evimicin, benim 11. haftada ense ölçümü 3,8 çıkmıştı.başka ölçümde de 3,5 falan.direkt amniyo dedi doktorum.ama burun kemiğini gördüm rahatım korkma demişti.burun kemiği göründü mü?
seni o kadar iyi anlıyorum ki ne desm boş gelir sana.ama içini rahat tut.bvenim birkaç arkadaşımda da aynı şey olmuştu.ense ölçümü yüksek ama amniyoları temiz çıkmıştı.ama bunun yanında ense ölçümü ve kan tahlilleri normal olup ta down sendromlu doğum yapan arkadaşım da var.
Persembe gunu hayri bey ense kalinligina baska bir aciklama getirdi. Omfolosel diye bebegin karninin tam kapanmamasi yada gobek fitigi nedeniyle bu kalinlik olabilir dedi. Bu haftada karnin kapanmamasi normal dedi. Bu hafta tekrar bakacak ve kesin birseyler soyleyebilecek. Birkac doktora daha sorduk hepsi de 13. haftaya kadar surer bu karin kapanmasi dediler. Bebek boyle dogsa bile tedavisi varmis , dogumdan hemen sonra dikis atiliyormus. Ama bana bunu anlatana kadar yaklasik 10 dakika surdu cunku ilk kurdugu cumle " bebegin organlari disarida kalmis" dan sonra ben bon bon adamin suratina bakiyordum. Soyledigi hic birseyi duymuyordum. Cvs yapmamiz lazim dedi. Bebek boyu 4.1 ense 2.2 olctu. Ben amniyoyu beklemek istiyorum ama o zaman cok gec olacak. En az 5 hafta daha beklemem lazim. Belki bebegi hissetmeye bile baslayacagim. Kendi doktorum "yapalim cvs , rahat edelim " dedi. Hayri bey icin amniyo da cvs de ayni dedi. Yani biri birinden daha riskli degil dedi. Bu hafta yapacak cvs.
Geceleriuyuyamiyorum. Yarim yarim hep uykularim. Ama icimde bir his hersey yolunda diyor. Bazen iste geliyorlar ya birsey cikarsa diye.
Alkan seni de dusundum hep. Hersey yolundadir umarim.
evimicin Ben de Mai gibi bu aşamalara hiç gelemediğim için ne doğrudur ne yanlıştır hiç bilemiyorum.Ama gönlüm çok rahat yavrunu sağlıkla kucağına alacaksın buna inanıyorum.Endişelenme demenin hiç faydası yok işte bunu en iyi bilenlerdenim.Allah yardımcın olsun bütün dualarımız seninle.Güzel haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum...
Selam kızlar,
Benden her zamanki gibi iyi haberler yok.Kese biraz büyümüş 5,5 mm olmuş o kadar yani 5 hafta ölçülerinde oysa ben yarın 7 hafta oluyorum.Şom ağızlı doktorum kanamayla düşürürüsün diyor.Neyse onun ne dediği umurumda değil.Haftaya iki doktora daha görüneceğim onlar da aynı şeyi söylerse 8. haftada sonlandırırım.
Kendimi berbat hissediyorum dibe vurdum resmen.Nasıl toparlanıcam bilemiyorum.Sürekli bir ağlama hali ağlamaktan da yoruldum.Neyse yeterince dertlerimle bu topiği meşgul ettim zaten.Beni düşündüğünüz için teşekkür ederim.Sağlıkla kalın...
Öncelikle Toana başın sağolsun canım ya...Allah babanın oradaki mekanını cennet etsin inşallah.Sizlere de sabır versin,geride kalanlara uzun ve sağlıklı bir ömür versin ...Üzülme demek kolay ama değil biliyorum.Ben de babamı 5 yıl önce 73 yaşında kaybettim,yerine konulacak başka bir sevgi yok ama en büyük tesellimiz hepimizin oraya gidecek olmamız.Buradaki yaşam çok kısa orası çok uzun öyle düşün ve içini rahatlat.Ben ailemdeki büyük kayıplara hep öyle dayandım.Gittiler bekliyorlar,gideceğiz kavuşacağız bütün olay bu.Geriye sadece özlem kalıyor ki onunla da başa çıkmak için yapılacak çok şey var şu yalan dünyada.Sen bebeklerine sarıl canım benim,onları düşün e mi.Çok öpüyorum seni...
Evimcim kalbim bana hiç kötü şeyler söylemiyor dur bakalım,dua et,hep birlikte edelim.Allah büyük canım.Bu bebek hayırlısıyla gelecek hem de turp gibi görürsün.
Reiuse bütün dileklerim senin içinde aynı canım.Allah bebeğini sana bağışlasın inşallah.
Bana gelince,öncelikle herkese hepinize güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Ne güzel şeyler yazmış,söylemiş dilemişsiniz.Ben hep buranın sinerjisine inandım.Zaten ne öğrendimse burdan sizlerden öğrendim hala da öğreniyorum.İyi ki varsınız.Hepinize teşekkür ederim.Tedavi iyi gitti.En başta 3 folikül görülmüştü.İki tanesi büyüdü.Hemen her gün kan verdim muayene oldum.Bu gün 10.günüm,sabahki muayenemde çatlatma iğnesinin bu gece yapılmasına karar verildi.Saat tam 22 de hastaneye gidip son iğnemi de olucam.Zaten ben hiç bir iğnemi kendim yapamadım.3 tedavimde de hastanelere gidip hemşirelere yaptırdım.Postu delemiyorum anlıycanız ve çok da zor deldirtiyorum.Her kan alma,her iğne olma ayrı bir tantana.Neyse bu gece son iğneler(iki tane göbekten çatlatma iğnesi)yarın boş günüm pazar günü de toplıycaklar bakalım.Toplamadan sonra hemen evime dönmek istiyorum.Nasıl bir haber alacaksam orda alayım diyorum.Olur da embrio olursa transfer ya salı ya çarşamba olacakmış.Hayırlısı artık.Kızlar çok dua edin benim için olur mu?En çok hatta herşeyden çok duaya ve şansa ihtiyacım var.Allah bana ve benim durumumda olan herkese,hepinize,hepimize yardımcı olsun.Kendinize iyi bakın.Hepinizi tanısam da tanımasam da çok seviyorum.Görüşmek üzere hoşçakalın...
canlar günaydın hepinize kucak dolusu öncelikle sevgiler gönderiyorum...
alabama canım çok sağol desteğin için tamam önerilerini dikkate alacağım...
toana canım bu zor günlerinde aslında destek bizden gelmeli sanada çok teşekkür ederim canım...
Canım ya doktor ne yapacak kı sonucta yumurta gelısmıyor bende 1 yada 2 tane o da kalıtesız
doktorumu degıstırmeyı dusundum ama sıfa da 2 kez denedıgım ıcın ındırım yapıyorlar bayagı maddı olarak cok zorladık kendımızı sımdı gıdecegım yer benı tanımıyor bunyemı tanımıyor sansın az deyıp moralımı bozacak ustune bır de 5-6 mılyar bayılacam.
gecen gun Numan Bayazıt ıle yazıstım. Sansı olan hastaları tedavıye alıyorum dedı ama sansının cok az oldugunu bılerek denemek ıstersenız gelın Almanda yapıyorum 3250 euro dedı fıyat ıcın +ılaclar
yanı sans az para cok durumu.. Bir de Emre karatekelioğlu ısmını duydum IVI tup bebek ama bılemıyorum canım kıme gıdıp kıme guvenecegımı ...
selam güller
herkese günaydın.....
az önce Allahıma şükrett,m hamdettim.güzel yavrum için.diğer bebek bekleyen annelere,uğraşanlara isteyen herkese,gönülde anne olmak isteyen herkese..Allahım inşallah duydu...
nisa yazmış...alkan....duam ilk sana kabul olsun inşallah....gelecekse o bebek gelecek ...herşeye rağmen..inşallah bebeğin gelecek.gelsinnn...çok istiyorum...Allahım sizleri d e sevindirsin.inşallah Allahımmmm.inşallah...
herkese sevgiler...
nisa seni de merak ediyordum..zilliden arayacağım o kadar çok kişi var ki...neredeyse küsecekler bana artık...aklımdasın...Allahım senin de ve bu yolda uğraşan herkesin emeklerini boşa çıkarmasın.AMİN.
NOT:namazın ardından cans ve toana aklımdaydı.Alahımdan bebeklerinizi korumasını istedim(isimlerinizi söyledim:))
kabul olacak inşallah.....amin...amin...amin...
denizgeldi
selam güller
herkese günaydın.....
Az önce allahıma şükrett,m hamdettim.güzel yavrum için.diğer bebek bekleyen annelere,uğraşanlara isteyen herkese,gönülde anne olmak isteyen herkese..allahım inşallah duydu...
Nisa yazmış...alkan....duam ilk sana kabul olsun inşallah....gelecekse o bebek gelecek ...herşeye rağmen..inşallah bebeğin gelecek.gelsinnn...çok istiyorum...allahım sizleri d e sevindirsin.inşallah allahımmmm.inşallah...
Herkese sevgiler...
Nisa seni de merak ediyordum..zilliden arayacağım o kadar çok kişi var ki...neredeyse küsecekler bana artık...aklımdasın...allahım senin de ve bu yolda uğraşan herkesin emeklerini boşa çıkarmasın.amin.
Not:namazın ardından cans ve toana aklımdaydı.alahımdan bebeklerinizi korumasını istedim(isimlerinizi söyledim:))
kabul olacak inşallah.....amin...amin...amin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?