• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

351. Dönemde sevgilisi asker olacak olanlarrr

herkese hayırlı uğurlu olsunn ALALH ım tez zamanda sevdiklerimize kavuştursuunn kızlarrrr

burayı okurken gözlerim dolu dolu oldu ağustos sıcağına yarimi gönderdiğim günlere döndüm ve inanın hisler aynı şu halinizi anca asker yolu gözleyenler anlar kızlar biz 349 ları bekledik biran önce gelsinler görevlerini alsınlar die şimdi bakıyorum 349 yarenler sizi bekliyor hep derdim benim kavuşma gözyaşımda bir başka kız üzüntüden ağlıcak die hep bu döngü olucak biri nöbette diğeri mutlu yuvasında die neyse daha üzmicem sizi çok duygulandım inanın

hepinize hemen hemen güzel yerler çıkmış sanırsam yoğunluk yoktu ve erken sonuçlar açıklanmış biz gece 4 de kadar beklemiştik :( kafayı yemiştim çok hıtpaladım kendimi

ankara mamak çıkan yarenelr acemide ustasıda çok iyi yalnız tek bir birliği kötü onun ismini unuttum sevgilim ordan neftret ediyordu uykusuz geceler geçirdik oraya gidicek die psikopatların yeri diyordu ama oraya götürmediler kapıda araba kontrolü yapıyordu ve genelde elektirk elektrnik mühendisleri ankara mamağa gidiyor buda ilginç bir tesadüf sizinkilerin mesleği mühendisse onlarada uygun bir iş bulunur

ankara kuru sıcak ve özellikle ankara çıkanlar güneş kremini askerlernizin çatasından eksik etmeyin ve meşhur bir gece ayazı var ben istanbuldan ankaraya yemin töreni için 30 ağustosta gittim gece yolculuğnda dondum vee ankarada sıcak soğuk çarptı beni 3 hafta kendime gelemedim biraz sıkı giyinin ne olursa olsun karasal bir yer

347 ve 349 dönem sayfalarında neler aldığımız ve arkadaşlarmızın aldıkları ilk 20 30 sayfada yazması gerekiyor hummalı bir çalışma yapmıştık o sıra eksiğim varsa affola aldıkalrımı yazayım belki fikir olur kişisel bakımını ben alıcam demiştim ve bunları uygun gördüm

şampuan
sabun
sabun kutusu
diş fırçasıı
diş fırçası kutusu
diş macunu
kolonya
ıslak mendil
yara bandı
kulak pamuğu
kulak tıkacı (askerde horlayanlara karşı önlem :)
traş kremi
nemlendirici krem
güneş kremi(angara mahfetmişti benim sevdiceğim ilk hafta kullanmadı sonra pişman oldu )
ayakkbı vurmasın die tabanlık vatka
ayakkabı kokusu postallar yüzünden
talk pudra
deodorant
tırnak makası

ek olarak sevgilime dudak koruyucu alalllım demiştim kahkaha atmıştı sonra pişman oldu mesela buda alınabilir, yara bantlarınıda boy boy alırsanız güzel olur ayakkbı illa vuruyor ve küçük yara bandı uymuyor bazen o yüzden büyük boy varsa alınız kızlar

hepinizin Allah yardımcısı olsun hayırlı tezkereler

kızlar öncelikle Allah hepinizi sevdiğinden ayırmasın benimde nişanlım acemi birliğini memleketim kastamonuda yapacak usta birliği bitlis kısa dönem yapıcak Allahın izniyle Türkiyenin her köşesi toprağımız ama doğu olunca insan bi korkuyor eşi nişanlısı bitliste askerlik yapan varsa bilgilendirebilir mi

Gördüm bugün asker çantasını hazırlamış sevdiğimin ailesi :14: herşey yeşil zaten.yarın da traş olcak :43: o gün geldi artık. baya baya gidiyolar :43::43:

Resmen gidiyorlar:25: alışverişini yaptık eşyaları posetten cikaripta bi türlü çantasına koyamadim:14:

Resmen gidiyorlar:25: alışverişini yaptık eşyaları posetten cikaripta bi türlü çantasına koyamadim:14:

Çok sarıl kocana ilkay.Kokla onu..Belki gidersin arada ziyaretine.Bak ben sevgilimi inşallah sadece yemin töreninde görücem.Sonra nasıl giderim Doğubeyazıt'a :14: 27 Nisan doğum günüydü.İlk kez ayrı doğum gününü geçiricem.Benim de yazın doğum günüm...Hayatımı neşelendiren,o an beni sürprizleriyle mutlu eden kimse olmıcak yanımda :43: Tek başıma oturup ağlıcam da ağlıcam artık o gün :43:
Ama bi yandan da doğum günüm geldiğinde sadece 1 ayımız kalmış olucak, iyi yandan bakmak lazım dicem kendi kendime.Çok zor olucak nasıl yapıcam nasıl dayanıcam bilmiyorum.Ona haber vermeden geçiricem zamanlarımı.onun beni düşünüp yemek yedin mi diye zorla yemek yedirdiği zamanlar olmıcak.Allahım Doğubeyazıt çok uzak.Belki daha yakın olsaydı yazın giderdim yanına.:43: Neyse artık..Rahatı yerinde olsun da onun,aç kalmaz inşallah yemekler nasıl olur ki:26: Onsuz boğazımdan lokma nasıl geçer :43: Sınırsız zaman verseler keşke.Doysam sevdiğime.Öyle emanet etsem onu:43:

benim kocam sağolsun pek sever oyle ankesorlulerde ayakta bekleyıp konuşmayı ondan haftada 2 kez bilemedin 3 konusuyoruz :D ama tamamen benım eşimin rahatlığından normalde de öyle annesı babasıda dahıl telefonla gorusmekten pek hoslanmaz :D yoksa ankesorlude bı sıkıntı yok endıselenme

çok güldümmmm :)))))

çok güldümmmm :)))))

tabiatı kurusun öyle ama pek severiz birbirimizi :37::37::37::37:

kızzlarrr üzülmeyin inanın geçiyor öyle kıskanmıştım ki 347 leri onların safak sayarlarında 30 lu haneleri görünce...ama şimdi biz gördük

ve siz 353.dönemleri göreceksiniz nedir ki kısa dönem...Ve sanslısnız hepınıze guzel yerler çıkmış şükredin

Eşimin çantasını hazirlamam lazım ama elim gitmiyor:14::14:
Canım okadar zorki okadar iyi anlıyoruzki sizi rabbim sabır versin güç versin askerlerinize sizlere geçiçek bu zorlu günlerde atlatıcaksınız inşallah:nazar:
Çok sarıl kocana ilkay.Kokla onu..Belki gidersin arada ziyaretine.Bak ben sevgilimi inşallah sadece yemin töreninde görücem.Sonra nasıl giderim Doğubeyazıt'a :14: 27 Nisan doğum günüydü.İlk kez ayrı doğum gününü geçiricem.Benim de yazın doğum günüm...Hayatımı neşelendiren,o an beni sürprizleriyle mutlu eden kimse olmıcak yanımda :43: Tek başıma oturup ağlıcam da ağlıcam artık o gün :43:
Ama bi yandan da doğum günüm geldiğinde sadece 1 ayımız kalmış olucak, iyi yandan bakmak lazım dicem kendi kendime.Çok zor olucak nasıl yapıcam nasıl dayanıcam bilmiyorum.Ona haber vermeden geçiricem zamanlarımı.onun beni düşünüp yemek yedin mi diye zorla yemek yedirdiği zamanlar olmıcak.Allahım Doğubeyazıt çok uzak.Belki daha yakın olsaydı yazın giderdim yanına.:43: Neyse artık..Rahatı yerinde olsun da onun,aç kalmaz inşallah yemekler nasıl olur ki:26: Onsuz boğazımdan lokma nasıl geçer :43: Sınırsız zaman verseler keşke.Doysam sevdiğime.Öyle emanet etsem onu:43:

Canım çok duygulandırdın beni agladım yazını okudugumda benim hallerim geldi aklıma o anlara götürdün beni o endişeler tedirginler çok zor biliyoruz ama geçiyor inşallah geçiçek sizinde şafak saymaya başlayınca düştügünü gördükçe seviniceksiniz yemin törenine gitme hazırlıkları sevinçleri ayrılırken tekrar üzülsekte tekrar görme heyecanları bunlara bile degiyor sonra tamamen kavuşucaz inşallah rabbim sabrınızı güçlendirsin Allahım yardımcınız olsun :14:

Canım çok duygulandırdın beni agladım yazını okudugumda benim hallerim geldi aklıma o anlara götürdün beni o endişeler tedirginler çok zor biliyoruz ama geçiyor inşallah geçiçek sizinde şafak saymaya başlayınca düştügünü gördükçe seviniceksiniz yemin törenine gitme hazırlıkları sevinçleri ayrılırken tekrar üzülsekte tekrar görme heyecanları bunlara bile degiyor sonra tamamen kavuşucaz inşallah rabbim sabrınızı güçlendirsin Allahım yardımcınız olsun :14:

Amin canım benim.Bugün son görüşmemiz olcak inşallah yemin törenine kadar :43: Allahım eminim o sabrı veriyodur yoksa geçer mi zaman,nasıl nefes alınır...Şu gönderme ve alışma evresi çok zor işte:14: Allah hepimizin yardımcısı olsun:14:

kızlar ancak bakabildim hepinizin gözü aydın hayırlı olsun inşallah... Eşlerinizi gönderirken asker saati ve telefon kartı almayı unutmayın tekrar hayırlı olsun

Manisa merkez canım. . Acemilikte de usta birlikte de rahat eder inşallah:31:

ilkay eşin çok güzel bir yere düşmüş Allah iyi insanlarla karşılaştırsın yine ama telefon filan rahat kullanıyorlar orda bir arkadaşım 347. dönem olarak orda yaptı askerliğini. Acemilikte sadece yürüyüş eğitimi yaptırmışlardı aynı rahatlıkta olur umarım

kızlar Merhaba ,

Allah sevdiklerinize sevdiklerimize sağsalim kavuştursun insallah... bundan 4 ay önce aralık ayında bizimkiler giderken hissettiklerim canlandı şimdi gözümde aynı anları tekrar yaşadım resmen.. bizimkiler giderken(349) 347.dönemin sevgilileri eşlerinin gelmesine az kalmıştı şimdi bakıyorum dün gibi geliyor bizim şafağımız 34 lere indi. evet kolay değil çok zor.. üzücü yıpratıcı ama sabır.. her ne kadar zaman geçmiyor desekte inanın geçiyor. başlarda konusamayabilirsiniz sesleri kötü moralleri bozuk gelebilir. ama siz dik durun..unutmayın ki onlarsız bizim burda hayatımız aynı ama onlar tek baslarına hiç bilmedikleri tanımadıkları insanların yanlarına gidiyorlar.. ilk gittiği gün gözyaslarımı tutamamıştım içim kapkara bogazımdan lokma geçmemişti.. bir gün geçti iki gün geçti.. onlar alışmaya başladılar derken 28 gün geçti yemin töreni geldi..imkanınız varsa gitmeye çalışın evcii çıkabiliyorlar aileside olursa evliler tekte çıkarabilir. morla oluyor sizdede iyi geliyor.. sonra diyorsunuz ki evet zaman geçiyor.. 100 lere geline rahatlıyorsunuz. biz 349.dönem yarenleri olarak sadece askerlik konusmadık evlilik aldığımız ceyizler giderken götürülen yemekler gün içinde yapılanları da konustuk.. bu sekilde zaman geçiyor.. şimdi sorsanız evet bana zaman geçmiyor ama dönüp baktığımda 156 günden 34 güne indik derim.. iyi yanlarınıda düşünün çok güzel dostluklar kuruyorlar güzel komik anıları oluyor tecrübeleri oluyor daha çok düşünüyorlar daha çok özlüyorlar aynı şekilde bizde öyle.. ama askerlik psikolojisi diye birşey var burda yapmayacakları seyleri orda yapabilirler mesela çok kıskanmak kısıtlamak gergin duygusal yada panik olmak gibi...

insallah hepimizin son ayrılığı olur kızlar.. Allah sevdiklerimize kavustursun.

Kızlar çok şükür hepinize güzel yerler çıkmış uzak demeyin başındaki komutanı çevresindeki insanlar iyi olsun diye dua edin bol bol :16:
11 Aralıkta hüngür hüngür ağlayarak hazırlamıştım nişanlımın çantasını ve akşamına arkadaşı geldi tıraşını evde yapmak için tıraş makinesini elime verdiler sen yapıcaksın diye hem ağladım hem yaptım hem de gururlandım sevdiğimi ellerimle askere yolluyorum hayatındaki en önemli şeylere tanık oldum askerlikte de yanında olcam diye.
Siz de böyle düşünün çok şükür ki sizler varsınız onlara destek olmak için,siz ne kadar iyi güçlü olursanız onlarda o kadar dik durur..

Nişanlım 12 Aralık'ta gitmişti 15i doğum günüydü aldım pastamı gittim sürpriz yaptım nişanlıma askeriyenin içinde saatlerce görüştük,eğer elinde imkan varsa sende gidip sürpriz yapabilirsin morali yerine gelir.
Benimde Mayısın 7 sinde doğum günüm 4 senedir ilk defa ondan ayrı geçiricem ama boşver canım onların geldiği günü doğum günümüz ilan ederiz :16: Mesela ben 17 Mayıs'ı yılbaşı,sevgililer günü ve doğum günüm ilan edicem:nazar: sizde gelince hepsinin acısını çıkarırsınız

Back