ya nie kimse bişey yazmıyo
arkşlar bugün sağlık ocağına gittim ebe bebeğin kalp atışlarına bakdı ve çocuk dönmemiş ters dedi kalp sesi sol üst tarafından geldi karnımın.38 .haftada dönmüş olması gerekmezmiydi dönmezmi artık bu saatden sonra???
Canim malesef bebegin artik dönmez. Ama uzulme benim kizim da donmedi, dogumda ve dogum sonrasi hicbir problem yasamadim. Normal dogum yapamayacagim diye cok uzulmustum ama herseyde vardir bir hayir diye dusunmek lazim. Epidural sezaryen oldum,cok rahatti. Hic korkulacak bir tarafi yok. Ters bebeklerde kalca cikigindan cok bahsediyorlar ama icin rahat olsun problem olmuyor goreceksin. Kalca cikigi riski daha cok ailende topal ya da kalca cikigi rahatsizligi gecirmis kisi sayisina gore artiyor. Zaten bebisin 2bucuk -3 aylikken herkes gibi sen de kalca ultrasonu cektireceksin. Orada bakiyor doktor. Problem olsa bile agrisiz ve cok kolay bir kac yontemle kalca cikigi geciriliyor. Ama sakin ihmal etme 2bucuk - 3aydan once cekmiyorlar ve aklinda olsun genelde 2hafta oncesinden randevu aliniyor. 6 aydan sonra teshis edilirse ancak ameliyatla duzeltiliyorr unutma.
Kendini uzecek bir durum degil ters bebek,sakin strese girme. Ben sezaryenle 2 gunde dipcik gibi oldum valla) gobegim dumduz. Dogumdan onceki kiloma10gunde ulastim. Normal dogum ve sezaryenin kendine gore zorluklari var ama sonuc cok guzel,bebisini gorecegin ana odaklan. Kafana takilan baska seyler varsa bana yaz:)) dogumda korkulacak hic bir sey yok. Az zamanin kalmis )) Doktorumun verdigi tarihten 4gun once suyum gelmisti benim. 1saat icinde hastanede olmak gerekiyor sadece. Dus al git 2gun sonra bebisinle eve gule oynaya donersin ) benim kizim 10 aylik,senin bebisin de kocamaaaan oluverecek )))
ayyy canım cok sevındım bebebgının donmesıne,ınsallah benımkı de doner haftaya gel dedı doktorum bızde 37+0 olduk bugun 2 gun once nst de hemsıremı ebe mı bılmıyorum bebek hala ters demıstı ınsallah benım bebegımde döner hayırlısıyla cok uzuluyorum sezeryan hıc ıstemıyorum,ne olur bana da dua et arkadasım hayırlı haber alırım ıns bende senın gıbı,ınan cok sevındım senın adınadoktora gitim bugün bebeğim dönmüş kafası aşağıda.normal doğum olucak yani 10 gün sonra günü ama ondan öncede olabilirmiş hayırlısı hakkımızda.ben zaten hayırlısı neyse o olsun dedim
ayyy canım cok sevındım bebebgının donmesıne,ınsallah benımkı de doner haftaya gel dedı doktorum bızde 37+0 olduk bugun 2 gun once nst de hemsıremı ebe mı bılmıyorum bebek hala ters demıstı ınsallah benım bebegımde döner hayırlısıyla cok uzuluyorum sezeryan hıc ıstemıyorum,ne olur bana da dua et arkadasım hayırlı haber alırım ıns bende senın gıbı,ınan cok sevındım senın adına
Aynen cnm bende oglusumu coooook seviyorum,sabirsizlaniyorum ona kavusmak icin...insallah bende pazartesi gunu gittigimde senin gibi asagiya dongu habrini alirim hayirkisiyla,bende bebegimi dogarken gormek sonra hemen emzirmek onunla doya doya ilgilenmek istiyorum daha simdiden annelik icin sabirsizlaniyorumbugun giysilerini yikadik bebisimin ins oda beni bu stresten kurtarir dualarim kabul olurda doner bas asagi,benim icinde dua et arkasim....çok saol cnm allh bizi avazda kurtarsın inşallh dönmüş işte bende şaşırdım netden çok araştırdım hep dönmesi çok zor yazıodu dönmez yazıodu şaşırdım bende acaba geçen hafta sağlık ocağındaki ebem mi bilemedi ama karnımın sol üstünden geliodu kalp atışı.bugün aşağıdan geldi hayırlısı.sezeryan da tek istemeyişimn sebebi 6 saat kalkamıomuşsun ve altına bişey takıolar tvlt ihtiyacı için falan ben sewmem öyle şeyi ya en azından acı çekerm doğumda ama çıkdımmı sapasağlam hayatıma devam ederim inşlh yeterince açılırda dikişimde olmaz cnm umarım bebeğin döner seninde ilk çocuk heycan bilmediğimiz bi duygu ama şimdiden oğlumu o kdr çok sewiorumki anlatamam ya=)=) daha görmediğim bişeyi sewiyorum düşünsene yüzümü güldürüo içimde kıpırdıyo çok değişik bi duygu annelik duygusu kurban olurum ben ona=)=)=)sonunda onu alıcam ya ben kucağıma çekiceğim acılar önmli değil napiym bu acıyı çekmek isteyen o kdr çok kadın varki.nyse ben çok konuşdum.
Aynen cnm bende oglusumu coooook seviyorum,sabirsizlaniyorum ona kavusmak icin...insallah bende pazartesi gunu gittigimde senin gibi asagiya dongu habrini alirim hayirkisiyla,bende bebegimi dogarken gormek sonra hemen emzirmek onunla doya doya ilgilenmek istiyorum daha simdiden annelik icin sabirsizlaniyorumbugun giysilerini yikadik bebisimin ins oda beni bu stresten kurtarir dualarim kabul olurda doner bas asagi,benim icinde dua et arkasim....
tahmini tarihiminşllh normal doğum olur senin ne kdr kaldı doğumuna?benm 8 gün e kdr olması gerek doktorun dediğine göre
inşallah istanbul avrupa yakasındayım,sen?daha varmış zamanı dönebilir bence.hangi şehirdesin bu arada
Aynen cnm bende oglusumu coooook seviyorum,sabirsizlaniyorum ona kavusmak icin...insallah bende pazartesi gunu gittigimde senin gibi asagiya dongu habrini alirim hayirkisiyla,bende bebegimi dogarken gormek sonra hemen emzirmek onunla doya doya ilgilenmek istiyorum daha simdiden annelik icin sabirsizlaniyorumbugun giysilerini yikadik bebisimin ins oda beni bu stresten kurtarir dualarim kabul olurda doner bas asagi,benim icinde dua et arkasim....
Ben de 36 haftalık hamileyim, doktorum 1 haftaya dönerse döner, dönmezse artık çok zor dedi. Dönemzse eğer 39. haftada sezaryen olacağını söyledi, biz ise 40. haftayı görelim istiyoruz. Bir ihtimal belki döner diye..
bnmki tersdi döndü 39.haftada bende şaşırdım çok araştırmışdım dönmez diodu heryerde ama döndü.hayırlısı cumartesi gününe kdr doğumum olması lazım normal şartlarda inşllh olur artık bnm derdim bu oldu ne zaman sancı tutar ne zaman doğucak 3 günüm kaldı doktorun dediği tarihe.hayırlısı bakalım umarım hayırlısı olur senn içinde