351. Dönemde sevgilisi asker olacak olanlarrr

Allahım sabrınızı arttırsın içinizi ferahlatsın inşallah denilebilecek sadece sabır dilemek o gün geldi aklıma götürüp kendimizin geri döndügü anlar çok zor biliyorum çok zor

Iste tam o anlardayim.. bıraktım girisini izledim.. agladim aglamaya devam ediyorum basima bir agri girdi

Kızlar hepimizi Allah kavuştursun. Biriniz yemin töreni 3 Mayıs demiş, peki yemin töreninden kaç gün sonra usta birliğine gidicekler bileniniz var mı?

benim canımmm aradı az önce yemin töreni 3 mayısmış daha sonra 2 hafta daha jandarma eğitimi alacaklarını söyledi daha sonra usta birliğine dağıtım olacakmış Allahımmm korusun hepsini

bende yemin töreninde görücem inş ondan sonra bitlise gidicek malesef göremicem ama Allah sağlık versin bu günlerde geçer inş

Aradı benim eşim de. Sesi çok iyi geliyodu çok şükür. Yalnız 3 mayısta kastamonu da nasıl olucaz bilmiyorum ki. Yemin töreni kaçta başlar kızlar biliyo musunuz?

cnm benim nişanlımda kastamonuda ayrıca bende kastamonuluyum ama öğlene doğru başlar heralde

Aradı benim eşim de. Sesi çok iyi geliyodu çok şükür. Yalnız 3 mayısta kastamonu da nasıl olucaz bilmiyorum ki. Yemin töreni kaçta başlar kızlar biliyo musunuz?

Hepinizi Allah kavuştursun,yemin töreni 9-10 arasında başlar öğlende bitmiş olur canım sonra eşini evciye çıkarabilirsin pazar akşamı 5e kadar

Kızlar ben evli olmadğım için evciye çıkamaz biz nasıl görüşücez? Kaçtan kaça kadar serbest olacaklar? Ben usta birliğine teslim olmadan yani usta birliğinin olduğu şehre, ankaraya gitmek istiyorum

Esim aramadi.. sanırım bugün 4 te kendimiz teslim ettik diye aramamis olabilir..yada ortamı olmadi .. kızlar askerleriniz neler anlattı:44: esofman falan vermisler mi biz koymayı unutmusuz.. yolda dönerken aklıma geldi

kızlar yemin töreni 3 mayısmış o gün sabahtan başlarmış akşama kadar serbestlermiş galiba.ama uzatamıyolarmış o süreyi sanırım yoksa usta birliğinde ekleniyomuş o uzatılan süreç..
Sevdiğim akşam saatlerinde beni tekrardan aradı.Bazıları 6da 7de gelmiş birliğe daha yeni(ki ben otobüste şahit oldum yarım saatten bişey olmaz yaaa diye ağzını yaya yaya konuşuyodu) Hayır herkes kendini başka bi akıllı sanıyo heralde.Gerçekten bilet bulamazsın yetişemezsin o başka.Ama keyfi adam uzatıyo süreyi.Süreç uzadığı için de bizimkiler öylece bekletiliyomuş.Bizimkiler bekletildiği için siz bu gece uyuyamazsınız demiş komutan da.Gece 2ye 3e kadar bu yeni gelenlerin işlemleri sürer demiş.Yatarsınız ama uyuyamazsınız demiş
Hiç birşey yaptırmıyolar şu anda dedi sevgilim.Boş boş bekletiliyoruz dedi.Hazır bekliyoken bende telefon sırasına girdim ariyim seni demiş oy yerim ben onu yaaa Rahat mısın dedim rahat değilim ama sıkıntım yok dedi ortam çok garip insan yadırgıyo dedi Kıyamam ona ben ya
Yemekte yayla çorbası,tavuk ,bulgur pilavı yemişler.Güzeldi dedi sevindim bunu duyunca.Hatta espri yaptım bak ben bile makarna yiyorum senin yemeklerin daha güzelmiş dedim.Güldük Sesi çok iyi geliyodu.Ben seni bi daha ne zaman ararım bilmiyorum dedi.Belki yarın belki 10 gün sonra merak etme dedi Öyle kapattık sonra

kızlar ALLAH ım kavuştursuunn..üenmeden okudum bazı sayfaları bizde öle yazıyodukk..ilk yemin törenine odaklanmıştıık öyle öle derken bu günlere geldiiiikk..sabretmekten başkaçare yoookk..saniye konuşuosu ama sesini i alo demesini duymak yetiyoo vallaa...bizz sizi çook iii anlıyoruzzz tez zamanda kavuşmanı dileği ilee...

ne tuhaf bi gündü birligine teslim olmadan konustum son son uzun bi süre konusamayiz belki dedi. öglen ise gittigimde nasil zor dayandim kimseye bisey belli etmemek icin. 1 haftadir diyordum kendi kendime zaten alisigiz mesafelere ne kadar zor olabilir ki diye ama bu gece evinde olmadigini düsündükce ve o son konusmadan sonra oyy neyse insAllah gececek ve hafiflicek safakta azaldikca bu duygu karmasasi...

Kızlar ben evli olmadğım için evciye çıkamaz biz nasıl görüşücez? Kaçtan kaça kadar serbest olacaklar? Ben usta birliğine teslim olmadan yani usta birliğinin olduğu şehre, ankaraya gitmek istiyorum
eğer ailesi de giderse yemin törenine evciye çıkarır canım.sen tek gidersen de cuma yemin töreninden sonra 5 e kadar, cumartesi pazarda 9-5 çarşı izinleri oluyor ancak öyle görüşebilirsini

şöyle oluyor canım ailesi gelenler aynı şehirde adres göstermek koşuluyla pazar akşam 5e kadar evci izninde oluyorlar ve bu süre askerlikten sayılıyor yani usta birliğine eklenme gibi bir durum söz konusu değil.
eğer ailesi gelmez de evciye çıkamazsa,yukarıda dediğim gibi cuma yemin töreninden sonra 5 e kadar, cumartesi pazarda 9-5 çarşı izinleri oluyor.

ne olursa olsun evli olmayan kesinlikle çok şanslı. askerliğini yapmamış kişi ile kesinlikle evlenmemek lazım. kızım olursa askere gitmeyene kızımı vermeyeceğim.

yapayalnız kalmak... son gün çıkardığı pijamaları görmek, son içitiği çay bardağını görmek. o insanı sağır eden sessizlik... şaşkınlık, saflık, ne olduğunu anlamadan öylece oturmak... akşam olduğunda kapının çalmaması, kalpteki boşluğa, hayattaki, evdeki o koca boşluğa anlam verememek, hissedilen acı. hiçbiri tarif edilmez.

her şeyi tek başına göğüslemek, hep başkalarına muhtaç olmak, kimseye muhtaç olmayacağım diye çabalarken, yorulmak, tükenmek, güçlü olmaya çalıştıkça daha da güçsüzleşmek, akşamları yemek yememek, sabah kahvaltı edememek... kısacası hayatı gittiği gün dondurmak... her şey ne anlamsız o gittiğinden beri...

tüm bunların yanında onun için endişelenmek, aç kaldığında ondan daha çok hissetmek açlığı, üzüldüğünde, sesi azıcık kötü geldiğinde telaşlanmak ama hiçbir şey yapamamak..

yazdıklarınızı okuyamıyorum. o günü tekrar tekrar yaşıyorum. ama biliyorum ki geldikten sonra hiç gitmemiş gibi olacak. yaşadıklarımız bizi olgunlaştırıyor. o yüzden hiç geçmeyecekmiş gibi gelmesin size. 155 gün.. hiç geçmez dedik şükür ki 32 günümüz kaldı bizim. yemin törenine kadar zor geçer, ama geçer... allah başka ayrılık vermesin.

canım sen böyle deyince dün akşam annemin anlattıkları geldi aklıma .. anneannem dedemi 4 yıl asker beklemiş 2 çocuğuyla .. sonra demiş ki "askere gitmeyene kız vermeyeceğim" .. sonra annemle babam evlenmiş ve babam arabistana gitmiş .. 4 yıl annem bir çocukla beklemiş .. "eksik laf ettim" demiş sonra.. "askere gidene verdim de gurbet hiç aklıma gelmemiş" demiş ..

tamda bunları hissediyorum şuan akşam eve gittim odamıza girdim, son çıkardığı pijamalar yatağın üstünde bakakaldım öyle, kokladım uzun süre.. yatağın kenarında son gece içtiği suyun bardağı banyoya girdim sonra, diş fırçasını gördüm koymayı unuttuğumuz aklıma geldi :26: kızdım kendime .. sonra çamaşır odasına girdim .. bu hafta yanından ayrılmamak için katlamadığım bir yığın çamaşır vardı .. onları katladım .. ağlaya ağlaya .. çoğu eşimin kıyafetleriydi

bir taraftan dediğin gibi güçlü olmam gerekiyor, evimizin idaresini devam ettirmem gerekiyor .. kendi hayatıma devam etmem gerekiyor ..bu sabah işe ilk defa kendim geldim .. arabayı güzel kullandım .. çünkü çok iyi kullanmam gerekiyor .. biliyorum askerim aradığında ilk soracağı şeylerden biri .. işe giderken sorun yaşamadın değil mi diyecek bana ..

günler geçsin .. bir daha ayrılık yaşanmasın..

Hepinize Allah kavustursun öncelikle.
Ben baya bi eskiyim sizlere göre 347 li olarak.
Kastamonu da yaptı acemiliğini.
Yapacagı en en en rahat yer yanii.
Yemin töreni 9 gibi baslar 11 gibi biter.

Arkadaşlarım Allahım kavuştursun sabır versin tekrar sizleri okudukça hep o günlere gittim ben ilk günler aramaları seyrek olur sakın korkmayın ilk gün arıyamıyanlar yada ilk hafta dogru düzgün aramaları olmuyabilir heryere degişir tabiki olsada kısa süreli 1-2 dakikayı geçmez bunun acısınıda çok iyi biliyorum.İnşallah kartlarını almışsınızdır bol bol çok ihtiyaçları olucak enazından ilk haftalar çok sıra oluyor ankesörlü başındada çok sıra oluyor sonra daha kolay olucak inşallah konuşmalarınız rahatlıycak rabbim askerlerinizi yerlerine çabucak alışmayı nasip etsin çabuk alışırlar inşallah ilk gece yadırgama olucak bu çok normal o ilk gün beni aradıgı geldi aklıma telefonda aglayışımız hiçbirşeyimi kulandırmamışlardı nasıl zoruna gtmişti askerimin inşallah böyle zorluklar yaşamayın siz hep güzel pozitif konuşun telefonda sesiniz iyi gitsin geçiçegini bunun bir görev oldugundan bahsedin aglamamak için zorlamayın kendinizi tutmadım agladım ama hep güçlü oldum aglarkende acısı yakıyor sonuçta kolay degil rabbim sabır versin

Kizlar az once ilk defa konustuk.. ama bir bucuk dakika sonra telefon kapandi veda edemeden

günaydın kızlar.. beni ilk günün gecesinde aradı. saat 23:14 de 1 dk 16 sn de olsa çoook mutlu oldum.. ağlayarak yatağa girmiştim ama sesinden sonra uyumak çok iyi geldi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…