rahim toparlansın diye 3 ay vermiş olabilir kuzu aynen baska doktora git ben dogum yaptıgım hastanenin önünden dahi gecemiyorum gecmekte istemiyorum benim doktorum da dogumdan 1 hafta sonra kontrole cagırdı bi o zaman gitmiştim sonr agenetik tahliller için vs üniversitehastanesi perinatoloji bölümüne gitmeye basladımŞimdi üç ay geçti dr üç ay daha bekleyin ondan sonra korunmanıza gerek yok dedi, ama ben cuma günü baska Dr gideceğim bakalım o nasıl yönlendirecek
yok ben normal dogum yapmıstım simdi bence sen bi perinatoloji uzmanı na git kuzu o sana hormon testi felan yapar orda tüm degerlerin görünür ona göre bir tedavi şekli sunarlar sana bana öyle yaptıla cünküBende bundan korkuyorum iştesizde sezeryan oldunuz demi, bide bende tiroit var hamilelikte öğrendim ama öncesinde de varmış önce tiroitleri düzene sokmam lazım hamile kalmayı zorlaştırıyor muş
Ben de adım atmıyorum doğum yaptığım hastaneye eşimle haber göndermiş ben Dr yüzünü bile görmek istemiyorum, İnş hayırlısı ile kucaklarımız dolarrahim toparlansın diye 3 ay vermiş olabilir kuzu aynen baska doktora git ben dogum yaptıgım hastanenin önünden dahi gecemiyorum gecmekte istemiyorum benim doktorum da dogumdan 1 hafta sonra kontrole cagırdı bi o zaman gitmiştim sonr agenetik tahliller için vs üniversitehastanesi perinatoloji bölümüne gitmeye basladım
send ebaska doktora git iyice arastır konus hamilelik istiyorsan da doktor seni yönlendriir zaten insaalh rabbim iyi insanlarla karsılastırsın
İğnenin kiste neden olabileceğini hiç duymamıştım. Peki şimdi ne olacakmış kisti alacaklar mı?bende de aynı problem oldu dogumdan sonra hamile kalamadım doktora gittim önce rahimde sıvı birikmesi olmus dedi sonr ayumurtlama olmuyor dedi klomen basladık yumurta olustu hatta bi kaç tane oldu baya büyüdü bunlardan biri canlı olursa ikiz bile olur dedi ama catlamadı malesef igne yaptılar göbekten çatlaması için ilişki tarihini doktor verdi kontrole gittim ama malesf igneye ragmen catlamamıs ve catlayamadıgı için kiste dönüşmüş şuan kafayı yemek üzereym bebek istiyorum ve olmuyor yapmadıgım sey kalmadı olsun diye
Ben hep istedim hemen kalmayı, istiyorum da, normal doğum olsam hiçhiç beklemezdimBen ilk iki ay çok gel-git yaşadım tekrar hamile kalmalı mıyım diye. Ama sonra emin oldum istediğimden. İnşallah Allahım nasip eder.
Teşekkür ederim canım öyle yapayım sağolyok ben normal dogum yapmıstım simdi bence sen bi perinatoloji uzmanı na git kuzu o sana hormon testi felan yapar orda tüm degerlerin görünür ona göre bir tedavi şekli sunarlar sana bana öyle yaptıla cünkü
10 gün önce pazar günü oğlumu karnımda kaybettim. 36+3 günlüktü. Cuma günü son kontrolünü yaptırmıştık ve her şey yolundaydı. 3,600 gr, 51 cm’di hatta 2,5 hafta önde gidiyor demişti dr. Pazar günü tekme hissetmedim ve hastaneye gittim. Allahım o günü ancak öldüğümde unuturum. Oğlumun kalbi durmuş. Suni sancı verdiler ama hiç sancım olmadı. Sezeryan istedim. Normal doğum sancısını acısını çekmek önemli değil de, onun ağlama sesi ile doğum yapma hayalini kurarken o küçücük bedenini görmeyi kaldıramam dedim. Hiç göremedim oğlumu. Son Dr a gittiğimizde ultrasonda öyle net görünmüştü ki yüzü, o güzel yüzü. Canım oğlum Özgürüm. Çok çok acı çekiyorum ve ne yapıcam bilmiyorum. İlk hamileliğimdi ve öyle çok hayal kurmuştum ki onunla ilgili. Herkes uykusuz kalacaksın çok yorulacaksın derdi, ben de eninde sonunda geçecek o zorluklar, onu uyurken uyanıkken sürekli izliycem, her hareketini beynime kaydedicem derdim. Ama bir kere bile göremedim, koklayamadım, sevemedim oğlumu. Ben onu kucağımdan indirmem derken hastaneden eve karnım kucağım boş döndüm. Kıyafetlerini yıkayıp asarken eldiveni yere düşmüştü de onu tekrar makineye atmıştım toz oldu diye. Toz değmesin oğluma derken şimdi toprağın içinde benim güzel yavrum. Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum Allahım ne beter bi acıymış bu. Ben hastanedeyken eşim ve kuzenlerim oğlumun bütün eşyalarını toplamış. Benim hamileyken giydiğim kıyafetlerden kullandığım şampuanlara kadar her şeyi kaldırmışlar. Ama evde attığım her adım, baktığım yaptığım her şey bana oğlumu hatırlatıyor. Dün biraz yürüyeyim diye eşim markete beraber gidelim dedi. Bi insan markette ağlar mı? En son oğlumla alışveriş yaptığım markette şimdi oğlum yoktu yalnızdım. Zaten hep yalnızım. Kendimi öyle gereksiz öyle boş hissediyorum ki anlatamam. Sanki ben oğlum karnımdayken vardım sadece ve onunla var olacaktım. Ama şimdi bi hiçim. Birlikte nefes alıp birlikte yemek yedik. Birlikte gezip birlikte uyuduk. Ama şimdi o yok. Kahvaltıda eşim yumurta yapayım diyo ne önemi var ki. Ben onu Özgür beslensin diye yiyordum. Yediğim içtiğim hiç bişeyin bi önemi yok ki. Karnıma dokunduğumda bana tepki veren, buradayım anne diyen oğlum artık yok ki. Allahım sabır ver nolur. Çok özlüyorum oğlumu nolur yardım et. Kimseyle konuşamıyorum. Sağolsun kayınvalidem her gün bizde. Yemek yapıp evi idare ediyor. Annem de yeğenime baktığı için sadece akşamları gelebiliyor. Onların yanında da ağlayamıyorum üzmemek için ama dayanamıyorum. İçimi buraya dökebilirim diye düşündüm. Allahım kimseyi evladı ile sınamasın. Hayatta en büyük dileğim, allahım tüm evlatları anne babalarının kucağında koysun, evlatlara sağlıklı upuzun ömür versin. Ve hiçbir anne baba evladından çok yaşamasın.
Üzgünüm arkadaşım ama bu acı hiç geçmeyecek. Sadece alışacaksın. Zamanla herkes iyi olduğunu düşünecek ama gerçeği bilemeyecek. Ne sen ne eşin eskisi gibi olamayacaksınız. Yarana tuz serpmek gibi olmasın öyle algılama nolur ama bende öyle oldu. Bir daha çocuğun olduğunda acın dinecek diyor herkes ama bilmiyorum. Nasıl diner ki bu acı. Sen bir an iyi olsan o an eşin olamıyor. Önceki gün eşimle tv izlerken birden bana döndü neden öldü bizim oğlumuz dedi. Bir an kaldım, bir şey diyemedim başladık ağlamaya. Allahım sabır versin hepimize, beterinden sakınsın. Başka da bilmiyorum ne denir. Bir de içine sakın atma. Ağla iyice. Aman ailem üzülür falan deme dök içini. Ben çok bastırdım içime attım onun zararını çekiyorum sen yapma.Selam canım seni oyle iyi anlıyorum ki bir hafta once bende bebegimi kaybettim cok acı çekiyorum hiç geçmeyecekmiş gibi hissediyorum bebegimi cok ozluyorum hergece onun dogacagı gunu hayaliyle uyuyordum oyle acı ki karnıma bakamıyorum karnima dokunamıyorum cunku artık orada bebegim yok onu cok seviyorum cok uzuluyorum cok aglıyorum ama acım hafiflemiyor unutamıyorum ki birkac ay sonra unutacagimi sanmıyorum herkez diyo ki uzulme gencsin baska cocukların olur . Ben baska cocugum olup olmayacagına uzulmuyorum ki ben bebegimi kaybettigim icin uzuluyorum onu oyle seviyodum ki gormeden bi kere bile sarilamadım yavruma oyle bi duygu ki bu anlatılmaz yasamayan anlayamaz heryerde sanki o var cok ozluyorumsenin yazdıgın hersey beni anlatıyormus gibi hislerm aynen oyle cok acı cekiyorum gecicekmi peki?
Selam canım seni oyle iyi anlıyorum ki bir hafta once bende bebegimi kaybettim cok acı çekiyorum hiç geçmeyecekmiş gibi hissediyorum bebegimi cok ozluyorum hergece onun dogacagı gunu hayaliyle uyuyordum oyle acı ki karnıma bakamıyorum karnima dokunamıyorum cunku artık orada bebegim yok onu cok seviyorum cok uzuluyorum cok aglıyorum ama acım hafiflemiyor unutamıyorum ki birkac ay sonra unutacagimi sanmıyorum herkez diyo ki uzulme gencsin baska cocukların olur . Ben baska cocugum olup olmayacagına uzulmuyorum ki ben bebegimi kaybettigim icin uzuluyorum onu oyle seviyodum ki gormeden bi kere bile sarilamadım yavruma oyle bi duygu ki bu anlatılmaz yasamayan anlayamaz heryerde sanki o var cok ozluyorumsenin yazdıgın hersey beni anlatıyormus gibi hislerm aynen oyle cok acı cekiyorum gecicekmi peki?
Bebeğini kaybeden anneler Bebeğizi kaybettikten sonra ne kadar zaman sonra tekrar hamile kalmayı düşündünüz,ve hamile kalanınız var mı
Allah sabırlar versin canım. Herşeyde hayır vardır üzülme İnan ben gittim ama gözümün önünde sadece kefenli hali var. Keşke gitmeseydim dediğim zamanlar olmuyor değil. O anki psikolojiyle bizde otopsi istemedik genetiğe yolladık. Kıyamadık ama genetikte bişey çıkmazsa ne yapacağımı bilmiyorum. Zaten daha çok yeni benim 40ım çıkmadı daha. sezeryan olduğum için çok uzun bir süreç bizi bekliyor. Doktor en az 8-9 ay dedi yeni gebelik için. Araştırma hastanelerinde kadın Doğuma mı gitmek lazım orası mı sevk ediyor? Çok soru soruyorum ama ne yapacağımı bilmediğimden kusura bakma canım ne olur.Doğumdan 6 saat içinde kaybettim bebeğimi ayağa kalkacak gibi değildim bacaklarım hala uyuşuktu, bebeğimi ertesi gün gömdüler ne otopsi nede baska bişe yaptırmadık bebeğe,, genetiği eşimle kendime yaptırdık, izmirde yaptırdık biz, araştırma hastaneleri yapıyor biliyorum
Üzgünüm arkadaşım ama bu acı hiç geçmeyecek. Sadece alışacaksın. Zamanla herkes iyi olduğunu düşünecek ama gerçeği bilemeyecek. Ne sen ne eşin eskisi gibi olamayacaksınız. Yarana tuz serpmek gibi olmasın öyle algılama nolur ama bende öyle oldu. Bir daha çocuğun olduğunda acın dinecek diyor herkes ama bilmiyorum. Nasıl diner ki bu acı. Sen bir an iyi olsan o an eşin olamıyor. Önceki gün eşimle tv izlerken birden bana döndü neden öldü bizim oğlumuz dedi. Bir an kaldım, bir şey diyemedim başladık ağlamaya. Allahım sabır versin hepimize, beterinden sakınsın. Başka da bilmiyorum ne denir. Bir de içine sakın atma. Ağla iyice. Aman ailem üzülür falan deme dök içini. Ben çok bastırdım içime attım onun zararını çekiyorum sen yapma.
Allah sabırlar versin canım. Herşeyde hayır vardır üzülme İnan ben gittim ama gözümün önünde sadece kefenli hali var. Keşke gitmeseydim dediğim zamanlar olmuyor değil. O anki psikolojiyle bizde otopsi istemedik genetiğe yolladık. Kıyamadık ama genetikte bişey çıkmazsa ne yapacağımı bilmiyorum. Zaten daha çok yeni benim 40ım çıkmadı daha. sezeryan olduğum için çok uzun bir süreç bizi bekliyor. Doktor en az 8-9 ay dedi yeni gebelik için. Araştırma hastanelerinde kadın Doğuma mı gitmek lazım orası mı sevk ediyor? Çok soru soruyorum ama ne yapacağımı bilmediğimden kusura bakma canım ne olur.
Çok haklısın canım. Bu zamanlarda en yakınlarımız bile anlayamıyor bizleri. Ben bişey demeden susturuyorlar beni. Yine olacak üzülme diyorlar ama başka bir arkadaşın da dediği gibi biz yeniden bebeğimiz olmayacak diye üzülmüyoruz. Canımızdan can gitti diye üzülüyoruz. İnşallah en kısa zamanda bütün melek annelerinin dilekleri kabul olur. Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin. Yumurta rezervinide çok dert etme canım herşeyin çaresi bulunur inşallah.Hamilelik öncesi ben ve eşim genetik testi yaptırmıştık ve sorun çıkmamıştı. Hamileliğim boyunca da her şey yolundaydı. Gelişimi 2,5 hafta önden gidiyordu hatta. 2 gün evvel son kontrolümde de gayet iyi demişti dr. O gün nst'de son kez kalbini dinlemişim oğlumun. Ani bebek ölümü diye geçiyormuş adı. Kalbi durmuş. Hiçbir sebep bulamadılar. Hamilelik sürecinde yapılan tahlilleri başka dr'lara gösterdim, ilave testler yaptırdım, dikkat çeken bir bulguya rastlamadılar. Bu da bir yerde insanı korkutuyor. Hiçbir şey yokken bile bir şey olabiliyor diyorsun. Çevremde herkes korkunu aş diyor ama demesi kolay. Başına kötü bir şey gelen insan ister istemez kaygılanıyor ve bu defa olmayacak senaryolar da yazmaya başlıyor. Yaşamayan, hayatı süt liman olan biri nereden bilecek acıyı ve kötü şeyler aklına getirecek ki. Yine de elimden geldiğince olumlu düşünmeye çalışıyorum ama kızgınlığım insanların anlamamasına ve basite indirgemesine. Sanki elimizden oyuncağımız alındı da şımarıklık yapıyoruz. Evladımızı kaybettik biz ya bu böyle basitçe geçiştirilmemeli. İlla ki insanlar moral vermek istiyorsa hiçbir şey demesin daha iyi.
Mayısta 40 oluyorum. Yumurtalarımda da azalma ve tembellik başlamış. Doktorum klomen verdi bu hafta onu kullanmaya başlıycam. Umarım vücudum kendini toparlar ve hayırlısı ile tekrar hamile kalabilirim/kalabiliriz. Allahım tez zamanda hayırlısı ile bizleri evlat sahibi yapsın en büyük dileğim bu.
Bugün kadın Doğum doktorundaydım canım. Hormonlarıma baktılar süt hormonu hala fazlaymış vücutta o da yumurta çatlamasını engellermiş diye ilaç verdi. Yumurta oluşmuş hatta bu iyi dedi. Genetik testleri istiyor şimdide onları yaptırmadan hamile kalmanı önermem dedi. Tavsiyen için teşekkür ederim çok sağol. Senin de hakkında hayırlısı olsun. En yakın zamanda hayırlı haberlerini alırız inşallahCanım bende sezeryan oldum ama 3 ay geçmesine rağmen doktorum hamile kalabilirsin dedi iç dikişlerimde de dış dikişlerde de çok şükür hiç bir sıkıntı yok genetik testlerini eğitim araştırma hastaneleri yapıyor kadın doğum seni perinatoloji bölümüne sevk edecek orada yapılacak bildiğim kadarıyla sen biraz daha bekle en azından 40ın çıksın ozaman iyi bir kadın doğum doktoruna git bence
Üzgünüm arkadaşım ama bu acı hiç geçmeyecek. Sadece alışacaksın. Zamanla herkes iyi olduğunu düşünecek ama gerçeği bilemeyecek. Ne sen ne eşin eskisi gibi olamayacaksınız. Yarana tuz serpmek gibi olmasın öyle algılama nolur ama bende öyle oldu. Bir daha çocuğun olduğunda acın dinecek diyor herkes ama bilmiyorum. Nasıl diner ki bu acı. Sen bir an iyi olsan o an eşin olamıyor. Önceki gün eşimle tv izlerken birden bana döndü neden öldü bizim oğlumuz dedi. Bir an kaldım, bir şey diyemedim başladık ağlamaya. Allahım sabır versin hepimize, beterinden sakınsın. Başka da bilmiyorum ne denir. Bir de içine sakın atma. Ağla iyice. Aman ailem üzülür falan deme dök içini. Ben çok bastırdım içime attım onun zararını çekiyorum sen yapma.
Evet canım ben kadın doğum doktoruna gittim izmirde aynı zamanda da perinatoloji ymiş alanı o yönlerdirdi ben genetik ne hiç bilmiyordum bile, onun sayesinde yapıldı sağolsun, ama sonucu hemen cıkmıyor uzun sürüyor muş,Allah sabırlar versin canım. Herşeyde hayır vardır üzülme İnan ben gittim ama gözümün önünde sadece kefenli hali var. Keşke gitmeseydim dediğim zamanlar olmuyor değil. O anki psikolojiyle bizde otopsi istemedik genetiğe yolladık. Kıyamadık ama genetikte bişey çıkmazsa ne yapacağımı bilmiyorum. Zaten daha çok yeni benim 40ım çıkmadı daha. sezeryan olduğum için çok uzun bir süreç bizi bekliyor. Doktor en az 8-9 ay dedi yeni gebelik için. Araştırma hastanelerinde kadın Doğuma mı gitmek lazım orası mı sevk ediyor? Çok soru soruyorum ama ne yapacağımı bilmediğimden kusura bakma canım ne olur.
Bende göremedim diye kendimi harap ediyorumAllah sabırlar versin canım. Herşeyde hayır vardır üzülme İnan ben gittim ama gözümün önünde sadece kefenli hali var. Keşke gitmeseydim dediğim zamanlar olmuyor değil. O anki psikolojiyle bizde otopsi istemedik genetiğe yolladık. Kıyamadık ama genetikte bişey çıkmazsa ne yapacağımı bilmiyorum. Zaten daha çok yeni benim 40ım çıkmadı daha. sezeryan olduğum için çok uzun bir süreç bizi bekliyor. Doktor en az 8-9 ay dedi yeni gebelik için. Araştırma hastanelerinde kadın Doğuma mı gitmek lazım orası mı sevk ediyor? Çok soru soruyorum ama ne yapacağımı bilmediğimden kusura bakma canım ne olur.
Tabiki Allahım en iyisini bilir Allahtan gelen herseye razıyız İnshaAllah evladıma oburdunyada kavusurum cunku cok ozluyorum ruyamda gormek istiyorum onu her gece dua ediyorum bi kere iyi oldugunu goreyim diye ozlemim biraz hafiflesin diye insan gormeden bukadar cok sevebilirmi bana en guzel duygulari yasattı Allah hepimize sabir versınÖncelikle Rabbüm sabırlar versin bende yaşadım aynı durumu senin daha çok yeni üzülmelerin ağlamaların çok normal tabi ki acımız asla geçmeyecek kaybettiğimiz evladımızı asla unutmayacağız unutamayız da ama acı biraz olsun hafifliyor zaman geçtikçe yara kuruyor ama izi kalıyor elbetteki herşey Allahtan Rabbim böyle uygun görmüş razı gelmekten başka çaremiz yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?