34 günlük bebeğime mandalina suyu vermiş

benımkide tatlı çukulata yedirmiyorum diye 1 yaşındaki kızıma ben yemek ısıtırken ağzına çukulata sıkıştırıyordu ,

herkesin için de sen ne yapıyorsun anne diye bir bagırmışım , çocuk baktı canı istedi diyor ,

yemediği şeyi canı istemez sen merak etme , sakın bir daha verme dedim ,

kız 13 yaşında halaa korkarak birşeyler alır verir kızıma , verdikten sonra da git anan göster sana kızmasın der ,

senın kv benden küçük ama kocakarı gibi ortada dolanıyor herhalde allah sabır versin canım ,

gerekirse o kocana bile carla yaniii

Biz sadece anlatılanlar üzerinden yorum yapıyoruz . Aslına bakarsanız o kişi olmadan ve onu dinlemeden yorum yapmamız bile başlı başına yanlış.

35 günlük bebeğe mandalina veren sonrasında sanmıyorum ki rahat dursun. Yalnız büyüklerin bu saçmalıklarını görmeyen yok galiba

Buradaki bazi kadinlarin kv olunca benzer davranislar gosterecegini dusunuyorum valla. Su davranisi poncik gosterecek bir bahane olamaz, yok 42 yasinda demans olabilirmis, yok kendi cocuklari olmemis ne var ki

eğer eşi haksız görürse ki devamlı ağlayıp şikayet eden anneyi haklı gördüğü belli gelip kizmasindan araları açılacak onu diyorum farklı bir şekilde anlatmaya çalış kv ne açıkçası annemiz gelip ağlasa damat bana şunu dedi bunu dedi bir zaman sonra eşimize kızarız ne yapıyorsun diye açıkçası üstteki yorumumu beğenmemiş hanımlar empati yapın hanimlar

Nasıl anlatsın mesela? 42 yaşında "normal" bir insan zaten bunun zararlı olduğunu bilir. Yapma etme verme dedikten sonra daha nasıl anlatılır? Ayrıca 34 günlük bebek burnunun ucunu zor görür daha, mandalina görmüş de canı çekmiş. Bunu ancak bir akıl hastası düşünebilir. Gitsin tedavi olsun. Bu sebepten de kocayla ara bozulacaksa kapı orda. Koca yüz kere bulunur da evlat bulunmaz kimse kusura bakmasın. El kadar yavru.

Eşi haksız görüyorsa burda problem adamda mıdır kadında mı? Kadın bebeğini düşünüp korumaya çalışırken adam da o bebeğin babası olarak sağlığının değil de haklı haksız derdine düşmüş üstüne bir de karısına anneme böyle davranıyorsun diye çıkışmaya kalkıyorsa o adamdan da bir iş olmaz. Ayrıca aklı başında kimse başkasının bana şöyle dedi böyle dedi demesiyle eşine kızmaz. Benim annem eşimi bana şikayet etse kalkıp hesap sorup azarlayacak mıyım mesela bu mudur doğru olan? Daha insani iletişim şekilleri var benim bildiğim

O zamanlar farklıymış Sağlık Bakanlığı yetkilileri her yerde bas bas bağırıyor 6 aydan önce anne sütü ve mama dışında hiçbir şey verilmeyecek diye burda gelmis insanlar kayinvalideyi savunuyor. Doktorun önerisi dışında hiçbir şey vermemek lazım tabii ki haklısınız.
Bebege gaz olmasın diye de geceleri kimyon demleyip için sutunuze geçsin, hem sut arttirir hem gazını rahatlatir kuzunun...

Bir de diyor ki sinsilik peşinde olsam yedirir yedirir söylemem anlamazsın bile haberin olmaz ben kötü niyetli değilim annesi bilsin diye söyledim diyor

Bu mesajı eşinize okutun lütfen.

Sizi tek bir konuda uyarayım, olur da bebeğin bir şeye allerjisi çıkarsa büyüdüğünde bile asla ama asla yatılıya göndermeyin.

Abartıyorsun diyenler için gerçek bir olay anlatayım.
Bir ailenin çocuğunda hindistan cevizine allerjisi çıkıyor, kültür gereği yemeklerde de hep kullanıyorlar. Aile babanneyi defalarca uyarıyor, bir süre sonra ikna olmuş gibi yapıyor.

Yatılıya kaldığı bir gün gizlice gece çocuğun saçı yumuşak olsun diye hindistan cevizi yağına bulayıp boneye sarıyor. Kaşınınca da allerji ilacı verip uykuya gönderiyor.

Allerji ilacının uyku veren etkisi nedeniyle gece uyanamayan çocuk kusuyor. Sabaha vücudu iki katına çıkmış çocuğun ölüsünü buluyorlar. Babannenin çocuğu bulunca nasıl çığlık attığını anlatmayayım.

Babanne boşanıyor, uzak yere tek başına taşınıyor ve ailenin geri kalanı dışlıyor. Geri dönmek için yalvarıyor ama ne fayda. Çocuğun kardeşleri ise yıllarca psikolojik destek alıyor.
İsterseniz linki gönderebilirim.

Annenin dediği ise şu:
“Çocuğumu geri getirebilirsen ancak seni o zaman affedebilirim”

Babanne torunu çok seviyor muydu? Evet.
Farkettirdi mi? Asla hayır.

Bebeğiniz üzüleceğine, acıdan pişik olacağıma babanne kriz geçirsin.
Zerre acımam.

Bu nasıl bir kadınmış öyle,35 günlük bebeğe mandalina suyu içirmek ne kadar sakıncalı öyle.
İnsan bir düşünür ya bişey olursa ben bunun hesabını nasıl veririm diye kafasını çalıştırsa birazcık.
Benim torun doğdu biberonla bile mama verirken ödüm kopuyordu boğazına kaçacak diye.

Sabırliyimdir ve sadece benim çocuğum yok bu hayatta :) buldumcuk olamam bir kere ağzına verdi diye şeker hastası olmaz sabretmek hosgormek güzel bişey deneyin

o nasil kadın öyle hadi 60 yaşlarinda olsa eski kafa diyecem ama 42 yasinda ..bende 41 yasindayim ogluma 6 aylik olana kadar su bile vermedim sadece anne sütu ..hadi diyelim ki anne sütü almiyor yinede ek gidada mandalina yok yuhhh yaa boşver sen evden de kov gerekirse

Yahu ne yapmış kadıncağız sanki 1 bardak mandalina suyu mu içirmiş? Allah aşkına ne bu şiddet bu celal nasıl bu saygısızlığı yapabiliyorsunuz
Onun verdiği bi kaç damladan bi şey olmaz ama bu kadar sinirli anne bebeği de gergin yapar.
Zararlı olacak şekilde verir mi hiç canının canı o bebek ya

:) Anlattığınz olay bunla ne alaka çocugun alerjisi varsa annenin yediği şeyle dahi alerji gelişir hemde çok büyük tepkilerle. Örnek veriyorm çocuğu. Süt ve süt ürünlerine alerjisi var anne peynir yedi hergun yiyordu ama dört aylıkken bir anda çocuk kanlı kaka yapar yada vücudunda alerji gelişir. Bir hikaye anlatmissiniz ama konuyla alakası yok yoksa anlattgnz doğru çocuğun alerjisi vardır. Aile yakınları aman der alerjide neymiş. .. ayrıca. Birşeye alerjisi varmı nasıl ogrenirz soyliyim size. Anne veya cocuk yiyerek öğrenolir ilk asamasi budur. Zaten. Yine diyorm konuyla anlattgnz alakası altı aylık olunca mandalina verincede olur otuz günlük olmasına gerek yok

Tabii ki haklısınız. Yaptıgı tabii ki yanlış. Bebekler için ne kadar zararlı olduğunu da biliyorum. Ama tepkinizi gösterme şekliniz ve uslubunuz bana çok popülist, aşırı, saygısızca ve dramatik geldi.
Belki de önceki olaylardan ötürü böyle olmuşsunuzdur onu bilmiyorum. Kolay gelsin

Benim kuzenimin ikizleri 1 haftalık bebekken, annem çay kaşığının ucu ile ağızlarına boza vermişti çok az. Çok yanlış tabi ki şeker var içinde ama 1 yudum yani. Kuzenim de hiçbir şey demeden gülüp geçmişti, siz olsaymışsınız demek ki, kapı dışarı edecekmişsiniz bizi o an :)) Bu arada hiçbir şey olmadı ikisi de şuan 10 yaşında ve gayet sağlıklılar maşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…