- 1 Haziran 2012
- 11.060
- 2.565
- 423
- Konu Sahibi esraylmz03
-
Allahım sabrınızı arttırsın içinizi ferahlatsın inşallah denilebilecek sadece sabır dilemek o gün geldi aklıma götürüp kendimizin geri döndügü anlar çok zor biliyorum çok zor
Aradı benim eşim de. Sesi çok iyi geliyodu çok şükür. Yalnız 3 mayısta kastamonu da nasıl olucaz bilmiyorum ki. Yemin töreni kaçta başlar kızlar biliyo musunuz?
eğer ailesi de giderse yemin törenine evciye çıkarır canım.sen tek gidersen de cuma yemin töreninden sonra 5 e kadar, cumartesi pazarda 9-5 çarşı izinleri oluyor ancak öyle görüşebilirsiniKızlar ben evli olmadğım için evciye çıkamaz biz nasıl görüşücez? Kaçtan kaça kadar serbest olacaklar? Ben usta birliğine teslim olmadan yani usta birliğinin olduğu şehre, ankaraya gitmek istiyorum
kızlar yemin töreni 3 mayısmış o gün sabahtan başlarmış akşama kadar serbestlermiş galiba.ama uzatamıyolarmış o süreyi sanırım yoksa usta birliğinde ekleniyomuş o uzatılan süreç..
Sevdiğim akşam saatlerinde beni tekrardan aradı.Bazıları 6da 7de gelmiş birliğe daha yeni(ki ben otobüste şahit oldum yarım saatten bişey olmaz yaaa diye ağzını yaya yaya konuşuyodu) Hayır herkes kendini başka bi akıllı sanıyo heralde.Gerçekten bilet bulamazsın yetişemezsin o başka.Ama keyfi adam uzatıyo süreyi.Süreç uzadığı için de bizimkiler öylece bekletiliyomuş.Bizimkiler bekletildiği için siz bu gece uyuyamazsınız demiş komutan da.Gece 2ye 3e kadar bu yeni gelenlerin işlemleri sürer demiş.Yatarsınız ama uyuyamazsınız demiş
Hiç birşey yaptırmıyolar şu anda dedi sevgilim.Boş boş bekletiliyoruz dedi.Hazır bekliyoken bende telefon sırasına girdim ariyim seni demiş oy yerim ben onu yaaaRahat mısın dedim rahat değilim ama sıkıntım yok dedi ortam çok garip insan yadırgıyo dedi Kıyamam ona ben ya
Yemekte yayla çorbası,tavuk ,bulgur pilavı yemişler.Güzeldi dedi sevindim bunu duyunca.Hatta espri yaptım bak ben bile makarna yiyorum senin yemeklerin daha güzelmiş dedim.GüldükSesi çok iyi geliyodu.Ben seni bi daha ne zaman ararım bilmiyorum dedi.Belki yarın belki 10 gün sonra merak etme dedi Öyle kapattık sonra
ne olursa olsun evli olmayan kesinlikle çok şanslı. askerliğini yapmamış kişi ile kesinlikle evlenmemek lazım. kızım olursa askere gitmeyene kızımı vermeyeceğim.
yapayalnız kalmak... son gün çıkardığı pijamaları görmek, son içitiği çay bardağını görmek. o insanı sağır eden sessizlik... şaşkınlık, saflık, ne olduğunu anlamadan öylece oturmak... akşam olduğunda kapının çalmaması, kalpteki boşluğa, hayattaki, evdeki o koca boşluğa anlam verememek, hissedilen acı. hiçbiri tarif edilmez.
her şeyi tek başına göğüslemek, hep başkalarına muhtaç olmak, kimseye muhtaç olmayacağım diye çabalarken, yorulmak, tükenmek, güçlü olmaya çalıştıkça daha da güçsüzleşmek, akşamları yemek yememek, sabah kahvaltı edememek... kısacası hayatı gittiği gün dondurmak... her şey ne anlamsız o gittiğinden beri...
tüm bunların yanında onun için endişelenmek, aç kaldığında ondan daha çok hissetmek açlığı, üzüldüğünde, sesi azıcık kötü geldiğinde telaşlanmak ama hiçbir şey yapamamak..
yazdıklarınızı okuyamıyorum. o günü tekrar tekrar yaşıyorum. ama biliyorum ki geldikten sonra hiç gitmemiş gibi olacak. yaşadıklarımız bizi olgunlaştırıyor. o yüzden hiç geçmeyecekmiş gibi gelmesin size. 155 gün.. hiç geçmez dedik şükür ki 32 günümüz kaldı bizim. yemin törenine kadar zor geçer, ama geçer... allah başka ayrılık vermesin.
Aradı benim eşim de. Sesi çok iyi geliyodu çok şükür. Yalnız 3 mayısta kastamonu da nasıl olucaz bilmiyorum ki. Yemin töreni kaçta başlar kızlar biliyo musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?