• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

36 haftalık oğlumu karnımda kaybettim

Ahhh hiç dayanamıyorum bende sizinle ağlıyorum.Rabbim kşmseyi evlat acısı ile sınamasın,Allahım çok zor.Rabbim sonsuz sabırlar nasip et.Dilerim ki tez zamanda tekrar anne olur sağlıkla kucağına alırsın.

Canım hamilelikte biraz ödem her hamilede normal kabul edilir.ben bunlarin cok arastirmasini yaptim.nerden baksan bütün hemsirelere doktorlara falan soruyorum.ne zaman tehlikeli olur diye.bana soyledikleri şuydu,eger bastirdigin zaman o etin icine gömülüp iz yapacak kadar sismisse ve yuzunde de sisme varsa bunlar tehlikeli demisti.fazla odem tabikide tehlikeli.altinda yatan sebebin bulunup ona göre yatis verilmeliydi ilaçlarla tehlike durdurulabilirdi.birde ben bu doktorlarin cocuk hareket etmediginde gel olayini anlamiyorum.yahu cocuk hic hareket etmiyorsa zaten kaybetmisim demektir.o saatten sonra geleceksem ben senin yanina parcalamak icin gelirim anca.sebebsiz kalp durmasi diye birsey olabilir mi sence.o zaman dunya bu kadar cogalmamis olurdu.Allah korusun nice insanlar bebegini kaybetmis olurdu.olabiliyor bpyle seyler diyip siyrilamazlar işin icinden.o doktor gercekten doktorsa eger,o parayi alıyorsa eger,senin her kontrolde aclik tokluk kan sekerini olcmek tansiyonunu olcmek zorunda.cok fazla odemin varsa bunu arastirmak zorunda.vay efendim her annenin hormonu farkli calisir gibi birsey yok.doktora bak sen.ayrica velev ki ailecek uzun boylusunuz.tamam bi kısım büyüklük bebekte normal kabul edilebilir ama 36 haftada 3600 kilo cok cok fazla.altinda bi sebep olmaksizin cok zor bence yani.seker yuklemesinde risk görülmüş müydü canim,kac çıkmıştı degerin? Boyle doktorlardan uzak dur birdaaha
Aynen dediğiniz gibi parmağımla ayağıma basınca et içe gömülüyor ve baya bi öyle kalıyordu. Yüzüm de elimin şişmeye başladığı dönemde şişmeye başlamıştı. Her kontrolde de şeker ölçümü yapmadı. En son kan değerim düşük olduğu için tahlil yapmıştı o da sanırım bebeğimi kaybetmeden bir ay önceydi. Sadece tansiyonumu ölçüyordu. Allahım deliricem ihmal kurbanı mı oldu benim oğlum.

Aynen dediğiniz gibi parmağımla ayağıma basınca et içe gömülüyor ve baya bi öyle kalıyordu. Yüzüm de elimin şişmeye başladığı dönemde şişmeye başlamıştı. Her kontrolde de şeker ölçümü yapmadı. En son kan değerim düşük olduğu için tahlil yapmıştı o da sanırım bebeğimi kaybetmeden bir ay önceydi. Sadece tansiyonumu ölçüyordu. Allahım deliricem ihmal kurbanı mı oldu benim oğlum.
Canim net konusmak icin erken,once cok iyi bi doktora git.hamileligin boyunca yasadigin sıkıntıları anlat.yapilan veya yapilmayan tahlilleri,vucudundaki odemin fazlaligini bebeginin kilosu vs bunlarin hepsini baska doktora da anlat bi bak bakalim me diyecekler.pesini birakma mutlaka arastir.simdi biz ihtimaller dahilinde konusuyoruz.eger bi ihmal varsa hic durma doktora dava ac.burda bi kadincagizda bu haftalarda bebegini kaybetmisti tansiyondan.doktoru hic tansiyonunu olcmemis.doktora dava açmıştı.doktor hastaneyi de terketmis ustelik o olaydan sonra.yani meslegini düzgün icra etmeyen sorumsuz insanlar ya bu meslekte durmasinlar defolup gitsinler,yada cezasini ceksinler

Canim net konusmak icin erken,once cok iyi bi doktora git.hamileligin boyunca yasadigin sıkıntıları anlat.yapilan veya yapilmayan tahlilleri,vucudundaki odemin fazlaligini bebeginin kilosu vs bunlarin hepsini baska doktora da anlat bi bak bakalim me diyecekler.pesini birakma mutlaka arastir.simdi biz ihtimaller dahilinde konusuyoruz.eger bi ihmal varsa hic durma doktora dava ac.burda bi kadincagizda bu haftalarda bebegini kaybetmisti tansiyondan.doktoru hic tansiyonunu olcmemis.doktora dava açmıştı.doktor hastaneyi de terketmis ustelik o olaydan sonra.yani meslegini düzgün icra etmeyen sorumsuz insanlar ya bu meslekte durmasinlar defolup gitsinler,yada cezasini ceksinler
Aynen öyle yapıcam. Yarın bir doktor ile görüşüp gerekli bütün bilgileri aldıktan sonra eğer doktor ihmali var ise o zaman ben o doktora bu dünyayı dar edicem.

Aynen öyle yapıcam. Yarın bir doktor ile görüşüp gerekli bütün bilgileri aldıktan sonra eğer doktor ihmali var ise o zaman ben o doktora bu dünyayı dar edicem.
Biliyorum evladım geri gelmeyecek ama varsa bir ihmali başka annelerin ciğeri yanmasın. Ne o hastanede ne de başka bir hastanede çalışabilsin. Bir an önce yarın olsun istiyorum bilgi alabilmek için. Sonra da tespit edilirse hatası hemen mahkemeye vericem ki cezasını ödesin.

Allahım ilk evladınızdan kalan ömrü de oğlunuza versin. Çook uzun ve sağlıklı bir ömür geçirsin sizlerle birlikte inşallah. Dediklerinizi de dikkate alıcam.
Sağol cnm inş sende en kısa zaman da bu zor günlerden güzel günlere geçersin

Biliyorum evladım geri gelmeyecek ama varsa bir ihmali başka annelerin ciğeri yanmasın. Ne o hastanede ne de başka bir hastanede çalışabilsin. Bir an önce yarın olsun istiyorum bilgi alabilmek için. Sonra da tespit edilirse hatası hemen mahkemeye vericem ki cezasını ödesin.
Plesenta incelemeye gitmismiydi?

Çok teşekkür ederim. Dualarınızı benim ve benim gibi annelerin üzerinden eksik etmeyin. Allahım kimsenin, düşmanım yok ama olursa bile onun da başına vermesin.
Ben hep diyorum canm dua edyorum rabbim kimseye yasatmasin senn icinde dun gece ettim cnm okudgumda rabbin ins en hayrli zamanda tekrr sana nasip eder ins bak gecen bir yazi okudum kadn 5 aylkken bebegni kaybediyor kizini 5 agustosta kaybedyr iste anca toparlanyr kendine gelyr ve hamile kaliyor rabbimin yüce gonulune bakarmisin bebek ablasnn öldugu gun doguyor sana dicegim hic dua eksik etme rabbimin bildigi vardr sen yinede sukret hayrlisi boleymis de rabbim inanyrm sana tekrardan yasatcak ins

Hayır. Bize böyle bir şey söylenmedi. Aileme istersek otopsi yapılacağı söylenmiş ama istemedik. Plesentayı da önermemişler.
Keske plesenta incelenseydi elinde bi rapor falan olsaydi.Allah boyle hastanelerden doktorlardan korusun herkesi.arkadasin dedigi gibi gerekirse 500 lira verip iyibi doktora gebelik takibi yaptirmak en iyisi.sende bundan sonra Allahin izniyle hamile kaldiginda en iyi doktorlara git canim.bu isin pesini de birakma.mutlaka arastirilsin.tekrardan basin sagolsun❤

Keske plesenta incelenseydi elinde bi rapor falan olsaydi.Allah boyle hastanelerden doktorlardan korusun herkesi.arkadasin dedigi gibi gerekirse 500 lira verip iyibi doktora gebelik takibi yaptirmak en iyisi.sende bundan sonra Allahin izniyle hamile kaldiginda en iyi doktorlara git canim.bu isin pesini de birakma.mutlaka arastirilsin.tekrardan basin sagolsun❤
Bugün gelinimizin iki doğumunu da gerçekleştiren doktor ile görüştüm. Hamile kalmadan önce yapılan tahlillerden başlayarak, oğlumun sezeryan ile alındığı güne kadar yapılan tüm tahlilleri götürdüm. Hepsini inceledi ve yapılması gereken tüm tahliller yapılmış, tüm değerleriniz de normal görünüyor dedi. Belki 16. Haftaya kadar kan sulandırıcı kullanmanız yerinde olurmuş ama onun da bir garantisi yok dedi. Bir kaç yıl önce kongrelerde kan sulandırıcıların pıhtılaşma ve diğer sorunların önüne geçebileceğine ve ani bebek ölümlerini engelleyeceğine dair konuşulmuş ve hatta biz de çok sevinmiştik, nihayet bu tür kayıpların önüne geçildi artık diye, dedi. Fakat artık bunun da tek başına bir önleyici sebep olmadığını, 34. Haftaya kadar kan sulandırıcı iğne ya da ilaç kullanan hamilelerde bile ani ölüm ile karşılaşılabildiğini söyledi. Acınızı anlıyorum ama otopsi yaptırsaydınız iyi olurdu en azından ayrıntılı otopsi ile bir sonraki gebelik için önemli bir detay bulunabilirdi dedi. Ama görünen ve yapılan tahliller doğrultusunda hamileliğimi takip eden doktorun da yapacağı bir şey yokmuş. Yani olması gereken şeyleri yapmış. Eğer hamilelik düşünürseniz en az 6 ay bekleyin ve bol bol vitamin, demir, kalsiyum alın çünkü gebelikte bunlar depoda azaldı dedi. Ayrıca hamilelik öncesi kiloma dönmemi, bol bol hareket etmemi ve her şeyden önemlisi psikolojimi düzeltmem gerektiğini söyledi. 39 yaşında olduğum için de çok fazla beklememem gerektiğini ve yeni bir hamileliğin, bebeğin bana çok iyi geleceğini söyledi. Bu arada hamilelikteki tansiyonumdan vücudumdaki protein değerlerine kadar işte diğer tüm değerlere baktı ve bu değerler doğrultusunda kilomun ya da ödemin bebeğimi kaybetmemde etkisi olmayacağını da söyledi. Şeker yüklemesinde de değerim 125 çıkmıştı o da zaten normalmiş.
Yani bugünkü görüşmede anladığım şey şu oldu. Ne kadar dikkat edersek edelim her şey olacağına varıyor. Spermin yumurtaya ulaşması, 9 aylık hamilelik sürecini tamamlamak, evlatlarımızı kucağımıza almak, doğduktan sonra sağlıkla büyütmek hepsi şans. Ya da kısmet ya da kader artık ne denirse.

Bugün gelinimizin iki doğumunu da gerçekleştiren doktor ile görüştüm. Hamile kalmadan önce yapılan tahlillerden başlayarak, oğlumun sezeryan ile alındığı güne kadar yapılan tüm tahlilleri götürdüm. Hepsini inceledi ve yapılması gereken tüm tahliller yapılmış, tüm değerleriniz de normal görünüyor dedi. Belki 16. Haftaya kadar kan sulandırıcı kullanmanız yerinde olurmuş ama onun da bir garantisi yok dedi. Bir kaç yıl önce kongrelerde kan sulandırıcıların pıhtılaşma ve diğer sorunların önüne geçebileceğine ve ani bebek ölümlerini engelleyeceğine dair konuşulmuş ve hatta biz de çok sevinmiştik, nihayet bu tür kayıpların önüne geçildi artık diye, dedi. Fakat artık bunun da tek başına bir önleyici sebep olmadığını, 34. Haftaya kadar kan sulandırıcı iğne ya da ilaç kullanan hamilelerde bile ani ölüm ile karşılaşılabildiğini söyledi. Acınızı anlıyorum ama otopsi yaptırsaydınız iyi olurdu en azından ayrıntılı otopsi ile bir sonraki gebelik için önemli bir detay bulunabilirdi dedi. Ama görünen ve yapılan tahliller doğrultusunda hamileliğimi takip eden doktorun da yapacağı bir şey yokmuş. Yani olması gereken şeyleri yapmış. Eğer hamilelik düşünürseniz en az 6 ay bekleyin ve bol bol vitamin, demir, kalsiyum alın çünkü gebelikte bunlar depoda azaldı dedi. Ayrıca hamilelik öncesi kiloma dönmemi, bol bol hareket etmemi ve her şeyden önemlisi psikolojimi düzeltmem gerektiğini söyledi. 39 yaşında olduğum için de çok fazla beklememem gerektiğini ve yeni bir hamileliğin, bebeğin bana çok iyi geleceğini söyledi. Bu arada hamilelikteki tansiyonumdan vücudumdaki protein değerlerine kadar işte diğer tüm değerlere baktı ve bu değerler doğrultusunda kilomun ya da ödemin bebeğimi kaybetmemde etkisi olmayacağını da söyledi. Şeker yüklemesinde de değerim 125 çıkmıştı o da zaten normalmiş.
Yani bugünkü görüşmede anladığım şey şu oldu. Ne kadar dikkat edersek edelim her şey olacağına varıyor. Spermin yumurtaya ulaşması, 9 aylık hamilelik sürecini tamamlamak, evlatlarımızı kucağımıza almak, doğduktan sonra sağlıkla büyütmek hepsi şans. Ya da kısmet ya da kader artık ne denirse.
Peki canim sen kac gunde bir olcturuyordun tansiyonunu? Her gun olcturuyor muydun yoksa ayda 1 kez kontrollerde falan mi.evet keske bebeğinin plesentasi falan incelemeye gitseydi de sebebi anlasilsaydi bir sonraki gebeliginde onlem alınırdı :KK43: yapilan tahlilleri sonuclarini vs bilmiyorum acikcasi.bir doktor da baska bi meslektasini kötüler mi orasida tartışılır.herseyi yapmis olsa bile en azindan vucudundaki o yoğun odemin arastirilmasi daha dogru olurdu.elbette hersey nasip kismet.ama zaten sen yasindan ötürü riskli gebelik kategorisine giriyorsun.senin her daim takipte olman lazimdi.her sorunda arastirilmasi lazimdi diye dusunuyorum ben.ne yazikki bunu cok acı bi sekilde tecrube etmis olsan da,en azindan bundan sonra ne yapip ne yapmaman gerektigini daha iyi anlamis oldun.

Doktor hemen hamile kalmani tavsiye etmis.bende ayni düşünüyorum,hem acina bi nebze şifa olur,hemde yaşın cok fazla ilerlemeden bi bebek sahibi olman daha iyi olur.birdahaki gebeliginde daha daha cok dikkat edersin.mesela suan hamile degilken henuz arastirma hastanelerine git ve kan pihtilasmasi testi yaptir.eger kaninda bi pihtilasma varsa hamile kalir kalmaz coraspin ve kan sulandirici iğne kullanirsin.igneyi doguma kadar kullaniyorsun.coraspini ise 32inci haftaya kadar.bebege giden kan akisinin daha iyi gitmesi icin.

Duzenli egzersiz yaparsin bir sonraki hamileliginde.cok stres yapma mesela.tuzlu yeme.hayatından tuzu cikar hamile kalinca bence.tansiyon problemi olmasin.her gun tansiyonunu olctur.eczaneden kan şekeri ölçüm cihazi al.her sabah ac karnina kan şekerini olc.birde yemekten sonra ölc.bol bol su ic ve protein agirlikli beslen.

Yani kisacasi bütün onlemlerini al diyorum ben.yine ayni ödem mi var mesela,yapis doktorun yakasina arastir bunu de.araştırmak zorundasin de.bütün tahlillerini yaptir vs gibi gibi

Allahım bu konuyu nerden okudum...en buyuk kabusum bu. Ben de ilk bebegimi kaybettim 2.ye hamileyim. Allah sabırlar versin size. Bir daha ne size ne de başkasına boyle acilar yasatmasin.
Başınız sagolsun herkesin acı bir tecrubesi var demekki.kac haftalik kaybetmistiniz ilk bebeginizi sebebi neydi?

Peki canim sen kac gunde bir olcturuyordun tansiyonunu? Her gun olcturuyor muydun yoksa ayda 1 kez kontrollerde falan mi.evet keske bebeğinin plesentasi falan incelemeye gitseydi de sebebi anlasilsaydi bir sonraki gebeliginde onlem alınırdı :KK43: yapilan tahlilleri sonuclarini vs bilmiyorum acikcasi.bir doktor da baska bi meslektasini kötüler mi orasida tartışılır.herseyi yapmis olsa bile en azindan vucudundaki o yoğun odemin arastirilmasi daha dogru olurdu.elbette hersey nasip kismet.ama zaten sen yasindan ötürü riskli gebelik kategorisine giriyorsun.senin her daim takipte olman lazimdi.her sorunda arastirilmasi lazimdi diye dusunuyorum ben.ne yazikki bunu cok acı bi sekilde tecrube etmis olsan da,en azindan bundan sonra ne yapip ne yapmaman gerektigini daha iyi anlamis oldun.

Doktor hemen hamile kalmani tavsiye etmis.bende ayni düşünüyorum,hem acina bi nebze şifa olur,hemde yaşın cok fazla ilerlemeden bi bebek sahibi olman daha iyi olur.birdahaki gebeliginde daha daha cok dikkat edersin.mesela suan hamile degilken henuz arastirma hastanelerine git ve kan pihtilasmasi testi yaptir.eger kaninda bi pihtilasma varsa hamile kalir kalmaz coraspin ve kan sulandirici iğne kullanirsin.igneyi doguma kadar kullaniyorsun.coraspini ise 32inci haftaya kadar.bebege giden kan akisinin daha iyi gitmesi icin.

Duzenli egzersiz yaparsin bir sonraki hamileliginde.cok stres yapma mesela.tuzlu yeme.hayatından tuzu cikar hamile kalinca bence.tansiyon problemi olmasin.her gun tansiyonunu olctur.eczaneden kan şekeri ölçüm cihazi al.her sabah ac karnina kan şekerini olc.birde yemekten sonra ölc.bol bol su ic ve protein agirlikli beslen.

Yani kisacasi bütün onlemlerini al diyorum ben.yine ayni ödem mi var mesela,yapis doktorun yakasina arastir bunu de.araştırmak zorundasin de.bütün tahlillerini yaptir vs gibi gibi
Tansiyonum hamilelikten önce 9/5 di. Hamilelik boyunca da 12/9, 12/7, 10,/6 gibi değerlerde oluyordu. Özellikle son 2 hafta eczanede haftada 2 gün ölçüm yaptırıyordum.
Dediğiniz gibi demek ki daha daha dikkatli olmak gerekiyor. Zaten bir daha hamile kalırsam tek doktorla yetinmeyi düşünmüyorum. Öyle işte.

Allahım bu konuyu nerden okudum...en buyuk kabusum bu. Ben de ilk bebegimi kaybettim 2.ye hamileyim. Allah sabırlar versin size. Bir daha ne size ne de başkasına boyle acilar yasatmasin.
Çok sağolun. Allahım hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin.
Acınızı tazelemek istemem ama siz ilk bebeğinizi neden kaybetmiştiniz? Hamileliğin kaçıncı haftasıydı?

Doktor 1,5 ay sonra kontrole gel dedi ama aynı doktora gitmek istemiyorum. Cumartesi günü başka bir doktora randevu aldım. Henüz çok erken aslında biliyorum ama sadece şimdiye kadar yapılan tahlilleri kontrol etmesini ve yapılması gereken bir şey var mı öğrenmek istiyorum. Yeni bir bebek için henüz kendimi hazır hissetmiyorum sanırım. Önce korkularımı yenmem gerekiyor.
Hamile kalmadan önce genetik test yapılmıştı, iyi çıkmıştı. Şekerim ve tansiyonum hamilelik döneminde hep normaldi. Hamile kalmadan önce 1 ay kan sulandırıcı kullanmıştım ama sonra gerek yok denmişti. Bebeğim 2,5 hafta önde gidiyordu. Hatta kilosu da 3,600 gr olduğu için dr normal doğumda zorlanabilirsin o yüzden sezeryan yapabiliriz demişti. Doğuma kadar 4,000 gr ı geçeceğini öngörmüştü çünkü. Hamileliğim çok kolay geçmişti. Hani ne ağrım ne sızım hiçbir şeyim yoktu. O yüzden bizim için inanması çok güç, çok kötü bir sürpriz oldu. Dediğiniz gibi son dönemde pıhtılaşma oluyorsa onu bilmiyorum ama dr da tahlil yapmadı. Beslenmeme çok dikkat etmeme rağmen 30 kilo aldım ve son zamanlarda ayaklarımın şişliğinden yürümekte zorlandım. Bunları söylediğimde normal dedi. Şimdi 11 günde 18 kg vermişim. Çünkü gerçekten sağlıksız beslenmemiştim ve aldığım o kilolar da yağ değilmiş zaten ödemmiş. Bilmiyorum. Eğer doktor ihmali var ise de onu Allah’a havale ediyorum.
Size de ilginiz için teşekkür ederim. Buradaki herkese çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun.

Şeker yüklemesi yaptırmış mıydınız peki? Bir de düzenl tansiyon kontrolü yapılıyor muydu?

Arkadaşlar doktorlar nasıl tansiyonunuzu ölçmez? Lütfen o doktorları şikayet edin. Ben doğumdan 10 gün sonra bi tansiyon yükselmesi yaşadım doktorumu aradım da takipte olalım dedi.
Gebeliğin en başından beri her doktor kontrolünde tansiyonunuza baktırın ayrıca sağlık ocağına gidip tansiyon ölçtürün haftada iki kere ya da her gün gidin. Ben evde bakardım haftada bir de özele gider tam idrar tahlili yapardım protein var mı idrarda diye.
Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın.
Umarım bundna sonra çok sağlıklı bir gebelik yaşayıp çok sağlıklı evlatlara kavuşursunuz.

Siz böyle yazınca bi tedirgin oldum acaba gerçekten doktor ihmali mi var evladımı kaybetmemde diye. Oğlumu iri bebek olarak nitelendirdi ama benim boyum, eşimin boyu, abim, kardeşim hep uzun boylu olduğumuz için normal gibi algıladık. Dr da ters bir şey söylemedi. Her kontrolde suyumun iyi olduğunu, plesentanın olması gereken yerde olduğunu, kordonun normal olduğunu söylüyordu. Sezeryandan sonra da zaten yine bunları söyledi. Ani kalp durması sonucu kaybetmişim ve bu olabilen bir şeymiş. Ama o kalp niye aniden duruyor işte günlerdir sebep ne diye düşünmekten kafayı yiyorum. Her şeyi normal olan, 2 gün önceki kontrolde de gayet sağlıklı olan bir bebeğin kalbi neden durur ki? Hiç mi belirti vermez. Kordon da dolanmamış ki nefessiz kalsın.
Bizi en çok düşündüren şey bendeki aşırı kilo artışının ve ayağımdaki ödemin bir etkisinin olup olmayacağı. Ayağımdaki şiş 6. Ayda başladı. 42 numara sandalet aldım, iş yerine hep sandaletle gittim. Etrafımdaki tüm anneler ayağımdaki şiş için normal değil dedi. Ellerim 32. Haftada falan şişmeye başladı. Her kontrolde bu şişten ve aldığım aşırı kilodan bahsettim ama doktor bazı annelerde hormonlar farklı çalışabilir normal dedi. Kontrollerde o basküle çıkmak istemiyordum çünkü gerçekten yemediğim halde kilom artıyordu. Eşim akşamları yemek yemediği için öyle çeşit çeşit yemek pişmez bizde. Et/balık ihtiyaçlarımı öğlen yerdim, akşamları da bazen salata, bazen meyve, bazen bol salatalıklı yoğurt gibi hafif sağlıklı şeyler yerdim. İş yerinde arkadaşlarım sen nasıl hamilesin biz senden çok yiyoruz derdi. Etrafımda benimle aynı dönemde hamile kalan yakınlarım vardı, günde 1 ekmek bitirirlerdi, tepsi tepsi börekleri, tatlıları, kaşık kaşık nutellaları yerlerdi ama benden az kilo almışlardı. Onların bir günde yediklerini ben birkaç günde yiyordum. Şimdi bu ödem ve anormal kilo artışı için bir şey yapılabilir miydi acaba endişesi var bende. Ama defalarca dedim bu ödem ve kilo sıkıntısını. Bana sadece 4 şey sayıyordu bunlar olursa acil hastaneye gel diyordu. Kanamam olursa, suyum gelirse, tansiyonum 14/9 olursa ve bebekte hareket olmazsa. Bu dört şey dışında yaşanabilecek her şey normal diyordu. Baş ağrısı, bel ağrısı, ödem vs.
Yarın başka bir doktora gidicem bakalım ne diyecek. Rahim için ya da gebelik için değil. Hamile kalmadan önce yapılmaya başlayan tahlillerle birlikte ne varsa göstericem. Atlanılan, yapılması gereken bir şey varmıymış öğrenmek istiyorum. Pisi pisine oğlumu kaybetmeme sebep olduysa o doktor ona bunun hesabını sorucam. Gerekli bütün yerlere şikayet ederek ve ismini herkese vererek.
Büyük ihtimalle gebelik zehirlenmesi yaşamışsınız. Bazen tansiyon düşük çıkıp idrarda protein çıkabiliyor. Çünkü gebelik zehirlenmesinin en büyük belirtisi ödemdir. Ya da şeker yükleme testi yaptırmadıysanız gizli gebelik şekeri çıkmış olabilir. Doktorlar bu ani kalp durması olmasın diye anne adaylarına şeker yükleme testi yaptırıyorlar.

Back