• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

35 Yaş,Bebek Sürprizi ve Kaygılarım.

Benimde ilk kizim 34 yasinda dogdu.tabi 6 yil ugrasdan sonra hemen olsaydi keske ama nasip iste.cok sukur sonunda anne olabildim bende.tum isteyenlerin de kucaklari dolsun insallah.ikinci surpriz yumurtami kizim 19 aylikken ogrendim.inanamadim sok yasadik esimle.okadar yil olmadi bak su ise bizim minnos yola cikmis bile.
Ikinci hamileligim rahatti ilkine gore.bulanti vs oluyor da evde birbebek varken dinlenmek hikaye.hele o bulantiyla birde alt alma olayi beni bitirmisti.cok zor gunlerdi.ikinci hamisligimde hic ay bisey oldu bebek duser demedim hep hareketliydim kaldi ki kizim zaten hic durmazdi ki.gezdim tozdum ikili uclu test ve seker yukleme yapturmadim.hic kafama takmadim bile.saglikla dogdu ikinci prensessim de.simdi 6 aylik 8 gunlik oldu.gaz sancilari kabus gibiydi uyumadan gezdim iki ay belki.
Annem ust katimda Allahtan da yardim ediyor.iki kicuk cocuk cok zor cokkkk sabir istiyor.senin ilki buyimus zaten o kadar yorulmazsin.yetersin ikisende.kardesinu kiskaniyor kizim ama cok da seviyor opuyor sariliyor.hele ben minik prensesimi cok seviyorum yiye yiye bitirdim askimi.
Dogsun bak cok seviceksin bal bal oluyolar.bana bakip guluyo simdi kucugu.ikinci bebek cok kolay oluyor tecrube li olmsk harika birsey.saglikla dogsun ama ikincinin tadi baska vallahi.olacagi varmis demekki annesi nasibi varmis.35 den sonra doguran cok artik biseycikde olmaz insallah.37 de iki kiz annesi olmak nasipmis banada.iyi bak bebise annesi

Hayirli olsun:KK200: Ben boyle habersiz hamileliklere bayiliyorum ya keske ben de yasasam hatta ikiz olsa 4 cocuklu olsam :KK45: Saka bir yana planla olsa belki istemezdin boyle olmasi daha iyi.Kiskanma oluyor tabiki ama ilerde iyiki diyecegiz ins.Test kan testiymis zaten,bence yaptir

Hayırlı olsun bebeğiniz kizim 3.5 yaşında tekrar öğrendim hamile olduğumu ki dediginiz gibi yeni nefes almaya başlamıştım kızımda çok çok hareketli bir çocuktu inan bak günde 2 bayır inip çıkardık benim küçük cadı gezicek siye o ağustos sıcağında neyse oğlum doğdu bende çok korktum nasıl olucak diye ama şimdi 1 yaşını geçti benim ufaklık nasıl güzel oynuyorlar tam bir abla oldu ben hamileyken hep anlattım masal okudum çok küçük bir misafir gelicek bize çok ihtiyacı var onu çok sevmeliyiz şeklinde anlattım şimdi ağlasa bende önce kizim koşuyor o yüzden kaygılanmayın mutlu bir hamilelik geçirin inşallah

Amin çok teşekkür ederim. Sizde sağlıkla büyütün.
Bilemiyorum ,kızıma bakıp üzülüyorum,sanki onun zamanından,hayatından çalacakmışım gibi geliyor. Birde cidden ben ilk hamileligimde çok enerjiktim,mide bulantım bile olmadı ama bu kez,gece ağrılarim oluyor,terliyorum,üşüyorum. Midem bulanıyor,zorla yiyorum. Sanki 9 ay böyle geçecekmiş gibi korkuyorum. Hep böyle gitmez değil mi? Toparlarım. Aksi halde kızıma çok üzülürüm. Yapamam,yorgunum demek istemiyorum ona yetebilmek istiyorum. Kendime telkin veriyorum sürekli hasta değilsin hamilesin sen diye.
9 sürmez sürmez endişe etmeyin
yalan değil benim de 2. gebeliğim daha ağır geçmişti.. üstesinden gelirsiniz

Hayırlı olsun bebiş
Prensesi ihmal etmeyin hamilelik etkilemesin birlikte yaptıklarınızı.
Sürekli gezip birşeyler yapıp aa hamileyim yorgunum modunda olursanız doğmadan kıskanır ama parklarda falan kardeşiyle oynayanları gösterirseniz bizde artık 3 kişi gelicez birlikte oynuycsz derseniz yavaş yavaş alışır.

Hayırlı uğurlu olsun:)

35 güzel bir yaş.

Kızının yaşı da kıskançlığı daha az yaşayacağı ve kardeşi daha kolay kabulleneceği bir yaş.

Daha ne olsun yahu :)

Şimdi de kötü haberler; beniö ikinci hamilelik başından sonuna kötüydü, ilkinde ise midem bile bulanmamıştı. Yani artık kader diyeceksin, çok da kafanı takmayacaksın.

Testi muhakkak yaptır, sonrasında müdahale düşünmesen bile kendini ihtimale hazırlarsın, bilinçlenirsin.

40 yaşındayım. Büyük oğlum 11 yaşında. Minnoş oğlum 4 aylık :) Çok istemiş olmama rağmen aynı kaygıları bende yaşadım. Ama doğar doğmaz kaygılarım son buldu. İyi ki doğmuş miniğim. Evimize huzur mutluluk hareket getirdi.
Aynı nedenlerden dolayı o kan testini bende yaptırdım. Test ile söylediklerinize aynen katılıyorum.
Sağlıkla büyütün sizde yavrularınızı.
Bende yaptıracağım sanırım artık kesinleşti aldığım yorumlardan sonra.
Teşekkürler
Hayırlı olsun.
Söyleme işini pek ertelemeyin. Gün gün büyüdüğünü görsün. Ona mektuplar yazın ve mektup gelmiş gibi cevap isteyin.

En çok istediğin şeyi getirmek istiyorum sana ablacım, ne istersin? Desin mesela doğuma yakın :)

Benim kız 4 yaşındaydı pek inanmadı ama zaten çok büyük kıskançlıklar yaşamadık çünkü o istiyordu kardeşi. Yalnızım herkes arkadaş gibi diyordu :)
Teşekkür ederim.
Şu test sonuçlari bir çıksın,o zaman söyleyelim diye düşündük.
Ailelerde bilmiyor henüz.
Bir siz,bir eşim,bir ben,birde yakın bir arkadaşım biliyor şimdilik.
Haklısınız alıştırmak lazım. Benim kızım biraz sabırsız. Şimdi söylersem hergün darlayacak bizi gibi hissediyorum.

Hayırlı uğurlu olsun.. Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin :)
33- 34 yaşlarımda gebe olup doğum yaptım büyük kızım 9,5 yaşındaydı doğduğunda
yaş farkı olunca bazı şeyler çok daha kolay :)

Bu kadar sene arayla olunca nasıl oldu sizin, tecrübelerinizi merak ettim:)

benim oğlum da 8 yaşında. Tedavi görüyorum. Herhalde kardeşi olduğunda 10-11 olacak gibi görünüyor. Bu yaş farkını değiştiremem sonuçta ama bazen daha kolay olacak gibi geliyor.

Sonuçta evde küçük bir yardımcı var. Onu bir 10 dakika tutması bile çok büyük destek. Ya da bir iki eşya getirmesi. Oğlum içinde çok tatlı bir his olacak abi olması. Ya da iki küçük çocuğu birbirinden korumak gerekirken, burda öyle bir endişe yok. Yeniden rahat bir çocuk büyütür gibi.

Ama bazen de zorluklarını düşünüyorum. 20 lermdeyken uykusuzluğa bana mısın demiyordum. Şimdi bir gece uykumu almazsam diğer gün direk iptal oluyorum.

Oğlum 11-12 yaşlarında ergenliğe geçişteyken, kardeşi henüz bebek olacak. Aralarında o kardeş bağı oluşmayabilir gibi geliyor. Yine gezer tozarız ama sonuçta oğlum küçükken beraber pepe izliyorduk, bu normaldi ama o bunları çoktan aşmış olacak 2. Sinin bebeklik döneminde. Etrafımda gördüğüm mesela 13 yaşında abi var, kardeşleri 10 ve 8 yaşında. Annesi onu alıp ayrıca gezmeye götürüyor. Çünkü bizim çocuklu gezmeler sıkıyor onu. Biz de onun öfleyip pöflemesinden sıkılıyoruz.devamlı kararsız filan, yani Klasik ergen işte :) bunlar bu kadar yaş aralığı olduğunda yaşanıyor mu acaba? Yoksa çocuk abi/ablalığı benimsiyor mu? Gezmeleriniz nasıl, keyifli mi?

Bir de tek çocuk büyütmek bana zor geldi. Onun hem annesi, düzen koyanı, hem de oyun arkadaşı olmak, bunları kendi işlerimle yapabilmek. Biz artık onu kesmediğimiz için, devamlı onu yaşıtlarıyla buluşturmak için organizasyon yapmak. Bu yüzden tedavide bile iki tane art arda düşünüyorum. İkincisi tam oyun çocuğu olduğunda, abisi artık üniversiteli olacak. Yine aynı ölçüde bana bağlı olacak muhtemelen ve o zaman bu kadar enerjim de olmayabilir.

Şu anda istekli kardeş konusunda, çünkü onunla hep oynayacağını düşünüyor. Ama bir kaç sene sonra artık kendisi oyun istemeyecek.

Çok soru sordum ama :)) hafif endişeliyim yani :) güzel dediğiniz için sormak istedim, belki de bunlar yersiz endişelerdir inşallah.

Son düzenleme:
öncelikle sağlıklı bir hamilelik ve doğum diliyorum.
çocuklar her duruma çabucak tepki verip sonra da adapte olan varlıklardır. o kaygıyı biran önce atın üzerinizden bence.
test içinse şunu diyebilirim. şayet bu gebeliği her ne olursa olsun devam ettirecekseniz hiçbir test yaptırmayın. oluruna bırakıp bol dua edin.
ha sil baştan başlamak zor olacaktır elbet. o da bebişin huyuna bağlı artık ;)

Sağlıkla büyütün sizde yavrularınızı.
Bende yaptıracağım sanırım artık kesinleşti aldığım yorumlardan sonra.
Teşekkürler

Teşekkür ederim.
Şu test sonuçlari bir çıksın,o zaman söyleyelim diye düşündük.
Ailelerde bilmiyor henüz.
Bir siz,bir eşim,bir ben,birde yakın bir arkadaşım biliyor şimdilik.
Haklısınız alıştırmak lazım. Benim kızım biraz sabırsız. Şimdi söylersem hergün darlayacak bizi gibi hissediyorum.
Bence ikinci trimester da söyleyebilirsiniz. 5. Ayda filan. Başlarda söylemek çoçuğa çok düşünüp endişe geliştirmeye itebilir.Ama 3-4 ayda ancak içindeki heyecanı büyütür diye düşünüyorum. Siz de o zaman hamileliğinizin daha rahat döneminde olursunuz.

Ya ben çok sevindim benim oğlum 3 yaşında aynı siz gibi bağlıyız ikinci olsa düşünemiyorum kendimi anlıyorum ama sizin adınıza heyecanlandım sevindim :)
Çok teşekkür ederim
Hayırlı olsun :)
Yanlış anlamayın ama asıl eleği asmakla kızınıza haksızlık yapmışsınız. Kardeş ne kadar önemli eminim biliyorsunuzdur. Bu yüzden bence kızınıza kötülük değil iyilik yaptığınızı farkedin. Şahsen ben oğlumun tek kardeş kalmasından o kadar korkuyorum ki.
Kıskançlıklar olabilir tabiki ama bence sevgisi her zaman daha ağır basacaktır ve eminim çok iyi abla olacaktır :)
Teşekkürler.
Dogru aslında ama bu devirde gerçekten zor çocuk yetiştirmek ,uygun şartları ve standartları ikisinede eşit oranda sağlamak. Bu sebeple tereddütlerim vardı ama artık yapacak birşey yok. Bu sene iş kurma planım vardı,o ertelendi en basitinden. Hayırlısı.
Bende kızıma 38 yaşımda hamile kaldım, ikili testi yaptırdığımda herşey normaldi hatta doktorum 3lü teste gerek yok dedi.
Ama arkadaşlarımın dolduruşuyla o testi başka bir hastanede yaptırdım, ve değerler yüksek çıkınca amniyo sentez istendi, tabii ben çok kötü oldum... çaresiz ve kararsız kaldım.
Sürekli ağlıyordum.. çünkü yaptırırsam düşük tehlikesi vardı.
Dedim Allah'ım sana güveniyorum sana sığınıyorum dedim ve yaptırmadım.
Allah korusun o test olumsuz çıkarsa şayet aldırabilecekmisin?
Eğer aldırabilecekseniz o testi tabiki yaptırın.
Kızlarımız aynı yaştalar, bende isterdim bi kardeşi olsun, ama yaştan dolayı düşünemedim.
Hayırlısı olsun bence tadını çıkarın :)
Teşekkürler.
Sizde sağlıkla büyütün kızınızı.
Bilemiyorum cok erken şu an konuşmak için ama bilmek isterim,aldırmasam dahi kendimi hazırlarım. Şimdi testi yaptırmayıp süresini de gecirip,ikili yada üçlü testte sorun çıkması halinde yaşayacaklarım korkutuyor beni zira amniyosenteze asla sıcak bakmıyorum. Bu sebeple yaptırmayı düşünüyorum.

Çocuğunuza kayginizı hissettirmeyin. Siz korkarsaniz o da korkar ve daha çok kiskanir. Elbette onun için zor olacak ama nasıl bir babasi olması doğal ise bir kardeşi olmasi da doğal. bir kardeşin olacak ama seni de onu da seveceğim gibi davranmayın ikna etmeye calismayin dogalligi bozmayin bence. 35 geç değil bana göre. Bir de yorgunlugunuzu vs hamilelikten değil de mesela bugün biraz iş yaptım ondan yoruldum ya da yemek dokundu ondan midem bulandi seklinde söyleyin. Zamanla her şey yoluna girer.
Zaten farkındalığı yüksek bir çocuk kızım. Üzerine düşersem ters tepebilir. Teşekkürler

Benimde ilk kizim 34 yasinda dogdu.tabi 6 yil ugrasdan sonra hemen olsaydi keske ama nasip iste.cok sukur sonunda anne olabildim bende.tum isteyenlerin de kucaklari dolsun insallah.ikinci surpriz yumurtami kizim 19 aylikken ogrendim.inanamadim sok yasadik esimle.okadar yil olmadi bak su ise bizim minnos yola cikmis bile.
Ikinci hamileligim rahatti ilkine gore.bulanti vs oluyor da evde birbebek varken dinlenmek hikaye.hele o bulantiyla birde alt alma olayi beni bitirmisti.cok zor gunlerdi.ikinci hamisligimde hic ay bisey oldu bebek duser demedim hep hareketliydim kaldi ki kizim zaten hic durmazdi ki.gezdim tozdum ikili uclu test ve seker yukleme yapturmadim.hic kafama takmadim bile.saglikla dogdu ikinci prensessim de.simdi 6 aylik 8 gunlik oldu.gaz sancilari kabus gibiydi uyumadan gezdim iki ay belki.
Annem ust katimda Allahtan da yardim ediyor.iki kicuk cocuk cok zor cokkkk sabir istiyor.senin ilki buyimus zaten o kadar yorulmazsin.yetersin ikisende.kardesinu kiskaniyor kizim ama cok da seviyor opuyor sariliyor.hele ben minik prensesimi cok seviyorum yiye yiye bitirdim askimi.
Dogsun bak cok seviceksin bal bal oluyolar.bana bakip guluyo simdi kucugu.ikinci bebek cok kolay oluyor tecrube li olmsk harika birsey.saglikla dogsun ama ikincinin tadi baska vallahi.olacagi varmis demekki annesi nasibi varmis.35 den sonra doguran cok artik biseycikde olmaz insallah.37 de iki kiz annesi olmak nasipmis banada.iyi bak bebise annesi
Amin inşallah.
Sağlıkla büyütün.
Çok teşekkür ederim

Bende sizin gibiyim. 33 yaşındayım.. Doktorum enfeksiyona bağlı kısırlık gelişmiş normal yolla gebe kalamazsın dedikten bi zaman sonra şu günlerde gebe olduğumu öğrendim. Oğlum da 5 yaşında ve seneye ilkokullu.. aklımda bi sürü düşünce benim de..

Ama doktora birlikte gittiğimiz için oğlum da öğrenmiş oldu ve çok mutlu.. gelip gidip karnımı öpüyor. Geceleri iyi geceler kardeşim deyip öpmeden uyumuyor. Onun bu hali bana cesaret veriyo. Tabi oğlumu da hazırlıyorum bi taraftan kardeşin çok şanslı senin gibi bi abisi olucak gibi gibi..

Herkes aynı sorunları yaşıycak diye bi durum yok stres yapmayın kendinizi. Şu an yine kanamalı bulantılı zor bi gebelik geçiriyorum ve benden daha hamile bi eşim ve şimdiden lohusa depresyonuna girmiş kaynana ve görümcem var..:KK70: o yüzden artıda olduğunuz taraflarınızı düşünüp iyi hissetmeye çalışın..

Sağlıklı doğumlar diliyorum..

Unumu eledim eleğimi astım mı? Bu çok acımasızca :63: 35 yaşındayım ve ilk bebeğime 9 haftalık hamileyim :anneadayı::KK76:. Prenatal testi bende yaptırmayı düşünüyorum. Aklımda hiç bir soru işareti kalmasın. Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip eder inşallah.

Hayırlı uğurlu olsun:)

35 güzel bir yaş.

Kızının yaşı da kıskançlığı daha az yaşayacağı ve kardeşi daha kolay kabulleneceği bir yaş.

Daha ne olsun yahu :)

Şimdi de kötü haberler; beniö ikinci hamilelik başından sonuna kötüydü, ilkinde ise midem bile bulanmamıştı. Yani artık kader diyeceksin, çok da kafanı takmayacaksın.

Testi muhakkak yaptır, sonrasında müdahale düşünmesen bile kendini ihtimale hazırlarsın, bilinçlenirsin.

Kıza da ne çok geç ne çok erken söylemeli, bence biraz karnın belirginleşene kadar paylaşma. Çocuklar bizim gibi 9 ay sabredemiyorlar, büyük büyük sıpa son ay artık ne biçim kardeş bu hala gelemedi demeye başladıydı :KK70:
Çok teşekkür ederim.
Bende 35 yaş süper tam kendimi buldum,kızıda büyüttüm derken,hooop al sana 35 yaş oldu bana :) Şaka bir yana hayırlısı böyleymiş demekki. İstiyordum ama seneye planlarım diyordum aslında.
Bende söylersem hergün sıkıldım anne gelsin artık diyecek kuzum eminim. Zaten tezcanli bir çocuk. Ömrümü yer.
Test konusunda bende öyle düşünmeye başladım. Maliyetli bir test özel sağlık sigortam karşılamıyor ama yaptıracağım bakalım,hayırlısı

Hayırlı olsun canım sen yeni gelen bebegin aklı erene kadar kızını bol bol seversen, bebeği de kızinla beraber seversen bence kıskançlık yaşamaz. Ben düşünüyorum da ben kendimi hiç küçük kardeşimle kiyaslamazdim, sanırım o yüzden de hiç kıskanmadim. Yani ailem bana onun benle aynı seviyede olduğunu değil de sanki ben annem babamla aynı seviyedeyim bebek bizim bebegimizmis algısı oluşturdular. Yani o benim de bebeğimdi. Benim oyun arkadaşım olmak üzere doğmuştu :) hastaneden gelirken bana 3 tekerlekli bisiklet getirmişti onu nasıl kiskanabilirdim ki :D ayrıca eşine çok büyük görev düşüyor çünkü kızlar genelde babaya düşkün olur. Bu dönemde babası kızıyla olabildiğince çok ilgilensin. Zaten sen ister istemez ilgiyi azaltacaksin o açığı babayla kapatabilirsiniz.

Back