• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

34 günlük bebeğime mandalina suyu vermiş

şimdi herke kv yi yeteri kadar yermiş. ben gaz uzmanı olarak sana derman ile geldim :KK70:

1. acı elma yağı alın aktardan. topuklarına 1 er damla ile ayaklarına, karnına 1-2 damla ile önce yuvarlak sonra aşağı doğru masaj yapın (youtube da masaj videoları var)
2. humana nın bebekler için rezene çayı var. bebeğinizin ayına göre ne kadarı su ile karıştırıp vermeniz gerektiği yazıyor.
3. biraz önce başka bi konuda başka bi arkadaşa başka bi sebeple de önerdim-kendinize kanguru/sling edinin ve gece gaz sancısı olduğunda sling ile evde gezinin. hatta koltuğunuza yastık vs ayarlayıp o şekilde birlikte uyuyun. bazı bebekler gaz sancıları olmasa da temas ihtiyacı içinde olabiliyorlar.

tecrübelerle sabittir :)
Acı elma yağını alacağım çok methini duydum 🤗 rezene çayı aldım ama etkisini göremedim ne yazık ki 😒 Sling almayı düşünüyorum ama benim bebeğim bağımsızlığı seven bir bebek umarım onda durur çok teşekkür ederim

benim kayınvalidem 40 günlükken lokma dokturmuştu, ille de lokmayı yalatacağım diye tutturdu, fotoğraf çekilmesini istedi. Hayatında ilk defa lokma döktürmüş, onun verdiği gurur ve heyecan da var tabii. O gün ağzına sürdü, fotografını çektik, gidip ağzını sildim. Büyük tepkiler vermedim, çok heyecanlıydı, mutluluğunu bozmak istemedim ama göz ucuyla da ağız içiyle temas olmadığından emin oldum.

Bir keresinde yine pastaneden aldığı tatlıyı yedirmeye çalıştı, daha bana sıra gelmeden eşim "anne ne yapıyorsun, daha 2 aylık, sakın" deyip elinden aldı. Kayınvalide "günahtır, canı çeker" dedi. Ben de "sağlığına zarar vermek daha günah değil mi, şeker zehir onun için, onu hazmedecek enzimlere sahip değil, lütfen 6 ay bitene kadar birşey vermeyelim" dedim.

6 aylık olunca alerjilerinden dolayı katı bir süt rejimi yapıyordum. anafilaksi yani alerjik şok u araştırsın, Allah korusun ölümcül olabilir. Bu bilgileri de verdikten sonra herhangi bir vukuatımız olmadı. Açıklayıp öğretmek gerekiyor, eskiden bebekler bu kadar alerjik değildi. Şu anda neredeyse tamamı alerjik.

Bir tek kayınvalide değil ki, kendi annem de fenaydı bazen. Bir gün yanlışlıkla ayak altına sürmek için aldığımız yağı içirmiş hem de 1 çay kaşığı. Yıktım ortalığı. annem ağlayınca yumuşadım, eşim de kazara oldu dedi. Sanırım eşim anneme verdiğim tepkiyi görünce annesine anlatmış. Onun da etkisi olabilir. O gece kendimi kaybetmiştim.

Sizden ziyade eşinizin farkındalığı ve verdiği tepki önemli. Eşim, mutlak bir şekilde benim dediklerimin uygulanmasını istiyor, annesi "ben de araştırıyorum, not alıyorum" dese de eşim "anne sen televizyondan not alıyorsun, xxx sürekli okuyor" diyor

Açıkçası şimdiki gelinler kv kızmak sorun çıkarmak için bahane arıyoryaslidir o diyecektim ancak kv geçmiş bilir neyin bebeğe zararlı olup olmayacağını ancak siz kv böyle davranmaya devam ederseniz yakında eşinizle ciddi sorunlarınız başlar veya oda sizin annenize öyle davranır kaldıramayacaksanız farklı anlatmaya çalışın kvnize

Ya besin allerjisi varsa?
Bir damlanin bile anaflaksiye sebep olabilecegini biliyor musunuz?
Ayrica 1 damla bile sindirim sistemi icin agir gelebilir
6. Ayda bile tam hazir olmayabiliyor bebek ek gidaya.
Tip fakulteleri 6 sene, uzmanliklar 4-5 sene arasinda degisiyor.

40 gun anne sutu almisim sonra bu mantikla allah ne verdiyse yedirilerek buyutulmusum
Ortaokuldan beri mide barsak problemi yasiyorum
28 yasindayim 14 senedir mide koruyucu ve her gun 3 kere gaviscon iciyorum. Gebeligimden oturu 1 sise gaviscon 1 hafta bile gitmiyor.
Biz buyuttuk bisi olmadicilarin toplumdaki diabet, troid, obezite ve mide barsak hastaliklari oranindan haberi yok. Cahil cahil konusuyorlar iste. Cocuk ölmediyse devamke mantigi...
Annem benim bebeğime bir şey olmaz mantığıyla benim rizam olmadan biberon mamasi vermiş gecesi hastanede bitti kusma ve yüksek ates ve kırmızı lekeler dokdu vücudu Meger mamanin içindeki palm yagi sut tozu vs gibi seylere alerjisi varmış.. Birsey olmaz dememek lazım olabiliyor

42 yaşında k validem genç
Aaa okadar genç mi ? Şaşırdım. Oysaki aynı jenerasyon insanlarıyız , bebeğin öyle şeyleri yememesi gerektiğini bilmesi lazım. Eski insanlar malum yokluktan olsa gerek bebelerine yedikleri herseyden verirlermiş. Yaşlı olsaydı belki o yüzden diyecektim.
Siz yinede elinizden geldiği kadar iyi davranmaya çalışın, ve uygun bir dille anlatın . Baktınız olmuyor , davranışlarını değiştirmiyor ozaman aranıza mesafe korsunuz. Unutmayın günün birinde sizde kv olucaksınız . Düşünün demans hastasısınız ve gelininizin size sert davrandığını , evden kovduğunu vs. Olmaz demeyin oluyor .
Annem hep öyle derdi bana , ama ne yazıkkı ben kv görmedim, kadın ben evlenir evlenmez vefat etti 😔

Yani bilmiyorum ilk aşısından sonra ateşi oldu ebemiz ateş düşürücü şurup vermemi söyledi verdim nasıl olsa şurup içiyor mandalina da içsin mi dedi kendi kafasıyla bilmiyorum anlamıyorum arada anasının gözü davranışları olsa da depresyon tedavisinden önce böyle bir insan değildi kemdi depresyondan çıktı beni soktu artık sesini duyunca bile sinir basıyor.Benim annem çok dominant bir insandır idare etmesi zordur size yemin ederim ki ben kendi annemi bile böyle idare edip alttan almadım.Bana saygısız diyorsunuz ya değilim ben öyle şeyleri yuttum öyle şeyleri alttan aldım ki benim gibi gelini mumla arasa bulamaz.Depresyona yeni girdiği zamanlarda ben kızıma yeni hamileydim öğürtü bulantı o biçim..o halimle öz kızı off anne şımardın iyice derken ben yanındaydım ben sarılıp destek oldum ona yataktan kalkamazdı bitikti yemek yapıp ona destek olamadım belki bulantılardan dolayı ama kendi evlatlarından çok bana döktü bana açtı içini manevi olarak bir tek ben vardım onun yanında fakat insanoğlu nankör işte çabuk unutuluyor.

Benim abarttığımı düşünenler hele ki saygısız olduğumu düşünenler umarım kendilerini bir gün aynı durumun içinde bulmazlar
Haksız ya da saygısız olduğunu söylemedi ki kimse. Sadece lohusasın. Normal bu koruma duyguları. Ama böyle hem kendini hem evliliğini yıpratırsın. O insan eşinin annesi. Arkasını dönebileceği biri değil. Her zaman yüz yüze bakmak zorunda olduğun bi insan. Tepkilerini ona göre vermen lazım.

Valla ne anne dinlerim ne kaynana sacindan surukleye surukleye agzini yuzunu kira kira sokaga atarim. Bir dahada cocuguma yaklastirmam. S.carim babanneligine.
Ha esim de bi laf etmeye kalklarsa onuda def ederim.
inşallah kendin gibi minnoş saygılı seviyeli bir gelinin kızın olur. iyi ki kocan olacak kişi annesine bunla söylediğin için senin eş liğine insanlığına sıçmıyor.

Çocuk sizin çocuğunuz istediğiniz gibi büyütmek hakkınız. Büyüklerin bu çocuklara birşeyler taddırma sevdasını anlamıyorum bir türlü.
İlk çocuğumda ek besine geçince gece manasının içine muz katardım. Sorunsuz bir şekilde yer uyurdu. 2. Çocuğumda ne zaman muz katsam anında deli gibi kusmaya başlardı, ağır gelirdi. Kardeş kardeşe bile benzemiyor, o yüzden biz zamanında verdik demenin altı boş kalıyor.

Bir akrabamın çocuğuna 3-4 aylıkken bisküvili mama vermişler. Çocuk bağırsak düğümlenmesinden öldü.

Sizin elde olan ortam en baştan belliydi, bile isteye bu ortamdan kaçıp kurtulmadan çocuk yaptınız bari bundan sonra kocanızla birlikte biraz net olup tavrınızı koyun gerekirse eve almayın ama çocuk daha kırkı çıkmadan neden annesiyle nenesinin çirkeflik boyutunda kavgalarina şahit olup stres yüklensin . O cahil siz asabi koca etkisiz eleman. Olan bebeye oluyor arada.

Annelik duygusallığınızı anlayabiliyorum ama sanki biraz sert davranmışsınız . Kv yaşlımı? Belki demans hastalığı vardır , o güzden bazı şeyleri mantıklı düşünemiyor olabilir ...
42 yasinda ama, demans icin cooooook genc. Ben 40 yasindayim, bebegim 1 yasinda, kadin kv olmus. 😜🤭

Açıkçası şimdiki gelinler kv kızmak sorun çıkarmak için bahane arıyoryaslidir o diyecektim ancak kv geçmiş bilir neyin bebeğe zararlı olup olmayacağını ancak siz kv böyle davranmaya devam ederseniz yakında eşinizle ciddi sorunlarınız başlar veya oda sizin annenize öyle davranır kaldıramayacaksanız farklı anlatmaya çalışın kvnize
Eşiyle sorun yaşamasın kayınvalidesiyle arası iyi olsun hoş tutsun diye çocuğunun sağlığını mı riske atsın kadın?! Şu yorumları nasıl bir düşünceyle yapıyorsunuz asla anlayamıyorum

Aaa okadar genç mi ? Şaşırdım. Oysaki aynı jenerasyon insanlarıyız , bebeğin öyle şeyleri yememesi gerektiğini bilmesi lazım. Eski insanlar malum yokluktan olsa gerek bebelerine yedikleri herseyden verirlermiş. Yaşlı olsaydı belki o yüzden diyecektim.
Siz yinede elinizden geldiği kadar iyi davranmaya çalışın, ve uygun bir dille anlatın . Baktınız olmuyor , davranışlarını değiştirmiyor ozaman aranıza mesafe korsunuz. Unutmayın günün birinde sizde kv olucaksınız . Düşünün demans hastasısınız ve gelininizin size sert davrandığını , evden kovduğunu vs. Olmaz demeyin oluyor .
Annem hep öyle derdi bana , ama ne yazıkkı ben kv görmedim, kadın ben evlenir evlenmez vefat etti 😔
İyi de kadının demans gibi bir hastalığı yok, laftan anlayabilecek gayet yaşı genç bir kadın. Demans hastası olsa niye sert davransın gelini bunu bile bile. Burda bariz bir art niyet ve duygu sömürüsü var. Başka şeyler olsa sineye çekilir denmesini anlarım ama daha 1 aylık bir bebek söz konusu burda. İlerde bende kv olacağım o yüzden çocuğumun sağlığını önemsemeyeyim kvmi hoş tutayım diyecek değil ya? Ki ilk vukuatı da değilmiş, herkesin sabrının da bir sınırı vardır

Kayınvalide doğru yapmış demiyorum ama dediğinize yüzde yüz katılıyorum. Ağzına degirmistie ki yüzde doksan bunu herkes yapıyor benim k.v sürekli cocuvun canı çekmiş derdi verme derdim yapardı ama saygılı oldum en son güzel bir şekilde anne vermeni gerçekten istemiyorm lütfen verme dedim verdiği. Şeylerin yararı yokzamani gelince yicek zaten dedm birgün anlamadı ama yapmaya da devam etmedi birgün kuzenime gittim. Gorumcesi ordaydi. Pasta yapmışlardı oğlum üç aylık ağzına. Devirdi dediki cnai çekmiştir kızmadin dimi dedi. Sadece yokdedm içimden kızdım elbet ama o an sadece birgün gördüğüm insanla tatsızlık yapmaya değmez hep derm oğlum sagolsun. Brz hoşgörülü olun. Sizde. Birgün kv olacaksınız ben yapmam demeyin en çok kb ye benzeyeceksnz hayat öyle çünkü. Sevmedgnz şeyler nefret ettiğiniz şeyler daha çok karşınıza çıkıyor. Yok midesi delinir vs çok dramatize ettiniz Urfalym ve kucuck çocuklara acı yedirilir kimsenin midesi delinmesi ama aslaa tasvip etmiyorum. Ayrıca hemsireyim. Yenidoğan bebeklere çok zeytinyağı verdik doktorumuz önerdi halada veririz
Kuzenimin görümcesi bebeğime pasta verecek de ben de içimden kızacam. Şunu annem bile yapsa aylarca torununu göremez. Değil ki dıdımın dıdısı içinde ne olduğu belirsiz pastadan tattıracak. İyi sabırlısınız

Back