• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

35 Yaş,Bebek Sürprizi ve Kaygılarım.

Bebek için hayırlı olsun bence kaygılanma kızının kardeşi olacak herşeyi olumlu yönden bak eleğini eleme konusuda yanlış henüz çok gençsin hayatın gidişatında göremediklerimiz sonrasında olması gerekenlerin olması anlamamız sonraları gerçekleşiyor sonrada olanlara şükrediyoruz

10 yaşında bir erkek çocuk ve 16 aylık kız bebiş annesiyim.. Oğlum doğduğunda 28 kızım doğduğunda 36 yaşımdaydım.. İlk hamileliğimde tabiri caizse dağ bayır gezerken ikincisi mahvetti beni.. Hiçbir hamilelik diğerine benzemiyormuş.. Ama doğum şekilleri benzedi Allah'a şükür.. İlk üç dört aydan sonra kendinizi daha iyi hissedersiniz umarım.. Dediğiniz o testi ben de yaptırdım, sonuçta ileri yaşta gebelik bu, risk olabilir diye düşündüm.. Biraz pahalı ama değer bence.. Şeker yüklemesi yaptırmadım ikisinde de..

Ben de sizin gibi kendimce unumu elemiş asmıştım ama kızım iyi ki gelmiş iyi ki:) Herşeye yeniden başlamak ilk başlarda çok zorluyor ama sonradan alışıyorsunuz, hatta bazen abartı olacak ama üçüncü bile aklımdan geçiyor sonra kendimi dürtüyorum delirme foxy :olamaz: Evde yaşça büyük bir çocuğun olması da inanılmaz yararlı oluyor anneye, hem büyük çocuk da kendisinin de ne aşamalardan geçip bu yaşlara geldiğini izleyebiliyor.. Oğlum kardeşini hiç ama hiç kıskanmadı çünkü zaten en önde kendisi istiyordu 5 senedir, kardeeeeeşşş diye .. Bu kadar yaş farkı olmasının tek dezavantajı beraber oynayabilecekleri oyun ve ortam eksikliği, umarım bu eksikliği abi kardeş muhabbeti ile ilerde kapatabilirler..

Şimdiden kolaylıklar diliyorum sizin için, umarım tadına vara vara bir hamilelik geçirir bebişinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız:)

Benimkide yemedi zaten :) ama yiyen çocuklar çokmuş öyle söylemişlerdi.
Çocuk doğunca daha gözünü bile açmayı beceremeyen birşey, nasıl inanacak ki aslında :KK70:

Ama en azından onu mutlu etme çabamızı anlamıştı. Zaten çok aşırı istiyordu yoksa ben bir kaç sene daha düşünmüyordum gözümü karartmamın sebebi kendiydi:)
:D Belkide çakıyorlar durumu da,bizi mahçup etmiyorlardır bozuntuya vererek:)))

Aslında çok güzel bi haber bi şoku üzerinizden atin biraz vakit geçsin iyiki olmuş diyeceksiniz ablası da onu çok sevecek ve sahiplenecek bence
34 yaşında oğlumu kucağıma aldım 37 den gün aldığım şu günlerde yeniden hamileyim. Sürpriz oldu benim içinde aslında hep tek çocuk olmaz kardeşi olsun isterdim. Sadece şu anda düşünmüyordum. Ama iyiki hamile kalmışım oğlum şu an 27 aylık bu genişten sonra 39 da bi tane daha olsa mi acaba diye babasıyla konuşmuyor değiliz
Hamileliğim çok ağır geçiyor son 10 gündür daha iyiyim her hamilelik farklı oluyor bu hamileliğinde tüm bagimliliklarimdan kurtuldum (çay kahve sigara )
2 li testim yaştan dolayı down sendromu biraz yüksek çıktı ama yinede sınır altındaydı amniyosentez yapmamı istediler ben istemedim çünkü aldırmayacağım ve bunu öğrenirsem kalan 6 ayında hep ağlayacağım ve daha çok strese girecek bebek eğer tekrar hamile kalırsam hiçbir testi yaptırmayı düşünmüyorum
Seninde yaş riskin var sonucta aldırmayı düşünmüyorsan yaptırmak gereksiz. Sadece ne olduğunu bilip stres yapacaksın bence ama karar senin canim

Amin çok teşekkür ederim. Sizde sağlıkla büyütün.
Bilemiyorum ,kızıma bakıp üzülüyorum,sanki onun zamanından,hayatından çalacakmışım gibi geliyor. Birde cidden ben ilk hamileligimde çok enerjiktim,mide bulantım bile olmadı ama bu kez,gece ağrılarim oluyor,terliyorum,üşüyorum. Midem bulanıyor,zorla yiyorum. Sanki 9 ay böyle geçecekmiş gibi korkuyorum. Hep böyle gitmez değil mi? Toparlarım. Aksi halde kızıma çok üzülürüm. Yapamam,yorgunum demek istemiyorum ona yetebilmek istiyorum. Kendime telkin veriyorum sürekli hasta değilsin hamilesin sen diye.

Hiçte bile onun hayatından çalmayacaksınız ona en büyük hediyeyi vereceksiniz emin olun. Kardeş gibisi yok.. benim de ikinci gebeliğim ve 3.5 yaşında bi oğlum var şimdiden ona aşıladım kardeş sevgisini.. masal anlatırken konu olarak seçiyorum bazen sallamasyon kardeş masalları hemen gelsin istiyor kardeşi. İnş doğduğunda da böyle olur. Bu arada ben de ilkinde çok rahattım şimdi 3. Aya kadar mide bulantısı baş dönmesi çok kötüydü çok şükür geçti. Geçiyor yani merak etmeyin :anneadayı:. Velhasıl kelam. Size ve çocuğunuza çok güzel hediye gibi gelmiş :KK200: sağlıkla kavuşun :anne:

36 yaşındayım ikinci gebeliğim
Kızım 12 yaşında
Olmuyo olmayacak derken tek kurşunla hamile kaldım
İlki gibi bunda da 3 ay kustum
İlkinden daha ağır bi hamilelik geçiriyorum
O testleri de yaptırmadım

35 yadinda ilk bebegimi dogurdum. Seker yuklemesi disinda hicbir testi yaptirmadim. Simdiki aklim olsa onuda yaptirmazdim. Kizim 10.5 aylik. Ikincinin planlarini yapiyorum suan.
Kardes konusunda fikrim yok ama insallah cok guzel gecinir sizi hic uzmezler

Anne degilim. Olamadim. Bebegimi kaybettim dolayisiyla ahkam kesemem ama bir abla olarak konusabilirim saniyorum. Bence 2.cocuk ilk cocugun hayatindan çalmak demek degildir. Evet ilk zamanlar tum ilginizi yeni gelene vermek durumunda kalabilirsiniz ama uzun vadede bir kardeş insana hayattaki en guzel hediyelerden biri bence. Bu konuda vicdan azabi yaşamayın hic derim. 28 yasindayim anne olabilecek miyim bilmiyorum ama ben de iki cocugum olsun isterdim.

O yaşlar kız çocuğu için evcilik yaşıdır, evde gerçek bir bebek onu coook mutlu eder eminim.
Ayrıca kardeş kıskançlığı durumu idare edemeyen anne babanın eseridir. Benim de ablam var, asla kardeş kıskançlığı yasamadik, butun çocukluğumuzda birbirinin en yakın arkadaşı, bütün ergenliğimiz de birbirinin en büyük sırdaşı olarak geçti :)
Bence kızınız da duyunca heyecanlanacak. Çocuk bakımında onu ihmal etmeyin,ki ilgiyi bagirmakta çağırmakta aramasin.
kardeş bakımında onun da görevleri olsun. Kendini evcilik oyununda, ne bileyim 'Ayşegül küçük anne' kitabında gibi hissetsin^^

Hayırlı olsun şimdiden :) bence çok güzel bir olay sıkmayın canınıZi. İyiki olmuş dersiniz eminim. Ya o testler gerçekten anlamsız gereksiz.. ben belki yaptırırım diyorum birde yaptırınca ne değişecek kocaman bebeğin caninami kiyacaksiniz. Birde o testlerin çok yanılma payı var inanın bana şimdi Size 2 ornek yazarım. İyiki doktora inanıp aldirmamislar bebeklerini..Orasini düşünmeyin pozitif olun keyfini çıkartın hamileliginizin :)

Hayirli olsun,Allah sağlikla kucaginiza almayi nasip etsin.
44 yaşinda 14 yil sonra ikinci kez anne olan biri olarak şaşkinliginizi,endiselerinizi ve mutlulugunuzu anliyorum.
Şimdi 7 aylik,çok şukur,dizlerimin dibinde.
Yillarca istedik,aradik olmadi.sonra supriz yumurta gibi girdi hayatimiza.
Mide bulantisina ayva iyi geliyor,ben cok tukettim.
Amniyosenyez sivisini alamadi dr.,cok yağli obezim.sonra kan numunesi gonderdik.
İyiz,simdi buyuyoruz.hem kizim hem ben.

Merhaba,
35 yaşındayım. Kızım 5.5 yaşında ve ben unumu eledim,eleğimi astım kafasındayken,hamile olduğumu öğrendim. Halbuki ben smear testi yaptırmak için doktora gittim,enfeksiyon vardı yapılamadı,ilac kullandım,reglim geçti o arada ama ben hala regl olacağım diye bekliyordum.
Evdeki testimi kullandım pozitif çıktı hatta,sonra tarihi geçmiş olduğunu farkettim. Yeni test aldım denedim yine pozitif. Sonrası doktora gidip ultrasonda onu görüp kalp atışını duymak oldu.
Korkularım var,gözüm kesmiyor,tam rahat ediyorum ,kızımla arkadaş gibi takılıyoruz dediğim dönemlerdi benim için. Seneye ilkokula gidecek kızım güzelce ilgilenirim diyordum. Ama tabi hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir hesabı bir anda herşey belirsizleşti.
Tabiki aldırmam,aldıramam,sonuçta ben layıkıyla korunmadım. Bebeğime ödetemem kendi sorumsuzluğumu ama ilk öğrendiğim gün eşşekten düşmüşe döndüm yalan yok. Şu an kabullendim,sakinim.
Benim korkularım var ,aynı durumu yaşayanlardan destek bekliyorum sadece.

Kızımla henüz paylaşmadık bu durumu. Bize çok düşkün ve bağlı bir çocuk. İşin tuhafı hissediyor sanki,bana tavırlı gibi biraz. Onu kırmadan,üzüp,incitmeden nasıl atlatırım bu süreci? Zira sağım solum kardeş kıskançlığı konularıyla dolu,hep kötü örnekler var çevremde. Iyi birşeyler duymaya ihtiyacım var.
Birde Prenatal test konusu var kafamı kurcalayan. 35 yaşında olduğum için bu testi yaptırmanı öneririm dedi doktorum. İstemezsen ikili test ve diğerlerini yaparız ama en net sonucu bu verir dedi.
Şimdi yaptırmayı düşünüyorum. Sonuçta ikili testten sonra kalkıpta şöyle bir risk var vs derse ben kendi kendimi yiyeceğim,iş amniyosenteze gelecek. Bu testte bebeğe zarar verecek bir etken yok,alınan kan ile bakılıyor. Siz olsanız ne yaparsınız? Yada yaptıranınız oldu mu bu testi?
Uzun yazmışım kusura bakmayın. Okuyup emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler.

Ben 36 yasimdayim martta kucagima alicagim kizimi insallah buyuk kizim 5 yasinda yalniz kalsin istemedim
Hamile oldugumu hala soylemedim kizima kres mudurumuzde soyleme dedikilo aldim filan diyorum bu arada onu hazirladim
Mudurumuz ayni zamanda cocuk piskolojisi mezunu 9 ay cok uzun zaman oldugu icin ne zmnne zmncocuklar strse giriyor zaman kavramlari olmadigi icin bir turlu anlamiyorlar dedi benimde fikrim soylememekti uzun bir donem bu arada benimde onu pisikolojik olarak hazirlama firsatim oldu ona 5 tane kardesi de olsa en cok onu sewecegim guvenini verdim simdi agziyla istiyor haftaya artik soyliycem mutlaka ki bir kabullenme alisma sureci olacak herkes icin ama o kendini guvende hissederse bu sure kisalacak diye duaunuyorum

Allah kolay gecirsin sizinkinide saglikla kucaginiza alin insallah

Bu beklenmeyen hamileliklerdeki en buyuk problemlerden biri buyuk cocuga ihanet etmis hissi sanirim. Cocugunuz bir seyler hissedip size tavir yapiyorsa eger suclu gibi davrandiginiz icindir. Bu bir suc degil, kardes sahibi olmak cok da guzel bir sey hatta. Bebeginizin olmasi kizinizla bir daha ilgilenmeyeceginiz anlamina gelmiyor ki.

Gorumum 40da dogurdu coook tatli sakin sessiz balgibi oldu masallah.
Birde antiejding mi neydi ust tabaka 40da doguruyormuski hucre yenilenmiyormus en az 10 yas.
Annemle anaaannem birdogum yapmis bisey olmaz ins.
Bende 38 oldum 40da dusunuyorum:)

Back