kızlar ben 37 yaşındayım benide aranıza alırmısınız?
Sabah kanı verdim sonucu da öğrendim ama fosss çıktı şekerler...Napalım kısmet değilmiş zaten olsaydı da büyük süpriz olacaktı.Kendimi bir şekilde teselli edip önümüzdeki maçlara bakıcaz artık.Şimdi düşünüyorum kalkıp elektrik süpürgesini takıp foşur foşur süpürsem miiiiiii,yoksa gidip saçlarımın dipleri çıkmış onları mı boyatsam bilmiyorum artık.Ama önce bi sigara yakasım geliyor.Yanında da türkiş kahve:)))internetten bi müslüm şarkısı da indirsem fena olmıycak damardan damardan...
Arkadaşlar,yüreği benim için atan herkese hepinize teşekkür ederim.Hepiniz çok tatlısınız çok iyisiniz.Bu uğurda hep birlikte mücadeleye devam.Ben buralarda olucam ve sizlerle iletişim kurmak için hep birşeyler bulucam yazıcam merak etmeyin.
Sizi seviyorum kendinize iyi bakın hoşçakalın...
alkancım uzuldum gercekten pekı neden tutunmamıs mutlaka sor doktora nedenı nedır zaten bızım gıbı kalıtelı yumurta veren rezv azalmıs kısılerde bulunan o bır ıkı yumurta neden tutunmuyor anlamıyorum.. bır sebebı olmalı((
canım ne demek burası seninde yerin hoş geldin.kendini biraz tanıtırsan biz bildiğimiz kadarıyla bilgilerimi paylaşırız.
günaydın arkadaşlar
anne adayları ve anneler dün sonunda okuduğum bir kitaptaki bir yöntem işime yaradı paylaşmak istiyorum. kitap mahallenin en mutlu yumurcağı. duymuşsunuzdur.batu biliyorsunuz hareketli ve tutturunca da vazgeçmeyen bir çocuk. kitapta mümkün olduğunca az hayır diyin diyor. mesela vazoyu kırar diye mi korkuyorsunuz ortadan kaldırın, bir koltuğa çıkmasını istemiyor musunuz üstüne bir örtü örtün, bir dolabı açmasını istemiyorsanız kilit takın vs. yani öncelikle hayırları en aza indirin ki bunu zaten en baştan yapmıştım. ev ona göre düzenlendi ve düzenlenmeye devam ediyor. daha sonra mutlaka ama mutlaka onunla yeterli vakit geçirin oyun oynayın ilgi gösterin. hatta gün içinde birkaç dakikalık ilgi molaları verin. daha sonra yumuşakça konuşma dediği bir konuşma var. o anlayana kadar onun gibi bir kaç kelime ile istediğini tekrar edin. mesela çatalı mı almayı istiyor. çatalı istiyorsun evet çatal çatal diyorsun gibi tekra edin. eğer ilgisi bir an dağılır da size bakarsa olmaz gözlük olmaz diyin anlamasını sağlayın. sonrasında ilgisini başka yöne çekin. ilginç bir obje verin gel kurabiye yiyelim diyin aaaa çizgi film başlamış aaaa sokaktan geçen kamyona bakalım gibi. olmadı bir süre ağlamasını görmezden gelin. seyirci olmazsa ağlamasının tepinmesinin anlamı da olmaz. en son ama en son çare mola dediği ceza verin. 1 yaş bebekleri için 1 dakika, 2 yaş için 2 dakika. ne yaparsanız yapın sakinleşmiyorsa ve kendine de zarar verebilecek birşeyi istiyorsa bak mola geliyor 1 mola geliyor 2 mola 3 diye uyarın. sonra alıp yatağına götürüp bırakın (2 yaş altıysa kapıyı kapamayın 2 yaş üstü ise çıkmaması için kapıyı kapatacağınızı ve ısrar ederse kitleyeceğinizi söyleyin) 1 dakika gözükmeden bekleyin. sonra ağlamaya devam etse de onu alın ama 1-2 dakika konuşup ilgi göstermeyin. dün bana faydası oldu. batu dün yine yemek masasının üstüne çıkıp boydan boya koşturucam diye tutturdu. ne yapsam fayda etmedi. ben de ilk kez bak batu ceza geliyor mola 1 ceza bak mola 2-3 diye sayarak yatağına götürüp 45 saniye bıraktım. oradan aldıktan 1 dakika sonra sakinleşti. tabii bu arada kimse onunla konuşup ilgi göstermedi. ve masaya çıkmadı. daha sonra 1 kere gitmek istedi ben sert bir hayır dedim gitmedi. 1 kere de tam masaya giderken bana baktı ve yönünü mutfağa değiştirdi. kısaca işe yarıyor. ama yeterli ilgi sevgi oyun oynama sarılma ve diğer seçenekler de olacak. en son en çaresiz kaldığınızda ender olarak bu yöntemi uygulayacaksınız. buna 12-15 ay arası başlayın diyor. hayırı öğrenmeli. yoksa bir basamağın tepesinde veya elinizden kurtulup bir arabanın önüne kendini atarsa onu nasıl durduracaksınız. bu kitabı sonunda bitirdim. şimdi başka kitaplar var sırada.
Merhaba arkadaşlar aslında hepınızın hatırını tek tek sormak hepınıze ayrı ayrı yazmayı cok ısterdım ... Ama o enerjıyı kendımde goremıyorum .. maalesef bende de haberler kotu ...Hamılelıgımın basından berı sıkıntılı gözüken plesanta olması gerekenden buyuk cıktı .. nerdeyse bebegın ustune bastırmıs ve onun hareketlerını kısıtlayacak buyuklukte .. sebebi arasında sayılan nedenlerın hıcbırı ben de yok .. kan uyusmazlığı , dıabet, odem vs...ayrıntılı ultarasona gırdım .. bebegın butun olcumlerı normal ama amnıyo sıvısı sınırda yanı aza yakın.. plesantada olması gerekenden buyuk .. moralım cok bozuk ..her hafta kontrole gıdecegım ınşallah duzelır
hepınızecok selam ..dualarınızı eksık etmeyın...
Alkan sonucun olumlu cıkmasını butun kalbımle dılıyorum ınan....
Sabah kanı verdim sonucu da öğrendim ama fosss çıktı şekerler...Napalım kısmet değilmiş zaten olsaydı da büyük süpriz olacaktı.Kendimi bir şekilde teselli edip önümüzdeki maçlara bakıcaz artık.Şimdi düşünüyorum kalkıp elektrik süpürgesini takıp foşur foşur süpürsem miiiiiii,yoksa gidip saçlarımın dipleri çıkmış onları mı boyatsam bilmiyorum artık.Ama önce bi sigara yakasım geliyor.Yanında da türkiş kahve:)))internetten bi müslüm şarkısı da indirsem fena olmıycak damardan damardan...
Arkadaşlar,yüreği benim için atan herkese hepinize teşekkür ederim.Hepiniz çok tatlısınız çok iyisiniz.Bu uğurda hep birlikte mücadeleye devam.Ben buralarda olucam ve sizlerle iletişim kurmak için hep birşeyler bulucam yazıcam merak etmeyin.
Sizi seviyorum kendinize iyi bakın hoşçakalın...
hoşbuldummselam denizzzz.....
canım yaaaa.benim kız belki de bundan çok uyumludur.maşallah diyeyim...çünkü yazdılarını okurken uygulamada kendimi gördüm.yalnız yatağa koyup sonrasında yapılan davranışı maalesef artık uygulayamam.tırmanmaya başladığından beri artık kesinlikle mutlaka bir gözüm onda.sadece bir çay koymaya gidip gelebilecek kadar yalnız bırakabiliyorum onu.onda da onu başından hep alıştırdım.(farkında olmadan)annecim çay koyup gelicem dedim hep yanından ayrılırken.o da hep hı dedi bana.şimdi şimdi bazen sökmese de bu yöntemmi desm davranışımmı desem,kendi yedikten sonra bana kucağıma gelmek istiyor.annecim olmaz.sen yemeğini yedin senin mamalar buraya gitti sen doydun(göbüşünü gösteriyorum)ben daha yemedim.şimdi bana müsade et,beni rahat bırak gibi şeyler söylüyorum.bir iki söylemedn sonra oturdu yerine .yani artık bende yemeğimi yiyebiliyorum.olmazsa eğer ağlarsa duymazdan geliyorum hadi b en yemeğimi yiyene kadar sen de git ayşeyi doyur karnı acıkmış diyorum.gidiyor şükür.
sen sümüklüböceğime yazmıştın.sen doğuştan ann eolanlardansın diye...galiba bu doğru.yazdıklarını ve bana göndermiş olduğun kitapta okuduklarıma bakarsam bu doğru..elbet eksiklerim var.hepimizin var.bunu da okuyarak kapatacağız.
okuduğum kitaptan etkili birşey de ben söyliyeyim.birşey istediğinde de ki(uyguladım)annecim bana bakarmısın.gözlerime bak.anneciimi ben diyorum:))inan anlıyor. Allah hepimize yardım etsin..tüm annelere...
uyutma ya da uzun süre uyumasını sağlama konusunda bir yöntem benden......iki gündür süpr etkili..birinci gün bisküvili pasta yaptık onunla..bir sandalye getirdim mutfağa.o ayakta beni izledi.pastamız bitince beraber tencereyi yaladık.güle güle.he he he..sonrasında biraz bişeyler yedi.bir uyudu.3 saat.maşallah
ikinci gün:dün hamur yoğurdum.yere sofra bezi serdim mutfakta.onu da oturttum.unu,yumurtayı tüm malzemeleri tanıdı.yoğururken izledi.ona da minik bir parça verdim.dün 3 buçuk saatuydu
annem geldi çıkmalıyım.bugün de o yoğurduğum hamurdan poça yaparken izledi.1 saattir uyuıo.bakalım...
herkese sevgiler
ergin sena hoşgeldinnn
herkese merhaba
erginsena hoşgeldin.allah bağışlasın evlatlarını.dilerim mis kokuluna sağlıkla kavuşursun da 35 yaştan sonra sakat bebek doğar diyen arkadaşa da aksini ıspatlarsın.sen istersen o arkadaşa burayı tavsiye et de insanların 35 ten sonra da hatta 40 lı yaşlarda bile sağlıklı bebekler doğurulduğunu görsün.
moralini bozma gayet sağlıklı doğar bebeğin merak etme.Çok bilmiş insanlara her zaman sinir olmuşumdur.
arkadaşlar,bugün çatlatma iğnem vuruldu,dualarınıza ihtiyacım var.ilk defa bu ay 4tane yumoş olmuş,benim hep 2tane oluyordu.şaştım valla.boyları,9,16,16.36,ve20mm.rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?