• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

35'inden sonra evlenenler nasıl tanıştınız?

35 yasinda bekarim. Dogrusu bana da sosyal medyaya acil orda bulursun diyenler var fakat ben buna sicak bakmiyorum. Zaten sosyal medya ile icli disli olan birisi degilim. Instagramim yok hic olmadi. Faceboook desen 5 6 yildir girmiyorum. Istesem de yapamam yani. Yillar once sansimi arkadaslik sitelerinde denedim ama orda da tanistiklarim bir halta yaramadi. Muhabbet ortamlarinda, is ortamlarinda gorduklerim 30undan sonra evlenip barklanmis coluk cocuga karismis tipler. Bazilari da yasi sorun ediyorlar, kadin onlardan kucuk olsun istiyorlar. Oysa tip olarak baksan benden buyuk gozuken adamlar yasa takiyorlar. Yurtdisindayim bazen farkli dinden kulturden insanlarla da karsilasiyorum fakat 35inden sonra da boyle bir iliskiye baslamak macera olur diyorum. Cogu zaman insanlar cok secicisin ondan boyle oldu diyorlar ama oysa alakasi yok. Elbette ki bazi kriterlerin oluyor, olmamasi hata olur zaten ama insanlar isin ic yuzunu hic bilmedikleri icin konusuyorlar.

Yanisi galiba hersey nasip kismette bitiyor. Bircok yolu denedim olmadi. Simdilerde artik bir beklentim yok. Kim sevmek sevilmek istemez ki. Allah nasip eder insallah tum arayista olanlara:)

Ben baktım ki evlilik falan yok yani mesela konuyu açmayacaksın oyle zaman gecip gidiyordu gayet mutluydu yani...
Ben de tamam dedim daha fazla zaman kaybedemem zaten en güzel yıllarım gitti ve ayrıldım...
Ayrıldıktan sonra baktım whats app resmi gorunmuyor ya engelledi ya da numaramı sildi..Aradan 1-2 hafta geçti baktım tekrar fotosunu görebiliorum...Ne bu şimdi..whats app uzmanı arkadaşlar vardı burda
Önce engellemiş, sonra engeli kaldırmış arkadasim

35 yasinda bekarim. Dogrusu bana da sosyal medyaya acil orda bulursun diyenler var fakat ben buna sicak bakmiyorum. Zaten sosyal medya ile icli disli olan birisi degilim. Instagramim yok hic olmadi. Faceboook desen 5 6 yildir girmiyorum. Istesem de yapamam yani. Yillar once sansimi arkadaslik sitelerinde denedim ama orda da tanistiklarim bir halta yaramadi. Muhabbet ortamlarinda, is ortamlarinda gorduklerim 30undan sonra evlenip barklanmis coluk cocuga karismis tipler. Bazilari da yasi sorun ediyorlar, kadin onlardan kucuk olsun istiyorlar. Oysa tip olarak baksan benden buyuk gozuken adamlar yasa takiyorlar. Yurtdisindayim bazen farkli dinden kulturden insanlarla da karsilasiyorum fakat 35inden sonra da boyle bir iliskiye baslamak macera olur diyorum. Cogu zaman insanlar cok secicisin ondan boyle oldu diyorlar ama oysa alakasi yok. Elbette ki bazi kriterlerin oluyor, olmamasi hata olur zaten ama insanlar isin ic yuzunu hic bilmedikleri icin konusuyorlar.

Yanisi galiba hersey nasip kismette bitiyor. Bircok yolu denedim olmadi. Simdilerde artik bir beklentim yok. Kim sevmek sevilmek istemez ki. Allah nasip eder insallah tum arayista olanlara:)

Aynı ben

Benim anladığım belli bir yaştan sonra hiç evlenmemiş erkek bulunamıyor sanırım. Sizin kararınıza kesinlikle saygı duyuyorum yanlış anlamayın ama zor olmadı mı çocuklar?

Başta bir zorluk oldu; tanışma, alışma, eski eşin hazımsızlık süreci falan ama ama sonra toparlanıp rayına girdi herşey. Bu konuda önemli olan erkeğin dengeyi tutabilmesi, kadının da hakkaniyetli davranabilmesi. Yüz kere doğsam yüz kere eşimi seçerdim evlenmek için, sevgi çok şeyin üstesinden geliyor. Birde tüm evleneceklere tavsiyemdir ; etrafın dolduruşuna, milletin yüksekten atmasına bakmayın, eş hayat arkadaşıdır savaşacak bir düşman değil, aynı gemidesiniz ve yaşanan her şey karşılıklı, maksat geçinmek olmalı, ego savaşı değil
Bu arada karşıma hiç evlenmemiş insanlarda çıktı ancak bana eşim daha iyi geldi tecrübe açısından. 40 a merdiven dayayıpta hiç evlenmemiş erkeklerin ya çok sorumsuz, ya çok pasif ya maddi anlamda bağımlı ya da ana kuzusu olduklarını fark ettim.

Son düzenleme:
Burda sorduğunuz soruya uygun kişiler kendi durumunu yaşadıklarını anlatmışlar ancak şu var: hayatın belli bir mantığı matematiği yok bence. Herkesin kaderi yaşadıkları aynı olmuyor. Herkesin hayat çizgisi farklı bazıları o veya bu şekilde tanıştı evlendiler dye siz de aynı şeyleri yaşayamazsınız. Böyle yazınca üslûp sert gibi durdu da tartışmak için söylemiyorum bunları 😊 üzülüyorum hem cinslerimin kendini bu kadar evliliğe odaklamasına, kendilerine yetememesine. Akışına bırakmak lazım bazı şeyleri hayatta dye düşünüyorum. Ki bende otuzların başında bir kere evlilik yolunda ilişkide aldatılarak terk edilen ve artık evliliği hiç düşünmeyen bir bayanım. Burda bir de evlilik isteyenlere hep şu tavsiye veriliyor üyeler tarafından evlilik konusunda karşı cinse çok istekli ısrarlı görünmeyin bu gerçekten itici oluyor dye çok doğru bu. Gerçekten evlilik istiyosanız bile bunu ilk adımda belli eden siz olmayın. Ya da kursa git aktivitelere katıl oralarda karşılarsın gibi tavsiyelerde gözümde şu tip canlanıyor: ortamlara sırf insan süzmeye giden af edersiniz aranıyor gibi sürekli sağa sola bakan insanları baştan aşağı süzen tipler 🤦🏻‍♀️ Kız olsun erkek olsun bu tipler de çok rahatsız edici oluyor. Böyle bir izlenim vermekten kaçının. Umarım gönlünüze göre biri çıkar karşınıza ❤

Yuruyus kulüplerine dans kursuna falan gidin. Kalitelı ortamlarda takılmaya calısın baya operasyon yapın. Bence biri cıkabılır karsısnıza sosyal medya it kopuk dolu.

Sizinle anlaşmak zor gerçekten. Aslında ahep hatayi başkasından aramak yerine kendimize karşı objektif olsak sorunlar daha kolay halledilir. İyi günler.
ya çok ilginçsiniz cidden dayanamadım yorum yazma gereği duydum.
önce bayanın konusuya alakası olmayan geçmiş ilişkisiyle ilgili bir sürü gereksiz soru sorup yargılıyorsunuz.
sonra konu sahibi sinirlenip sinirli bir şekilde cevap verince de ona "sen sinirlisin zaten o yüzden dön kendine bak neden bu yaşa kadar evlenmediğinin sebebi bu" gibi bir yaftalama yapıyorsunuz.
sizin gibiler gerçekten ömür törpüsü. dışarıdan izleyince insan daha iyi anlıyor.
önce delirt sonra sen delisin de. işte insanların gizli psikolojik baskıları.
neyse. konu sahibi umarım mutlu olursunuz.

Bu devirde internetten bu kadar korkmayı anlamıyorum. Yahu insnalar dışarıda arkadaşlarıyla görüşüyorlar da her biri birbirinin yüzüne bakmak yerine kendi telefonuyla oynuyor mesela... Herkes sosyal medyada yaşıyor hayatını. İş görüşmeleri, işçi bulmalar internetten halledilir olmuş mesela... Aha bu site mesela. Bütün gün bu sitede takılıp sonra " internettekiler çok fena, çok güvenilmez insanlar" demek komik değil mi? İnternetteki insanlar sensin, benim, senin annen, teyzen, dostun, eşin, kardeşin, vs vs. Artık sosyal mecrada takılmayan kaç kişi var? İnternetten biriyle tanışmak son derece normal ve yaygın. Eskiden olsa gerek yok internete derdim ama artık diyemem. İnsanlar yüzyüze olmaktan çok internet üzerinden görüşüyorlar. Yıl 2019.

Öte yandan, konu sahibi, sosyal bir insansanız arkadaş çevresinden çok fayda görebilirsiniz
Arkadaşlarınıza niyetinizi açık edin. Onlar size denk birini biliyorlarsa yardım ederler. Çok var böyle tanışan.
kesinlikle sana katılıyorum. internet ortamı dediğimiz yer zaten bizleriz. yani artık herkesin evinde internet var. etrafında kim varsa hepsi internet ortamında zaten :)

Bu devirde internetten bu kadar korkmayı anlamıyorum. Yahu insnalar dışarıda arkadaşlarıyla görüşüyorlar da her biri birbirinin yüzüne bakmak yerine kendi telefonuyla oynuyor mesela... Herkes sosyal medyada yaşıyor hayatını. İş görüşmeleri, işçi bulmalar internetten halledilir olmuş mesela... Aha bu site mesela. Bütün gün bu sitede takılıp sonra " internettekiler çok fena, çok güvenilmez insanlar" demek komik değil mi? İnternetteki insanlar sensin, benim, senin annen, teyzen, dostun, eşin, kardeşin, vs vs. Artık sosyal mecrada takılmayan kaç kişi var? İnternetten biriyle tanışmak son derece normal ve yaygın. Eskiden olsa gerek yok internete derdim ama artık diyemem. İnsanlar yüzyüze olmaktan çok internet üzerinden görüşüyorlar. Yıl 2019.

Öte yandan, konu sahibi, sosyal bir insansanız arkadaş çevresinden çok fayda görebilirsiniz
Arkadaşlarınıza niyetinizi açık edin. Onlar size denk birini biliyorlarsa yardım ederler. Çok var böyle tanışan.
Internettekilerin de genelde amacı cinsellik oluyor, oralardan düzgün birini bulmak çok zor bence. Ama denemekte fayda var tabi, milyonda 1 ihtimalde olsa belki çıkar iyi biri.

Valla bacım çok şanslısın bakma. Şimdi senin yerinde olsam yazın bir dil okuluna falan giderim izin alıp. Yabancı koca bulurum. Yabancı erkekler Türk kızlarına bayılıyor. Napacaksın bizim egolu anacı adamları

Tabi ki evlilik isteyeceksin. Turkiyede yaşıyoruz deseydin.
Kendisine açıkca da soylemiştim üstelik...Bak dedim benim amacımı seni sevdiğimi biliosun...Benle düşünmüyor olabilirsin veya hayatında evlilik istemio olabilirsin tekrar ama her ne ise söyle anlayışla karsılarım dedim ama yok kavga etti bitek imza mı onemli senin için bi ona mı kaldın tek derdin benle evlenmek dedi..... 4 yıl geçmiş yani 4 ay değil ki...

Tek amacım evlilik te değil gerçekten aşıktım ama yıllar geçiyor ve sevdiğin insanı artık uyandıgında yanında görmek istiosun...her bayramda ayrı geçirmek istemiosun mesela...tabi olacak demişti...ama insan sinirli anında da olsa nasıl ben kimseye söz vermedim diyebilir....acımasızlık...

Yani 4 yıl sonunda hala evlenmeme hakkı nasıl oluyor di mi...Kullanıldım sanırım
4 seneyi sen de istediğin için geçirmişsin ya da istediğin için birlikte olmuşsun sonra kullanıldım mantığını doğru bulmuyorum. Ki seven erkek 4 sene bekletmez. Ayrıca bu işler belli olmaz. İnternetten tanışıp evliliklerinde 5. yıla giren var. Erkekleri biraz sen yönlendireceksin. Ben artık kafama uymayan hemen yol veriyorum.

Back