardir. Ne bileyim, belki Allah beni birseyden koruyordur. Tabi benim aklima bebegin sagliksiz olmasi falan gelirken, benim iyimser esimin aklina da 'belki biz onumuzdeki 20 sene cocuk yetistirmek yerine, cok onemli cok super bir sey yapacagiz, bu yuzden bebek sahibi olamiyoruz, biz dunyaya cevremize ne verebiliriz ona bakalim' diyor. Boyle soyleyince daha beter oluyorum, boyle bir adam baba olmali, ona benzer insanlar olmali dunyada
Neyse baska bir forum'da 0.2 AMH ile iki kere cocuk sahibi olan birini okudum, moralim duzeldi. Sizin AMH olcumleriniz nedir?
Ben hic arisutu, bal,polen veya corekotu,bal,tarcin denemedim. Nasil yapacagim, her iki kuru ayni anda yapabilirmiyim sizce?
Sevgiler...
bende varım canım benimde amh 0,19 çıktı doktor baya düşük dedi..troid çıktı..birde kolposkopi olmam gerekiyormuş rahim ağzı lezyonları için..allahtan hayırlısı demekki biraz daha zaman var..umutsuz olmayalım umudumuz biraz daha var bence sınıra yaklaşsakta yaş olarak ..allah hepimizin yardımcısı olsun demekki mücadele vermemiz gerekiyor bir düre daha hayırlısı olsun işallah hepimizin güzel haberlerini okuruz..aminn
cnm gecmiş olsun...kolposkopi neden olacaksın...smearda ne çıktı.................
Sevgiler...