Merhaba,
35 yaşındayım. Kızım 5.5 yaşında ve ben unumu eledim,eleğimi astım kafasındayken,hamile olduğumu öğrendim. Halbuki ben smear testi yaptırmak için doktora gittim,enfeksiyon vardı yapılamadı,ilac kullandım,reglim geçti o arada ama ben hala regl olacağım diye bekliyordum.
Evdeki testimi kullandım pozitif çıktı hatta,sonra tarihi geçmiş olduğunu farkettim. Yeni test aldım denedim yine pozitif. Sonrası doktora gidip ultrasonda onu görüp kalp atışını duymak oldu.
Korkularım var,gözüm kesmiyor,tam rahat ediyorum ,kızımla arkadaş gibi takılıyoruz dediğim dönemlerdi benim için. Seneye ilkokula gidecek kızım güzelce ilgilenirim diyordum. Ama tabi hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir hesabı bir anda herşey belirsizleşti.
Tabiki aldırmam,aldıramam,sonuçta ben layıkıyla korunmadım. Bebeğime ödetemem kendi sorumsuzluğumu ama ilk öğrendiğim gün eşşekten düşmüşe döndüm yalan yok. Şu an kabullendim,sakinim.
Benim korkularım var ,aynı durumu yaşayanlardan destek bekliyorum sadece.
Kızımla henüz paylaşmadık bu durumu. Bize çok düşkün ve bağlı bir çocuk. İşin tuhafı hissediyor sanki,bana tavırlı gibi biraz. Onu kırmadan,üzüp,incitmeden nasıl atlatırım bu süreci? Zira sağım solum kardeş kıskançlığı konularıyla dolu,hep kötü örnekler var çevremde. Iyi birşeyler duymaya ihtiyacım var.
Birde Prenatal test konusu var kafamı kurcalayan. 35 yaşında olduğum için bu testi yaptırmanı öneririm dedi doktorum. İstemezsen ikili test ve diğerlerini yaparız ama en net sonucu bu verir dedi.
Şimdi yaptırmayı düşünüyorum. Sonuçta ikili testten sonra kalkıpta şöyle bir risk var vs derse ben kendi kendimi yiyeceğim,iş amniyosenteze gelecek. Bu testte bebeğe zarar verecek bir etken yok,alınan kan ile bakılıyor. Siz olsanız ne yaparsınız? Yada yaptıranınız oldu mu bu testi?
Uzun yazmışım kusura bakmayın. Okuyup emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler.