- 24 Aralık 2014
- 5.045
- 6.775
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Acı elma yağını alacağım çok methini duydumşimdi herke kv yi yeteri kadar yermiş. ben gaz uzmanı olarak sana derman ile geldim
1. acı elma yağı alın aktardan. topuklarına 1 er damla ile ayaklarına, karnına 1-2 damla ile önce yuvarlak sonra aşağı doğru masaj yapın (youtube da masaj videoları var)
2. humana nın bebekler için rezene çayı var. bebeğinizin ayına göre ne kadarı su ile karıştırıp vermeniz gerektiği yazıyor.
3. biraz önce başka bi konuda başka bi arkadaşa başka bi sebeple de önerdim-kendinize kanguru/sling edinin ve gece gaz sancısı olduğunda sling ile evde gezinin. hatta koltuğunuza yastık vs ayarlayıp o şekilde birlikte uyuyun. bazı bebekler gaz sancıları olmasa da temas ihtiyacı içinde olabiliyorlar.
tecrübelerle sabittir :)
42 yaşında k validem gençAnnelik duygusallığınızı anlayabiliyorum ama sanki biraz sert davranmışsınız . Kv yaşlımı? Belki demans hastalığı vardır , o güzden bazı şeyleri mantıklı düşünemiyor olabilir ...
Annem benim bebeğime bir şey olmaz mantığıyla benim rizam olmadan biberon mamasi vermiş gecesi hastanede bitti kusma ve yüksek ates ve kırmızı lekeler dokdu vücudu Meger mamanin içindeki palm yagi sut tozu vs gibi seylere alerjisi varmış.. Birsey olmaz dememek lazım olabiliyorYa besin allerjisi varsa?
Bir damlanin bile anaflaksiye sebep olabilecegini biliyor musunuz?
Ayrica 1 damla bile sindirim sistemi icin agir gelebilir
6. Ayda bile tam hazir olmayabiliyor bebek ek gidaya.
Tip fakulteleri 6 sene, uzmanliklar 4-5 sene arasinda degisiyor.
40 gun anne sutu almisim sonra bu mantikla allah ne verdiyse yedirilerek buyutulmusum
Ortaokuldan beri mide barsak problemi yasiyorum
28 yasindayim 14 senedir mide koruyucu ve her gun 3 kere gaviscon iciyorum. Gebeligimden oturu 1 sise gaviscon 1 hafta bile gitmiyor.
Biz buyuttuk bisi olmadicilarin toplumdaki diabet, troid, obezite ve mide barsak hastaliklari oranindan haberi yok. Cahil cahil konusuyorlar iste. Cocuk ölmediyse devamke mantigi...
Aaa okadar genç mi ? Şaşırdım. Oysaki aynı jenerasyon insanlarıyız , bebeğin öyle şeyleri yememesi gerektiğini bilmesi lazım. Eski insanlar malum yokluktan olsa gerek bebelerine yedikleri herseyden verirlermiş. Yaşlı olsaydı belki o yüzden diyecektim.42 yaşında k validem genç
Haksız ya da saygısız olduğunu söylemedi ki kimse. Sadece lohusasın. Normal bu koruma duyguları. Ama böyle hem kendini hem evliliğini yıpratırsın. O insan eşinin annesi. Arkasını dönebileceği biri değil. Her zaman yüz yüze bakmak zorunda olduğun bi insan. Tepkilerini ona göre vermen lazım.Benim abarttığımı düşünenler hele ki saygısız olduğumu düşünenler umarım kendilerini bir gün aynı durumun içinde bulmazlar
Allah ıslah etsin sizi. İnşallah senin doğurduğun da sana geber der.Çocuğumu anneeem annesi diye sevmelere de başkadı kendini annesi zannediyor ama güzel vurdum gerçekleri ağlaya ağlaya gebersin umurumda bile değil
Yaşadıklarımı bilmeden yargıyalamazsınAllah ıslah etsin sizi. İnşallah senin doğurduğun da sana geber der.
inşallah kendin gibi minnoş saygılı seviyeli bir gelinin kızın olur. iyi ki kocan olacak kişi annesine bunla söylediğin için senin eş liğine insanlığına sıçmıyor.Valla ne anne dinlerim ne kaynana sacindan surukleye surukleye agzini yuzunu kira kira sokaga atarim. Bir dahada cocuguma yaklastirmam. S.carim babanneligine.
Ha esim de bi laf etmeye kalklarsa onuda def ederim.
42 yasinda ama, demans icin cooooook genc. Ben 40 yasindayim, bebegim 1 yasinda, kadin kv olmus.Annelik duygusallığınızı anlayabiliyorum ama sanki biraz sert davranmışsınız . Kv yaşlımı? Belki demans hastalığı vardır , o güzden bazı şeyleri mantıklı düşünemiyor olabilir ...
Eşiyle sorun yaşamasın kayınvalidesiyle arası iyi olsun hoş tutsun diye çocuğunun sağlığını mı riske atsın kadın?! Şu yorumları nasıl bir düşünceyle yapıyorsunuz asla anlayamıyorumAçıkçası şimdiki gelinler kv kızmak sorun çıkarmak için bahane arıyoryaslidir o diyecektim ancak kv geçmiş bilir neyin bebeğe zararlı olup olmayacağını ancak siz kv böyle davranmaya devam ederseniz yakında eşinizle ciddi sorunlarınız başlar veya oda sizin annenize öyle davranır kaldıramayacaksanız farklı anlatmaya çalışın kvnize
İyi de kadının demans gibi bir hastalığı yok, laftan anlayabilecek gayet yaşı genç bir kadın. Demans hastası olsa niye sert davransın gelini bunu bile bile. Burda bariz bir art niyet ve duygu sömürüsü var. Başka şeyler olsa sineye çekilir denmesini anlarım ama daha 1 aylık bir bebek söz konusu burda. İlerde bende kv olacağım o yüzden çocuğumun sağlığını önemsemeyeyim kvmi hoş tutayım diyecek değil ya? Ki ilk vukuatı da değilmiş, herkesin sabrının da bir sınırı vardırAaa okadar genç mi ? Şaşırdım. Oysaki aynı jenerasyon insanlarıyız , bebeğin öyle şeyleri yememesi gerektiğini bilmesi lazım. Eski insanlar malum yokluktan olsa gerek bebelerine yedikleri herseyden verirlermiş. Yaşlı olsaydı belki o yüzden diyecektim.
Siz yinede elinizden geldiği kadar iyi davranmaya çalışın, ve uygun bir dille anlatın . Baktınız olmuyor , davranışlarını değiştirmiyor ozaman aranıza mesafe korsunuz. Unutmayın günün birinde sizde kv olucaksınız . Düşünün demans hastasısınız ve gelininizin size sert davrandığını , evden kovduğunu vs. Olmaz demeyin oluyor .
Annem hep öyle derdi bana , ama ne yazıkkı ben kv görmedim, kadın ben evlenir evlenmez vefat etti
Kuzenimin görümcesi bebeğime pasta verecek de ben de içimden kızacam. Şunu annem bile yapsa aylarca torununu göremez. Değil ki dıdımın dıdısı içinde ne olduğu belirsiz pastadan tattıracak. İyi sabırlısınızKayınvalide doğru yapmış demiyorum ama dediğinize yüzde yüz katılıyorum. Ağzına degirmistie ki yüzde doksan bunu herkes yapıyor benim k.v sürekli cocuvun canı çekmiş derdi verme derdim yapardı ama saygılı oldum en son güzel bir şekilde anne vermeni gerçekten istemiyorm lütfen verme dedim verdiği. Şeylerin yararı yokzamani gelince yicek zaten dedm birgün anlamadı ama yapmaya da devam etmedi birgün kuzenime gittim. Gorumcesi ordaydi. Pasta yapmışlardı oğlum üç aylık ağzına. Devirdi dediki cnai çekmiştir kızmadin dimi dedi. Sadece yokdedm içimden kızdım elbet ama o an sadece birgün gördüğüm insanla tatsızlık yapmaya değmez hep derm oğlum sagolsun. Brz hoşgörülü olun. Sizde. Birgün kv olacaksınız ben yapmam demeyin en çok kb ye benzeyeceksnz hayat öyle çünkü. Sevmedgnz şeyler nefret ettiğiniz şeyler daha çok karşınıza çıkıyor. Yok midesi delinir vs çok dramatize ettiniz Urfalym ve kucuck çocuklara acı yedirilir kimsenin midesi delinmesi ama aslaa tasvip etmiyorum. Ayrıca hemsireyim. Yenidoğan bebeklere çok zeytinyağı verdik doktorumuz önerdi halada veririz
Birincisi demans çok erken yaşlardada olunabilir bir hastalık, ikincisi kv nin yaşının bu kadar genç olduğunu bilmiyordum .42 yasinda ama, demans icin cooooook genc. Ben 40 yasindayim, bebegim 1 yasinda, kadin kv olmus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?