38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Kampa canım,geçmiş olsun. Demek geldin yaptırdın işlemlerini.Çok iyi yapmışsın helal olsun sana ve gayretine.Tüplerin tıkanık olması sadece doğal hamileliğe engel(kimse buna da yüzde yüz olmaz diyemez ya neyse) tüp bebekte tüplerin kapalı açık hatta varlıklarının bile önemi yokmuş.O yüzden de takma sakın.T şeklindeki rahim hakkında bilgim yok yalnız yıllarca annem ve teyzemden dinlediğim bir hikaye var.Teyzem çok uzun yıllar hamile kalamamış.Gittikleri doktor senin rahim küçük,gelişmemiş uğraşma olmaz demiş.Ama teyzem bir kocakarı ilacı denemiş.İlaç da değil aslında toplayıp uçlarını sivrilttiği çırayı rahime kadar sokuyor ve günlerce o şekilde dolaşıyormuş.Annem der ki kanlar akar ama teyzen hiç aldırmazdı, şeyinde çıralarla gezer dolaşırdı..Sonrasında 3 kızı ve bir oğlu olmuş.Kuzenlerimin hepsi benden yaşça çok büyükler ve teyzem de şu an 85lerinde.Bunu sana neden yazdım biliyor musun o spiral denilen şeyi teyzem kendine bundan 60 yıl önce bi güzel takmış ve rahimi geliştirmiş, bütütmüş ,çocukları da doğurmuş..Bunu daha önce maiyede anlatmıştım.O da duymuş anadoluda yapanlar varmış.Bu da bize şunu gösteriyor .yıllar önce el yordamıyla ve cahilce yapılan işler sonuç vermisse Semra hocanın eliyle ve bu günkü teknolojiyle neden olmasın.Hoca elinden .geleni yapar balonsa balon spiralse spiral sorunu çözer.Kafana takma.Sen çabalıyorsun. Gerisi Allaha kalmış..Arkadaşların hissi davranıyorlar.Empati yapma imkanları olsa aynen senin yaptığını yapacaklar eminim.Kadının doğası böyle başka yolu yok çünkü.Ben sana süt banyosu önersem komik mi olur bilmiyorum ama tüplerin tıkanıklığı için o da bir yöntem napiim.Uzun yazdım yine özür.Sana ve diğer arkadaşlarıma iyi geceler diliyorum.Görüşmek üzere

Alkan'cim cok tatlisin yaa. Koca-kari ilaclarinin kralicesi seni! Yalniz teyzenin yontemi ne kadar riskliymis, neler cekmis, spirali kesfetmis ve ise yaramis. Haklisin belki de tekrar histeroskopi olup birkac ay spiral takmam gerekecek. Ama simdiye kadar yaptirdigim 5 tup denemesinin ilk 4'u bunlardan habersiz gecti ya, ben ona yaniyorum. Hem canimdan hem cebimden bosu bosuna gitti. Sinir oluyorum. Koskoca prof.lar rahme bir bakalim demeden direk basladilar tedaviye. Hepsine yaziklar olsun! NEyse insallah bundan sonra daha iyiye gidecegim. Bakalim Semra Hn. ne diyecek, haber gelince yazarim. Sut banyosunu da denesemmi acab, benim Kleopatra'dan neyim eksik! Optum.

Kampacım geçmiş olsun.Senin histeroskopiden sonra neden spiral takmadılar acaba bana taktılar çünkü.Balonu spirali çıkarırken yapacaklar o da içeride 1 dak kalacakmış.Yapışıklığı açtıktan sonra tekrar yapışmaması için spirali takmaları gerekiyormuş.Ama belki histeroskopiye gerek kalmadan takabilirler.Kıyamam az da değil 3000 TL ya .Eşim artık yoluyorlar bizi deyip duruyor.Onun hiç ümidi yok zaten benim için katlanıyor zavallım.Arkadaşlara gelince onları hiç sorma. Benim okulumda 5. tüp bebek denemesinde ikizlerine kavuşan arkadaşım geçen yıl masaya vurup çocuk her şey değil uğraşma dediği için tartışmıştım.Herkes başkalarının hayatına gelince o kadar kolay boş ver uğraşma diyebiliyor ki !Bana da sürekli özürlü çocukları olan aileleri örnek gösterdiler. Ama işin garibi erkek arkadaşlarım hep destek oldular.Sen mutlaka anne olmalısın dediler.
Bence rahim konusunu da dert etme Semra hoca mutlaka onu görmüştür sorun etseydi söylerdi.Çünkü açık sözlü bir kadın bana eğer bu sefer sağlıklıyı bulamazsak uğraşma tamam derim dedi.
Sağlıkla kal...

Maicim nasılsın ? Özledim seni Buz bebişler ne durumda transfer yakın mı ? Güzel haberlerini bekliyoruz.Sevgiyle kal...

Maicim nasılsın ? Özledim seni Buz bebişler ne durumda transfer yakın mı ? Güzel haberlerini bekliyoruz.Sevgiyle kal...

iyiyim canım bende özledim.umarım görüşme fırsatımız olur tekrar gelince.inşaAllah iyilerdir bebşlerim.bir aksilik çıkmazsa ki görünmüyor yakındır inşaAllah.

kampacım tekrar selam,
10 gündür Brancayi kullanıyorum adetin son günü başlamıştım, hissedilen hiç bir etkisi olmadı bana diyordum, ama bugün kanamam oldu halbuki 10 gün önce dolu dolu gelmişti zaten acaba fazla mı alıyorum. hayatımda ilk defa oluyor daha önce şaştığını hiç bilmem. tamam mı devam mı karar veremedim.

Berna çok geçmiş olsun. NE kısa sürede yeniden hamile kalırsın ve sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

merhaba Asudamla.yumurtlama kanamasını duymuşmuydun? br araştır bence.o olabilir.bende de bi kere olmuştu.çok tedirgin olmuştum. daha sonradan böyle bir kanamanın olduğunu öğrendim.ama kullandığın ilaçtan dolayı başka bişey olabilir mi bilemem.umarım faydasını görürsünde bizlerde senin yolundan devam ederiz :)

kampa..canim gecmis olsun ..biran once kucaklarin dolsun arkadasimm..gurbet elde sana yoldas olsunlar insallah..benimde burda 5 denemem ole koru korune oldu hic birseyime bakilmadan gel tup bebek yapalim demislrdi ..bos bosuna zamanimi caldilar..rabbim bu nlarin eline kimseyi dusurmesin sonrada olmuyor dediyin zaman ..biz Allahimiyiz diyolar..boyle buralar adi AVRUPA..neyse inan bana emin ellerdesin..seninde yuzun gulecek inan bana..saglicakla kal ve umidini asla yitirmee..okk..

Asu bilemiyorum neden boyle bir etkisi oldu sende. Ben de 2 haftadir kullaniyorum ama biraz aksattim (bazi gunler 3 yerine 2 defa aldim). Ben de sadece hafif bir afrodizyak etkisi yapmisti. Sen kac kere kullaniyorsun ki cok diyorsun? cay kasigi ile 3 kere degil mi?
Hatirlayamadim, sen son zamanlarda tedavi veya tetkik yaptirmismiydin. Benim de dengem histeroskopiden sonra sasmisti mesela.

Evet herkes sessiz. Ben biraz konusayim bari. Burada kar var, lapa lapa ve cok soguk -3 civari. Bugun sanat galerisi gezmek istedik, arkadaslarimizla beraber Mucha'nin Slav Epic sergisine gittik, cok enteresandi, Slav irkinin yaradilis hikayesinden baslayip onemli tarihi olaylarini 20 dev kanvasa calismis. Cek'lerin Havva ile Adem'i gozlerinde korku ile saklanan, ulkelerini isgal edenlerden saklanan pasif tipler. Bizim efsanelerimizden ne kadar farkli! Muhtesem eserler, keske bizim de tarihimizi efsanelerimizi bu sekilde yansitan bir sanatci olsa da dunya gorse. Neyse kulturlendikten sonra,kosedeki kafede sicak corba icip evlere dagildik, simdi ise biraz internet ve kahve. Iste benim gunum... Hep saglik veya endise yazacak degiliz ya :) Hepinizi optum.

Selam dostlar...Evet gerçekten de herkes sessiz.Benden de yazacak öyle ahım şahım hiç bir şey yok.Kampa bir gününü yazmışsın çok güzel.Kültür gezileri bana da hep çok iyi gelir.Ben de sen gibi ya tühh tühh tühh bizde alası var ama satamıyoruz diye hayıflanırım.Hatta en son yurt dışı gezimizde nehirlerin kenarlarında ışıl ışıl yükselen o asırlık şehirlerin nasıl korunup kollandığını,turizmde nasıl parlatılıp pazarlandığını görüp,sonrasında İstanbul'a daha adım atar atmaz koccaaa denizin dört bir yanında yükselen canım şehrin bu anlamda nasıl da atıl bırakıldığını görmek içimizi burkmuştu.Evet ne yazık ki değerlerine sahip çıkmayı bilemeyen hatta gizlemeyi en çok da yok etmeyi seçen bir milletiz.Kültürsüzlükten mi?Bence değil.Kültürümüz sapa sağlam ayakta duruyor.Sadece problem ondan kah korkuyor,kah utanıyor en çokta batı özentisi olmayı erdem sayıyor olmak.İyi de batının en büyük erdemi geçmişe sadakati.O yok bizde.Benim gittiğim yerlerde en çok hayranlık duyduğum, insanlarının gelmişine geçmişine olan sonsuz hayranlığı...Yoksa gelmiş geçmiş bizde çooooooook hem de ne çok...Kafkanın evi...Yemişim evini.Gelsin görsünler bi Hacı Bektaş Veli'nin Dergahını.Avlusunda gezinirken yüzüne öyle bir rüzgar değiyor ki...azz daha kalsan kendiliğinden aydınlanacaksın,bir ermiş insan da sen olacaksın sanki:)))Tam bir okul.Zamanında Kamil insanların yetiştirildiği ışık yuvaları.Kocca koca kazanlar.Herkese açık çorba kazanları...Gel gel,yeter ki gel diye ıslık çalan nefesler... Ama bizde bunlar sadece okullarda anlatılr,kenarından köşesinden bahsedilir.Allah sevgisi,insan sevgisi oralarda,sanatın dibine vurmaksa yine oralarda o dergahlarda...Bunların üstü hep örtülür.
Güzel atlar ülkesi denen Kapadokyanın hemen yanı başındaki Hacı Bektaş ı mutlaka görmek lazım.Ama bom boşşş.Sokaklarda tek tük capon arkadaşlara rastlarsın,bir de kapadokyayı görmeye gelen öğrenci kafilelerine.Pazarı yok çünkü.Ne reklamı var bu yerlerin ne de başka bir şeyi.Yazık ki ne yazık...Dediğin gibi ne sanatımızı ne de başka değerlerimizi anlatıp tanıtamıyoruz.Ayyyyy içimi dökmek geldi nedense...
Şimdi de biraz kendimden haberler.Onda da bi numara yok ama neyse.Bu kış benim sevgiliyle aynı çatı altında geçirdiğim 3.kışım.Allah inşallah çoook uzun kışlar yaşatsın bize ve herkese.Kampacım kocakarı ilaçlarının kraliçesi demişsin bana çok güldüm.O anlamda denenmeyen kalmadı ama sonuç sıfırrrrrrr.Artık hiç bir şeye bel bağlamaz oldum.Şu yumi dondurup biriktirme işene bi girebilseydim en azından kafamdan onuda atmış olurdum ama henüz hiç başlayasım yok.Okul haftaya yarı yıl tatiline girecek.Çoz yoğun günler yaşıyoruz.Sınav okuyorum not veriyorum sisteme girip yazıyorum velilerle toplantı yapıyorum okuldan yakamı kurtarıp çıktığımda bir nefes alıyor sonra doğğğru anneme gidiyor onunla biraz vakit geçirip eve geliyor yemekti sevgiliydi derken ben ne zaman ne yapıyorum, zaman nasıl akıp gidiyor anlamıyorum.Dün Bir öğretmen arkadaşımıza ev tebriğine gidecektik.Kırk yılda bir ev gezmesi kadın kadına.Pasta börek olayına filan girilecek.Öğlende başladım hazırlanmaya.Önce duşş...süsleneyim sonra giyinirim dedim.Banyoda makyajımı yaptım bi güzel.Epeyce de boyandım ama.Sonra saçlarımı biraz kıvırtayım dedim.Arkaları bitirdim .Önlere henüz başlamıştım bi telefon.Ablam annem düştü kaldıramıyorum cevap vermiyorrrrrr diye bağırıyor telde.Aynı anda bende de çığlıklar çığlıklar...Neyse ara 112 yi diye bağırıyorum.Üzerimde tayt ve fanila makyaj süper,saçların arkası lüle önler pırasa hatta biraz pörsük pırasa..Montu nasıl giydim telefonumu afferim nasıl yanıma aldım ve 10 km yi kaç kilometreyle gittim hatırlamıyorum.Eve girdiğimde annem yerde başında acil yardım ekibi.Doğğğğru hastaneye.Filimler testler Allahıma şükür yok bi kırık çıkık sadece hızlı düşmeden omuz ve kalça çok ağrıyor.Ah zavallı anacım ahhh..Çok çekti bu kış.O arada hastane bahçesindeyken maicim aradı.Bir solukta anlattım onada durumu.Çok şükür evimize geldik ve hastane sürecimiz kısa sürdü.Genelde ennn az 15-20 günde biter.Buna da şükür diyoruz.Gece dokuz henüz girmişiz eve küçük ablam aradı.Yeğenim dışarda hamburger yemiş durmadan istifraaaa.Hoop biz yine aynı hastaneye.Hemşire arkadaşım nöbette.Onu yeniden ve aynı kılıkla görünce kendimi kötü hissettim bi an.Pür makyaj ama saçlarda ve kılıkta anlaşılamıyan accayipp bir tarz....Abi nasıl boyamışsam nasıl kıvırtmışsam saatler geçmiş gram bozulmamışım.Neyse geceyi hayırlısıyla atlattık.Bu gün dünün yorgunluğu ve üzüntüsü sürüyor tabii...
Gördüğünüz gibi hiç iç açıcı bir yazı olmadı.Napiim olsa tükkan sizin ama yok şekerler...Güzel günler önümüzde diip umutlarımızı taze tutalım yinede.Şu an üst komşu lahana dolması pişiriyor bizim evvv miss gibi kokuyor.Allahtan hamsi kızartmıyor.Yoksa vay anam vayyyy.Kaldır evi toptan denize dök diyor şeytan...
Denizgeldinin sümüklü böceğini okudum bu sabah.Yorum yazamadım çünkü daha eksiklerim var onları da okuyacağım.Denizgeldi burayı okuyorsan eğer sana bir çift sözüm var.Ne doğurmakla ne de almakla anne olunuyor.Örnekleri çok.Annelik bir meziyet.Herkeste var mı yok.Ama seni öyle donatmış yollamış yüce yaradan.başka bir şey diil.Hatta bence sana bu şekilde anne olmayı da çok ama çok bilinçli planlamış kurban olduğum...Herkes görsün ibret alsın,örnek alsın diye.Yazılarım sonuç vermiyor demişsin ama değil.Ham meyveler hemen öyle olgunlaşamıyor.Bekle gör derim.Sabırsızlık etme.Yaptığın ayrı güzel yazıların bambaşka.Helal olsun sana.En kısa zamanda tanışacağım seninle...
Kendinize iyi bakın şekerler.Dediğim gibi enn güzel günler önümüzde.Hepinize sevgiler...

Son düzenleme:
yazdım yolladım,sonra görünce yok artık dedim kendi kendime.Özür kızlar ya:)))

alkancım burdanda geçmiş olsun anneciğine diyim.özür dileme yaaa.valla helal olsun bak kanpanın bir gezintisinden neler çıktı.aynen sana katılıyorum kendimi pazarlamayı bilmiyoruz.hatta yok ediyoruz hasankeyf gibi yerleri.
ayyy çok güldümya kusura bakma ama şu saçlarının arkası lüle önü düz muhabbetine.
selam burada

Bu topiği bu yüzden çok seviyorum işte ; paylaşımları çok kaliteli .İnsanının okudukça okuyası geliyor :) Ben de Fransada Türk çocuklarına öğretmenlik yaptığım zaman çok müze gezdim.İnsanlar sanatlarını, tarihlerini çok güzel korumuşlar hatta ben 3 yüzyıllık bir apartmanda oturmuştum.Türkiyede düşünebilir misiniz bir binanın bir asır ayakta durabilmesini mümkün değil.Lüksemburgta gördüğüm bir modern sanat müzesini asla unutamayacağım resmen bir odanın duvarları bildiğimiz matematik defterinin sayfaları üzerine gelişigüzel karalanmış modern sanat! eserleriyle doluydu . Kampa İstanbul'a geldiğinde Masumiyet Müzesini gezmediysen gez mutlaka ben bayıldım kitabı da çok sevmiştim zaten.
alkanım okurken güldürdün beni valla.Ben senin o haline değil evdeki koku meselesine çok güldüm.Çünki aynısı bizde de olur hatta ben acaba çıkıp yukarı haber versem mi yemeğin dibini tutturdu falan diyorum.
Ben histeroskopiden sonra dün regl oldum ohh ya rahatladım valla aylardır damla damla geliyordu, şişim indi ayol ne güzel bişeymiş meğer normal kadınlar gibi regl olmak.Umarım spiral çıktıktan sonra da azalmaz.Balon gibi dolaşıp duruyordum 1 g da kilo veremiyordum.
hulicim diğer topikte okudum sanırım ikili testte problem çıkmış inşallah hayırlısıyla bunu da atlatacaksın sanım.Mucizen umarım çok sağlıklıdır ve annesini üzmez.
Mai,toana,alarahan,hurre,puffy ve diğer tüm dostlar hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.Güzel bir hafta dileğiyle hepinizi

Herkese merhaba
Sizleri hep okuyorum kızlar.yazmıyorum ama takipteyim.
Hepiniz küçük mucizlerinize kavuşacaksınız.
Hürriyet gazetesinin 6.sayfasında benim hikayem çıktı bugün.İnternette de var bakabilirsiniz.
Umut olsun hepinize.
Sevgiler....

Alkan, Reis, Mai haklisiniz biz de neler neler var ancak estetik, mimari ve pazarlama tarafimiz zayif. Hele hele mimari; yasadigimiz sehirlere yaptiklarimiz rezalet. Benim de burada kaldigim ilk ev, 1400'lerden kalma bir binaydi, cok kati kurallari var, kesinlikle aslina uygun korunmali, rengi bile degisemez. Tamam bizim binalarimiz tahta yapiymis, korumasi zormus ama cayir cayir yakmisiz cogunu, hala arsa acilsin diye eski eser yakiyorlar. Gokdelenler de cabasi; tamam yapilsin da, mesela her gokdelen insaati yanina bir o kadar orman yapilsin mesela. Super bir firsat, tum Istanbul donusuyor, ama yine ormansiz yesilsiz donusuyor. Cok mu istedim:) Benim arkadaslarim, Turkiye'nin neyini ozluyorsun, ekonomi, trafik falan filan dediler. Biz aslinda birbirimizi ozluyoruz, yani insanimiz ve ulkemizin malzemesi (yani dagimiz tasimiz denizimiz) harika, gerisi maalesef palavra. Neyse neyse, bu yazi uzar Alkan'i bile gecer :) Alkan'cim yaz uzun uzun, okumasi zvkli. Tum aileye cok gecmis olsun.

Altinyunus, simdi internetten okuyorum seni ve Umut'un hikayesini :) Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…