Bu hafta olayini hep karistiriyorum. 11. Hafta 10+x diye dusundugum icin bu hafta olduguna inanmistim ben de. Bugun tanidik bir radyologa gittim. O da bebegin buyuklugune gore ense kalin dedi. Yani erken olabilir ama bu boyuttaki bebekte bu kalinlik sinirda dedi. O da 2.8 olctu. Ama bu kucuklukte bir bebek icin elimizde istatistik yok dedi. Buyuk ihtimalle kan testlerin de pozitif cikar dedi. Simdi yarin hayri bey soyleyecek son sozu. Buyuk ihtimal cvs onerecek ama ben cvs mi yoksa daha az riskli amniyosentez mi ona karar vermeliyim. Sanirim doktorum erken tesbit etmek istiyor cunku alinirsa rahimi en az hasarla atlatmak icin.
Bense donup kaldim. Ne aglayabiliyorum ( sadece bu sabah 2 damla) nede gulebiliyorum. Bu kadar zor gelen bu kadar erken gitmemeli diye dusunuyorum. Cans ben de sana katiliyorum , bebek daha 3.8 mm. Ayrica senin doktoru babamin tip kitaplarindan biliyorum. Ozgur Deren degil mi? Cok sanlisin oyle bir doktorun oldugu icin. Biz haketmedik mi ama arkadasim, neden bu kabuslar? Kimbilir ileride neler bekliyor beni cunku doktor butun hamileligin boyunca bu bulgu goz onunde bulundurulacak dedi. Her taramada bu bulgu da hesaba katilacakmis yani.
Canım senı cok ıyı anlıyorum ınan .. Bızım bebeklerımız zor elde edılen cok kıymetlı bebekler tabıı butun bebekler oyle... ama .. bızım endısemız tasamız daha fazla ...
Evet canım benım Dr um Özgür Deren ... gercekten işinde cok ıyı bır dr .. Bana soyledıklerını sana aktardım canım .. henuz ense olcumu ıcın erken ..Bebegın 5 cm olması gerekır dedı .. senınkı henuz 3. 8 mm yanı kucuk daha .. dr um benı bıldıgın 12. haftada cagırdı . .. eger degerler kotu cıkarsa o hafta cvs yaparız dedı ... canım sen nıye acele edıyorsun? 12. haftayı beklesen ve ıyı bır dr a olcum yaptırsan kan testı yaptırıp sonucları aldıktan sonra o hafta cvs yaptırabılırsın gec kalmıs sayılmazsın.. Hatta 16 . haftada ayrıntılı ultrason ve 4 lu test yaptırıp amnıyosentez yaptırabılırsın..Velevkı 12. haftada olcum 3 mm cıktı yıne de her sey bıtmıs degıl kı .. Ben nıce bebekler bılıyorum ense olcumlerı 3mm uzerınde cıkan ama sapasaglam dogan ... Ben senın bebegının yuzde yuz saglıklı olduguna ınanıyorum .eger oyle olmasaydı % 80 duserdı bu bebek .. maaşallah sapasaglam buyuyor .. lutfen kendını ve bebegını uzme .. sen benım hıslerıme guven ..Allah'ın ıznıyle bu bebek saglıklı...
kizlar..sagolun ALLAH RAZI OLSUN HEPINIZDEN..tesellilerinizden dolayi sizler sagolun dostlarim..iyi ki varsiniz...
bugun dr ..gittik bebeklerimin kalp atislarini duydum gozlerim yasardi..rabbim herkese isteyen arkadaslarimada nasip etsin insallahh..hersey normal dedi drum bir problem yok..5 bucuk santim ve 12 .haftadalar enseleride iyi dedi..insallah boyle problemsiz giderde rabbim yuzumu guldurur ..tabi cans ve evimicin arkadaslariminda yuzleri gulecek insallahh.....13 nisanda gidicez cinsiyetleri belli olucak..kan sonuclarimda iyi geldi ama ben halsizim midem icin hap verdi..ikiz oldugundan boyle dedi ..bakalim allaha emanetiz..
Evimicin..arkadasim icini ferah tut inan bana ..melayikeni kucagina alicaksin ..rabbim esirgeyecek..insallah allah korktuguna ugratmaz..emegini bos etmez umut ediyorum...
toana canım gözün aydın doktordan güzel haberlerle gelmişsin çok sevindim bebeklerin gayet sağlıklıymış.
lenova canım hamileymişsin mesela olamaz mı? inşallah diyim umut işte cansa nasıl geldi süpriz oğlu belki sana da gelir çat kapı
evimiçin bencede meleğin gayet sağlıklı vakti de tam gelmemiş sen dedikleri gibi 12+ da tekrar ölçüm yaptır kimseyi dinleme yani dinle de sadece bi sonraki adımını daha temkinli atmak adına dinle ama sen içinden kaygı duyma benim çocuğum gayet sağlıklı ben biliyorum de kabullenme sakın. ilk doktor zaten net bir değer bile vermemiş. ikinci de sınırda demiş. onların tek olayı önce hep kışı göstermek. yaz gelirse kendiğinden geliyo laylaylom onlara göre. ama kış olunca hani yazdı diye hesap sorarız diye hep kötüyü gösteriyorlar. de ki ne yani siz bana şimdiden as yaptır yada cvs yaptır mı diyosunuz desene doktorlara bakalım ne dicekler. yok dicekler 2 hafta sonra yine bakalım 16 da ayrıntılı bakarız kan sonuçları çıksın 20 de bidaha ayrıntılı bakarız falana dicekler. sen bazen kulaklarını tıka.
Selam kızlar,
Benden her zamanki gibi iyi haberler yok.Kese biraz büyümüş 5,5 mm olmuş o kadar yani 5 hafta ölçülerinde oysa ben yarın 7 hafta oluyorum.Şom ağızlı doktorum kanamayla düşürürüsün diyor.Neyse onun ne dediği umurumda değil.Haftaya iki doktora daha görüneceğim onlar da aynı şeyi söylerse 8. haftada sonlandırırım.
Kendimi berbat hissediyorum dibe vurdum resmen.Nasıl toparlanıcam bilemiyorum.Sürekli bir ağlama hali ağlamaktan da yoruldum.Neyse yeterince dertlerimle bu topiği meşgul ettim zaten.Beni düşündüğünüz için teşekkür ederim.Sağlıkla kalın...
Öncelikle Toana başın sağolsun canım ya...Allah babanın oradaki mekanını cennet etsin inşallah.Sizlere de sabır versin,geride kalanlara uzun ve sağlıklı bir ömür versin ...Üzülme demek kolay ama değil biliyorum.Ben de babamı 5 yıl önce 73 yaşında kaybettim,yerine konulacak başka bir sevgi yok ama en büyük tesellimiz hepimizin oraya gidecek olmamız.Buradaki yaşam çok kısa orası çok uzun öyle düşün ve içini rahatlat.Ben ailemdeki büyük kayıplara hep öyle dayandım.Gittiler bekliyorlar,gideceğiz kavuşacağız bütün olay bu.Geriye sadece özlem kalıyor ki onunla da başa çıkmak için yapılacak çok şey var şu yalan dünyada.Sen bebeklerine sarıl canım benim,onları düşün e mi.Çok öpüyorum seni...
Evimcim kalbim bana hiç kötü şeyler söylemiyor dur bakalım,dua et,hep birlikte edelim.Allah büyük canım.Bu bebek hayırlısıyla gelecek hem de turp gibi görürsün.
Reiuse bütün dileklerim senin içinde aynı canım.Allah bebeğini sana bağışlasın inşallah.
Bana gelince,öncelikle herkese hepinize güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Ne güzel şeyler yazmış,söylemiş dilemişsiniz.Ben hep buranın sinerjisine inandım.Zaten ne öğrendimse burdan sizlerden öğrendim hala da öğreniyorum.İyi ki varsınız.Hepinize teşekkür ederim.Tedavi iyi gitti.En başta 3 folikül görülmüştü.İki tanesi büyüdü.Hemen her gün kan verdim muayene oldum.Bu gün 10.günüm,sabahki muayenemde çatlatma iğnesinin bu gece yapılmasına karar verildi.Saat tam 22 de hastaneye gidip son iğnemi de olucam.Zaten ben hiç bir iğnemi kendim yapamadım.3 tedavimde de hastanelere gidip hemşirelere yaptırdım.Postu delemiyorum anlıycanız ve çok da zor deldirtiyorum.Her kan alma,her iğne olma ayrı bir tantana.Neyse bu gece son iğneler(iki tane göbekten çatlatma iğnesi)yarın boş günüm pazar günü de toplıycaklar bakalım.Toplamadan sonra hemen evime dönmek istiyorum.Nasıl bir haber alacaksam orda alayım diyorum.Olur da embrio olursa transfer ya salı ya çarşamba olacakmış.Hayırlısı artık.Kızlar çok dua edin benim için olur mu?En çok hatta herşeyden çok duaya ve şansa ihtiyacım var.Allah bana ve benim durumumda olan herkese,hepinize,hepimize yardımcı olsun.Kendinize iyi bakın.Hepinizi tanısam da tanımasam da çok seviyorum.Görüşmek üzere hoşçakalın...
merhaba arkadaşlar
alkancım dualarım seninle canım.
alabama canım yumurta takibi değilde,ben dr değiştirdim nihayet.benden epey bir tahlil istedi yaptırdım.bakalım görüşmeye gittiğimde ne diyecek.
sizlere şunu sormak istiyorum arkadaşlar.hani amh yumurta rezervini gösteriyorya benim amh sonıucum 1.37 sizce nasıl.
merhaba...şu AMH yumurta rezervini gösteriyo demişsin.kan vererek mi baktırıyoruz?birde regli nin hangi günü bakılacak önemi varmı?son soru devlet hastanelerinde yapılıyormu? şimdiden tşkler.sevgiyle kalın.
merhaba arkadaşlar
alkancım dualarım seninle canım.
alabama canım yumurta takibi değilde,ben dr değiştirdim nihayet.benden epey bir tahlil istedi yaptırdım.bakalım görüşmeye gittiğimde ne diyecek.
sizlere şunu sormak istiyorum arkadaşlar.hani amh yumurta rezervini gösteriyorya benim amh sonıucum 1.37 sizce nasıl.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?