Sagolun allah razi olsunCanim tekrar hatırlatmak istemem ama merak ettim kusura bakma.kaçıncı haftada kaybettin melegini? Ve odemlerin kacinci hafta baslamisti.başın sagolsun senin de ❤
Cok üzüldüm canim tekrardan basin sagolsunSagolun allah razi olsun
Ben yavrumu 39. Haftasinda kaybettim dogumu bekliyorduk sancilarim baslamadi...dr muayeneye gittik gule oynaya babasiyla kalp atımı duyamadik ...
....
Ödemlerim son iki hafta cok artmisti ayaklarim cok sismisti surekli yorgunluk ve bas agrisi vardi bende yavrumun cansiz bedenini uc gun tasimisim karnimda bilemedim icindeki sivi ile oglum oraya buraya kayarken karnimda hareket ediyor sandim..
Sonra cok arastirdim cok gezdim dr dr ...en sonunda sinam beksac (ankara ) buldum travmatik olayimla psikolog gibi ilgileniyor sagolsun... boyle durumlarda bebek 34 haftadan sonra sıkıntıya giriyormuş hemen alinmasi gerekiyormus benim yavrum 5 hafta dayanmis iceride ...
Oyle ... gitti iste ...
Cok üzüldüm canim tekrardan basin sagolsunrabbim sabırlar versin.benimde bi kaybim var.rabbime sukurler olsun ikinciye hamileyim 5 senenin sonunda.ama her an korkuyorum.doguda yasiyorum.burda doktorlar da cok ilgili degil.her daim yuregim ağzımda.kan sulandirici kullaniyorum coraspin.ilkkaybimdan ötürü doktora kullanmak istedigimi soylemistim.oda 32.haftada birak demisti.korkumdan birakamiyorum.insan aci bi tecrube yasayinca kolay kolay doktorlara da teslim edemiyor kendini.tansiyonunu olcturuyor muydun duzenli?
Basiniz sagolsun sizindeCok üzüldüm canim tekrardan basin sagolsunrabbim sabırlar versin.benimde bi kaybim var.rabbime sukurler olsun ikinciye hamileyim 5 senenin sonunda.ama her an korkuyorum.doguda yasiyorum.burda doktorlar da cok ilgili degil.her daim yuregim ağzımda.kan sulandirici kullaniyorum coraspin.ilkkaybimdan ötürü doktora kullanmak istedigimi soylemistim.oda 32.haftada birak demisti.korkumdan birakamiyorum.insan aci bi tecrube yasayinca kolay kolay doktorlara da teslim edemiyor kendini.tansiyonunu olcturuyor muydun duzenli?
Amiiin Allah razi olsun,rabbim sizede tez zamanda bi evlat verir insallah.sag salim kucaginiza almayi nasip eder canim benim.AMİN AMİN.rabbim büyük.cok haklisin,insanin ikinci bir doktoru mutlaka olmasi lazim.daha benim doktorum da hic tansiyon ölçümü yapmadi.bekledim bu zamana kadar ama yok.ilgisiz.saglik ocagina gidip arada idrar veriyorum.protein kacagi enfeksiyon var mi diye.veya tansiyonumu olcturuyirum.gercekten doktorlarin eline kalsak yandik.onlar icin insan hayati da bebeklerimizin hayati da gercekten cok ucuz.Basiniz sagolsun sizinde
Ankara gibi bir yerde devlet hastanesinde bir kez tansiyonumu ölçmediler yaşım 42 sen riskli gebelik grubundasin oraya muayene ol demediler insan başına gelmeyince bazi seyleri bilemiyor ...
En son dr gittigimde elim ayagim şiş dedim dr bana normal olur boyle dedi bir kez bile kan idrar almadilar... insan canı ne kadar ucuz ...
Size tavsiyem mutlaka ikinci bir doktorunuz olsun ... ikinci bir göz olsun size bakan...
Kan sulandiricilari 34 te kesmeniz gerekiyor yoksa sorun yasarsiniz doktorunuzla konusun ... ilgili bir doktor degilse kan idrar almiyorsa tansiyon ölçümü yapmiyorsa hic o dr kapisindan gecmeyin...
Hamilesiniz bize dua edin ben ve benim gibi evlat isteyenlere duacı olun kardeşim...
Sag salim yavrunuzu kucaginiza alin insallah ...
Dualarin icin amiin canimAmiiin Allah razi olsun,rabbim sizede tez zamanda bi evlat verir insallah.sag salim kucaginiza almayi nasip eder canim benim.AMİN AMİN.rabbim büyük.cok haklisin,insanin ikinci bir doktoru mutlaka olmasi lazim.daha benim doktorum da hic tansiyon ölçümü yapmadi.bekledim bu zamana kadar ama yok.ilgisiz.saglik ocagina gidip arada idrar veriyorum.protein kacagi enfeksiyon var mi diye.veya tansiyonumu olcturuyirum.gercekten doktorlarin eline kalsak yandik.onlar icin insan hayati da bebeklerimizin hayati da gercekten cok ucuz.
Bu arada 34 te kan sulandirici birakmazsak sıkıntı olur dedin ya,ne gibi mesela.erken dogum olursa kanamanin durmamasi gibi mi mesela
Seni çok iyi anlıyorum . Herşey bitti diye düşünürken , aslında bunun gerçek hayatın başlangıcı olduğunu anlıyorsun .kaybede kaybede öğreniyor ve bir zaman sonra duygularını donduruyorsun .kendi içinde kıyametler koparken dışarı gülücükler dagitabiliyorsun. .aslında aklın hep özgürün kötü haberini aldığın ve onun için güzel hayaller kurduğun anlar arasında sıkışıp kalıyor .geçiyor arkadaşım ama bitmiyor .. sadece alışıyorsun .. ben çok fazla kayıp verdim ,babamda dağıttım, toparlayamadım. Kaybı da çok yeni olduğu için anılar sarmaliyor, rahat bırakmıyor .kafamı çeviriyorum ,bir bakıyorum o ,sonra tekrar bakıyorum yok ...güzel bir cocukluk ve anılar bıraktı bana ,onlarla avunmaya çalışıyorum .sen de özgürün sana bıraktıklarıyla sil gözyaşlarını ,kalk ayağa ,onun için iyi ol ..kavusacaksiniz ,ölüm bir son değil , sonsuzlugun başlangıcı ..dedim ya sonsuzlukta çok güzel ağırlayacak özgür seni ..üzme onu annesi ..özgür için ,toparlanma vakti ..
Allahım size de sabır versin çok teşekkür ederim dilekleriniz için. Siz hemen kardeş getirdiniz mi dünyaya? Bu iyi geliyor mu gerçekten? Benim şu an bu konuda kafam o kadar karışık ki, sanki yeni bir bebek ile Özgür’e haksızlık yaparım gibime geliyor. Diğer yandan yaşım da ilerliyor ve o evlat kokusunu, sevgisini de yaşamak istiyorum. Çok allak bullak aklım.BrcAK Başın sağolsun cnm bende bebeğimi 38 de kaybettim acının tarifi yok günlerce içime attım gizli ağladım kimseye yansıtmadım o anki psikolojim bana güçlü ol ve ağlamama. Modundayım taki eve gelene kadar zindan oldu evim ,işim, komşum 9 ay boyunca konuştuğum gördüğüm kim varsa kendim de dahil nefret ediyordum kimseye görünmemek için ne mücadeleler verdiğimi kimse bilemez ama şimdiki aklım olsa deli gibi ağlardım acımı dibine dibine yaşarddım.bu bizim hatamız değil suçumuz değil. Kusurumuz değil bize veren Rabbim geri alan o o yüzden sakın içine atma ağla mezarına git hazır değilsen gitme kalbini dinle oğlumu kaybedeli 4 eylül de 2 yıl olacak ve ben anca 3,4refa gidebildim gidemiyorum buna rağmen de kendime kızmıyorum .Rabbim kardeşini verince hafifliyor gibi hayat bi şekilde devam ediyor işte inş sende en kısa zamanda tekrar hamile kalır ÖZGÜR'ün kardeşine sabrı bulursun cnm
Çok teşekkür ederim.Başınız sağolsun Allah yardımcın olsun kardeşim çok zor birşey çok zor ama şunu bil rabbim kaldıramayacağı yükü kuluna vermez demek ki senscok guclu bir kadinsin özgür un melek oldu cennette acı çekmeyecek aglamayacak anneciği izleyecek senin mutlu olmanı dileyecek Allah sana ve ailene güç kuvvet versin
Siz böyle yazınca bi tedirgin oldum acaba gerçekten doktor ihmali mi var evladımı kaybetmemde diye. Oğlumu iri bebek olarak nitelendirdi ama benim boyum, eşimin boyu, abim, kardeşim hep uzun boylu olduğumuz için normal gibi algıladık. Dr da ters bir şey söylemedi. Her kontrolde suyumun iyi olduğunu, plesentanın olması gereken yerde olduğunu, kordonun normal olduğunu söylüyordu. Sezeryandan sonra da zaten yine bunları söyledi. Ani kalp durması sonucu kaybetmişim ve bu olabilen bir şeymiş. Ama o kalp niye aniden duruyor işte günlerdir sebep ne diye düşünmekten kafayı yiyorum. Her şeyi normal olan, 2 gün önceki kontrolde de gayet sağlıklı olan bir bebeğin kalbi neden durur ki? Hiç mi belirti vermez. Kordon da dolanmamış ki nefessiz kalsın.cumlemizden canim benim,rabbim sana daha nice evlatlar verir insallah.acini dindirmez belki ama bi nebze olsa kabuk baglamasina yardımcı olur.simdi anlatinca farkettim de,36 haftalik 3 600 kilo cok fazla geldi.ayni sekilde senin bu kadar sismis olman 30 kilo alman bence bunlar normal degil.gestasyonel diyabet olabilir büyük ihtimal.bu gebelik zehirlenmesini de tetiklemis olabilir.bence de sen birdaha ayni doktora gitme.bana doktorun büyük ihmali varmis gibi geldi.tabi ki herşey rabbimden ama, anlattigin değerlere gore birseylerin normal gitmedigi belli.baştan savma iş yapmis demekki o doktor
Çok teşekkür ederim. Dualarınızı benim ve benim gibi annelerin üzerinden eksik etmeyin. Allahım kimsenin, düşmanım yok ama olursa bile onun da başına vermesin.Yazdıklarını aglayarak okudum ne dicem bilemiyorum ne desem bos rabbim sana ins tekrar hayrlisiyla nasip eder ins rabbim sag salim kucagina almayi nasip eder ins amin birdaha yasatmaz evlat acisi rabbim sana ins amin
Özür dilerim ,üzmek istemezdim .hissettiğin şey çok normal çünkü yaşadığın büyük bir hayal kırıklığı .yalnız biliyorsun ki sonu çok güzel ..umarım bir an önce alışırsın .Üzme onu annesi demişsiniz ya, bi kötü oldum. Kendimi inanamamakla birlikte öyle hazırlamıştım ki anneliğe, anne denmesine. İlk bebeğim olacağı için yaşamadım da nedir bilmem annelik. Hayalim, umudum her şeyimdi o benim. Hiç üzmek ister miyim Özgürümü. Kendimi toparlamam gerektiğini biliyorum. Hayatın akışına ben de kapılıcam onu da biliyorum ama sanırım biraz zaman alacak. Tek tesellim bir gün onunla kavuşacak olmak.
Size de sabırlar diliyorum. Ard arda hiç kolay olmayan şeyler yaşamışsınız. Dilerim şimdiye kadar yaşadıklarınız en büyük acılarınız olmuş olsun. Bundan sonra da mutluluk sakız gibi yakanıza yapışsın.
Amin canim benim cok sagol,Allah razi olsun❤❤Dualarin icin amiin canim
Doktorunu iyi sec iyi degilse mutlaka para pul gozunde olmasin yemenden artir yine de iyi bir doktora git canim bir kaybin varmis bes yil beklemissin evladini ne gerekiyorsa yap canim gerisini allaha havale et...
Evet sezeryan olman gerekse acil bir durumda yapamazlar uc gun beklemen gerekir sezeryana girebilmen icin normal dogum olsa kanamanin durmamasi gibi sorunlar yasarsin o nedenle 34.haftadan sonra kan sulandirici kullanma ve sana tavsiyem evladini cok bekletme karninda 38. Haftadan sonra beklemesinin bir anlami yok son adet tarihini bilmiyorsan tam net temkinli ol daha cok.
Kilon fazlaysa daha cok dikkat et gebelik zehirlenmesi genelde kilolu annelerde oluyor ...
Allaha emanet ol sag salim alirsin insallah evladini kucagina ...
Sağol cnm ben normal doğum yapmıştım 2 ay sonrada hamile kaldım şükür ve korkuyla geçen 9 ayın sonunda oğluma kavuştum o duygu bambaşka 12 gün yoğun bakımda kaldı çünkü 36+6 korkularımdan dolayı sezaryenle doğdu oğlum ciğeri iyi gelişmediğinden kalmıştı küvöz de haa iyi geliyor mu geliyor yarana iyi gelen merhem gibi Rabbim sağlıklı huzurlu mutlu bi hayat nasip etsin oğluma haksızlık yapıyor muyum desem kardeşini sevmekten hayır eeminim abisi de onu sevmemden dolayı haksızlığa uğradığını düşündüğünü zzannetmiyorum o yüzden sana en iyi gelecek olan ÖZGÜR'ün minik bi kardeşi olması sağlığın el verdiği en kısa zamanda korumayı bırakyürek yangınını anca minik bi bebek söndürebilirAllahım size de sabır versin çok teşekkür ederim dilekleriniz için. Siz hemen kardeş getirdiniz mi dünyaya? Bu iyi geliyor mu gerçekten? Benim şu an bu konuda kafam o kadar karışık ki, sanki yeni bir bebek ile Özgür’e haksızlık yaparım gibime geliyor. Diğer yandan yaşım da ilerliyor ve o evlat kokusunu, sevgisini de yaşamak istiyorum. Çok allak bullak aklım.
Mezarına da daha gidemedim. Eşim hemen götürmek istemedi ben de zorlayamadım açıkçası. Arife günü gidicem yanına. Hiç tahmin bile etmezdim bayramda büyüklerimi ziyaret etmeden önce oğlumu ziyarete gideceğimi. Arife gününde oğlum için dua edeceğimi.
Canım hamilelikte biraz ödem her hamilede normal kabul edilir.ben bunlarin cok arastirmasini yaptim.nerden baksan bütün hemsirelere doktorlara falan soruyorum.ne zaman tehlikeli olur diye.bana soyledikleri şuydu,eger bastirdigin zaman o etin icine gömülüp iz yapacak kadar sismisse ve yuzunde de sisme varsa bunlar tehlikeli demisti.fazla odem tabikide tehlikeli.altinda yatan sebebin bulunup ona göre yatis verilmeliydi ilaçlarla tehlike durdurulabilirdi.birde ben bu doktorlarin cocuk hareket etmediginde gel olayini anlamiyorum.yahu cocuk hic hareket etmiyorsa zaten kaybetmisim demektir.o saatten sonra geleceksem ben senin yanina parcalamak icin gelirim anca.sebebsiz kalp durmasi diye birsey olabilir mi sence.o zaman dunya bu kadar cogalmamis olurdu.Allah korusun nice insanlar bebegini kaybetmis olurdu.olabiliyor bpyle seyler diyip siyrilamazlar işin icinden.o doktor gercekten doktorsa eger,o parayi alıyorsa eger,senin her kontrolde aclik tokluk kan sekerini olcmek tansiyonunu olcmek zorunda.cok fazla odemin varsa bunu arastirmak zorunda.vay efendim her annenin hormonu farkli calisir gibi birsey yok.doktora bak sen.ayrica velev ki ailecek uzun boylusunuz.tamam bi kısım büyüklük bebekte normal kabul edilebilir ama 36 haftada 3600 kilo cok cok fazla.altinda bi sebep olmaksizin cok zor bence yani.seker yuklemesinde risk görülmüş müydü canim,kac çıkmıştı degerin? Boyle doktorlardan uzak dur birdaahaSiz böyle yazınca bi tedirgin oldum acaba gerçekten doktor ihmali mi var evladımı kaybetmemde diye. Oğlumu iri bebek olarak nitelendirdi ama benim boyum, eşimin boyu, abim, kardeşim hep uzun boylu olduğumuz için normal gibi algıladık. Dr da ters bir şey söylemedi. Her kontrolde suyumun iyi olduğunu, plesentanın olması gereken yerde olduğunu, kordonun normal olduğunu söylüyordu. Sezeryandan sonra da zaten yine bunları söyledi. Ani kalp durması sonucu kaybetmişim ve bu olabilen bir şeymiş. Ama o kalp niye aniden duruyor işte günlerdir sebep ne diye düşünmekten kafayı yiyorum. Her şeyi normal olan, 2 gün önceki kontrolde de gayet sağlıklı olan bir bebeğin kalbi neden durur ki? Hiç mi belirti vermez. Kordon da dolanmamış ki nefessiz kalsın.
Bizi en çok düşündüren şey bendeki aşırı kilo artışının ve ayağımdaki ödemin bir etkisinin olup olmayacağı. Ayağımdaki şiş 6. Ayda başladı. 42 numara sandalet aldım, iş yerine hep sandaletle gittim. Etrafımdaki tüm anneler ayağımdaki şiş için normal değil dedi. Ellerim 32. Haftada falan şişmeye başladı. Her kontrolde bu şişten ve aldığım aşırı kilodan bahsettim ama doktor bazı annelerde hormonlar farklı çalışabilir normal dedi. Kontrollerde o basküle çıkmak istemiyordum çünkü gerçekten yemediğim halde kilom artıyordu. Eşim akşamları yemek yemediği için öyle çeşit çeşit yemek pişmez bizde. Et/balık ihtiyaçlarımı öğlen yerdim, akşamları da bazen salata, bazen meyve, bazen bol salatalıklı yoğurt gibi hafif sağlıklı şeyler yerdim. İş yerinde arkadaşlarım sen nasıl hamilesin biz senden çok yiyoruz derdi. Etrafımda benimle aynı dönemde hamile kalan yakınlarım vardı, günde 1 ekmek bitirirlerdi, tepsi tepsi börekleri, tatlıları, kaşık kaşık nutellaları yerlerdi ama benden az kilo almışlardı. Onların bir günde yediklerini ben birkaç günde yiyordum. Şimdi bu ödem ve anormal kilo artışı için bir şey yapılabilir miydi acaba endişesi var bende. Ama defalarca dedim bu ödem ve kilo sıkıntısını. Bana sadece 4 şey sayıyordu bunlar olursa acil hastaneye gel diyordu. Kanamam olursa, suyum gelirse, tansiyonum 14/9 olursa ve bebekte hareket olmazsa. Bu dört şey dışında yaşanabilecek her şey normal diyordu. Baş ağrısı, bel ağrısı, ödem vs.
Yarın başka bir doktora gidicem bakalım ne diyecek. Rahim için ya da gebelik için değil. Hamile kalmadan önce yapılmaya başlayan tahlillerle birlikte ne varsa göstericem. Atlanılan, yapılması gereken bir şey varmıymış öğrenmek istiyorum. Pisi pisine oğlumu kaybetmeme sebep olduysa o doktor ona bunun hesabını sorucam. Gerekli bütün yerlere şikayet ederek ve ismini herkese vererek.
Özür dilemeyin nolur. Beni üzmek istemediğinizi biliyorum. Siz ve bir çok anne beni anlayarak, üzülerek burada duygularını paylaştı. Hepimizin acısı ortak. En büyük dileğim kimse bu acıyı yaşamasın ve benim, bizim yazdığımız yazılar son olsun.Özür dilerim ,üzmek istemezdim .hissettiğin şey çok normal çünkü yaşadığın büyük bir hayal kırıklığı .yalnız biliyorsun ki sonu çok güzel ..umarım bir an önce alışırsın .
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..kat kat fazlası seni bulsun ..umarım bu yaşadığın son olsun .sürprizlerle dolu guzel bir hayat seni bekliyor olsun ..
Bu dünyadaki sınavım büyük , ben de katlanmaya çalışıyorum ..bunun için uzman yardımı alıyorum .hep geriye gidiyordum bir aydır güzel bir ilerleme oldu .teşekkür ederim tekrar ..
Allahım ilk evladınızdan kalan ömrü de oğlunuza versin. Çook uzun ve sağlıklı bir ömür geçirsin sizlerle birlikte inşallah. Dediklerinizi de dikkate alıcam.Sağol cnm ben normal doğum yapmıştım 2 ay sonrada hamile kaldım şükür ve korkuyla geçen 9 ayın sonunda oğluma kavuştum o duygu bambaşka 12 gün yoğun bakımda kaldı çünkü 36+6 korkularımdan dolayı sezaryenle doğdu oğlum ciğeri iyi gelişmediğinden kalmıştı küvöz de haa iyi geliyor mu geliyor yarana iyi gelen merhem gibi Rabbim sağlıklı huzurlu mutlu bi hayat nasip etsin oğluma haksızlık yapıyor muyum desem kardeşini sevmekten hayır eeminim abisi de onu sevmemden dolayı haksızlığa uğradığını düşündüğünü zzannetmiyorum o yüzden sana en iyi gelecek olan ÖZGÜR'ün minik bi kardeşi olması sağlığın el verdiği en kısa zamanda korumayı bırakyürek yangınını anca minik bi bebek söndürebilir
Amin inşallah ..Özür dilemeyin nolur. Beni üzmek istemediğinizi biliyorum. Siz ve bir çok anne beni anlayarak, üzülerek burada duygularını paylaştı. Hepimizin acısı ortak. En büyük dileğim kimse bu acıyı yaşamasın ve benim, bizim yazdığımız yazılar son olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?