• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

35 Yaş,Bebek Sürprizi ve Kaygılarım.

Çok teşekkür ederim.
Bende hayırlısı böyleymiş diyorum artık. İnşallah birbirlerini çok sever,koruyup kollarlar.
Bir yakınım siz gibi tam 10 yıl sonra 38 yaşında korunurken hamile kaldı menapoza giriyorum diye doktora gidip hamile çıktı günlerce ağla ağla benim iki çocuğum var yetemem bakamam nasıl yaparım onlardan çalarım diye diye doğurdu büyük kız 11 yaşında resmen yeni doğana anne oldu diğeri de öyle küçük büyüklere büyükler küçüğe çok düşkün iyiki olmuş diyorlar şimdi Allah çok büyük kolay atlatırsınız insallah

Hayırlı olsun.
Söyleme işini pek ertelemeyin. Gün gün büyüdüğünü görsün. Ona mektuplar yazın ve mektup gelmiş gibi cevap isteyin.

En çok istediğin şeyi getirmek istiyorum sana ablacım, ne istersin? Desin mesela doğuma yakın :)

Benim kız 4 yaşındaydı pek inanmadı ama zaten çok büyük kıskançlıklar yaşamadık çünkü o istiyordu kardeşi. Yalnızım herkes arkadaş gibi diyordu :)
Coco,hayırlı olsun bebeğin♡
Kardeşini çok sevecek kızın emin ol.
Turna,senin dediğini çocuklar pek yemiyor,benimkiler minikti,kardeşinin hediyesine :KK48: sevinmişlerdi ama,4 yaşında bir oğlan,kendisinin en çok istediği oyuncağı kardeşi hediye edince,
Nee,:olamaz:biliyordum onu daha çok sevdiğinizi,bu kadar parayı minicik şey nereden buldu,kesin siz verdiniz kesin diye trip atmış günlerce:D

ben yok sayın ya da görmezden gelin demiyorum. her çocuğun karakteri farklıdır tabi ki ama siz ona kıskanmaması gerektiğini ve bazı konularda söz sahibi olmadığını söyleyeceksiniz.
Biz bu konuda aynı düşünmüyoruz. Saygı duyarım.
Ben kızımı hep birey olarak gördüm,onu anlamaya çalıştım,empati kurdum onunla. Tabiki karar mercii değil kızım ama oda bu evdeki durumlara vakıf olmalı. Uyum saglaması icinde anne/baba olarak biz elimizden geleni yapmalıyız.
Ben böyle düşünüyorum.

Merhaba,
35 yaşındayım. Kızım 5.5 yaşında ve ben unumu eledim,eleğimi astım kafasındayken,hamile olduğumu öğrendim. Halbuki ben smear testi yaptırmak için doktora gittim,enfeksiyon vardı yapılamadı,ilac kullandım,reglim geçti o arada ama ben hala regl olacağım diye bekliyordum.
Evdeki testimi kullandım pozitif çıktı hatta,sonra tarihi geçmiş olduğunu farkettim. Yeni test aldım denedim yine pozitif. Sonrası doktora gidip ultrasonda onu görüp kalp atışını duymak oldu.
Korkularım var,gözüm kesmiyor,tam rahat ediyorum ,kızımla arkadaş gibi takılıyoruz dediğim dönemlerdi benim için. Seneye ilkokula gidecek kızım güzelce ilgilenirim diyordum. Ama tabi hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir hesabı bir anda herşey belirsizleşti.
Tabiki aldırmam,aldıramam,sonuçta ben layıkıyla korunmadım. Bebeğime ödetemem kendi sorumsuzluğumu ama ilk öğrendiğim gün eşşekten düşmüşe döndüm yalan yok. Şu an kabullendim,sakinim.
Benim korkularım var ,aynı durumu yaşayanlardan destek bekliyorum sadece.

Kızımla henüz paylaşmadık bu durumu. Bize çok düşkün ve bağlı bir çocuk. İşin tuhafı hissediyor sanki,bana tavırlı gibi biraz. Onu kırmadan,üzüp,incitmeden nasıl atlatırım bu süreci? Zira sağım solum kardeş kıskançlığı konularıyla dolu,hep kötü örnekler var çevremde. Iyi birşeyler duymaya ihtiyacım var.
Birde Prenatal test konusu var kafamı kurcalayan. 35 yaşında olduğum için bu testi yaptırmanı öneririm dedi doktorum. İstemezsen ikili test ve diğerlerini yaparız ama en net sonucu bu verir dedi.
Şimdi yaptırmayı düşünüyorum. Sonuçta ikili testten sonra kalkıpta şöyle bir risk var vs derse ben kendi kendimi yiyeceğim,iş amniyosenteze gelecek. Bu testte bebeğe zarar verecek bir etken yok,alınan kan ile bakılıyor. Siz olsanız ne yaparsınız? Yada yaptıranınız oldu mu bu testi?
Uzun yazmışım kusura bakmayın. Okuyup emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler.
Annem beni 41 yasinda dogurmus :))

Bir yakınım siz gibi tam 10 yıl sonra 38 yaşında korunurken hamile kaldı menapoza giriyorum diye doktora gidip hamile çıktı günlerce ağla ağla benim iki çocuğum var yetemem bakamam nasıl yaparım onlardan çalarım diye diye doğurdu büyük kız 11 yaşında resmen yeni doğana anne oldu diğeri de öyle küçük büyüklere büyükler küçüğe çok düşkün iyiki olmuş diyorlar şimdi Allah çok büyük kolay atlatırsınız insallah
Çok teşekkür ederim.
Aslında insan mecbur kalınca başetmeyi öğreniyor,hallediyor ama işte gözüm korkuyor,alişma surecindeyim çünkü cidden sürpriz oldu. Hiç beklemiyordum

Coco,hayırlı olsun bebeğin♡
Kardeşini çok sevecek kızın emin ol.
Turna,senin dediğini çocuklar pek yemiyor,benimkiler minikti,kardeşinin hediyesine :KK48: sevinmişlerdi ama,4 yaşında bir oğlan,kendisinin en çok istediği oyuncağı kardeşi hediye edince,
Nee,:olamaz:biliyordum onu daha çok sevdiğinizi,bu kadar parayı minicik şey nereden buldu,kesin siz verdiniz kesin diye trip atmış günlerce:KK70:
Canım çok sağol. İnşallah ya,çok sevsinler birbirlerini,koruyup kollasınlar.
Ay ne güldüm ya. Kesin benim kızda inanmaz. Sorgular,anne nerden geldi ki bu bebek elinde oyuncakla? Diye bir başlar,o soruların sonu gelmez.

Merhaba,
35 yaşındayım. Kızım 5.5 yaşında ve ben unumu eledim,eleğimi astım kafasındayken,hamile olduğumu öğrendim. Halbuki ben smear testi yaptırmak için doktora gittim,enfeksiyon vardı yapılamadı,ilac kullandım,reglim geçti o arada ama ben hala regl olacağım diye bekliyordum.
Evdeki testimi kullandım pozitif çıktı hatta,sonra tarihi geçmiş olduğunu farkettim. Yeni test aldım denedim yine pozitif. Sonrası doktora gidip ultrasonda onu görüp kalp atışını duymak oldu.
Korkularım var,gözüm kesmiyor,tam rahat ediyorum ,kızımla arkadaş gibi takılıyoruz dediğim dönemlerdi benim için. Seneye ilkokula gidecek kızım güzelce ilgilenirim diyordum. Ama tabi hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir hesabı bir anda herşey belirsizleşti.
Tabiki aldırmam,aldıramam,sonuçta ben layıkıyla korunmadım. Bebeğime ödetemem kendi sorumsuzluğumu ama ilk öğrendiğim gün eşşekten düşmüşe döndüm yalan yok. Şu an kabullendim,sakinim.
Benim korkularım var ,aynı durumu yaşayanlardan destek bekliyorum sadece.

Kızımla henüz paylaşmadık bu durumu. Bize çok düşkün ve bağlı bir çocuk. İşin tuhafı hissediyor sanki,bana tavırlı gibi biraz. Onu kırmadan,üzüp,incitmeden nasıl atlatırım bu süreci? Zira sağım solum kardeş kıskançlığı konularıyla dolu,hep kötü örnekler var çevremde. Iyi birşeyler duymaya ihtiyacım var.
Birde Prenatal test konusu var kafamı kurcalayan. 35 yaşında olduğum için bu testi yaptırmanı öneririm dedi doktorum. İstemezsen ikili test ve diğerlerini yaparız ama en net sonucu bu verir dedi.
Şimdi yaptırmayı düşünüyorum. Sonuçta ikili testten sonra kalkıpta şöyle bir risk var vs derse ben kendi kendimi yiyeceğim,iş amniyosenteze gelecek. Bu testte bebeğe zarar verecek bir etken yok,alınan kan ile bakılıyor. Siz olsanız ne yaparsınız? Yada yaptıranınız oldu mu bu testi?
Uzun yazmışım kusura bakmayın. Okuyup emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler.
Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla gelsin ay görünce dayanamadım bende iki güne Doğuma gidiyorum da :) bana da dua edin sizde sağlıkla büyütün yavrularınızı

Ben korunurken hamile kalmıştım. Dediğiniz gibi ilk duyduğumda şok olmuştum. Kızım doğana kadar hep büyük kızıma bakıp üzülüyordum.Bir türlü küçük kızımı kabullenip sevememiştim. Kızımı kuçağıma aldığım anda o sıkıntılarımı unuttum ve çok sevdim. Şimdi ablasıyla hem arkadaş hem sırdaş hemde kardeşler ELHAMDÜLİLLAH:
İyi ki kızımı doğurmuşum:KK36:
1 çiçekle yaz gelmez der hep eşim.1 tanecik çocukla olmaz. Bence çok iyi olmuş sizin bu hamilelik işi:KK68:
ben şuanda 38 yaşındayım ve 3 bebeği düşünüyorum:KK66:
Benim kızlarında arasında 5 yaş var. Abla kardeş çok iyi anlaşıyor.Eminim sizin çocuklarda çok iyi anlaşır.RABBİM Sağlıkla sıhhetle kuçağına almayı nasip etsin.:emir_bebek::anne:

Hayır. Ben kolay kolay ilaç kullanmam. Çok ağır hasta olmam lazım.
Sadece enfeksiyon için kullandım ama regl günüm geçmemişti henüz. Doktora sormuştum onuda sorun olmaz demişti.
Bende yeni bi konu açtım bu konuda bizde sıkıntı çektik aynı konuda o yüzden soruyorum aman canım.

İkinci çocuk iyidir bence arkadaş olurlar bi süre sonra kardeş kıskançlığı kaçınılmaz maalesef.

Ama büyüğün okul dönemine kadar baya yol kat edersiniz hem.

5 sene bu çocuğunuza ayırmışsınız, bundan sonrası vaktinizi ikiye bölmeniz gerekecek.

Bir kaç gün Yorgun’um dersiniz sonra ilgilenirsiniz oda alışır bu duruma :)

Karnınızdaki bebekte sizin nihayetinde artık onada zaman ayırın bu arada hayırlı olsun bebeğiniz :anneadayı:

Kardeş güzel şey ya benimde 1 tane ablam var keşke daha çok olsaydı diyorum şimdi eminim kızınızın da zamanla en iyi arkadaşı kardeşi olucaktır hayırlı olsun

Çocukluğumda ablam beni değil de ben ablamı kıskanırdım genelde sanırım:KK48: kavga ederdik didişirdik ama anne babamız birimizden birine kızdığında ilk karşı çıkan koruyan yine biz olurduk az önce kavga eden biz değilmişiz gibi kardeşlik biraz da böyle bişey sanırım ne kadar kavga edersen et yine de seviyosun hayatının bir parçası oluyo halbuki bir arkadaşımla kavga etsem saniye düşünmez çıkarırım hayatımdan belki de

Ben 9 yaşında abla oldum, tek çocuktum aslında.. ve baya da şımarıktım bence, iyi ki kardeşim olmuş diyorum, o olmasa ben eksik olacaktım, belki daha bencil bir insan olacaktım.. gece onun üstünü örterim ve hep düşünürüm, ne güzel bir his bu aslında.. düşündüğüm biri var hayatımda, ileride Allah göstermesin anne babama bir şey olsa yalnız kalmayacağım.. benim bir kardeşim var.. bu açıdan bakın, kardeş kıskançlığı elbet olur ama idare edilir.. zamanla arkadaş olurlar ve "iyi ki" dersiniz.. bence sevinin Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..

Back