38+5 Hamileyim sorun kardeşim

Erkek değil kardeşim kız
Hafta sonları gelip karnı burnunda ablasının evini derleyip toplaması, gerekirse ayaklarına masaj yapması gerekiyor normalde. Ama işte haksız olduğu halde ısrarla aramaya devam eden ablası olunca demek ki böyle prenses kompleksi gelişiyor insanda.

Şimdi annem aradı. Üstten konuştu tam bir şey söylemedi ama sanki ben hamileyim diye her şeyi abartıyormuşum çok nazlanıyormuşum gibi konuşuyor. Ne var ki gece yatarlar sabah giderler diyor.
Hamilelikte nazlanmayacagım ne zaman nazlanacagım deseydınız. Gelıp onların hizmet etmesı gerekırken bıde hizmet bekliyorlar deliririm böyle durumda. Bırakım küssünler . Bende yeni doğum yaptım. 35 de dogurdum. O halde kendı suyumu ıcerken nefesım kesılıyodu bıde baskasına pasta yapcam. Olur efendım.

Vay be hizmette sınır yok koskoca erişkin insanlar yatağını siz yapıyorsunuz... bence de siz fazla yüz vermişsiniz. Oldu olacak yemegini de siz yedirin...
Geçen haftasonu bizdeyken arkadaşlarımla buluşup gelicem diye evden akşam beşte çıktı gece onda geldi. Haliyle eşimde ben de acıkmıştık yemeği eşim hazırladı yedik ona da kızarmış tavuklardan falan bıraktık patates bıraktık. Sabah bi uyandım hiç yememiş yani ısıtmaya bile üşenmiş. Sabah sorunca tek başıma yiyesim gelmedi halbuki dışarıda da yememiştim dedi. O derece bir bardak alıp kaldırmaz.

Siz bir kardeşi olana kadar doğacak çocuğunuzun annesisiniz sadece. Zamanında anneniz kardeşinizle ilgili bazı sorumluluklarını sizinle paylaşmış gibi anlıyorum. Kendi çocuğunuza odaklanın anneniz ve kardeşiniz zamanla hatalarını anlar.

Mesele 1 gece arkadaşıyla kalması değil. Tavır sinir bozucu. Ama sebebi de belli ki anneniz. Size kolaylıklar diliyorum, doğumdan sonra da gelmeye devam edecek sanıyorum kardeşiniz.
“Ya biz zaten gelip direk yatarız yarın da erken dersimiz var ikimizin de erken çıkıp ilk yurda geçmemiz gerekiyordu ama şeyi düşündük sen gece kalkıp kapıyı açman da zor olur mu kapıyı açacaksın yani sadece” bu mesajı yollamış.

Siz bir kardeşi olana kadar doğacak çocuğunuzun annesisiniz sadece. Zamanında anneniz kardeşinizle ilgili bazı sorumluluklarını sizinle paylaşmış gibi anlıyorum. Kendi çocuğunuza odaklanın anneniz ve kardeşiniz zamanla hatalarını anlar.
Aynen öyle ben üniversitedeyken kardeşim lisedeydi ailem memlekette biz ankarada beraber yaşadık. İnanın üniv hayatıma dair hiçbir şey hatırlamıyorum koştur koştur eve gelir yemek hazırlardım.

Merhabalar ben ankarada yaşıyorum 38+5 gebeyim gerçekten artık eğilip kalkmak bile zor. Kardeşimse gölbaşında üni okuyor her hafta sonu bana gelir ona her türlü şeyler yapar yollardım hiçbir şeyini eksik etmem. Ama artık her şeyde zorlanıyorum o geldiğinde bir bardak dahi kaldırmaz. Geçen hafta geldi muzlu rulo pasta istedi gerçekten hiç halim olmamasına rağmen yaptım üzülmesin diye. Şimdi de arıyor yarın konser varmış yurt saati uymuyormuş arkadaşıyla bizde kalacakmış. Gerçekten ben her an doğumu bekliyorum hamileliğin de etkisiyle çok ağırlaştım. Ona da dedim ki ben uyumuş olurum istemediğimi anladı yüzüme kapattı. Şimdi de açmıyor telefonu. Sizce haksız mıyım ayıp mı ettim kızın arkadaşına
Yeterince açık olmamışsınız. Hamileyim kendimle zor ilgileniyorum bu aralar beni fazla yorma diyebilirsiniz. Ama kabahat sizde değil kardeşinizde eşek kadar olmuş hala neyin doğru neyin yanlış olduğunu çözememiş. Benim kardeşim 15 yaşında elime poşet aldığımda bilr hamilesin diye koşup elimden alıyor seninki bu yaşta bildiğin eşek afedersin ama

Merhabalar ben ankarada yaşıyorum 38+5 gebeyim gerçekten artık eğilip kalkmak bile zor. Kardeşimse gölbaşında üni okuyor her hafta sonu bana gelir ona her türlü şeyler yapar yollardım hiçbir şeyini eksik etmem. Ama artık her şeyde zorlanıyorum o geldiğinde bir bardak dahi kaldırmaz. Geçen hafta geldi muzlu rulo pasta istedi gerçekten hiç halim olmamasına rağmen yaptım üzülmesin diye. Şimdi de arıyor yarın konser varmış yurt saati uymuyormuş arkadaşıyla bizde kalacakmış. Gerçekten ben her an doğumu bekliyorum hamileliğin de etkisiyle çok ağırlaştım. Ona da dedim ki ben uyumuş olurum istemediğimi anladı yüzüme kapattı. Şimdi de açmıyor telefonu. Sizce haksız mıyım ayıp mı ettim kızın arkadaşına
Fazla simartilmis belli ki. Yada hiçbir zaman sorumluluk nedir bilmemiş. Bide sen mi ariycaksin bırak ne hali varsa görsün. Sen arayınca kendini haklı sanicak bırak nasılsa illaki yine işi düşer sana ablası

“Ya biz zaten gelip direk yatarız yarın da erken dersimiz var ikimizin de erken çıkıp ilk yurda geçmemiz gerekiyordu ama şeyi düşündük sen gece kalkıp kapıyı açman da zor olur mu kapıyı açacaksın yani sadece” bu mesajı yollamış.
Ay çingene ya bu kızı annen baban dövmemiş hatta sen de hiç dövmemişsin yaa resmen şımarık

Aynen öyle ben üniversitedeyken kardeşim lisedeydi ailem memlekette biz ankarada beraber yaşadık. İnanın üniv hayatıma dair hiçbir şey hatırlamıyorum koştur koştur eve gelir yemek hazırlardım.
Siz de gençtiniz ve bunları yaptınız, kardeşiniz de iş başa düşünce her şey halleder merak etmeyin, endişelenmeyin onunla ilgili.

Siz de gençtiniz ve bunları yaptınız, kardeşiniz de iş başa düşünce her şey halleder merak etmeyin, endişelenmeyin onunla ilgili.
O benim erkek arkadaşım var diye bana küsmüştü hemen annemlere yetiştirmişti annemden babamdan dayak yemiştim. Şimdi kardeşimin erkek arkadaşı var geziyor tozuyor ailem de bir şey demiyor. Ben senin yaşlarındayken bana neler yaşatmıştınız bak sen rahatsın diyorum. O zaman küçükmüşüm fark edemedim annemler beni doldurdu diyor işte. Kıyamıyorum birlikte büyüyünce ben büyütmüş kadar oldum.

O benim erkek arkadaşım var diye bana küsmüştü hemen annemlere yetiştirmişti annemden babamdan dayak yemiştim. Şimdi kardeşimin erkek arkadaşı var geziyor tozuyor ailem de bir şey demiyor. Ben senin yaşlarındayken bana neler yaşatmıştınız bak sen rahatsın diyorum. O zaman küçükmüşüm fark edemedim annemler beni doldurdu diyor işte. Kıyamıyorum birlikte büyüyünce ben büyütmüş kadar oldum.
Aileniz çok fenaymış, bir de liseli çocuğu bakasınız diye yanınıza göndermiş.

Şimdi annem aradı. Üstten konuştu tam bir şey söylemedi ama sanki ben hamileyim diye her şeyi abartıyormuşum çok nazlanıyormuşum gibi konuşuyor. Ne var ki gece yatarlar sabah giderler diyor.
Kardeşinin niye böyle olduğu belli oldu. Küserlerse küssünler ya ikisi de saygısız

Ya asıl sorun zaten kardeşiniz değil. Emin olun bir süre sonra eskisinden de iyi olursunuz kardeşinizle. Sizden de açıkça dile getirilmese de ona annelik yapmanız istenmiş ebeveynleriniz tarafından. Şimdi yaşadığınız problemler de buraya dayanıyor.

"Evet zor olur. Hatta size yatak açmak, yattığınız çarşafları yıkamak da zor olur, senin bu eve gelip bir bardak kaldırmaman da zor olur benim için. Arkadaşını ayarla da bir gün gelip evi köşe bucak temizleyin, sen farkında değilsin ama karnı burnunda hamileyim" yazın siz de.

O düşünsün üzülsün hamile ablamı üzdüm diye, siz niye takılıyorsunuz?
Kıza bak. Yeğeni olacak umru değil. Ayrıca eşiniz zırt pirt gelen baldizina neyse diyordur ama neden kızın arkadaşını da evinizde istesin ki? Rahat edemez kendi evinde. Siz kayın biraderinizin konser sonrası erkek arkadaisni eve getirmesinden rahatsız olmaz miydiniz?

Her an doğurabilirim farkında mısın dedim daha günün bile gelmedi 40 haftadan önce doğurmazsın dedi. Eşime x diyelim x zaten yatakları onlar gelmeden serer dedi. Eşim çok anlayışlı olduğu için herkes eşimi de ezmeye de alıştı maalesef beni ezdikleri gibi.
Canım sen bir an önce kendini düzeltmeye bak ailen bile böyle davranabiliyorsa ne kadar safsın kim bilir. Biraz diş göstermeye alış, senin küçük bir bebeğin olacak o da mı ezilsin istiyorsun? Köle misiniz bu iki şımarığa anlamadım ben konsere de gitmeyiversin

Sorun annenizde. Prenses kızı hic beklemedigi tavirlari sergileyecek ona karsi da ileride. Kardesinizin curreti annenizden

Ya asıl sorun zaten kardeşiniz değil. Emin olun bir süre sonra eskisinden de iyi olursunuz kardeşinizle. Sizden de açıkça dile getirilmese de ona annelik yapmanız istenmiş ebeveynleriniz tarafından. Şimdi yaşadığınız problemler de buraya dayanıyor.
Herkes şöyle söyle şunu yap diyor dışarıdan bakınca bütün arkadaşların yorumları da çok haklı hak veriyorum. Ama ben bunu yapamıyorum kestirip atamıyorum. En çok ağrıma giden de elin oğlu dersin eşim el üstünde tutuyor bütün temizlik yemek yapıyor ayakkabılarımı bile o bağlıyor. Kayınvalidem keza prensesmişim gibi davranıyor. Öz ailem bana bunu yapınca çok üzülüyorum özellikle kardeşim beni çok üzüyor bu düşüncesizlikleri. Hemen herşeye küstüğü için açık açık konuşamıyorum da.

Kardeşinize: Evinizde sizin ve eşinizin kurallarının geçerli olduğunu; kardeşinizin arkadaşlarını ve kendi seçmediğiniz misafirleri evinizde ağırlamak istemediğinizi ve kendilerine kalacak bir otel ayarlamalarını söyleyebilirsiniz.

X