38+5 Hamileyim sorun kardeşim

Merhabalar ben ankarada yaşıyorum 38+5 gebeyim gerçekten artık eğilip kalkmak bile zor. Kardeşimse gölbaşında üni okuyor her hafta sonu bana gelir ona her türlü şeyler yapar yollardım hiçbir şeyini eksik etmem. Ama artık her şeyde zorlanıyorum o geldiğinde bir bardak dahi kaldırmaz. Geçen hafta geldi muzlu rulo pasta istedi gerçekten hiç halim olmamasına rağmen yaptım üzülmesin diye. Şimdi de arıyor yarın konser varmış yurt saati uymuyormuş arkadaşıyla bizde kalacakmış. Gerçekten ben her an doğumu bekliyorum hamileliğin de etkisiyle çok ağırlaştım. Ona da dedim ki ben uyumuş olurum istemediğimi anladı yüzüme kapattı. Şimdi de açmıyor telefonu. Sizce haksız mıyım ayıp mı ettim kızın arkadaşına

Ben olsam engellerim o kardeşi.
Terbiyesiz.

Öncelikle sağlıkla kucağınıza alın inşallah :nazar:. Allah hayırlısıyla isteyen herkese de nasip etsin inşallah.
Yanlış anlamayın evladınız doğunca ne yapmayı planlıyorsunuz acaba? Yani muzlu rulo pastayı bırak bazen yemek yapmaya vaktiniz olamayacak, gelip yardım edeceği yerde size surat yapıyorsa vay halinize...

Bırakın insanlar size karşı hassas davransın niye alttan alıyorsunuz. Gebeyken bir de hanımefendinin istekleriyle mi uğraşacaksınız
Şimdi annem aradı. Üstten konuştu tam bir şey söylemedi ama sanki ben hamileyim diye her şeyi abartıyormuşum çok nazlanıyormuşum gibi konuşuyor. Ne var ki gece yatarlar sabah giderler diyor.

Erkek değil kardeşim kız
Konuyu okurken kardeşinizin erkek olduğundan o kadar emindim ki. Ne demek bir bardak dahi kaldırmaz. Bu kadar şımarık yetiştirmeyin şu çocukları ya. Siz susup yaptıkça alışmış. Canı pasta istemişse ev burada malzemeler mutfakta geç yap diyecektiniz. Karnınız burnunuzda siz ondan hizmet bekleyecekken ona hizmet ediyorsunuz. Bu şekilde devam ederseniz bebek gelince kafayı yersiniz söyleyeyim. Yetişkin bir insanın sorumluluklarını bilmesi lazım.

Şimdi annem aradı. Üstten konuştu tam bir şey söylemedi ama sanki ben hamileyim diye her şeyi abartıyormuşum çok nazlanıyormuşum gibi konuşuyor. Ne var ki gece yatarlar sabah giderler diyor.
Valla bana sorarsanız hormonlarınızla alakalı abartadabilirsiniz, nazlanadabilirsiniz normal şartlarda ve insanların da anlayış göstermesi gerekir. Annenizde kalsınlar o halde veya anneniz harçlığını versin kendi kızına ve otelde kalsinlar

Otele gitsinler o zaman. Sizin ortak tuvalet kullanımında dahi dikkatli olmanız gerekmiyor mu bu dönemde ? Eli kulağında, bebeğiniz geldi gelecekken bu saçma tavırlarla uğraşmayın.

Ay ne kadar sinir bozucular ya 1 gece kalacaklar nevresim wc her yer baştan temizlenecek ve belki doğuracaksın. Lafı evirip çevirmeyin çat çat söyleyin. Bu gece doğursam ne olacak anne şimdi senin derdin bu mu canım burnumda diye çıkışın sessiz kalırsanız ezerler sizi böyle

Kardeşinizi bu şımarıklık düzeyine kimin getirdiği de belli oldu. İkisine de sınırınızı çizin. 3 aylık bebeğim var ki düşünün sizin haftanızı görmedim bile ben 38+2de doğurdum, kardeşlerim geldiklerinde her işimi yaptılar o zamanlarda. Birden kanamam oldu suyum geldi doğuma gittim bir de akşam, öyle bi durumdasınız yani her an doğurabilirsiniz ne kadar anlayışsızlar anneniz de dahil. Bu gece doğursan ne olacak mesela? Üzmeyin kendinizi kimse de kalamaz evet haklısınız bu halinizle misafir mi alacaksınız bir de

Oda arkadaşlarından biri haftasonları teyzesine gidiyor. O da geldiğinde x in teyzesi şunu yapacak getirecek falan deyince o da eli boş gitmesin diye yapmıştım. Zaten her geldiğinde birşeyler yaparım ama düşünülmemek zoruma gidiyor artık.
Yine her zaman ki gibi iyilikten maraz dogmuş. Bari kardeş yapmasın bunu hadi kv ye falan alışığız da. Ben olsam yüzüme kapatan kardeşimi daha aramam. Ayıp asıl size yapılmış. Bir de kardeşinizin arkadaşını düşünüyorsunuz. Ben mi kötüyüm dedim ama herkes aynı fikirde

Madem öyle koyun nevresimleri odaya, geçin odanıza kapıyı kilitleyip yatın. Sabah kahvaltı hazırlamayın. Onlar hazırlarlarsa gitmeden toplamalarını rica edin. Biraz sorumluluk bilsinler.

Bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun bu arada. 🧿

Anneni doldurmuş o küçük dediğiniz ama manüpülasyon konusunda hiçte küçük olmayan kardeşiniz. Annenize durumu anlatın ve güçlü durun anlamasada kendi bilir.

Ek olarak annenizide anlayamadım ben, hamile ablama böyle davransam ablamdan önce annem beni siler.

Açık açık söylesenize hamileyim yapamam diye. Kocaman kız, size yardımcı olması gerekirken siz ona oluyorsunuz.
Yurda konser günü geç geleceklerine dair dilekçe versinler. Sokakta bırakacak değiller ya yurt görevlileri

Ne dediniz, çok merak ettim.
Her an doğurabilirim farkında mısın dedim daha günün bile gelmedi 40 haftadan önce doğurmazsın dedi. Eşime x diyelim x zaten yatakları onlar gelmeden serer dedi. Eşim çok anlayışlı olduğu için herkes eşimi de ezmeye de alıştı maalesef beni ezdikleri gibi.

Her an doğurabilirim farkında mısın dedim daha günün bile gelmedi 40 haftadan önce doğurmazsın dedi. Eşime x diyelim x zaten yatakları onlar gelmeden serer dedi. Eşim çok anlayışlı olduğu için herkes eşimi de ezmeye de alıştı maalesef beni ezdikleri gibi.
Mesele 1 gece arkadaşıyla kalması değil. Tavır sinir bozucu. Ama sebebi de belli ki anneniz. Size kolaylıklar diliyorum, doğumdan sonra da gelmeye devam edecek sanıyorum kardeşiniz.

Vay be hizmette sınır yok koskoca erişkin insanlar yatağını siz yapıyorsunuz... bence de siz fazla yüz vermişsiniz. Oldu olacak yemegini de siz yedirin...

Bekar kız kardeşim var aile evinde yapmadığını gelir benim evimde yapar hasta olsam koşar gelir. Kız kardeşlik bunu gerektirir çok ayıp etmiş çok üzüldüm sizin için tekrar tekrar aramayın kendi düşünüp hatasını anlar umarım.

X