• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

31 Yaşında Bekar kadın Olmanın Acısı :((

Hepinize merhaba kızlar. Kendimi o kadar berbat hissediyorum ki, sanki ruhum delik deşik olmuş gibi :KK43: Bazı şeyler üst üste birikti ve dertleşmek istiyorum sizinle. Evet 31 yaşındayım, hala bekarım..Buraya ilk konu açtığımda 28 yaşındydım, o zamanki sözlümle problemlerim vardı. Bana "or.pu, ya.ak kafalı" gibi küfürler eden sözlümle, bana saygısı olmayan o kişiyle daha fazla devam edemedim, gurursuzca yapışamadım.. Ama şimdi "keşke yapışsaydım" diyorum ya,keşke yapışsaydım diyorum, çünkü bu toplumda karşılaştığım baskılar beni derinden yaralıyor, bazen o kadar doluyorum ki ölmek istiyorum, kendime zarar vermek istiyorum... En başta "ya bu 31 yaşına gelmiş hemde bekar,kesin bir boklar yemiştir" diyen erkekler yaralıyor beni,o gevşek bakışlarından, o irrite edici mimiklerinden, yavşak hareketlerinden "31 yaşında bakire deildir bu" mesajını alıyorum ve çok üzülüyorum.. Sonra ilk tanıştığımızda benle ilgilenen, ilgisini belli eden erkekler çıkıyor karşıma ve ben ümitleniyorum, hemen yaşımı soruyorlar, ben yalan söyleyemiyorum 31 diyorum,84'lüyüm diyorum. 84'ü duyan erkekler arkasına bakmadan topukluyor, yaşlı olduğum suratıma vuruluyor, 84 rakamından daha beter nefret ediyorum.

Bu 3 sene içinde karşıma çıkan olmadı mı, oldu tabi tek tük, ama sonuca gitmedi iyi yönde, sanki başımda beni takip eden bir lanet var gibi :KK43: Ama esas beni mahveden, psikolojimi bozan olay en son birine duyduğum aşk oldu.. İlk görüşte aşka düştüm, benden 12 yaş büyük olmasını da umursamadım. Üstelik ilginç bir şekilde annemin de tanımadığı halde bu şahsı evleneceğim erkek olarak rüyasında görmesiyle bu kişinin benim kaderim olduğuna körü körüne inandım, sonra ne mi oldu? Temiz duygularla aşık olduğum bu kişi herkese mavi boncuk dağıtan hıyartonun biri çıktı ve ben darmadağın oldum, hala da toparlanamıyorum, işime gücüme kendimi veremiyorum, devamlı ağlıyorum :KK43:Kızlar açıkçası ben bana büyü yapıldığını düşünüyorum hatta eminim buna. Eski sözlümün annesi benim anneme bir gün köylerinde birçok hoca tanıdıklarını bu hocalarla çok samimi olduklarını anlatmış hatta "eğer büyü falan için işiniz düşerse yardımcı olurzu" demiş, tabi annem de şok olmuş bunu duyunca, "demek ki bir sorun çıkarsa bunlar bize büyü yaptırıcaklar" diye düşünmüş. Eski sözlümün babası da babama bahsetmiş bu hocalardan, benim samimi arkadaşlarım bir işiniz düşerse yardımcı oluruz falan demiş. Ve ben kısmetimi bağlattıklarına inanıyorum, eski sözlüm kinci pisliğin tekidir ve kesin yaptırdılar :KK43:

Kızlar beni sakın "koca meraklısı, evlilik heveslisi" diye yargılamayın,ben sadece yalnız kalmak istemiyorum, zaten arkadaşım yok, bu yalnızlık hissi beni bitiriyor. Koca meraklısı olmadım çnce dedim elime mesleğimi alayım, okudum işimi aldım,annem de hep "koca her zaman bulunur önce mesleğin" dedi ama yaşlandığım için geleceğimden endişe ediyorum kızlar, yaşlanınca yanımda bana destek olacak kimse olmayacak mı? Etraftan evde kalan kadınların çektiği acıları görüyorum daha beter korkuyorum. Annem hastanede yatarken yanında bir teyze de vardı yapayalnızdı, hemşire teyzeyi resmen azarladı, "senin kocan yok mu ?çocuğun yok mu ? neden yalnız geldin?" diye bağırdı, o teyzenin hemşire gittikten sonra göğsüne vurarak "aaaah, ahhhh" diye ağlamasını görmeliydiniz, resmen ciğeri yanıyordu kadının :KK43:(( Yine uzak akrabamız 50'li yaşlarda bir kadına sır kocasız, desteksiz diye abisi ve abisisnin karısı etmediğini bırakmadı, yeğeni bile halasına "evde kalmış küflü kadın" diyordu utanmadan ve o kadın daha 51 yaşında tek başına öldü.

Ne bileyim bütün bunlar içime dokunuyor kızlar, yalnız kalmak istemiyorum, bir yuvam olsun çocuklarım olsun yaşlanınca güvende olayım... Sperm bankasına asla gidemem ailede beni taşlarlar, zaten evde kaldığım için tüm sülale "bunu da alan olmadı" diye dedikodumu yapıyor, annemin hastalığını bile benim evde kalmama bağlıyorlar, "kızını kimse almadı diye hastanelik oldu" diyorlar. Evlatlık almak istiyorum ona da annem karşı çıkıyor,neymiş çıkmadık candan ümit kesilmezmiş... 31 yaşındayım anne ne ümidi, ümit mi kaldı artık, o zaman bana birini bulun bari deyince de annem "kızım ben sana birini bulamam.kimseye kızımı al denmez. oğlan olunca her kapıya gidilir kız olunca kızımı al denmez" diyor. İşyerindeki güya okumuş kadınlar bile canımı yakmaya çalışıyor :KK43:( Bir kadın var 32 yaşında evlenmiş buna rağmen canımı yakmaya çalışıor imalı laflarla, kızlar benim de bir gururum var dayanamadım en sonunda dedim ki "ben evde kalmış değilim benim 25 yaşımda parmağıma yüzük takıldı, evime beni istemek için gelindi, hiç talibim çıkmamış değil zamanında parmağıma yüzük takıldı" dedim kadın da bunun üzerine o sayılmaz evlenememişsin ki muhabbeti yapıyor:KK43:((kızlarçok yoruldum,bunaldım,artık yaşadıklarımı kaldıramıyorumyapamıyorum, doldum artık dolacak yer de kalmadı, keşke cesaretli olabilsem de intihar edebilsem onu da yapamıyorum ki

Okurken daraldım. Yaşıtız. Ben de bekarım, evlenemedim yani. Sıcak bir yuva dışında, maddi manevi her şeyim var çok şükür. Ama evlenmediğim için fazlasıyla baskı görüyorum. Artık umursamıyorum, kimseyi de ilgilendirmez.Gereken cevabı veriyorum. Senin, benim ve daha nice yaşıtımızın bu hali toplumumuz yüzünden. Nedir bu kadına yüklenen yükler, sıfatlar...Evlenen bin pişman, evlenmeyen bir pişman... Evlensen de çilen bitmez. Çünkü her türlü olumsuz örnek kadın üzerinden veriliyor. Mesela "yaşın 31 çocuk doğurma zamanın geçiyor erkek olsan neyse" lafları bile kadını küçülten ezen kelamlar. Toplumun bu acımasızlığı, bu saçma değer yargıları ne zaman değişecek acaba? Ayrıca evlenince yalnız kalmayacağının garantisi yok. Evliliği kurtuluş olarak görmekten vazgeçmezsen hep mutsuz olursun bu sendeki olumsuz enerji de çevrene yansır. Bu kadar karamsar bakma hayata. Üç günlük dünyada böyle bir mevzu yüzünden kendini bu kadar üzme. Ayrıca büyü vs. gibi konulara da itibar etme. Duanı edip kısmetlerini değerlendir. İnşallah tez zamanda gönlüne göre birisi çıkar karşına.

Hepinize merhaba kızlar. Kendimi o kadar berbat hissediyorum ki, sanki ruhum delik deşik olmuş gibi :KK43: Bazı şeyler üst üste birikti ve dertleşmek istiyorum sizinle. Evet 31 yaşındayım, hala bekarım..Buraya ilk konu açtığımda 28 yaşındydım, o zamanki sözlümle problemlerim vardı. Bana "or.pu, ya.ak kafalı" gibi küfürler eden sözlümle, bana saygısı olmayan o kişiyle daha fazla devam edemedim, gurursuzca yapışamadım.. Ama şimdi "keşke yapışsaydım" diyorum ya,keşke yapışsaydım diyorum, çünkü bu toplumda karşılaştığım baskılar beni derinden yaralıyor, bazen o kadar doluyorum ki ölmek istiyorum, kendime zarar vermek istiyorum... En başta "ya bu 31 yaşına gelmiş hemde bekar,kesin bir boklar yemiştir" diyen erkekler yaralıyor beni,o gevşek bakışlarından, o irrite edici mimiklerinden, yavşak hareketlerinden "31 yaşında bakire deildir bu" mesajını alıyorum ve çok üzülüyorum.. Sonra ilk tanıştığımızda benle ilgilenen, ilgisini belli eden erkekler çıkıyor karşıma ve ben ümitleniyorum, hemen yaşımı soruyorlar, ben yalan söyleyemiyorum 31 diyorum,84'lüyüm diyorum. 84'ü duyan erkekler arkasına bakmadan topukluyor, yaşlı olduğum suratıma vuruluyor, 84 rakamından daha beter nefret ediyorum.

Bu 3 sene içinde karşıma çıkan olmadı mı, oldu tabi tek tük, ama sonuca gitmedi iyi yönde, sanki başımda beni takip eden bir lanet var gibi :KK43: Ama esas beni mahveden, psikolojimi bozan olay en son birine duyduğum aşk oldu.. İlk görüşte aşka düştüm, benden 12 yaş büyük olmasını da umursamadım. Üstelik ilginç bir şekilde annemin de tanımadığı halde bu şahsı evleneceğim erkek olarak rüyasında görmesiyle bu kişinin benim kaderim olduğuna körü körüne inandım, sonra ne mi oldu? Temiz duygularla aşık olduğum bu kişi herkese mavi boncuk dağıtan hıyartonun biri çıktı ve ben darmadağın oldum, hala da toparlanamıyorum, işime gücüme kendimi veremiyorum, devamlı ağlıyorum :KK43:Kızlar açıkçası ben bana büyü yapıldığını düşünüyorum hatta eminim buna. Eski sözlümün annesi benim anneme bir gün köylerinde birçok hoca tanıdıklarını bu hocalarla çok samimi olduklarını anlatmış hatta "eğer büyü falan için işiniz düşerse yardımcı olurzu" demiş, tabi annem de şok olmuş bunu duyunca, "demek ki bir sorun çıkarsa bunlar bize büyü yaptırıcaklar" diye düşünmüş. Eski sözlümün babası da babama bahsetmiş bu hocalardan, benim samimi arkadaşlarım bir işiniz düşerse yardımcı oluruz falan demiş. Ve ben kısmetimi bağlattıklarına inanıyorum, eski sözlüm kinci pisliğin tekidir ve kesin yaptırdılar :KK43:

Kızlar beni sakın "koca meraklısı, evlilik heveslisi" diye yargılamayın,ben sadece yalnız kalmak istemiyorum, zaten arkadaşım yok, bu yalnızlık hissi beni bitiriyor. Koca meraklısı olmadım çnce dedim elime mesleğimi alayım, okudum işimi aldım,annem de hep "koca her zaman bulunur önce mesleğin" dedi ama yaşlandığım için geleceğimden endişe ediyorum kızlar, yaşlanınca yanımda bana destek olacak kimse olmayacak mı? Etraftan evde kalan kadınların çektiği acıları görüyorum daha beter korkuyorum. Annem hastanede yatarken yanında bir teyze de vardı yapayalnızdı, hemşire teyzeyi resmen azarladı, "senin kocan yok mu ?çocuğun yok mu ? neden yalnız geldin?" diye bağırdı, o teyzenin hemşire gittikten sonra göğsüne vurarak "aaaah, ahhhh" diye ağlamasını görmeliydiniz, resmen ciğeri yanıyordu kadının :KK43:(( Yine uzak akrabamız 50'li yaşlarda bir kadına sır kocasız, desteksiz diye abisi ve abisisnin karısı etmediğini bırakmadı, yeğeni bile halasına "evde kalmış küflü kadın" diyordu utanmadan ve o kadın daha 51 yaşında tek başına öldü.

Ne bileyim bütün bunlar içime dokunuyor kızlar, yalnız kalmak istemiyorum, bir yuvam olsun çocuklarım olsun yaşlanınca güvende olayım... Sperm bankasına asla gidemem ailede beni taşlarlar, zaten evde kaldığım için tüm sülale "bunu da alan olmadı" diye dedikodumu yapıyor, annemin hastalığını bile benim evde kalmama bağlıyorlar, "kızını kimse almadı diye hastanelik oldu" diyorlar. Evlatlık almak istiyorum ona da annem karşı çıkıyor,neymiş çıkmadık candan ümit kesilmezmiş... 31 yaşındayım anne ne ümidi, ümit mi kaldı artık, o zaman bana birini bulun bari deyince de annem "kızım ben sana birini bulamam.kimseye kızımı al denmez. oğlan olunca her kapıya gidilir kız olunca kızımı al denmez" diyor. İşyerindeki güya okumuş kadınlar bile canımı yakmaya çalışıyor :KK43:( Bir kadın var 32 yaşında evlenmiş buna rağmen canımı yakmaya çalışıor imalı laflarla, kızlar benim de bir gururum var dayanamadım en sonunda dedim ki "ben evde kalmış değilim benim 25 yaşımda parmağıma yüzük takıldı, evime beni istemek için gelindi, hiç talibim çıkmamış değil zamanında parmağıma yüzük takıldı" dedim kadın da bunun üzerine o sayılmaz evlenememişsin ki muhabbeti yapıyor:KK43:((kızlarçok yoruldum,bunaldım,artık yaşadıklarımı kaldıramıyorumyapamıyorum, doldum artık dolacak yer de kalmadı, keşke cesaretli olabilsem de intihar edebilsem onu da yapamıyorum ki

gerçekten merak ettim sen nerde yaşıyosun 31 yaş diyodun şu zamanda 28 29 dan önce evlenen kız kalmadıkı artık etrafındaki manyaklara bakma sen sakın her insanın bir kısmeti var ben inanıyorum buna boşu boşuna psikolojini bozmuşlar senin benim hastanede kaldıgım dönemde iki abla vardı çok yakın arkadaş olmuştuk 35 yaşında biri digeride 36 kadın beş sene sonra bir evlilik yaptı şuan çocugu bile var nasip kısmet bu işler sakın canını sıkma sen bu işe lütfen ve eskiyi düşünme anlattıgın gıbıyse zaten evlensende o iş sürmezmişki öle biadamla hayat mı geçer

Millet bosaniyor ayol ben niye evleneyim de cik. Aman ugrasamam böyleleriyle ben olsam keyfimin kahyamisin bee derim!

evlilik neden "mutluluğun anahtarı, kaçış ve kurtuluş" olarak görülüyor toplumumuzda anlamıyorum.

bir insan kendi kendine yetebilir diye düşünüyorum. 2-3 yıldır yalnızım ben de. ama hiç kendimi dipteyim, sondayım, depresyondayım modunda hissetmedim. hatta yalnızlığın getirdiği özgürlüğü doyasıya yaşıyorum ve çok mutluyum.

bir de yaşa çok takılıyorsunuz ama aşın bunu lütfen ya. 40-50-60 yaşında evlenenler var...

hayat evlilikten,sevgililik ve aşktan ibaret değil..bdv ye girip her gün vakit geçirin ve görün gerçek hayat nasıl bişey:KK51:

Evlilik benim icin cocuk sahibi olmak, duzenli seks ve maddi refah demek.

Onun disinda koca dirdiri cek, temizlik, koca dirdiri, yemek yap, koca dirdiri, camasir utu, koca dirdiri, cocuk bak koca dird... eklinde seyrediyor.

Cok harika bi gelirim olsaydi, ayri eve cikar cocuklari da babasiyla donusumlu bakardim. Cocuklar babasindayken tiyatro sinema falan fink atardim.
Kocami da canim istediginde seks icin cagirirdim :D
Ohhh ne ala memleket olurdu, ama yok boyle utopik bi dunya malesef :27:

sana saygısı olmayan bir adamla ne yapıcaktın canım ?o toplum mu o adamla aynı evde yaşayacak sen mi ?
bakire olsan ne olucak ayrıca olmasan ne olucak . ne demek 31 yaşında bakire değildir bu diye düşünüyorlar üzülüyorum . düşünsün ne olucak kim ne düşünürse düşünsün .
bende birinle tanıştım zmanında . güzelsin neden evlenmedin demişti 27 yaşına kadar . adam kendi 37 falandı düşün . sonra öğrendim gittim kendi yaşında bir kadınla evlenmiş ona sormamış heralde neden evlenmedin bu yaşa kadar diye
aslında herşey kadar kısmet .senin kısmetindeki kişi hiç seni sorgulamaz bile olur yani ben böyle düşünüyorum . açıkcası evlenenleri görünce ben evlenmekten korkuyorum toplum falana umrumda değil benim . topluma ne ya benim medeni halimden?kendilerine baksınlar ..

Canım dua ediyorum tabi etmez olur muyum yine de birşey değişmeyince psikolojim harap oluyor zaten ruhen dart tahtası gibi oldum, "Allah da mı beni sevmiyor" diye düşünüyorum bazen böyle berbat bir hissiyat içindeyim.
Hiç öyle düşünme. O seni herkesten çok seviyor. Belki de bu yüzden şu an bekarsın. Bunu bilemeyiz. İnsanları kafaya hiç takma. Bazen ben keşke evlenmeseydim biraz daha bekleseydim diyorum. Evlenip boşanıp hoş olmayan şeyler yaşamaktansa iyidir.
Mutlu haberlerini alırız inşallah

ohoooo amma da abartmışsın ya.
ne varmış yasında. duyanda 31 değil 51 sanacak.
benım çok arkm var 84 ve ustu bekarlar. nasıp bu işler. hayırlısını dile. Allah kötuye çattırmasın.

maalesef bu anlattıklarınız erkeğin kadına yaptığından önce gene kadının kadına yaptığı pislikler silsilesi..toplum evlenmiş kadını onaylıyor, boşanmış ve evlenememişleri de inanılmaz bir baskıyla dışlıyor maalesef.yaşadıklarınız çok üzücü, yalnız 31 yaş evde kalmış olmak için yeterli bir yaş değil bence.

bu arada koca delisi olmayabilirsiniz evet ama bu yazdıklarınız direkt o imajı veriyor.hayatınızda mutluluğa giden bütün yolları bir kocanız olmasına bağlamışsınız.bu hale gelmenizin nedeni de bu bana kalırsa.

yani ben anlamıyorum.hiç evlenmemiş olup mutlu olan kadınlar yok mu gerçekten.bence mutluluğu başka yerlerde aramaya başlayın.yalnızlığınızla barışın.biliyorum çok zor ama böyle.siz bazı şeyleri ne kadar ciddiye alırsanız o kadar gözünüze batarlar.şu durumda yapabileceğiniz daha iyi bişey yok bence.

Sizi bu psikolojiye sokan sanırım çevrenizdeki görmemiş fesat buldumcuklar...
Yakın yaşlardayız ben evliyim bekar bir sürü yaşıt ve benden büyük arkadaşım var.
Hiçbirinde bu psikoloji yok. Aksine kendilerine ne biçim bakıyorlar gezmelerinden sosyalliklerinden de eksik kalmıyolar. Haliyle karşılarına bir sürü kısmet de çıkıyor.
Dişi enerji erkekleri mıknatıs gibi çeker.Bakımlı olun giyiminize dikkat edin, fazla kilonuz varsa verin. Bol bol sosyal ortamlarda bulunun kendinizi kapatmayın. Arkadaş çevresi edinin.
O gerizekalı arkadaşınıza da bakmayın yok sayılmazmış da yok evlenememişsiniz de ne seviyesizce bir konuşma tarzı...onun seviyesine inip "seni alan olmuşsa beni hayli hayli de alırlar, bi dümbük bulup kendini kakalamışsın hadi iyisin yine" demek lazım...

oofff içim sıkıldı :KK43:
yaşlarımız yakın ben de bekarım ve yalnız kalmak istemiyorum. ama bu salakça toplum baskısı var ya asıl o bitiriyo. yaa ben güvenebileceğim birini bulsam zaten evlenirim. topluma ne oluyosa?

Sanki bekarlar onların cebinden yiyor ya da kocalarında gözü mü var sanıyorlar acaba...
İşi yerinden bir bayan var bekar ve yaşı biraz ileri, kariyeri de var. Onun hakkında "bekar ya o yüzden çok kaprisli" demişti erkek bir hoca. Kadın da o kadar iyi başarılı çalışkan halden anlayan biri ki kaprisin k sı yok. Kıskançlıktan öyle söylüyorlar...
Bayanların medeni hali konusunda yorum yapılmasına çok kızıyorum
:KK62:

Ablacim konunu okumadım ama basliktan dolayi yazmak istedim burak ablam be bekarlik sultanlikmis keşke bekar olsaydım anacimin babacimin dizinin dibinde olsaydım evlilik o kadar zorki Helede gurbetteysen allahım inşallah kalbine gönlüne göre versin

Sanki bekarlar onların cebinden yiyor ya da kocalarında gözü mü var sanıyorlar acaba...
İşi yerinden bir bayan var bekar ve yaşı biraz ileri, kariyeri de var. Onun hakkında "bekar ya o yüzden çok kaprisli" demişti erkek bir hoca. Kadın da o kadar iyi başarılı çalışkan halden anlayan biri ki kaprisin k sı yok. Kıskançlıktan öyle söylüyorlar...
gerizekalılar :KK62:

Önce bunu unutma Allah tan geldik Allah a döneceğiz. Sonrasında da her işte bir hayır vardır ablacım. Abla diyorum çünkü 17 yaşındayım. Çocuklu ve aynı zaman da da dulum. Ama büyü varsada Allah yapanı bildiği gibi etsin bi hocaya gitme de diyemem hani.

Bu topluma erkeklere da 30 da bekar da kadın da girsin tövbe tövbe.
Bu 30+ bekar kadınlar topluma netti kardeşim bu ne düşmanlık?

Kadınların başarısını çekemeyen erkeklere ayrıca ayarım.
Evde kaldı o yüzden sinirli çalışanlara kötü davranıyor.
Kimbilir kimle yattı kalktı müdürlüğü verdiler.
.
.
.
diyen ayıoğluayıların da ayrıca o gevşek ağızlarına s.......m.

Sizi bu psikolojiye sokan sanırım çevrenizdeki görmemiş fesat buldumcuklar...
Yakın yaşlardayız ben evliyim bekar bir sürü yaşıt ve benden büyük arkadaşım var.
Hiçbirinde bu psikoloji yok. Aksine kendilerine ne biçim bakıyorlar gezmelerinden sosyalliklerinden de eksik kalmıyolar. Haliyle karşılarına bir sürü kısmet de çıkıyor.
Dişi enerji erkekleri mıknatıs gibi çeker.Bakımlı olun giyiminize dikkat edin, fazla kilonuz varsa verin. Bol bol sosyal ortamlarda bulunun kendinizi kapatmayın. Arkadaş çevresi edinin.
O gerizekalı arkadaşınıza da bakmayın yok sayılmazmış da yok evlenememişsiniz de ne seviyesizce bir konuşma tarzı...onun seviyesine inip "seni alan olmuşsa beni hayli hayli de alırlar, bi dümbük bulup kendini kakalamışsın hadi iyisin yine" demek lazım...

Evet buldumcuk çok doğru bir ifade :( Ki bu kadın da 32'sinde evlenebilmiş, evlenen kadar ne acılar yaşamış (doğrudan acı çektim demiyor tabide buldumcukluğundan, geçmişi olumsuz yadedişinden anlaşılıyor). Yahu empati yapması gerekmez mi ? "Ben de zamanında evlenememenin acısını çok yaşadım bu kıza teselli vereyim,üstüne gitmeyim" demez mi, e aynı acıları o da çekmiş çünkü ?

Annem de diyor ki "derenin öbür tarafına geçip kendini kurtaran derenin geri tarafında kalanı eziyor, aldırma" diyor ama aldırmamak mümkün değil ki:( Aynı işyerinde ortamı paylaşıyoruz o yüzden pek ters birşey söylemek istemiyorum ama artık lafını vermeye başladım. Eskiden daha eziktim ezildikçe üstüme gelirdi, şimdi "1.90 boyunda kaslı istiyorum ben" falan diyorum kuyruğu dik tutmak için, kendi kocası 1.65 boyunda ya eziliyor. Kendi kocasıyla aynı yaşta mesela, "en az 5 yaş büyük olmalı, erkek dediğin büyük ve olgun olur ne o öyle yaşıt olmak" falan diyorum, benimbu hallerim kadına kal getirtiyor. Ama ilk o benimcanımı yaktı, napabilirim ben ? Canı yanan can yakmak ister kızlar.

Okurken içim bayıldı çok abartmışsın. Kısmet işi bunlar, evlenip boşanan daha mı mutlu olacaktın? İnsanlar için mi yaşıyorsun kendin için mi? Ver ağızlarında payını bir daha konuşamasınlar. Sanki 30 değil 50 yaşında yalnız bir kadınınsınız.

Back