• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

34 günlük bebeğime mandalina suyu vermiş

Şoka girdim.. ne kadar ayıp etmişsiniz, tepkinizi başka türlü gösterebilirdiniz. Her yanlışa bu kadar büyük tepkiler versek dünyada kimse birbirinin yüzüne bakamaz.
Bende bunu diyorm gebersin dicek kdr ne var yaptığı doğru demyrm ama herkes begenmedm demiş gebrsin yaptığı yorumlama beğenmiş :) tövbe Allah'ım ya biride yazmış annem olsa görünümü göstermem yuh yani.

o nasil kadın öyle hadi 60 yaşlarinda olsa eski kafa diyecem ama 42 yasinda ..bende 41 yasindayim ogluma 6 aylik olana kadar su bile vermedim sadece anne sütu ..hadi diyelim ki anne sütü almiyor yinede ek gidada mandalina yok yuhhh yaa boşver sen evden de kov gerekirse
Allah aşkına nasıl düşünceler bunlar? Bir anne başka bir anneden bahsediyor üstelik kocasını doğuran büyüten bir anneden..
Kov ne demektir ya

:) Anlattığınz olay bunla ne alaka çocugun alerjisi varsa annenin yediği şeyle dahi alerji gelişir hemde çok büyük tepkilerle. Örnek veriyorm çocuğu. Süt ve süt ürünlerine alerjisi var anne peynir yedi hergun yiyordu ama dört aylıkken bir anda çocuk kanlı kaka yapar yada vücudunda alerji gelişir. Bir hikaye anlatmissiniz ama konuyla alakası yok yoksa anlattgnz doğru çocuğun alerjisi vardır. Aile yakınları aman der alerjide neymiş. .. ayrıca. Birşeye alerjisi varmı nasıl ogrenirz soyliyim size. Anne veya cocuk yiyerek öğrenolir ilk asamasi budur. Zaten. Yine diyorm konuyla anlattgnz alakası altı aylık olunca mandalina verincede olur otuz günlük olmasına gerek yok

Asıl siz anlayamamışsınız.
Zaten çocuğun allerjisi olduğunu biliyorlar, defalarca hastaneye gittikten sonra testlerle ortaya çıkmış. Bunu üzerine aile yemeklere hindistan cevizi yağı eklemeyi bırakıyor.

Öte yandan babanne ise bir türlü allerji olduğuna inanmıyor.
“Biz hep yiyoruz birşey olmadı”
“Biraz yesin alışır” vs vs, tanıdık geldi mi?

Epey suylarına giderek evde bırakmaya ikna ediyor. Zaten yağı da evdeki dededen gizleyerek sürüyor, kaşla göz arasında.

Konudaki babanne ise bundan sonra gizli gizli yedireceğinin sinyalini vermiş, kadın 1 aylık bebeğe mandalina yediriyor. Bu kişiye allerjen vermemesi için güvenebilir misiniz?

Asla. Güven bir kere gitti mi geri gelmez.

bir akrabamizda kizinin oğluna bakarken kendi domates yiyormus,cocuk agzini sapirdatinca cani cekmis sanip soyle bir agzina degdirip cekmis.
cocugun gozunun bebeginden bile alerji cikti bir damla domatesten.
ben korkarim oyuzden baskasinin cocuguna bile disarda kizim kraker yiyorsa vereyim mi diye soruyorum annesine.
torununda olsa hesabini veremeyecegi davranislarda bulunmamalı insan

Son düzenleme:
Çocuğumu anneeem annesi diye sevmelere de başkadı kendini annesi zannediyor ama güzel vurdum gerçekleri ağlaya ağlaya gebersin umurumda bile değil
Bizim de çocuğumuz var Allahım biz neler göreceğiz acaba? Bakın bu konu böyle ağır laflar edebileceğiniz büyüklükte bir konu değil yazık 34 günlük anneymissiniz kendinizi sütünüzü düşünün üzülmeyin
Ama biraz da eşinizi ve annesini düşünün bu kadar kırıcı olmaya lüzum yok

Bende bunu diyorm gebersin dicek kdr ne var yaptığı doğru demyrm ama herkes begenmedm demiş gebrsin yaptığı yorumlama beğenmiş :) tövbe Allah'ım ya biride yazmış annem olsa görünümü göstermem yuh yani.
Bende şaşırıyorum insanlar nasıl bu kadar fevri olabiliyor, sonuçta tabiki kadının yaptığı şeyin savunulcak tarafı yok ama bu tepki çok çok fazla. Kocasının yerinde olmayı hiç istemezdim gerçekten üzüldüm. Hele kayınvalidenin durumunu düşünemiyorum bu kadar büyük bir tepkiyi beklememistir yazik.

Şimdi kesil linç edilirim ama haklı bir yorum bu. Evet kadının yaptığı yanlış ve tehlikeli ama eskilerde hep var böyle farklı şeyler yedirmek yani ay dur mandalina vereyim de çocuk ölsün diye yapmıyor.

Evet muhtemelen cocuk ölsün diye yapmiyordur ,ama gelinin defalarca uyarmasina rağmen bunu gıcıklığına yapiyorsa gördügü kötü muameleyide hakediyor bence.

Bende şaşırıyorum insanlar nasıl bu kadar fevri olabiliyor, sonuçta tabiki kadının yaptığı şeyin savunulcak tarafı yok ama bu tepki çok çok fazla. Kocasının yerinde olmayı hiç istemezdim gerçekten üzüldüm. Hele kayınvalidenin durumunu düşünemiyorum bu kadar büyük bir tepkiyi beklememistir yazik.

Yalnız bu babannenin birinci vakası değil.
Doğduğu zaman yağ vermeye çalışmalar, düzenli ve sürekli olarak anneyi ezmeye çalışmalar vs vs.

Şunun şurasında daha bir ay geçmiş bir ton olay olmuş.

Hele bebek ayaklandığında babanne neler neler yedirmeye çalışır hayal edemiyorum. 🙄

Şimdiden saygı sınırını çizmeleri lazım ki işler iyice berbat olmasın. Babannenin “ o zaman gizli yediririm ben iyiliğimden haber vermiştim” pişkinliği iyiye işaret değil.
İnşallah toparlarlar.

Yalnız bu babannenin birinci vakası değil.
Doğduğu zaman yağ vermeye çalışmalar, düzenli ve sürekli olarak anneyi ezmeye çalışmalar vs vs.

Şunun şurasında daha bir ay geçmiş bir ton olay olmuş.

Hele bebek ayaklandığında babanne neler neler yedirmeye çalışır hayal edemiyorum. 🙄

Şimdiden saygı sınırını çizmeleri lazım ki işler iyice berbat olmasın. Babannenin “ o zaman gizli yediririm ben iyiliğimden haber vermiştim” pişkinliği iyiye işaret değil.
İnşallah toparlarlar.
Diğer olaylarını bilmiyorum birikim yapmış demekki bu kadar ağır bir tepki vermiş. Umarım dediğiniz gibi toparlanirlar yoksa bu gerginlik ailedeki herkesi etkiler.

Şoka girdim.. ne kadar ayıp etmişsiniz, tepkinizi başka türlü gösterebilirdiniz. Her yanlışa bu kadar büyük tepkiler versek dünyada kimse birbirinin yüzüne bakamaz.

Her yanlış dediğiniz şey yanlışlıkla kucaktan düşürürsün, ya da bebeğin üzerine elinden bir şey düşer tamam yanlışlık dersin
Bu bildiğiniz bebeğin sağlığına kasdetmektir.
Ama ayıp olur laf söz olur diye göz yumulsun her şeye.
Bir kereden bir şey olmaz yaaa ne olacak diyenler de herhalde doktorlardan daha bilgili.

Konu sahibini terbiyesizlikle suçlayanlar peki kadın kackere söylemiş neden hala inatla veriyor kayınvalide neyi ispat etmeye çalışıyor ? Hayır vermiş birde bak ben mandalina verdim diyor sinir olsun diye bari söyleme. Amaç kavga hir çıkarıp kocasiyla ara bozmak. Ben vaktiyle çok sustum alttan aldım kimse kıymet bilmedi deliyle deli olmak lazım.keske bende cingar cikarsaydim diyorum hep.

Bir örnekte benden kızlar.oğluma işyerimde bakıyordum vd birgün k.v sevmeye geldi . Devamlı müşteri olan bir karı koca gelmisti.ben kadınla üst kata cıkmistim ve kaynanam onlar gittikten sonra adamin yedigi yarım armutu 2 aylik oglumun eline vermis oda emiyordu. Allah im hayatimin şokunu yaşamiştim. Bir dahada hasta bile olsam asla oğlumla yanliz bırakmadim ve sağlam bir kavga cıktı

Konu sahibini terbiyesizlikle suçlayanlar peki kadın kackere söylemiş neden hala inatla veriyor kayınvalide neyi ispat etmeye çalışıyor ? Hayır vermiş birde bak ben mandalina verdim diyor sinir olsun diye bari söyleme. Amaç kavga hir çıkarıp kocasiyla ara bozmak. Ben vaktiyle çok sustum alttan aldım kimse kıymet bilmedi deliyle deli olmak lazım.keske bende cingar cikarsaydim diyorum hep.
Belki sizin dediğiniz gibidir ama ben bu olayın içinde bu kadar kötü niyet ve fesatlık olduğunu düşünmüyorum. Kayınvalidenin böyle sinsi planlar yaptığını sanmıyorum. Evet yaptığı yanlış ama bilinçsizlikten yapıyor, kasıt yok bence.

Her yanlış dediğiniz şey yanlışlıkla kucaktan düşürürsün, ya da bebeğin üzerine elinden bir şey düşer tamam yanlışlık dersin
Bu bildiğiniz bebeğin sağlığına kasdetmektir.
Ama ayıp olur laf söz olur diye göz yumulsun her şeye.
Bir kereden bir şey olmaz yaaa ne olacak diyenler de herhalde doktorlardan daha bilgili.
Hiçte öyle bi kereden bisey olmaz demedim :) çünku olan zaten olmuş bağırıp çağırmadan düzgün dilden anlayan bi insansa öylesi daha iyi olurdu benim fikrimce ama önceki konuları varmış hanımefendinin zaten sorunlu bi iliskileri varmış bisey diyemiyorum..

Tehlikeli bir cahillik.
Yeni doğmuş bebeklere değişik gıdalar tattırma merakı var bizim bazı teyzelerin.
Ama kusura bakmasınlar, bebeğe birşey olsa hesabını vermezler, o yüzden az ötede oynasınlar.
Gelip gitmesin, kessin bir süre ayağını, covidden de mi çekinmiyor?
Geldiğinde de tavrınız hep net olsun vermeyin gerekirse eline hele öyle evden falan götürmesin.
Ay nefretlik yaaa

Kayınvalidenizin niyetini ben de iyi bulmadım.
İyi niyetle davranmış olsaymış, eşinize olayı yalan söylemeden anlatırmış.
Hani nasıl besleyeceğini bilmiyordur, anlarım. Ama çocuğunuza istemediğiniz şekilde bir değil, iki değil, defalarca davranmış. Siz de biriktirmişsiniz bir şeyler, haklı buldum sizi. Bari size sorsun, çocuğun asıl bakım vereni sizsiniz.

Back