• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

35 Yaş,Bebek Sürprizi ve Kaygılarım.

Hic endiselenme.
Bana sorarsan hicbir test de yaptirma.
Doktorlara bakma sen, 35 yasi cok buyuk zannediyorlar, halbuki artik herkes geç yasta evlenip ancak 30dan sonra doguruyor.

Annem beni 50 yasinda dogurmus. Ablamin ikinci kizi 40 yasinda oldu. Komsum 40 yasinda ayni sekilde kizini dogurdu. Baska arkadasim 37 yasinda 3.cocugunu gecen yaz dogurdu. En yakin arkadasimin 33 ve 35 yasinda iki oglu oldu. Yani cok normal icin rahat olsun.

Kizin da baya buyumus, kardes kotu bir sey degil, herkesin kardesi var, konusarak alistirirsiniz. Zaten 5.5 yil ona hayatinin en onemli doneminde gereken ilgiyi vermişsinizdir.

Cocuk sonucta, her dedigini kafaniza takmayin, daha haberi olmadan tavir yapiyor diye dusunmeyin. Ki yapsa ne olur, mecbur alisacak. Cocuga, ona ihanet etmissiniz gibi, haksizlik yapmissiniz gibi bir ruh haliyle yaklasmayin. Siz ona hata yapmis gibi yaklasirsaniz tavir da yapar... Cok guzel bir sey oldugunu, cok mutlu bir haber oldugunu yasayin, hissedin, o da hisseder.

Sağlıkla büyütün sizde yavrularınızı.
Benim en korktuğum şey harmony yaptırmayıp ikili testte sorun çıktı denmesi ve amniyosentez istenmesi. Bu sebeple testi yaptıracağım. Kafam rahat geçirmek istiyorum,herşeye hazirlıkli olmak

Teşekkür ederim. Inşallah testiniz temiz çıkar elbette sizin hayatınız sizin seçiminiz öğrenmek istediğim çocuğunuzun down sendromlu yada edward sendromlu olduğunu öğrendikten sonra nasıl kafanız rahat geçireceksiniz yada ne hazırlığı yapacaksınız. Yanı bebek öyle yada böyle aynı bebek olmayacak mı acikan gazi olan uykusu gelen ve annesine bagimli tum bebekler gibi aslen bir sorunu var ise o büyüdükçe verilecek eğitimle üstesinden gelinmeyecek mi
Içinizde bir mucize olgunlasirken bir sorun var ise onun olumsuzluklari sizi kemirmeyecek mi yanlış anlamayın anlamak için soruyorum çünkü
Ben ogrenmek istemedim amniosentez sentez gibi riskli bir testi de yaptırmak istemedim. Nedeni ise Aldırmayacaktım çünkü ve bilirsem her gün neden diye hem kendimi yiyecektim hemde mutlu huzurlu bir hamilelik geçiremeyecek bebeğim stresli bir sekilde buyuyecekti ve stres anne karnında bebek için çok tehlikeli sonucları olabiliyor birde üzüldüğüm için üzülecektim.

Şİmdi sayende gördüm ördekim :KK15:

choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah hayırlı olsun öncelikle ... Sağlık ve sıhhatle kucağına alırsın yavrunu , çekersin misss kokusunu içine ....:anne::KK200:

Takvimimden de anlaşılacağı üzere :) bende bebeğimi bekliyorum .... Hem de 35 de değil 38 yaşında ... abimiz 8 yaşında iken ... biz de eşimle artık eleği astığımız yeri bile unutmuşken :KK48:

Çok göz ucu ile bakabildim yazdığın mesajlara .... ben kızını ablalığa çok hazır gördüm . Bence senin endişelerin bunlar sadece ... Ona yansıtma lütfen .

Ben bu yaz hava çooook sıcakken , kimseler kafasını dışarı uzatamazken ... bir ramazan günü oruç kafama vurmuşken , oğlumun camda sicim sicim göz yaşlarını görmüştüm ... çok sıkılmıştı dışarı çıkamıyor diye ... keşkeeee kardeşim olsaydı dedi ..keşkeeee.

Şu an o kadar heyecanlı ki , tüm kontrollerime gelmek istiyor :) bir evin bi paşası idi ... çok sevgi ile büyüyor hamdolsun .. yine devam edecek .. bir annenin yüreğinde tüm evlatlarına bölüştürülecek ilgi , sevgi , şefkat vardır ... eminim .. yeter ki analık mayası sağlam olsun :KK66:

Heee gelelim senin ruh haline , bende çok rahattım ... atla arabana dilediğin yere git , dönerken oğlunu okuldan al .. onla da bi fasıl dolan eve gel .. Gece geç saatlere kadar eşle otur ...film ...dizi... ps oyunlar ....
çok mu yorgunum , oğlum okula gidince vur kafayı yat ....
tatilller ... anlık planlar ... süpriz seyahatlar ...

belki şimdi hepsi askıya alınacak ... umrunda mı ? hiççççççççççççççç . 4 kişi çok keyifli olacağız ...

sen de güzel düşün :KK200: oğlum şimdiden nasıl abilik yapacağını hayal ediyorken , kızın eminim harika bir abla olacak ....

Şİmdi endişeler çöpe .. hayaller , umutlar devreye .. hadi bakalım .

....Çok pardon testleri unutmuşum . Hayır yaptırmadım . Risk tarama testlerini yaptırmıyorum ... benim yaşımda yüksek çıkacak analiz değerleri öğrenmeme gerek yok . ayrıntılı ultrason ile 3 hafta sonra tüm gözlemlerin bebeğim üzerinden yapılması bana yetecek .... yoksa 38 yaşında her 100 kadında diye başlayan genellemeleri zaten biliyorum .
Çok teşekkür ederim,eline koluna sağlık uzun uzun yazmışsın,benim yaşadıklarımı hislerimi anlatmışsın sanki. Sende inşallah sağlıkla al bebeğini kollarına,çok mutlu olun ailecek. İnşallah bizim kızda ablalığa çabuk adapte olur.
Evet kızımda sosyalleşmek istiyor,gezip tozmak,arkadaşları bize gelsin,biz arkadaşına gidelim kafasında. Bizde uyuyoruz aslında ayağıma üşenmiyor,gezdiriyorum. Şu an midem ağzımda avm'den yazıyorum bu mesajı hatta.
Benim korkum o alışana kadar geçecek süreç. Dışarı çıkamayacak her istediğinde. Yakınımda kimse yok eşim aşırı yoğun çalışıyor,yetememekten korkuyorum. Kardeşim oldu gezemiyoruz artık deyip ona bilenmesinden. Ağustosa tatil almıştım,kızım çok seviyor tatile gitmeyi diye,iptal etmedim ,temmuza çektim ki kardeş geliyor tatile bu yüzden gidemiyorum demesin ,bilenmesin kardeşine diye. Ben zorlanacağım orada ama kızıma da haksızlık edemem.
Bakalım dengeyi sağlamaya çalışıyorum. Umarım az hasarla atlatırız.
Test konusuda ben çok duygusal yapıdayım,ota b.ka ağlarım zaten,hamileyken ekstra duygusal oluyorum. Şimdi ikili testte sorun cıktı vs derlerse bana hamileliğim zehir olur,belirsizlikten ölümüne korkuyorum çünkü. Bu sebeple yaptıracağım.

Oncelikle hayirli olsun benimde oğlum 9 yasina girecek ve bu tek cocuk tereddutleri bende de vardi ya pisman olursam .calisinca dahada cikilmaz bir hal aldi ama suanda cok sukur kizimi bekliyorum yasim 36 oglum daha simdiden cok kiskaniyor ama yapacak birşey yok ALlahima sukurler olsun 2 meyveden tattirdi bana lakin karniniz biraz daha beliginlesene kadar bence kizinizla paylasmayin cok erken daha diye dusunuyorum arkadasim ayni hataya dustu cok acikllamak istemiyorum cocuga hamile oldugunu soyledi suan hamile degil ama maalesef cocuk hala kardesim olacak diye ay sayiyor.insallah saglikli sihhatli kucaginiza alirsiniz
Çok teşekkür ederim sizde sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Haklısinız 4-5 aylık olana kadar söylememek dogru olabilir. Ailelere de söylemedik henüz zaten.

Hic endiselenme.
Bana sorarsan hicbir test de yaptirma.
Doktorlara bakma sen, 35 yasi cok buyuk zannediyorlar, halbuki artik herkes geç yasta evlenip ancak 30dan sonra doguruyor.

Annem beni 50 yasinda dogurmus. Ablamin ikinci kizi 40 yasinda oldu. Komsum 40 yasinda ayni sekilde kizini dogurdu. Baska arkadasim 37 yasinda 3.cocugunu gecen yaz dogurdu. En yakin arkadasimin 33 ve 35 yasinda iki oglu oldu. Yani cok normal icin rahat olsun.

Kizin da baya buyumus, kardes kotu bir sey degil, herkesin kardesi var, konusarak alistirirsiniz. Zaten 5.5 yil ona hayatinin en onemli doneminde gereken ilgiyi vermişsinizdir.

Cocuk sonucta, her dedigini kafaniza takmayin, daha haberi olmadan tavir yapiyor diye dusunmeyin. Ki yapsa ne olur, mecbur alisacak. Cocuga, ona ihanet etmissiniz gibi, haksizlik yapmissiniz gibi bir ruh haliyle yaklasmayin. Siz ona hata yapmis gibi yaklasirsaniz tavir da yapar... Cok guzel bir sey oldugunu, cok mutlu bir haber oldugunu yasayin, hissedin, o da hisseder.
Çok teşekkür ederim,içimi ferahlattınız vallahi.

Teşekkür ederim. Inşallah testiniz temiz çıkar elbette sizin hayatınız sizin seçiminiz öğrenmek istediğim çocuğunuzun down sendromlu yada edward sendromlu olduğunu öğrendikten sonra nasıl kafanız rahat geçireceksiniz yada ne hazırlığı yapacaksınız. Yanı bebek öyle yada böyle aynı bebek olmayacak mı acikan gazi olan uykusu gelen ve annesine bagimli tum bebekler gibi aslen bir sorunu var ise o büyüdükçe verilecek eğitimle üstesinden gelinmeyecek mi
Içinizde bir mucize olgunlasirken bir sorun var ise onun olumsuzluklari sizi kemirmeyecek mi yanlış anlamayın anlamak için soruyorum çünkü
Ben ogrenmek istemedim amniosentez sentez gibi riskli bir testi de yaptırmak istemedim. Nedeni ise Aldırmayacaktım çünkü ve bilirsem her gün neden diye hem kendimi yiyecektim hemde mutlu huzurlu bir hamilelik geçiremeyecek bebeğim stresli bir sekilde buyuyecekti ve stres anne karnında bebek için çok tehlikeli sonucları olabiliyor birde üzüldüğüm için üzülecektim.
Teşekkür ederim,İnşallah.
Bakın hepimiz farklıyız.
Benim bu hayatta en korktuğum,nefret ettiğim şey belirsizlik. Ben netlik severim,net olmayan şeyi kafama takar,strese girerim.
Bu anlamda bana yada bebeğime zarar vermeden,sadece kolumdan alınan kan ile netleştirebileceğim bir durum olması benim acımdan uygun.
Amniyosentez aşamasına gelmek istemem ki onu zaten yaptıramam.
İnsan beklemedigi anda hamile kalınca dahi eşşekten düşmüşe dönüyor. Kaldı ki bu tip bir sorun varsa bilmeyi yeğlerim kendi adıma.
Bir başkası bilmesi durumunu kaldıramayabilir,saygı duyarım.

Günaydın choccywhoccydoodah seni o kadar çok iyi anlıyorum ki.
43 yaşındayım 3 tane çocuğum 20 yaş, 15 yaş ve en küçüğü 1.5 yaşında bende senin gibi unu eledim eleği astım şeklinde düşünürken ki bu yaşımdan sonrada daha çok zor derken reglimin geçtiğini fark ettim ve sonuç hamileymişim.
allahım yardım eder inşallah korkma.
Maşallah size.
Amin inşallah.
Sizde saglikla kucağınıza alın inşallah
Ya bişey sorcam konuyu baltalamak gibi hiiic amacım yok :) nasıl oluyo bu sürpriz bebekler. Utanmasam nasıl beceriyosunuz dicem :)))
Bana da gelse ya şu sürpriz.
Ama gelir mi gelmeeez:KK16:
Valla ne diyim bilemedim ki şimdi.
Bana kolay kolay sürpriz çıkmaz bir yerlerden ama bebek sürpriz oldu. Nasıl oldu bende anlamadım.
Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir diye bir söz var. Birde insan plan yapar kader gülermiş derler:)

Benim kızım üç buçuk yaşında şu an. Diyorum üniversiteye başlar inşallah o zaman bakarız belki düşünürüm bir kardeş. Zaten şurda ne kaldı:KK53:

Hiç düşünmüyorum kardeş ben ileridede:)) ama olursa Rabbim beni benden daha iyi bilir tabiki der sizin gibi kabul ederim elbette. Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza versin. Eşimin abisinin hanımı 38 de bir kız çocuğu doğurdu maşallah hemde dördüncü evladı:) Elbette endişeler olacak şu an sizi azda olsa anlayabiliorum ama eğer başıma gelirse böyle bir sürpriz (üniye gelmeden kızım:)) sizi rahatsız ederim artık:KK15: sizde bana hiiiç endişelenme herşey çok güzel olacak dersiniz:KK200:
Ay öyle demeyin. Banada diyorlardi büyüdü kızın,bir tane daha olsa fena mı olur diye. Hatta annem rüyamda gördüm senin bir çocugun daha olacak dedi bana kadına bir bakmışım,susuverdi garibim. Bende aynı sizin gibiydim,sonra sonra dedim dedim,pat bir baktım 6 haftalık hamileyim.
Anladım ki sağlam önlemler almak gerek. Şansa bırakmamak gerek. Ben doğum sonrası daha sağlam yöntemleri değerlendireceğim artık zira bir sürpriz daha beni çok zorlar.

Back