- 8 Kasım 2018
- 5.736
- 13.833
- 248
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Piki.Birincisi demans çok erken yaşlardada olunabilir bir hastalık, ikincisi kv nin yaşının bu kadar genç olduğunu bilmiyordum .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Piki.Birincisi demans çok erken yaşlardada olunabilir bir hastalık, ikincisi kv nin yaşının bu kadar genç olduğunu bilmiyordum .
Yani bilmiyorum ilk aşısından sonra ateşi oldu ebemiz ateş düşürücü şurup vermemi söyledi verdim nasıl olsa şurup içiyor mandalina da içsin mi dedi kendi kafasıyla bilmiyorum anlamıyorum arada anasının gözü davranışları olsa da depresyon tedavisinden önce böyle bir insan değildi kemdi depresyondan çıktı beni soktu artık sesini duyunca bile sinir basıyor.Benim annem çok dominant bir insandır idare etmesi zordur size yemin ederim ki ben kendi annemi bile böyle idare edip alttan almadım.Bana saygısız diyorsunuz ya değilim ben öyle şeyleri yuttum öyle şeyleri alttan aldım ki benim gibi gelini mumla arasa bulamaz.Depresyona yeni girdiği zamanlarda ben kızıma yeni hamileydim öğürtü bulantı o biçim..o halimle öz kızı off anne şımardın iyice derken ben yanındaydım ben sarılıp destek oldum ona yataktan kalkamazdı bitikti yemek yapıp ona destek olamadım belki bulantılardan dolayı ama kendi evlatlarından çok bana döktü bana açtı içini manevi olarak bir tek ben vardım onun yanında fakat insanoğlu nankör işte çabuk unutuluyor.
Biz sadece anlatılanlar üzerinden yorum yapıyoruz . Aslına bakarsanız o kişi olmadan ve onu dinlemeden yorum yapmamız bile başlı başına yanlış.İyi de kadının demans gibi bir hastalığı yok, laftan anlayabilecek gayet yaşı genç bir kadın. Demans hastası olsa niye sert davransın gelini bunu bile bile. Burda bariz bir art niyet ve duygu sömürüsü var. Başka şeyler olsa sineye çekilir denmesini anlarım ama daha 1 aylık bir bebek söz konusu burda. İlerde bende kv olacağım o yüzden çocuğumun sağlığını önemsemeyeyim kvmi hoş tutayım diyecek değil ya? Ki ilk vukuatı da değilmiş, herkesin sabrının da bir sınırı vardır
Buradaki bazi kadinlarin kv olunca benzer davranislar gosterecegini dusunuyorum valla. Su davranisi poncik gosterecek bir bahane olamaz, yok 42 yasinda demans olabilirmis, yok kendi cocuklari olmemis ne var kiİyi de kadının demans gibi bir hastalığı yok, laftan anlayabilecek gayet yaşı genç bir kadın. Demans hastası olsa niye sert davransın gelini bunu bile bile. Burda bariz bir art niyet ve duygu sömürüsü var. Başka şeyler olsa sineye çekilir denmesini anlarım ama daha 1 aylık bir bebek söz konusu burda. İlerde bende kv olacağım o yüzden çocuğumun sağlığını önemsemeyeyim kvmi hoş tutayım diyecek değil ya? Ki ilk vukuatı da değilmiş, herkesin sabrının da bir sınırı vardır
eğer eşi haksız görürse ki devamlı ağlayıp şikayet eden anneyi haklı gördüğü belli gelip kizmasindan araları açılacak onu diyorum farklı bir şekilde anlatmaya çalış kv ne açıkçası annemiz gelip ağlasa damat bana şunu dedi bunu dedi bir zaman sonra eşimize kızarız ne yapıyorsun diye açıkçası üstteki yorumumu beğenmemiş hanımlar empati yapın hanimlarEşiyle sorun yaşamasın kayınvalidesiyle arası iyi olsun hoş tutsun diye çocuğunun sağlığını mı riske atsın kadın?! Şu yorumları nasıl bir düşünceyle yapıyorsunuz asla anlayamıyorum
Nasıl anlatsın mesela? 42 yaşında "normal" bir insan zaten bunun zararlı olduğunu bilir. Yapma etme verme dedikten sonra daha nasıl anlatılır? Ayrıca 34 günlük bebek burnunun ucunu zor görür daha, mandalina görmüş de canı çekmiş. Bunu ancak bir akıl hastası düşünebilir. Gitsin tedavi olsun. Bu sebepten de kocayla ara bozulacaksa kapı orda. Koca yüz kere bulunur da evlat bulunmaz kimse kusura bakmasın. El kadar yavru.Açıkçası şimdiki gelinler kv kızmak sorun çıkarmak için bahane arıyoryaslidir o diyecektim ancak kv geçmiş bilir neyin bebeğe zararlı olup olmayacağını ancak siz kv böyle davranmaya devam ederseniz yakında eşinizle ciddi sorunlarınız başlar veya oda sizin annenize öyle davranır kaldıramayacaksanız farklı anlatmaya çalışın kvnize
bro sakin ol champValla ne anne dinlerim ne kaynana sacindan surukleye surukleye agzini yuzunu kira kira sokaga atarim. Bir dahada cocuguma yaklastirmam. S.carim babanneligine.
Ha esim de bi laf etmeye kalklarsa onuda def ederim.
Eşi haksız görüyorsa burda problem adamda mıdır kadında mı? Kadın bebeğini düşünüp korumaya çalışırken adam da o bebeğin babası olarak sağlığının değil de haklı haksız derdine düşmüş üstüne bir de karısına anneme böyle davranıyorsun diye çıkışmaya kalkıyorsa o adamdan da bir iş olmaz. Ayrıca aklı başında kimse başkasının bana şöyle dedi böyle dedi demesiyle eşine kızmaz. Benim annem eşimi bana şikayet etse kalkıp hesap sorup azarlayacak mıyım mesela bu mudur doğru olan? Daha insani iletişim şekilleri var benim bildiğimeğer eşi haksız görürse ki devamlı ağlayıp şikayet eden anneyi haklı gördüğü belli gelip kizmasindan araları açılacak onu diyorum farklı bir şekilde anlatmaya çalış kv ne açıkçası annemiz gelip ağlasa damat bana şunu dedi bunu dedi bir zaman sonra eşimize kızarız ne yapıyorsun diye açıkçası üstteki yorumumu beğenmemiş hanımlar empati yapın hanimlar
O zamanlar farklıymış Sağlık Bakanlığı yetkilileri her yerde bas bas bağırıyor 6 aydan önce anne sütü ve mama dışında hiçbir şey verilmeyecek diye burda gelmis insanlar kayinvalideyi savunuyor. Doktorun önerisi dışında hiçbir şey vermemek lazım tabii ki haklısınız.Şu mantığı da anlamıyorum eşlerimizi de onlar büyütmüş ama bir şey olmamış.Hayır belki benim bebeğime olacak belki alerjisi var iyi gelmeyecek eşlerimizin üzerinde denenmiş her şeyi yapalım o zaman nasıl olsa bir şey olmamış diye
Bir de diyor ki sinsilik peşinde olsam yedirir yedirir söylemem anlamazsın bile haberin olmaz ben kötü niyetli değilim annesi bilsin diye söyledim diyor
Sabırliyimdir ve sadece benim çocuğum yok bu hayatta :) buldumcuk olamam bir kere ağzına verdi diye şeker hastası olmaz sabretmek hosgormek güzel bişey deneyinKuzenimin görümcesi bebeğime pasta verecek de ben de içimden kızacam. Şunu annem bile yapsa aylarca torununu göremez. Değil ki dıdımın dıdısı içinde ne olduğu belirsiz pastadan tattıracak. İyi sabırlısınız
:) Anlattığınz olay bunla ne alaka çocugun alerjisi varsa annenin yediği şeyle dahi alerji gelişir hemde çok büyük tepkilerle. Örnek veriyorm çocuğu. Süt ve süt ürünlerine alerjisi var anne peynir yedi hergun yiyordu ama dört aylıkken bir anda çocuk kanlı kaka yapar yada vücudunda alerji gelişir. Bir hikaye anlatmissiniz ama konuyla alakası yok yoksa anlattgnz doğru çocuğun alerjisi vardır. Aile yakınları aman der alerjide neymiş. .. ayrıca. Birşeye alerjisi varmı nasıl ogrenirz soyliyim size. Anne veya cocuk yiyerek öğrenolir ilk asamasi budur. Zaten. Yine diyorm konuyla anlattgnz alakası altı aylık olunca mandalina verincede olur otuz günlük olmasına gerek yokBu mesajı eşinize okutun lütfen.
Sizi tek bir konuda uyarayım, olur da bebeğin bir şeye allerjisi çıkarsa büyüdüğünde bile asla ama asla yatılıya göndermeyin.
Abartıyorsun diyenler için gerçek bir olay anlatayım.
Bir ailenin çocuğunda hindistan cevizine allerjisi çıkıyor, kültür gereği yemeklerde de hep kullanıyorlar. Aile babanneyi defalarca uyarıyor, bir süre sonra ikna olmuş gibi yapıyor.
Yatılıya kaldığı bir gün gizlice gece çocuğun saçı yumuşak olsun diye hindistan cevizi yağına bulayıp boneye sarıyor. Kaşınınca da allerji ilacı verip uykuya gönderiyor.
Allerji ilacının uyku veren etkisi nedeniyle gece uyanamayan çocuk kusuyor. Sabaha vücudu iki katına çıkmış çocuğun ölüsünü buluyorlar. Babannenin çocuğu bulunca nasıl çığlık attığını anlatmayayım.
Babanne boşanıyor, uzak yere tek başına taşınıyor ve ailenin geri kalanı dışlıyor. Geri dönmek için yalvarıyor ama ne fayda. Çocuğun kardeşleri ise yıllarca psikolojik destek alıyor.
İsterseniz linki gönderebilirim.
Annenin dediği ise şu:
“Çocuğumu geri getirebilirsen ancak seni o zaman affedebilirim”
Babanne torunu çok seviyor muydu? Evet.
Farkettirdi mi? Asla hayır.
Bebeğiniz üzüleceğine, acıdan pişik olacağıma babanne kriz geçirsin.
Zerre acımam.