• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

35 Yaş,Bebek Sürprizi ve Kaygılarım.

Çok iyi yaa...Aldatma boşanma vs. Başlıklarından sonra bir müjdeli başlık.
okurken heyecanladım valla.:halay:
Hayırlı olsun:anneadayı: sağlıkla doğsun sağlıkla kucağınıza alın inş.:nazar:

Testi mutlaka yaptırın.Allah muhafaza kötü bir sonuçta bebeği aldırmasanız bile bilinçlenmeniz ve hazırlıklı olmanız daha iyi olur sanki...

Ama yok yok sağlıkla gelecek bebişiniz inş.bugün dua edeceğim sizin için Allah kabul etsin şimdiden..
Prensesede söyleyin onunda hakkı bu heyecanı yaşamak.kıskanmaz emin olun siz ilginizi alakanızı ondan esirgemeyin yeter.
Ay çok tatlısınız ya.
Gülümsettiniz beni.
Çok teşekkür ederim.
Çok iyi yaa...Aldatma boşanma vs. Başlıklarından sonra bir müjdeli başlık.
okurken heyecanladım valla.:halay:
Hayırlı olsun:anneadayı: sağlıkla doğsun sağlıkla kucağınıza alın inş.:nazar:

Testi mutlaka yaptırın.Allah muhafaza kötü bir sonuçta bebeği aldırmasanız bile bilinçlenmeniz ve hazırlıklı olmanız daha iyi olur sanki...

Ama yok yok sağlıkla gelecek bebişiniz inş.bugün dua edeceğim sizin için Allah kabul etsin şimdiden..
Prensesede söyleyin onunda hakkı bu heyecanı yaşamak.kıskanmaz emin olun siz ilginizi alakanızı ondan esirgemeyin yeter.
Ay çok tatlısınız ya,gülümsettiniz.
Çok teşekkür ederim

cok uzuluyorlar , ben oglumun gozlerinde goruyordum ve icim parcalaniyordu , yani aile ve yakin cevre tembihliydi ama disarda karsilastigimiz insanlar hep bebege ilgi gosterdigi icin yavrumun boynu bukuluyordu hemen
ama ben hep oglumu el ustunde tuttum o surecte yoksa gercekten ilk cocuk icin cok zor bir durum
belki de kendim de yasadigim icin biliyorum , ben de kardesimi cok asiri kiskanmiatim tabi o donem kimse umursamamis bile beni idare edelim derdine dusmemis , sonradan cok sevmistim ama ilk bi kac yil ciddi anlamda zor gecmisti benim icin
oglumun bu duyguyu yasamasini hic istemedim
birde nacizane tavsiye kizinizin cok istedigi birseyi alin , dogum oldugu gun ona verip kardesin getirdi bunu senin icin deyin , benim 8 yasindaki oglan bile tam inanamasa da hediyeye bayildigi icin yemis numarasi yapmisti :)
Haklısınız. O şimdi herkesin gözbebeği. Asla dışlanmış hissetmemeli,elimden geleni ardıma koymayacağım bu konuda.
Hediye konusunu ciddi ciddi düşünüyorum. Kesinlikle iyi fikir.
Çok teşekkür ederim

tahmınen ne kadar mal oluyor ,

bizde yaşarız inşallah bu duyguyu canım
tekrar hayırlı olsun
Ay inşallah canım,Rabbim gönlüne göre versin.
Ikibin lira dedi doktor. Sigorta hastanede yapılmadığı için karşılamıyor sanırım ama henüz sigortacıma sormadım. Nette özel sağlık kapsamına alındı diye okudum ama soramadım henüz.

Ay inşallah canım,Rabbim gönlüne göre versin.
Ikibin lira dedi doktor. Sigorta hastanede yapılmadığı için karşılamıyor sanırım ama henüz sigortacıma sormadım. Nette özel sağlık kapsamına alındı diye okudum ama soramadım henüz.
gecen sene ozel saglik sigortasi kapsaminda degildi
ben 1750 liraya yaptirmistim
insallah alinmistir saglik sigortasi kapsamina

yaşın genç bence. senin açından endişelenecek bişey yok.

kızınızı da bu kadar takmayın. bize çok düşkün vs demişsiniz de komşuya düşkün olacak hali yok. tüm çocuklar anne babaya düşkün. biz de çocuk olduk. benim kardeşim var, doğal olarak ablamın iki kardeşi. yani biz bilmezdik kıskançlık vs ya da ailemiz bize bakın size kardeş geliyo konuşması vs yapmadı. şimdi çocukların bu kadar üstüne düşülmesini, yetişkin gibi davranılmasını anlamıyorum.

gecen sene ozel saglik sigortasi kapsaminda degildi
ben 1750 liraya yaptirmistim
insallah alinmistir saglik sigortasi kapsamina
Nette okudum bende doğrulayamadım ama bende karşıladığını sanmıyorum,sanırım testi yapan hastane yok,dışarda bir laboratuvara yönlendirdi beni. Bu şartlarda karşılamaz diye düşünüyorum. Hastanede yapılabilseydi oluru vardı diye düşünüyorum.

Nette okudum bende doğrulayamadım ama bende karşıladığını sanmıyorum,sanırım testi yapan hastane yok,dışarda bir laboratuvara yönlendirdi beni. Bu şartlarda karşılamaz diye düşünüyorum. Hastanede yapılabilseydi oluru vardı diye düşünüyorum.
benim doktorum acibademdeydi
acibademde bile sigorta karsilamadi ki policem tam dogum teminatliydi
bende daha uygun diye doktorumun tavsiye ettigi bir labaratuarda yaptirdim

yaşın genç bence. senin açından endişelenecek bişey yok.

kızınızı da bu kadar takmayın. bize çok düşkün vs demişsiniz de komşuya düşkün olacak hali yok. tüm çocuklar anne babaya düşkün. biz de çocuk olduk. benim kardeşim var, doğal olarak ablamın iki kardeşi. yani biz bilmezdik kıskançlık vs ya da ailemiz bize bakın size kardeş geliyo konuşması vs yapmadı. şimdi çocukların bu kadar üstüne düşülmesini, yetişkin gibi davranılmasını anlamıyorum.
Saygı duyarım ama benim çocukluğumda da böyle degildi kabul,şimdi şartlar değişti. Eskisi gibi değil herşey. Biz çocuktuk ailelerimizin gözünde ama şu an birey olarak değerlendiriyoruz herşeyden önce. Ben böyle bakıyorum yani. Genelimizde böyle haliyle daha dikkatli daha temkinli yaklaşıyoruz çocukta olsa.
Sizin çocuğunuz yok sanıyorum. Olunca sizde böyle davranırsınız emin olun. Bende sizin gibiydim ama çocuğum olunca farklı düşünmeye başladım.
Tabiki çocuğumu incitmeyeceğim,tabiki onun duygularını göz önünde bulunduracağım,neden anne oldum ki ben,ne işe yarayacağım,yedirip giydirmek değil yani annelik.
Onunda yaşam alanı bu ev,onunda söz hakkı var,annesini/babasını paylaşmak istemeyebilir,oyuncaklarını paylaşmak istemeyebilir gayet doğal ,onun fikride önemli,süs eşyası değil oda.

benim doktorum acibademdeydi
acibademde bile sigorta karsilamadi ki policem tam dogum teminatliydi
bende daha uygun diye doktorumun tavsiye ettigi bir labaratuarda yaptirdim
Sağlik olsun canım. Benim ilk doğumumda özel sağlık sigortam yoktu. Bu paranın kat be kat fazlasını harcadım zaten özel hastanede. Şu an yüzde yüz karşılıyor muayene,tahlil vs dolayısıyla beni zorlamayacak bu anlamda.
Yinede soracagim bir ara.

Bisey diyeyimmi ben sizin içinde kızınız için de çok sevindim ilerde keşke benim bir kardeşim olsaydı zor zamanımda demeyecek inanın kardeş çok başka bişey kardeşten güzel şey var mi ayrıca henüz söylemek için erken degilmi biraz daha bekleyin bence bu bebek onunda hoşuna gidecek sizden sonra diğer evladiniza bir anne de o olacak bence herşey güzel olur Allah ferahlık versin canım

Saygı duyarım ama benim çocukluğumda da böyle degildi kabul,şimdi şartlar değişti. Eskisi gibi değil herşey. Biz çocuktuk ailelerimizin gözünde ama şu an birey olarak değerlendiriyoruz herşeyden önce. Ben böyle bakıyorum yani. Genelimizde böyle haliyle daha dikkatli daha temkinli yaklaşıyoruz çocukta olsa.
Sizin çocuğunuz yok sanıyorum. Olunca sizde böyle davranırsınız emin olun. Bende sizin gibiydim ama çocuğum olunca farklı düşünmeye başladım.
Tabiki çocuğumu incitmeyeceğim,tabiki onun duygularını göz önünde bulunduracağım,neden anne oldum ki ben,ne işe yarayacağım,yedirip giydirmek değil yani annelik.
Onunda yaşam alanı bu ev,onunda söz hakkı var,annesini/babasını paylaşmak istemeyebilir,oyuncaklarını paylaşmak istemeyebilir gayet doğal ,onun fikride önemli,süs eşyası değil oda.

anne olunca fikrim değişir mi bilmiyorum ama bu kadar o da bi birey kafasında olacağımı sanmıyorum. benim söylediğim şey onun kenara atılması yok sayılması değil. sadece bazı konularda söz hakkı olmadığını bilecek seviyede sizin anne baba olduğunuzu, onun arkadaşı olmadığınızı idrak etmesi. oyuncaklarını paylaşmak istemiyor diye tabi ki çocuktan vazgeçecek değilsiniz ama bi çocuğun kardeşi geliyo diye bu tip kıskançlıklara girişmesine izin verilmesi daha ters değil mi?

Hayırlı olsun bebiş
Prensesi ihmal etmeyin hamilelik etkilemesin birlikte yaptıklarınızı.
Sürekli gezip birşeyler yapıp aa hamileyim yorgunum modunda olursanız doğmadan kıskanır ama parklarda falan kardeşiyle oynayanları gösterirseniz bizde artık 3 kişi gelicez birlikte oynuycsz derseniz yavaş yavaş alışır.
Çok teşekkür ederim.
Aksi gibi kızım bu aralar acayip aktif. Resmen sınırları zorluyor. Okuldan geldi kurabiye yaptık beraber. Akşam oyun parkına gitmek istedi. Bende kırmamaya çalışıyorum. Henüz ah demedim ki bilenmesin. Birde tatil rezervasyonu yaptırmıştık tam doğumuma denk geliyor,onuda iptal etmedik ,dün gidip erkene çektik ki demesin bebek geliyor,tatile bile gitmiyoruz diye. Kocaman göbekle gidicem sırf o mutsuz olmasin diye. Hissettirmemeye calışıyorum ama bu kez cidden zorlanıyorum.
Bakalım 9 ay cabucak geçer diyorum. Ben anlamadan 6 haftalık olmuş bile.

Merhaba,
35 yaşındayım. Kızım 5.5 yaşında ve ben unumu eledim,eleğimi astım kafasındayken,hamile olduğumu öğrendim.

Kızımla henüz paylaşmadık bu durumu. Bize çok düşkün ve bağlı bir çocuk. İşin tuhafı hissediyor sanki,bana tavırlı gibi biraz. Onu kırmadan,üzüp,incitmeden nasıl atlatırım bu süreci? Zira sağım solum kardeş kıskançlığı konularıyla dolu,hep kötü örnekler var çevremde. Iyi birşeyler duymaya ihtiyacım var.
Birde Prenatal test konusu var kafamı kurcalayan. 35 yaşında olduğum için bu testi yaptırmanı öneririm dedi doktorum. İstemezsen ikili test ve diğerlerini yaparız ama en net sonucu bu verir dedi.
Şimdi yaptırmayı düşünüyorum. Sonuçta ikili testten sonra kalkıpta şöyle bir risk var vs derse ben kendi kendimi yiyeceğim,iş amniyosenteze gelecek. Bu testte bebeğe zarar verecek bir etken yok,alınan kan ile bakılıyor. Siz olsanız ne yaparsınız? Yada yaptıranınız oldu mu bu testi?
Uzun yazmışım kusura bakmayın. Okuyup emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler.
öncelikle hayırlı olsun....bende 38 yaşımdayım ilk bebeğime hamileyim bazı nedenlerden geç kaldı..o testlerin hiçbirini yaptırmadım sonuçta yaştan dolayı risk çıkıcak illaki ..tedavisi de yok eğer risk çıkarsa aldır diyecekler ..benim fikrimce aldırmayacaksan hiç kafanı bulandırma...zaten testler %100 kesin sonuç vermiyor güzelce hamileliğini yaşa ve kalbini bozma..
kızında eminim kardeşini çok sevicektir ;)

Bisey diyeyimmi ben sizin içinde kızınız için de çok sevindim ilerde keşke benim bir kardeşim olsaydı zor zamanımda demeyecek inanın kardeş çok başka bişey kardeşten güzel şey var mi ayrıca henüz söylemek için erken degilmi biraz daha bekleyin bence bu bebek onunda hoşuna gidecek sizden sonra diğer evladiniza bir anne de o olacak bence herşey güzel olur Allah ferahlık versin canım
Çok teşekkür ederim.
Bende hayırlısı böyleymiş diyorum artık. İnşallah birbirlerini çok sever,koruyup kollarlar.

anne olunca fikrim değişir mi bilmiyorum ama bu kadar o da bi birey kafasında olacağımı sanmıyorum. benim söylediğim şey onun kenara atılması yok sayılması değil. sadece bazı konularda söz hakkı olmadığını bilecek seviyede sizin anne baba olduğunuzu, onun arkadaşı olmadığınızı idrak etmesi. oyuncaklarını paylaşmak istemiyor diye tabi ki çocuktan vazgeçecek değilsiniz ama bi çocuğun kardeşi geliyo diye bu tip kıskançlıklara girişmesine izin verilmesi daha ters değil mi?
İyide ne yapabilirsiniz görmezden mi geleceksiniz,yok mu sayacaksınız? Doğanın kanunu bu. Biz kocaman insanlar yeri geliyor eşimizi kıskanıyoruz,küçücük çocuk kıskanmış bundan doğal ne olabilir ki.

İyide ne yapabilirsiniz görmezden mi geleceksiniz,yok mu sayacaksınız? Doğanın kanunu bu. Biz kocaman insanlar yeri geliyor eşimizi kıskanıyoruz,küçücük çocuk kıskanmış bundan doğal ne olabilir ki.

ben yok sayın ya da görmezden gelin demiyorum. her çocuğun karakteri farklıdır tabi ki ama siz ona kıskanmaması gerektiğini ve bazı konularda söz sahibi olmadığını söyleyeceksiniz.

öncelikle hayırlı olsun....bende 38 yaşımdayım ilk bebeğime hamileyim bazı nedenlerden geç kaldı..o testlerin hiçbirini yaptırmadım sonuçta yaştan dolayı risk çıkıcak illaki ..tedavisi de yok eğer risk çıkarsa aldır diyecekler ..benim fikrimce aldırmayacaksan hiç kafanı bulandırma...zaten testler %100 kesin sonuç vermiyor güzelce hamileliğini yaşa ve kalbini bozma..
kızında eminim kardeşini çok sevicektir :KK66:
Çok teşekkür ederim sizde saglıkla kucağınıza alin bebeginizi inşallah

Back