• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

35 Yaş,Bebek Sürprizi ve Kaygılarım.

Bebeğin hayırlı olsun canım.Hamilelikte ikilü üçlü dörtlü tarama testlerini yaptırmış biri olarak kesinlikle amniyosentez veya harmony test yaptırmanı öneririm.Şahsen o tarama testlerinin beş para etmeyeceğini düşünüyorum, ben çok çektim.
Çok teşekkür ederim.
Bende ilk hamileliğimde o testleri yaptırdım aslında ama şimdi tek bu testi yaptırmak daha mantıklı haklısın.
Çok tatlı geldi haliniz:KK200::KK200::KK200:
Kızınıza kardeş açıklamasını hamileliğiniz bi hayli ilerledikten sonra yapmanızı tavsiye ederim,karnınız iyice belirginleşince falan:KK54:
Sağ salim kucağınıza alın inşallah:dua: ve rahat mı rahat bir hamilelik geçirin:dua:
Çok teşekkür ederim,sağolun.
14. Haftada harmony testi yaptırmıştım, sonrasunda ultrasonlar dışında herhangi bir tarama falan yaptırmadım. Cinsiyetini de öğrenmiştik o testle. Kafam tüm hamilelik süresince rahat oldu, öneririm.
Haklısınız herkes hemfikir oldu test konusunda bende yaptıracağım. Teşekkürler.

Sağlıkla kucağınıza almayi nasip etsin Rabbim.. Benim minik kız 10 aylık sizin yaşadiğiniz durumu yaşamadim ama etrafimda gördüğüm kadarıyla iyiki olmuş dediler hep ablam dahil. İnşallah güzel olacak sizin ve aileniz için
Çok teşekkür ederim,sizde kızınızı sağlıkla büýütün.
Bebek için hayırlı olsun bence kaygılanma kızının kardeşi olacak herşeyi olumlu yönden bak eleğini eleme konusuda yanlış henüz çok gençsin hayatın gidişatında göremediklerimiz sonrasında olması gerekenlerin olması anlamamız sonraları gerçekleşiyor sonrada olanlara şükrediyoruz
Çok teşekkür ederim,haklısın. Ama 2 sene zor günler geçirmemizin etkiside oldu. Ben eşimi kaybediyordum neredeyse. O zaman bana ikinci çocuk korkusu yerleşti ve atamadım içimden,hep erteledim kendimce. Hayırlısı böyleymiş diyorum artık.
sizin icin beklenmedik birsey oldugundan zor olabilir tabi ama kiziniz icin cok iyi birsey bence kardesten daha guzel ne verebilirsiniz ona bu hayatta ?
Teşekkürler

Aslında çok güzel bi haber bi şoku üzerinizden atin biraz vakit geçsin iyiki olmuş diyeceksiniz ablası da onu çok sevecek ve sahiplenecek bence
34 yaşında oğlumu kucağıma aldım 37 den gün aldığım şu günlerde yeniden hamileyim. Sürpriz oldu benim içinde aslında hep tek çocuk olmaz kardeşi olsun isterdim. Sadece şu anda düşünmüyordum. Ama iyiki hamile kalmışım oğlum şu an 27 aylık bu genişten sonra 39 da bi tane daha olsa mi acaba diye babasıyla konuşmuyor değiliz
Hamileliğim çok ağır geçiyor son 10 gündür daha iyiyim her hamilelik farklı oluyor bu hamileliğinde tüm bagimliliklarimdan kurtuldum (çay kahve sigara )
2 li testim yaştan dolayı down sendromu biraz yüksek çıktı ama yinede sınır altındaydı amniyosentez yapmamı istediler ben istemedim çünkü aldırmayacağım ve bunu öğrenirsem kalan 6 ayında hep ağlayacağım ve daha çok strese girecek bebek eğer tekrar hamile kalırsam hiçbir testi yaptırmayı düşünmüyorum
Seninde yaş riskin var sonucta aldırmayı düşünmüyorsan yaptırmak gereksiz. Sadece ne olduğunu bilip stres yapacaksın bence ama karar senin canim
Sağlıkla büyütün sizde yavrularınızı.
Benim en korktuğum şey harmony yaptırmayıp ikili testte sorun çıktı denmesi ve amniyosentez istenmesi. Bu sebeple testi yaptıracağım. Kafam rahat geçirmek istiyorum,herşeye hazirlıkli olmak.
22 de
26 da
33 de 3 defa anne oldum
Şükürler olsun rabbime

Şu an 38 olmak üzereyim ve yeniden istiyor muyum
Sanırım EVET

ilk şoku atlatınca siz de keyfini çıkaracaksınız
Hayırlı uğurlu olsun
Sağ sağlim kucağınıza alın inşallah
Çok teşekkür ederim,maşallah size,sağlıkla büyütün yavrularınızi.

Valla bir sürü sürpriz durum yaşadım hayatta ama en kallavisi bu oldu. Sağlam sürpriz oldu.
Çok teşekkür ederim

Amin çok teşekkür ederim. Sizde sağlıkla büyütün. Alışacak inşallah benim kızımda. Başka çare bırakmadık.

Çok teşekkür ederim,inşallah sürmez. Birde ikidir yaza denk geliyor en ağırlaştığım zamanlar. Geçen sefer yazın hamile kalırım bir daha planlarsam dedirtmişti bana bu sene yine yaz.
artık hayırlısı diyoruz :) benim de 2. yaza gelmişti ondan da çok zorlanmıştım sanırım

10 yaşında bir erkek çocuk ve 16 aylık kız bebiş annesiyim.. Oğlum doğduğunda 28 kızım doğduğunda 36 yaşımdaydım.. İlk hamileliğimde tabiri caizse dağ bayır gezerken ikincisi mahvetti beni.. Hiçbir hamilelik diğerine benzemiyormuş.. Ama doğum şekilleri benzedi Allah'a şükür.. İlk üç dört aydan sonra kendinizi daha iyi hissedersiniz umarım.. Dediğiniz o testi ben de yaptırdım, sonuçta ileri yaşta gebelik bu, risk olabilir diye düşündüm.. Biraz pahalı ama değer bence.. Şeker yüklemesi yaptırmadım ikisinde de..

Ben de sizin gibi kendimce unumu elemiş asmıştım ama kızım iyi ki gelmiş iyi ki:) Herşeye yeniden başlamak ilk başlarda çok zorluyor ama sonradan alışıyorsunuz, hatta bazen abartı olacak ama üçüncü bile aklımdan geçiyor sonra kendimi dürtüyorum delirme foxy :olamaz: Evde yaşça büyük bir çocuğun olması da inanılmaz yararlı oluyor anneye, hem büyük çocuk da kendisinin de ne aşamalardan geçip bu yaşlara geldiğini izleyebiliyor.. Oğlum kardeşini hiç ama hiç kıskanmadı çünkü zaten en önde kendisi istiyordu 5 senedir, kardeeeeeşşş diye .. Bu kadar yaş farkı olmasının tek dezavantajı beraber oynayabilecekleri oyun ve ortam eksikliği, umarım bu eksikliği abi kardeş muhabbeti ile ilerde kapatabilirler..

Şimdiden kolaylıklar diliyorum sizin için, umarım tadına vara vara bir hamilelik geçirir bebişinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız:)
Maşallah size. Sağlıkla büyütün.
Benim insulin direncim var ilk testte glikoz yüksek çıktı bile. Harmony yaptıracağım ama şeker yüklemesinden emin degilim. Bakalım hayırlısı.

Hiçte bile onun hayatından çalmayacaksınız ona en büyük hediyeyi vereceksiniz emin olun. Kardeş gibisi yok.. benim de ikinci gebeliğim ve 3.5 yaşında bi oğlum var şimdiden ona aşıladım kardeş sevgisini.. masal anlatırken konu olarak seçiyorum bazen sallamasyon kardeş masalları hemen gelsin istiyor kardeşi. İnş doğduğunda da böyle olur. Bu arada ben de ilkinde çok rahattım şimdi 3. Aya kadar mide bulantısı baş dönmesi çok kötüydü çok şükür geçti. Geçiyor yani merak etmeyin :anneadayı:. Velhasıl kelam. Size ve çocuğunuza çok güzel hediye gibi gelmiş :KK200: sağlıkla kavuşun :anne:
Çok teşekkür ederim,sizde inşallah

Choc çok sevindim canım. Sağlıkla al kucağına :KK200::nazar:
Canım çok teşekkür ederim,inşallah
35 yadinda ilk bebegimi dogurdum. Seker yuklemesi disinda hicbir testi yaptirmadim. Simdiki aklim olsa onuda yaptirmazdim. Kizim 10.5 aylik. Ikincinin planlarini yapiyorum suan.
Kardes konusunda fikrim yok ama insallah cok guzel gecinir sizi hic uzmezler
Çok teşekkür ederim,sizde sağlikla büyütün. İkinci çocuğuda Rabbim gönlünüze göre versin inşallah

Anne degilim. Olamadim. Bebegimi kaybettim dolayisiyla ahkam kesemem ama bir abla olarak konusabilirim saniyorum. Bence 2.cocuk ilk cocugun hayatindan çalmak demek degildir. Evet ilk zamanlar tum ilginizi yeni gelene vermek durumunda kalabilirsiniz ama uzun vadede bir kardeş insana hayattaki en guzel hediyelerden biri bence. Bu konuda vicdan azabi yaşamayın hic derim. 28 yasindayim anne olabilecek miyim bilmiyorum ama ben de iki cocugum olsun isterdim.
Çok üzüldüm. Dilerim istiyorsanız Rabbim hayırlısıyla nasip etsin sizede.
Çok teşekkür ederim yorumunuza.

Bence kardes için tam zamanı kızınıza . Yasınızda kesinlikle geç değil . Ilk zamsn biraz belki zor olur ama alışırsınız

Tebrik ederim ,sağ salim gelsin bakalim minik:anne:
Çok teşekkür ederim
O yaşlar kız çocuğu için evcilik yaşıdır, evde gerçek bir bebek onu coook mutlu eder eminim.
Ayrıca kardeş kıskançlığı durumu idare edemeyen anne babanın eseridir. Benim de ablam var, asla kardeş kıskançlığı yasamadik, butun çocukluğumuzda birbirinin en yakın arkadaşı, bütün ergenliğimiz de birbirinin en büyük sırdaşı olarak geçti :)
Bence kızınız da duyunca heyecanlanacak. Çocuk bakımında onu ihmal etmeyin,ki ilgiyi bagirmakta çağırmakta aramasin.
kardeş bakımında onun da görevleri olsun. Kendini evcilik oyununda, ne bileyim 'Ayşegül küçük anne' kitabında gibi hissetsin^^
Teşekkürler. Özellikle altı değiştirilen ,yemek yedirilen bebeklere ilgisi var kızımın. Sanırım kardeşinide öyle görecek. Anaç bir yapısı var,merhametli bir çocuk. Dilerim iyi olur hepimiz için.
Hayırlı olsun şimdiden :) bence çok güzel bir olay sıkmayın canınıZi. İyiki olmuş dersiniz eminim. Ya o testler gerçekten anlamsız gereksiz.. ben belki yaptırırım diyorum birde yaptırınca ne değişecek kocaman bebeğin caninami kiyacaksiniz. Birde o testlerin çok yanılma payı var inanın bana şimdi Size 2 ornek yazarım. İyiki doktora inanıp aldirmamislar bebeklerini..Orasini düşünmeyin pozitif olun keyfini çıkartın hamileliginizin :)
Sağolun.
Testin süresi geçince ikilide yada üçlüde sorun var derlerse pişman olurum yaptırmadığıma. Aldırmak yada aldırmamaktan ziyade hazır olmak durumu birazda. Bu testi yaptırırsam sadece ultrason kontrolü kalacak geriye. Bu açıdan istiyorum.

Hayirli olsun,Allah sağlikla kucaginiza almayi nasip etsin.
44 yaşinda 14 yil sonra ikinci kez anne olan biri olarak şaşkinliginizi,endiselerinizi ve mutlulugunuzu anliyorum.
Şimdi 7 aylik,çok şukur,dizlerimin dibinde.
Yillarca istedik,aradik olmadi.sonra supriz yumurta gibi girdi hayatimiza.
Mide bulantisina ayva iyi geliyor,ben cok tukettim.
Amniyosenyez sivisini alamadi dr.,cok yağli obezim.sonra kan numunesi gonderdik.
İyiz,simdi buyuyoruz.hem kizim hem ben.
Sağlıkla büyütün sizde. Maşallah ne güzel örneksiniz,içimi rahatlattınız. Teşekkürler.
Ben 36 yasimdayim martta kucagima alicagim kizimi insallah buyuk kizim 5 yasinda yalniz kalsin istemedim
Hamile oldugumu hala soylemedim kizima kres mudurumuzde soyleme dedikilo aldim filan diyorum bu arada onu hazirladim
Mudurumuz ayni zamanda cocuk piskolojisi mezunu 9 ay cok uzun zaman oldugu icin ne zmnne zmncocuklar strse giriyor zaman kavramlari olmadigi icin bir turlu anlamiyorlar dedi benimde fikrim soylememekti uzun bir donem bu arada benimde onu pisikolojik olarak hazirlama firsatim oldu ona 5 tane kardesi de olsa en cok onu sewecegim guvenini verdim simdi agziyla istiyor haftaya artik soyliycem mutlaka ki bir kabullenme alisma sureci olacak herkes icin ama o kendini guvende hissederse bu sure kisalacak diye duaunuyorum

Allah kolay gecirsin sizinkinide saglikla kucaginiza alin insallah
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bizde söylemedik henüz. 4-5 ay civarı konuşruz kızımla. Henüz erken. Beklemek zor olacak onun için.
Bu beklenmeyen hamileliklerdeki en buyuk problemlerden biri buyuk cocuga ihanet etmis hissi sanirim. Cocugunuz bir seyler hissedip size tavir yapiyorsa eger suclu gibi davrandiginiz icindir. Bu bir suc degil, kardes sahibi olmak cok da guzel bir sey hatta. Bebeginizin olmasi kizinizla bir daha ilgilenmeyeceginiz anlamina gelmiyor ki.
Çok teşekkür ederim,haklısınız sanırım. İstemsiz üzüldüm. Ama yansıtmamak lazım.
Gorumum 40da dogurdu coook tatli sakin sessiz balgibi oldu masallah.
Birde antiejding mi neydi ust tabaka 40da doguruyormuski hucre yenilenmiyormus en az 10 yas.
Annemle anaaannem birdogum yapmis bisey olmaz ins.
Bende 38 oldum 40da dusunuyorum:)
Maşallah. Rabbim sizinde gönlünüze göre versin inşallah

Günaydın choccywhoccydoodah seni o kadar çok iyi anlıyorum ki.
43 yaşındayım 3 tane çocuğum 20 yaş, 15 yaş ve en küçüğü 1.5 yaşında bende senin gibi unu eledim eleği astım şeklinde düşünürken ki bu yaşımdan sonrada daha çok zor derken reglimin geçtiğini fark ettim ve sonuç hamileymişim.
allahım yardım eder inşallah korkma.

Ya bişey sorcam konuyu baltalamak gibi hiiic amacım yok :) nasıl oluyo bu sürpriz bebekler. Utanmasam nasıl beceriyosunuz dicem :)))
Bana da gelse ya şu sürpriz.
Ama gelir mi gelmeeez:KK16:

Allah hayırlı evlat eylesin:) sağlıkla sıhhatle gelsin inşallah.

Ausencia Ausencia bu konuyu gördün mü bilmiyorum. Eğer görmediysen yazmak istediğin bişeyler vardır diye düşündüm:) Bende merakla okuyacağım yazdıklarını. 2020 gündemde sonuçta bende de :))

Şİmdi sayende gördüm ördekim :KK15:

choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah hayırlı olsun öncelikle ... Sağlık ve sıhhatle kucağına alırsın yavrunu , çekersin misss kokusunu içine ....:anne::KK200:

Takvimimden de anlaşılacağı üzere :) bende bebeğimi bekliyorum .... Hem de 35 de değil 38 yaşında ... abimiz 8 yaşında iken ... biz de eşimle artık eleği astığımız yeri bile unutmuşken :KK48:

Çok göz ucu ile bakabildim yazdığın mesajlara .... ben kızını ablalığa çok hazır gördüm . Bence senin endişelerin bunlar sadece ... Ona yansıtma lütfen .

Ben bu yaz hava çooook sıcakken , kimseler kafasını dışarı uzatamazken ... bir ramazan günü oruç kafama vurmuşken , oğlumun camda sicim sicim göz yaşlarını görmüştüm ... çok sıkılmıştı dışarı çıkamıyor diye ... keşkeeee kardeşim olsaydı dedi ..keşkeeee.

Şu an o kadar heyecanlı ki , tüm kontrollerime gelmek istiyor :) bir evin bi paşası idi ... çok sevgi ile büyüyor hamdolsun .. yine devam edecek .. bir annenin yüreğinde tüm evlatlarına bölüştürülecek ilgi , sevgi , şefkat vardır ... eminim .. yeter ki analık mayası sağlam olsun :KK66:

Heee gelelim senin ruh haline , bende çok rahattım ... atla arabana dilediğin yere git , dönerken oğlunu okuldan al .. onla da bi fasıl dolan eve gel .. Gece geç saatlere kadar eşle otur ...film ...dizi... ps oyunlar ....
çok mu yorgunum , oğlum okula gidince vur kafayı yat ....
tatilller ... anlık planlar ... süpriz seyahatlar ...

belki şimdi hepsi askıya alınacak ... umrunda mı ? hiççççççççççççççç . 4 kişi çok keyifli olacağız ...

sen de güzel düşün :KK200: oğlum şimdiden nasıl abilik yapacağını hayal ediyorken , kızın eminim harika bir abla olacak ....

Şİmdi endişeler çöpe .. hayaller , umutlar devreye .. hadi bakalım .

....Çok pardon testleri unutmuşum . Hayır yaptırmadım . Risk tarama testlerini yaptırmıyorum ... benim yaşımda yüksek çıkacak analiz değerleri öğrenmeme gerek yok . ayrıntılı ultrason ile 3 hafta sonra tüm gözlemlerin bebeğim üzerinden yapılması bana yetecek .... yoksa 38 yaşında her 100 kadında diye başlayan genellemeleri zaten biliyorum .

Oncelikle hayirli olsun benimde oğlum 9 yasina girecek ve bu tek cocuk tereddutleri bende de vardi ya pisman olursam .calisinca dahada cikilmaz bir hal aldi ama suanda cok sukur kizimi bekliyorum yasim 36 oglum daha simdiden cok kiskaniyor ama yapacak birşey yok ALlahima sukurler olsun 2 meyveden tattirdi bana lakin karniniz biraz daha beliginlesene kadar bence kizinizla paylasmayin cok erken daha diye dusunuyorum arkadasim ayni hataya dustu cok acikllamak istemiyorum cocuga hamile oldugunu soyledi suan hamile degil ama maalesef cocuk hala kardesim olacak diye ay sayiyor.insallah saglikli sihhatli kucaginiza alirsiniz

Çok teşekkür ederim amin inşallah.
Bende 2018 yazı hamile kalıp,kışa ağırlaşırım rahat olurum diyordum,yine ilkinde olduğu gibi yazı kocaman göbekle uykusuz geçireceğim. Hayat böyle.
Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir diye bir söz var. Birde insan plan yapar kader gülermiş derler:)

Benim kızım üç buçuk yaşında şu an. Diyorum üniversiteye başlar inşallah o zaman bakarız belki düşünürüm bir kardeş. Zaten şurda ne kaldı:KK53:

Hiç düşünmüyorum kardeş ben ileridede:)) ama olursa Rabbim beni benden daha iyi bilir tabiki der sizin gibi kabul ederim elbette. Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza versin. Eşimin abisinin hanımı 38 de bir kız çocuğu doğurdu maşallah hemde dördüncü evladı:) Elbette endişeler olacak şu an sizi azda olsa anlayabiliorum ama eğer başıma gelirse böyle bir sürpriz (üniye gelmeden kızım:)) sizi rahatsız ederim artık:KK15: sizde bana hiiiç endişelenme herşey çok güzel olacak dersiniz:KK200:

Back