günaydın arkadaşlar ... bu güzel ve hayırlı gunun şifa bekleyen hastalara dert ve sıkıntı ceken ınsanlara ve özlem ceken tum ınsanlara mutluluk ve guzellıkler getırmesını dılıyorum ..
bana merhaba dıyen ve guzel dıleklerını ıleten tum arkadaşlara teşekkur edıyorum ... herkesın hayatı ve şartları farklı .. şu kucucuk toplulukta bıle kac tane hayat hıkayesı var ..benım hıkayem de bunlardan bırı .. yanı klışe bır söz vardır ya ''ben de sızlerden bıryım '' diye..ben de mücadele edıyorum arkadaşlar .. kımı zaman tokezleyıp dusuyorum .. kımı zaman da kullerımden dogup tekrar kalkıyorum ayaga .. Fakat bu yol cogu zaman taşlı ve dıkenlı .. ne yapalım ..
gecmışte yanı şu son 7 yılda mutlulukları( fakat gecıcı ) ve acıları bır arada yasadım .. 4 mınık kelebegımı sonsuzluga ugurladım .. yasalardı sımdı şu yaslarda olacaktı sozlerı hıc dılımden duşmedı ...hamıle kalabılıyorum fakat sonunu getıremedım .. bu arada 3 tup bebek denemesı ve 3 aşılama yaptırdım .. fakat ne tuhaftır kı hepsı de nagatıfle sonuclandı .. spontan hamıle kalabılıyorum .. ama ...
neyse .. .zamanla daha ıyı tanırız bırbırımızı .. bu arada butun testlerım yapıldı ..bebekler ıncelendı ..her sey normal . sadece hıpotiroid ( haşimato) rahatsızlıgım var .. ılac kullanıyorum .. kontrol altında yanı .. kısmet .. harkese tekrar merhaba...
canım bu erkeklerin pek azı bu işlere katılıyor. çoğu bütün yükü bizim omuzlarımıza bırakıyor. merak etme karar verir başlarsanız sperm vermeye gelecektir yerimsenibenZarpandit çok geçmiş olsun, fizyoterapi sırasında da biraz ağrıyabilir aklında olsun. Önce ağrılar artıyor, sonra yavaş yavaş geçiyor. Bir de o tedavi süresince de çok zorlamaman lazım, zaten onlarda belirtirler:)
Kandaki idrar da can sıkıcı tabi. Küçük bir problem olsa da yine de sinir bozar ama ilaçla düzelecektir hemen tahminim. Onun içinde geçmiş olsun.
Hakan beyin dediği, femara ve sonrasında çok minimal stimülasyon ama "o çok minimalden" kasıt ne onu öğrenmek lazım :) Pazartesiye verdiler randevuyu, bakalım. nolcek. Yine eşim gelemeyecek görüşmeye :) Çok komik ya, evlenirken de böyleydik, her işlemi ben yapmıştım artık görevli memur "nikaha gelecek inşallah damat bey" demişti. Şimdide öyle demeseler bari kafamçokkarıştı
Erverdi, çiçekçi hanım... sen nasılsın bugün? Günün ferah geçsin canım, kötü düşünceler uzak olsun senden. :Saruboceq: Ben onlara zombi düşünce derim, bazen istila ederler insanın beynini. Şöyle bir silkin savur hepsini, defolup gitsinler...klava:
Hanımlar, hepinizin günü aydın geçsin a.s.a.s. zemuszemus
canım bu erkeklerin pek azı bu işlere katılıyor. çoğu bütün yükü bizim omuzlarımıza bırakıyor. merak etme karar verir başlarsanız sperm vermeye gelecektir yerimseniben
bir arkadaşımın yiğeni evlenmişti. gelin de çok becerikliymiş. düğünle ilgili tüm detayları herşeyi halletmiş damat düğüne beni de çağırmayı unutmazsın değil mi diyormuş.valla genelde böyle yani
he he, ben buna "balık baştan kokar" diyorum sırnaşık şey Hiç unutmuyorum son bir işlem için annemle gitmiştik nikah dairesine, dediler "damat gelsin de nikahtan bir gün önce imza atsın varlığını bilelim bari :) " Herkes çift olarak gelmişti ben annemle sırnaşık şey Sonra hafif efkarlanmıştım, bahçede oturup bir sigara yakmıştım "anne, bir ömür böyle sürecek galiba" demiştim bilmiyorumkismile
Bizimkisi biraz işlerinden, emir demiri kesiyor her zaman. İş başa düşüyor. Şikayetim yok aslında ama böyle tek olunca "dominant teyze" gibi görünüyorum tanımayanlara. -tatlicadiarzu-
Dayanamadım birşey daha anlatayım:
Sene başında benim check-up netameli çıkınca, kimseye söylemedim. Sonuçlar 1 hafta sonra gelecekti, o arada evde neredeyse 24 saat meme kanserinin ıcığını cıcığını araştıdım. Abartmıyorum, TUS sorularını bile çözebilir haldeydim. Amacım, şöyle kabaca bir plan belirlemek. İleri evrede çıkarsa kimseye söylemeyim, tedavi de olmayım diye düşünüyorum kendimce, erken evre olursa söylerim diyorum. Ailede kanser vakası çok ya, biliyorum hasta yakınları ne hale düşüyor...
Sonuç almaya giderken anneme eşimle gideceğimi, eşime de annemle gideceğimi söyledim tek başıma gittim. Verdiler mamografi sonucunu, ulen pek kötü. Şöyle bir tepeden tırnağa titredim. Baktım kitle çok büyük görünmüyor, inşallah lenfler temizdir dedim. Diğer tetkikleri okudum hemen, hepsi temiz görünüyor. erken evre olabileceğine kanaat getirip o gün akşam söyledim eşime işte, bunda bir sakatlık var diye. Neyse, ben çok bilgiliyim bu konuda diye tüm aile hastalıkla ilgili detayların dışında kaldı. Ben iyi dersem de inandılar, kötü dersem de...
Arkadan ameliyat oldum işte, ameliyat biraz badenurun durumuna benzerdi. Eşekler ellerine yüzlerine bulaştırdı. Temiz dediler, hiç inanmadım temiz olduğuna. Esas patoloji sonucu gelemiyor bir türlü, 10 günde gelmesi gereken raporu 20 günde ancak aldık. Eşim aldırmış hastaneden. Hastalık konusunda da bilgisiz ya, iş yerinden telefon etti bana "temizmiş ama ben hiçbirşey anlamadım, bunu bir doktora gösterelim" dedi. Dedim sen onu bir oku bakayım. Saf saf okudu bir de :)
O zaman kızmıştım işte. Olabilecek en kötü şey, böyle bir haberi telefonda almak herhalde. Raporda açık açık diyor "kanser var ve içeride de tümör kalmış"
Ulen adam dedim, bir aydır böyle bir mesele var, hiçmi merak edip iki satır birşey okumadın.
Bir de doktor arama faslı var ki o evlere şenlik. Hastalığın adı meme kanseri ya, benim kociş kibarcık sağa sola sorarken "meme" demeye utanmış "göğüs" demiş. Sana doktor ayarladım dedi, bir de baktım ki ayarladığı doktor göğüs hastalıkları uzmanı, akciğerci yani :)
Bu son tüp bebe görüşmesinde de, akşam anlatıyorum eşime, dedim "genetik testler yapıyorlar, cinsiyet belirliyorlar, onu da yapıyorlar, bunu da vb." . Oldu olacak 1. yaşında tuvalet eğitimi almış olarak versinler bize dedi :)
günaydın arkadaşlar ... bu güzel ve hayırlı gunun şifa bekleyen hastalara dert ve sıkıntı ceken ınsanlara ve özlem ceken tum ınsanlara mutluluk ve guzellıkler getırmesını dılıyorum ..
bana merhaba dıyen ve guzel dıleklerını ıleten tum arkadaşlara teşekkur edıyorum ... herkesın hayatı ve şartları farklı .. şu kucucuk toplulukta bıle kac tane hayat hıkayesı var ..benım hıkayem de bunlardan bırı .. yanı klışe bır söz vardır ya ''ben de sızlerden bıryım '' diye..ben de mücadele edıyorum arkadaşlar .. kımı zaman tokezleyıp dusuyorum .. kımı zaman da kullerımden dogup tekrar kalkıyorum ayaga .. Fakat bu yol cogu zaman taşlı ve dıkenlı .. ne yapalım ..
gecmışte yanı şu son 7 yılda mutlulukları( fakat gecıcı ) ve acıları bır arada yasadım .. 4 mınık kelebegımı sonsuzluga ugurladım .. yasalardı sımdı şu yaslarda olacaktı sozlerı hıc dılımden duşmedı ...hamıle kalabılıyorum fakat sonunu getıremedım .. bu arada 3 tup bebek denemesı ve 3 aşılama yaptırdım .. fakat ne tuhaftır kı hepsı de nagatıfle sonuclandı .. spontan hamıle kalabılıyorum .. ama ...
neyse .. .zamanla daha ıyı tanırız bırbırımızı .. bu arada butun testlerım yapıldı ..bebekler ıncelendı ..her sey normal . sadece hıpotiroid ( haşimato) rahatsızlıgım var .. ılac kullanıyorum .. kontrol altında yanı .. kısmet .. harkese tekrar merhaba...
herkese merhaba
Erverdi, yazdıklarını okudum.üzüntüler paylaştıkça azalır.ama bu bebek konusu öyle bir şey ki, bazen azalıp bazen daha da artıyor.ben de diğer arkadaşlardan çok farklı şeyler yazmayacağım.önemli olan senin sağlığın.bende de kan pıhtılaşması var.hem homozigot hem heterezigot taşıyıcıyım.tedaviden çok önce kan sulandırıcı kullanmaya başladım.ve menapozdan sonra asprin ve kan sulandırıcı kullanacakmışım.şu bebek olayı olmasaydı ben de bu rahatsızlığımı bilemeyecektim.bir çeşit vesile oldu anlayacağın.
evlat edinme fikrin ne kadar güzel.keşke herkes yüreğini o minik canlara açabilse.ben yıllar önce üniversitede öğrenciyken yardım amaçlı olarak bir grup arkadaşla çocuk yuvasına gitmiştim.hepsi de anne diye bacaklarına sarılıyorlar sevgiye açlar.
yıllarca etrafımda evlat edinin diyenlere hayır dedim.eşimde asla diyordu.ama eşimle son tedavi öncesi konuştuk.eğer olmazsa kuruma başvuracaktık kız bebek için.bu yüzden son tedavime o kadar rahat başladım ki.....ben anne olacaktım her şekilde.illa ki karnımda taşımam gerekmiyordu.
hamile kalınca da allah'ın bizi bu kararımızdan dolayı ödüllendirdiğini düşündüm.bir can bir hayat kurtaracaktık.belki de zamanı gelmişti. ama ben yine de ileride bir kız çocuğu almak istiyorum.
dilerim hakkında hayırlısı olur arkadaşım.doğal mucizeni yaşarsın.
ya da annelerin en güzeli "yüreğinde yavrunu büyüten olursun".her kadın anne olmayı hakediyor çünkü.
he he, ben buna "balık baştan kokar" diyorum sırnaşık şey Hiç unutmuyorum son bir işlem için annemle gitmiştik nikah dairesine, dediler "damat gelsin de nikahtan bir gün önce imza atsın varlığını bilelim bari :) " Herkes çift olarak gelmişti ben annemle sırnaşık şey Sonra hafif efkarlanmıştım, bahçede oturup bir sigara yakmıştım "anne, bir ömür böyle sürecek galiba" demiştim bilmiyorumkismile
Bizimkisi biraz işlerinden, emir demiri kesiyor her zaman. İş başa düşüyor. Şikayetim yok aslında ama böyle tek olunca "dominant teyze" gibi görünüyorum tanımayanlara. -tatlicadiarzu-
Dayanamadım birşey daha anlatayım:
Sene başında benim check-up netameli çıkınca, kimseye söylemedim. Sonuçlar 1 hafta sonra gelecekti, o arada evde neredeyse 24 saat meme kanserinin ıcığını cıcığını araştıdım. Abartmıyorum, TUS sorularını bile çözebilir haldeydim. Amacım, şöyle kabaca bir plan belirlemek. İleri evrede çıkarsa kimseye söylemeyim, tedavi de olmayım diye düşünüyorum kendimce, erken evre olursa söylerim diyorum. Ailede kanser vakası çok ya, biliyorum hasta yakınları ne hale düşüyor...
Sonuç almaya giderken anneme eşimle gideceğimi, eşime de annemle gideceğimi söyledim tek başıma gittim. Verdiler mamografi sonucunu, ulen pek kötü. Şöyle bir tepeden tırnağa titredim. Baktım kitle çok büyük görünmüyor, inşallah lenfler temizdir dedim. Diğer tetkikleri okudum hemen, hepsi temiz görünüyor. erken evre olabileceğine kanaat getirip o gün akşam söyledim eşime işte, bunda bir sakatlık var diye. Neyse, ben çok bilgiliyim bu konuda diye tüm aile hastalıkla ilgili detayların dışında kaldı. Ben iyi dersem de inandılar, kötü dersem de...
Arkadan ameliyat oldum işte, ameliyat biraz badenurun durumuna benzerdi. Eşekler ellerine yüzlerine bulaştırdı. Temiz dediler, hiç inanmadım temiz olduğuna. Esas patoloji sonucu gelemiyor bir türlü, 10 günde gelmesi gereken raporu 20 günde ancak aldık. Eşim aldırmış hastaneden. Hastalık konusunda da bilgisiz ya, iş yerinden telefon etti bana "temizmiş ama ben hiçbirşey anlamadım, bunu bir doktora gösterelim" dedi. Dedim sen onu bir oku bakayım. Saf saf okudu bir de :)
O zaman kızmıştım işte. Olabilecek en kötü şey, böyle bir haberi telefonda almak herhalde. Raporda açık açık diyor "kanser var ve içeride de tümör kalmış"
Ulen adam dedim, bir aydır böyle bir mesele var, hiçmi merak edip iki satır birşey okumadın.
Bir de doktor arama faslı var ki o evlere şenlik. Hastalığın adı meme kanseri ya, benim kociş kibarcık sağa sola sorarken "meme" demeye utanmış "göğüs" demiş. Sana doktor ayarladım dedi, bir de baktım ki ayarladığı doktor göğüs hastalıkları uzmanı, akciğerci yani :)
Bu son tüp bebe görüşmesinde de, akşam anlatıyorum eşime, dedim "genetik testler yapıyorlar, cinsiyet belirliyorlar, onu da yapıyorlar, bunu da vb." . Oldu olacak 1. yaşında tuvalet eğitimi almış olarak versinler bize dedi :)
Kinder, deniz, o doktor hikayesine bizde hala güleriz. sırnaşık şey Daha doğrusu ben gülerimde, eşim bozulur hafiften :)
Madem eğlendiniz, birşey daha anlatayım, fıkra misali :)
Ben böyle sıskacık birşeyimdir. Süpürge sopası gibi, göğüs-popo filan da yok pek.
Yıllar önce marmaristeyiz. Eşimle sabah gazete almaya markete gittik.
Benim üstümde bir şort, t-shirt, saçlarımı toplamışım, kafamda da bir kasket. Gittik işte, adamcağız sabahın köründe eğilmiş ekmekleri yerleştirmeye uğraşıyor. Şöyle bir kafayı kaldırdı, buyrun dedi. "Gazete alacadık" dedik. Adam içeri seslendi "oğlum abilere bakıver"
Hiç istifimizi bozmadan gazetemizi aldık, çıktık. Konuşmuyoruz da...
Bir müddet sonra eşim "sen kimseye anlatmazsan bende anlatmam" dedi :) Hala daha güleriz buna da :)
merhaba cans;yazını okumadan sormuşum.geriden okuyordum.oysa sonraki yani şimdiki alıntı yaptığım yazında yazmışsın.tekrar selam ..
denızcım merhaba ..hamılelık sana cok yakıstı .. maşaalah..guzel guzel devam etmesı ve mınık oğlunu kacagına alman dileğiyle
aslında benım de moralım bozuk .. eşim agustosun bırınde gorevı geregı 6 aylıgına azerbeycana gıdıyor.. bızım butun tedavıler ve calışmalar askıya alındı .. erverdıcım ..bak ben de altı ay beklemek zorundayım ..ben delı gıbı zamana karsı yarısırken bu engellere carpıp dusuyorum .. bır atlet dusunun engellı kosuda bır bır atlarken artık gucunun sonunda ve atlıyamıyor .. düşüyor ..moral bozmak yok .. kosuya devam ..
aslında butun cevreme ve aıleme bu işi artık sonandırdıgımı ve bıtırdıgımı soyledım .. beynımın bır yanı da bunu desteklıyor ama bır yanına soz gecıremıyorum ..devam .. inadına devam ...
absynth yazılarını takıp ettım .. gecmiş olsun .. atlatmışşsın cok şukur ..hayata bakışını bence hiç degiştırme . dogru yoldasın .. tebrıkler ..
hamılere bu sıcaklarda kolaylıklar dılıyorum ..
kızlar kerkese merhaba;herkes iyimi?
annem geldi normal sıradan bir gündü.herzamanki gibi olmaya çalıştım.sanırım oldum.amannn.ölmezsem bişey olmaz.ne kadar geç öğrenirse o kadar az üzülür.şimdi sizleri okuyayım.
Erverdi, simdi yazdiklarini okudum, Annen gelmistir sanirim. Bence de kizlara katiliyorum, cok fazla detaya girmeden bahsetmekte fayda var. Bu arada butun tiyatroculugunu da gosterirsin umarim.bayanssulusmile
Kindersms, calismalar baslamistir umarim.:1hug:
Senden konukevi ile ilgili musait olunca haber bekliyorum canim.
Absynth, baska hangi merkezle daha goruseceksin? Olsun sen yanliz git simdi, bosver onu da dert etme, nasil olsa damat sperm vermeye gelecek.
Bu arada hepsini yanliz yapiyorum diye endiselenme canim, ben de evlilik islemlerinin hepsini daha dogrusu TR'deki devlet ile ilgili tum isleri ben yapmistim hala da ben yapiyorum, benim esim yabanci. Biraz Turkce biliyor ama yetmiyor maalesef. O yuzden yanliz degilsin canim. Simdi tedaviye giderken de yanliz gidecegim ama benim damat neyseki spermleri onceden birakmisti.Hakkimizda hayirlisi olsun.
Waters, bugun ne keyifler yaptin bakiiim?
Deniz bulut, iyi misin? Alabama sen nasilsin?
Merye, bulantilar hafifledi mi?
iyi akşamlar waterss...şafak kaç şimdi?serin serin uyuyormuşsun ne güzel...uyu uyu.kenara at biraz.
aman waterss ben gülerek espriyle yazdım o ifadeleri....iyiym ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?