• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

31 Yaşında Bekar kadın Olmanın Acısı :((

Sorun sizde değil aslında toplumda evlilik yaşı ortalama 20 25 yaslarinda oluyor.Hal böyle olunca yaşınıza uygun adam kalmıyor.Malesef erkekler kendilerinden küçük kadınlarla da evlenebiliyorlar.Bak arkadaşım beni yanlış anlama ama seçeneklerini yeniden düzenle senin yasına uygun kisiler evlenmis bosanmis hatta cocuklu bile olabilir. Ben hic evlenmedim o da öyle olsun diye beklersen bu is biraz zor .

Canim benim. hislerini cok iyi anliyorum.ben 37 yaşındayım iki hafta once evlendim.31 cok gec bi yaş degil
Abimin eşi de 33 yaşinda evlendi abimle.rahat ol kendini yaşlı hissetme koyverme kendini ve evlenmis olmak icin rastgele bi insanla da evlilik yapma sakın

Teşekkür ederim. Evet 30 üstü evlenen kadınlar da var, ama bir geçmişleri oluyor örneğin 2 senelik geçmişleri ilişkileri oluyor :KK43: Mesela birkaç ayda evliliğe giden erkek pek yok etrafta, çoğu "sene geçmeli" kafasında :KK43:

Mesela bizim bir tanıdığımızın kızı 38 yaşında bir adamla evlendi, adam da 38 yaşında çok yakışıklı üstelik de zengin işadamı, şimdi villada oturuyorlar,elini işe sürmüyor hizmetçileri va çünkü. Annem hep onu örnek verir, "beyza 38'inde böyle kısmet buldu sen de bulursun" diyor ama benim ümidim yok ki :(Bir kere peşimi bırakmayan kara talihim yüzünden özgüvenim allak bullak oldu, üstelik o kızın fiziği de manken gibiydi boyu 1.78. Ben 1.62'ye 48 kiloyum şimdi ama eskiden 60 kiloya dayanmıştım, son zamanlarda iştahımbıçak gibi kesildi boğazımdan yemek geçmiyor.. Bir de kadının çocuğu olmuyor 42 yaşında şu anda o kadar geçe kalırsan çocuksuz yaşlanma riski varçok acı birşey bu :(

Son düzenleme:
ya bende senınle aynı yaslardayım 29 bende nısan attım bazen uzuluyorum sevecegım bırı cıkarmı dıye yalnız kalmak korkutuyo ama senın onda bırın kadar degıl:\ artık senın benım yaslara evlenıyolar hem evlenmesen ne olur dünyanın sonumu? ayrıca mutlaka kısmetın olur eskı sözlün evlendımı?

canım esra erola cık artık evlendirme programları cok normalleye başladı hemde kriterlerine gore bulmuş olursun.
yasın cokda buyuk değil artık trde evlenme yası 30larda Allah hayırlı kısmet versin

Teşekkür ederim. Evet 30 üstü evlenen kadınlar da var, ama bir geçmişleri oluyor örneğin 2 senelik geçmişleri ilişkileri oluyor :KK43: Mesela birkaç ayda evliliğe giden erkek pek yok etrafta, çoğu "sene geçmeli" kafasında :KK43:

Mesela bizim bir tanıdığımızın kızı 38 yaşında bir adamla evlendi, adam da 38 yaşında çok yakışıklı üstelik de zengin işadamı, şimdi villada oturuyorlar,elini işe sürmüyor hizmetçileri va çünkü. Annem hep onu örnek verir, "beyza 38'inde böyle kısmet buldu sen de bulursun" diyor ama benim ümidim yok ki :KK43:Bir kere peşimi bırakmayan kara talihim yüzünden özgüvenim allak bullak oldu, üstelik o kızın fiziği de manken gibiydi boyu 1.78. Ben 1.62'ye 48 kiloyum şimdi ama eskiden 60 kiloya dayanmıştım, son zamanlarda iştahımbıçak gibi kesildi boğazımdan yemek geçmiyor.. Bir de kadının çocuğu olmuyor 42 yaşında şu anda o kadar geçe kalırsan çocuksuz yaşlanma riski varçok acı birşey bu :KK43:

Normal olarak insanlar birbirini tanıyıp öyle evlenmek istiyorlar. Siz kör topal olsun evleneyim der hale geleceksiniz. Şu hiç sevmediğim tabir "sinek kadar kocam olsun" da dersiniz.
Allah aşkına sadece evlenmek için evlenmek mutluluk getirir mi? Adam hemen bu ay evlenelim dese güle oynaya eevet diyebilecek misin yani? Bir tanıyayım bakalım bana uygun mu, beni mutlu edebilecek mi, anlaşabilecez mi demiyor musunuz mesela?
Bu kafayla evlenirseniz mutsuz olursunuz.
Evlilik de laylaylom bir şey değil o sorumluluğa o yüklere de tanımadan sevmeden sırf evli desinler diye atlarsanız buraya beş sene sonra vay bana dul diyorlar dersiniz.
Acı bir şey falan değil bekar olmak asıl acı olan kocadan şiddet görmek, kayınvalideden baskı görmek küçümsenmek, çocuklarla boşanmak falan.
Yani siz hemen evlenen bir adam aramak yerine çıkan kısmetlerinize yada taliplerinize artık ne diyorsanız gerçekten bir şans verin. Zamanla yarışır gibi bu ay hemen ciddiyet olsun hemen evlenelim demeyin de siz de bir ölçün tartın.
O eski sözlünüzle mesela evlenseniz ömrünüz zehir zıkkım olurdu, şimdi de öyle evlenmek için evlenmeyi dilemeyin.
Benim teyzem otuz beşteyim diye gitti beş nişan bir boşanması olan bir adamla evlendi boşandı etti şimdi hem panik atak hem kalp hastası oldu. Keşke bekar deselerdi de onları çekmeseydi.

bende keske evlenmeseydim diyorum. esime karsi icimde zerre kadar sevgi kalmadi hemde daha alti aylik bile evli degilim ve bunlari soyliye biliyorum yolun basindayim. dugunun ertesi gunu bosanmayi dusundum. hergunum agliyaral geciyo.

Hepinize merhaba kızlar. Kendimi o kadar berbat hissediyorum ki, sanki ruhum delik deşik olmuş gibi :KK43: Bazı şeyler üst üste birikti ve dertleşmek istiyorum sizinle. Evet 31 yaşındayım, hala bekarım..Buraya ilk konu açtığımda 28 yaşındydım, o zamanki sözlümle problemlerim vardı. Bana "or.pu, ya.ak kafalı" gibi küfürler eden sözlümle, bana saygısı olmayan o kişiyle daha fazla devam edemedim, gurursuzca yapışamadım.. Ama şimdi "keşke yapışsaydım" diyorum ya,keşke yapışsaydım diyorum, çünkü bu toplumda karşılaştığım baskılar beni derinden yaralıyor, bazen o kadar doluyorum ki ölmek istiyorum, kendime zarar vermek istiyorum... En başta "ya bu 31 yaşına gelmiş hemde bekar,kesin bir boklar yemiştir" diyen erkekler yaralıyor beni,o gevşek bakışlarından, o irrite edici mimiklerinden, yavşak hareketlerinden "31 yaşında bakire deildir bu" mesajını alıyorum ve çok üzülüyorum.. Sonra ilk tanıştığımızda benle ilgilenen, ilgisini belli eden erkekler çıkıyor karşıma ve ben ümitleniyorum, hemen yaşımı soruyorlar, ben yalan söyleyemiyorum 31 diyorum,84'lüyüm diyorum. 84'ü duyan erkekler arkasına bakmadan topukluyor, yaşlı olduğum suratıma vuruluyor, 84 rakamından daha beter nefret ediyorum.

Bu 3 sene içinde karşıma çıkan olmadı mı, oldu tabi tek tük, ama sonuca gitmedi iyi yönde, sanki başımda beni takip eden bir lanet var gibi :KK43: Ama esas beni mahveden, psikolojimi bozan olay en son birine duyduğum aşk oldu.. İlk görüşte aşka düştüm, benden 12 yaş büyük olmasını da umursamadım. Üstelik ilginç bir şekilde annemin de tanımadığı halde bu şahsı evleneceğim erkek olarak rüyasında görmesiyle bu kişinin benim kaderim olduğuna körü körüne inandım, sonra ne mi oldu? Temiz duygularla aşık olduğum bu kişi herkese mavi boncuk dağıtan hıyartonun biri çıktı ve ben darmadağın oldum, hala da toparlanamıyorum, işime gücüme kendimi veremiyorum, devamlı ağlıyorum :KK43:Kızlar açıkçası ben bana büyü yapıldığını düşünüyorum hatta eminim buna. Eski sözlümün annesi benim anneme bir gün köylerinde birçok hoca tanıdıklarını bu hocalarla çok samimi olduklarını anlatmış hatta "eğer büyü falan için işiniz düşerse yardımcı olurzu" demiş, tabi annem de şok olmuş bunu duyunca, "demek ki bir sorun çıkarsa bunlar bize büyü yaptırıcaklar" diye düşünmüş. Eski sözlümün babası da babama bahsetmiş bu hocalardan, benim samimi arkadaşlarım bir işiniz düşerse yardımcı oluruz falan demiş. Ve ben kısmetimi bağlattıklarına inanıyorum, eski sözlüm kinci pisliğin tekidir ve kesin yaptırdılar :KK43:

Kızlar beni sakın "koca meraklısı, evlilik heveslisi" diye yargılamayın,ben sadece yalnız kalmak istemiyorum, zaten arkadaşım yok, bu yalnızlık hissi beni bitiriyor. Koca meraklısı olmadım çnce dedim elime mesleğimi alayım, okudum işimi aldım,annem de hep "koca her zaman bulunur önce mesleğin" dedi ama yaşlandığım için geleceğimden endişe ediyorum kızlar, yaşlanınca yanımda bana destek olacak kimse olmayacak mı? Etraftan evde kalan kadınların çektiği acıları görüyorum daha beter korkuyorum. Annem hastanede yatarken yanında bir teyze de vardı yapayalnızdı, hemşire teyzeyi resmen azarladı, "senin kocan yok mu ?çocuğun yok mu ? neden yalnız geldin?" diye bağırdı, o teyzenin hemşire gittikten sonra göğsüne vurarak "aaaah, ahhhh" diye ağlamasını görmeliydiniz, resmen ciğeri yanıyordu kadının :KK43:(( Yine uzak akrabamız 50'li yaşlarda bir kadına sır kocasız, desteksiz diye abisi ve abisisnin karısı etmediğini bırakmadı, yeğeni bile halasına "evde kalmış küflü kadın" diyordu utanmadan ve o kadın daha 51 yaşında tek başına öldü.

Ne bileyim bütün bunlar içime dokunuyor kızlar, yalnız kalmak istemiyorum, bir yuvam olsun çocuklarım olsun yaşlanınca güvende olayım... Sperm bankasına asla gidemem ailede beni taşlarlar, zaten evde kaldığım için tüm sülale "bunu da alan olmadı" diye dedikodumu yapıyor, annemin hastalığını bile benim evde kalmama bağlıyorlar, "kızını kimse almadı diye hastanelik oldu" diyorlar. Evlatlık almak istiyorum ona da annem karşı çıkıyor,neymiş çıkmadık candan ümit kesilmezmiş... 31 yaşındayım anne ne ümidi, ümit mi kaldı artık, o zaman bana birini bulun bari deyince de annem "kızım ben sana birini bulamam.kimseye kızımı al denmez. oğlan olunca her kapıya gidilir kız olunca kızımı al denmez" diyor. İşyerindeki güya okumuş kadınlar bile canımı yakmaya çalışıyor :KK43:( Bir kadın var 32 yaşında evlenmiş buna rağmen canımı yakmaya çalışıor imalı laflarla, kızlar benim de bir gururum var dayanamadım en sonunda dedim ki "ben evde kalmış değilim benim 25 yaşımda parmağıma yüzük takıldı, evime beni istemek için gelindi, hiç talibim çıkmamış değil zamanında parmağıma yüzük takıldı" dedim kadın da bunun üzerine o sayılmaz evlenememişsin ki muhabbeti yapıyor:KK43:((kızlarçok yoruldum,bunaldım,artık yaşadıklarımı kaldıramıyorumyapamıyorum, doldum artık dolacak yer de kalmadı, keşke cesaretli olabilsem de intihar edebilsem onu da yapamıyorum ki
Arkadaşım sen çok bunalmissin o yüzden sağlıklı düşünemiyorsun. Evlenmezsem yalnız kalırım fikrini at kafandan bi git bak bakalim huzur evlerine bekar oldukları için mi ordalar? Benim halam 3 cocugu oldugu halde evinde bakıcı kadın çalıştırirdi banyosunu bile o yaptirirdi kızları yaptirmazdi. .o kadar çok örnek var ki çevrede evli barkli çocuklu yaşlıların yalnız kaldıkları. .Sakın çevrenin baskısına aldırış etme bu seni acele kararlar almaya iter yanlış bir evliliktense ömür boyu bekar kalmak Iyidir Buradaki boşanma hikayelerine bir baksana ...

İki halam var ikisininde yaşları 40 ı aşkın sizi iyi anloyorum ah bu toplum.. Bazen bana bile halalarımı sorduklarında tahatsızlık hissediyorum. Aaa iyide yanlız napacaklar, hiç mi talipleri çıkmadı, bu işin hastalığı var. Hayır sanki yaşlanınca siz mi bakacaksınız size ne. Ablacığım herkes evlensin çocukları olsun ister ama şöyşede bi şe bar ne hayır ne şer biz bilemeyiz. Allah daima iyisini bilir. Sırf çevre baskısından kurtulacağım diye önüme çıkanla evlenilmez ki

Şu anda ne desem teselli olmayacak gibi gorunuyorsun ama herşeyde bir hayır vardır. Allah çok büyük kimin için ne hayırlı olduğunu yalnızca o bilir. Lütfen bu lafları difrize atma. Ayrıca 31 yaş çok geç bir yaş değil. Eğer ki büyü yapıldığına inaniyorsan bur hocaya okut kendini istersen. Pek anlamam bu konulardan ama. Hiç üzülme sen su anda belki evli olacktin ama bilemezsin belki aldatilicaktin dayak yiyen bir esin olacaktı yada çocuğun olacaktı ama ayrılacaktır eger ki evlenmek için evlenmiş olsaydın. Ama hiç birisini yasamamissin demek ki her guzel seyin zamani var. Bu aldatilanlarin hir gorulen lerin çocuğu olupta boşanmaların canı yokmu oyle de olabilir imtihan dunyasindayiz önemli olan bütün bunlara rağmen ayakta kalabilmek. Bi kere geliyoruz dünyaya sen dua etmeye devam et. Ümitsiz olma.

Canım çok karamsarsın. Evet evlilik çoluk çocuğa karışmak güzel şey ama bekarlara da 'bu yaşa kadar evlenmemiş kesin bi haltlar karıştırmıştır' gözüyle bakılmıyor. Çevrende o gözle bakan varsa onun içi pis demektir uzak dur ondan. Aksine Bekarlar için ' çok ince eleyip sık dokuyor heralde' deniliyor genelde. Benim tanıdığım 30 yaşından sonra evlenen bir sürü kişi var. Mutluluğu evlenmene bağlayıp hayatı kendine zindan etme derim ben. Evlilik inan ki hiç beklemediğin bir anda oluyor.

Bence arama başlığına boşanma yazın ve tüm insanların hikayelerini bi okuyun daha sağlıklı düşüneceksiniz emin olun.
Ben de 26 yaşında evlendim.Bu demek değil ki yalnız değilim.Bazen düğün sabahı kk yı okuyacak kadar da yalnız hissedebilirmiş insan kendini evlilik bana bunu öğretti.Ki burda ki çoğu kadın da yalnız hissediyor kendini bence.

Bence biraz algılarınızı değiştirin pozitif bakmaya çalışın zaten o enerji size doğru iyi insanları çekecektir emin olun.
Büyü işlerine falan da inanmayın içiniz rahat edecekse bi hocaya falan gidin olmazsa ya da bununla ilgili dualar okuyun ama bu düşünceyi atın kafanızda enerjinizi emmesin.

Tamam verdiğiniz örnekteki gibi yalnız kadınlar olabilir.Ama çok mutlu şahane hayatları olan yalnız kadınlar da var birazda bunlara da biraz odaklanın.Bir de madem işyerindeki arkadaşlar size laf sokuyorlar siz de karşılığını verin.Yani onlara acıdığınızı hayatınızın ne kadar da rahat ferah mutlu olduğunu sorumluluklarınızın az olduğundan falan bahsedin.Bunu hak etmişler çünkü.

Karşınıza çıkan erkekler demek ki doğru insan değilmiş.Daha iyisi olacağı için bu kişiler olmamış.Şanssızlık birazda hep kötü niyetli insanlar çıkmış karşınıza.Bundan sonrası güzel olur inşallah diyelim.Ne güzel daha yaşanmamış yıllarınız var önünde.Bir de 31 yaş nedir yahu sanki 51 gibi bahsetmişsiniz.

32 yaşında senin gibi düşünen bir arkadaşım vardı hayattan umudunu kesmiş di..artik cocuklu boşanmış adamlari bile kabul ederim diyordu..3 ay icinde kendinden 8 yaş küçük cokda yakışıklı karizmatik üst düzey yoneticiyle bi anda nisanlandi..sonra evlendi hepsi 6 ay içinde oldu..simdi 2 yıl bitti ewleneli evliliği mükemmel gidiyor hatta hep derim arkadasima durdun durdun turnayi gözünden vurdun:KK200: tabi şimdi bizim millet onlardan çocuk bekliyor :) 34 yaşında olmasina ragmen hicde acelem yok hayatimi yaşıyorum diyerek espriyi patlatiyor...ve o guvensiz kiz gitti 10 yaş genclesmis muhtesem degisime ugrayan mutluluktan her daim 32 dişi görünen ayaklari yere saglam basan bir kadin oldu...darisi inşallah sana:KK200:

Hepinize merhaba kızlar. Kendimi o kadar berbat hissediyorum ki, sanki ruhum delik deşik olmuş gibi :KK43: Bazı şeyler üst üste birikti ve dertleşmek istiyorum sizinle. Evet 31 yaşındayım, hala bekarım..Buraya ilk konu açtığımda 28 yaşındydım, o zamanki sözlümle problemlerim vardı. Bana "or.pu, ya.ak kafalı" gibi küfürler eden sözlümle, bana saygısı olmayan o kişiyle daha fazla devam edemedim, gurursuzca yapışamadım.. Ama şimdi "keşke yapışsaydım" diyorum ya,keşke yapışsaydım diyorum, çünkü bu toplumda karşılaştığım baskılar beni derinden yaralıyor, bazen o kadar doluyorum ki ölmek istiyorum, kendime zarar vermek istiyorum... En başta "ya bu 31 yaşına gelmiş hemde bekar,kesin bir boklar yemiştir" diyen erkekler yaralıyor beni,o gevşek bakışlarından, o irrite edici mimiklerinden, yavşak hareketlerinden "31 yaşında bakire deildir bu" mesajını alıyorum ve çok üzülüyorum.. Sonra ilk tanıştığımızda benle ilgilenen, ilgisini belli eden erkekler çıkıyor karşıma ve ben ümitleniyorum, hemen yaşımı soruyorlar, ben yalan söyleyemiyorum 31 diyorum,84'lüyüm diyorum. 84'ü duyan erkekler arkasına bakmadan topukluyor, yaşlı olduğum suratıma vuruluyor, 84 rakamından daha beter nefret ediyorum.

Bu 3 sene içinde karşıma çıkan olmadı mı, oldu tabi tek tük, ama sonuca gitmedi iyi yönde, sanki başımda beni takip eden bir lanet var gibi :KK43: Ama esas beni mahveden, psikolojimi bozan olay en son birine duyduğum aşk oldu.. İlk görüşte aşka düştüm, benden 12 yaş büyük olmasını da umursamadım. Üstelik ilginç bir şekilde annemin de tanımadığı halde bu şahsı evleneceğim erkek olarak rüyasında görmesiyle bu kişinin benim kaderim olduğuna körü körüne inandım, sonra ne mi oldu? Temiz duygularla aşık olduğum bu kişi herkese mavi boncuk dağıtan hıyartonun biri çıktı ve ben darmadağın oldum, hala da toparlanamıyorum, işime gücüme kendimi veremiyorum, devamlı ağlıyorum :KK43:Kızlar açıkçası ben bana büyü yapıldığını düşünüyorum hatta eminim buna. Eski sözlümün annesi benim anneme bir gün köylerinde birçok hoca tanıdıklarını bu hocalarla çok samimi olduklarını anlatmış hatta "eğer büyü falan için işiniz düşerse yardımcı olurzu" demiş, tabi annem de şok olmuş bunu duyunca, "demek ki bir sorun çıkarsa bunlar bize büyü yaptırıcaklar" diye düşünmüş. Eski sözlümün babası da babama bahsetmiş bu hocalardan, benim samimi arkadaşlarım bir işiniz düşerse yardımcı oluruz falan demiş. Ve ben kısmetimi bağlattıklarına inanıyorum, eski sözlüm kinci pisliğin tekidir ve kesin yaptırdılar :KK43:

Kızlar beni sakın "koca meraklısı, evlilik heveslisi" diye yargılamayın,ben sadece yalnız kalmak istemiyorum, zaten arkadaşım yok, bu yalnızlık hissi beni bitiriyor. Koca meraklısı olmadım çnce dedim elime mesleğimi alayım, okudum işimi aldım,annem de hep "koca her zaman bulunur önce mesleğin" dedi ama yaşlandığım için geleceğimden endişe ediyorum kızlar, yaşlanınca yanımda bana destek olacak kimse olmayacak mı? Etraftan evde kalan kadınların çektiği acıları görüyorum daha beter korkuyorum. Annem hastanede yatarken yanında bir teyze de vardı yapayalnızdı, hemşire teyzeyi resmen azarladı, "senin kocan yok mu ?çocuğun yok mu ? neden yalnız geldin?" diye bağırdı, o teyzenin hemşire gittikten sonra göğsüne vurarak "aaaah, ahhhh" diye ağlamasını görmeliydiniz, resmen ciğeri yanıyordu kadının :KK43:(( Yine uzak akrabamız 50'li yaşlarda bir kadına sır kocasız, desteksiz diye abisi ve abisisnin karısı etmediğini bırakmadı, yeğeni bile halasına "evde kalmış küflü kadın" diyordu utanmadan ve o kadın daha 51 yaşında tek başına öldü.

Ne bileyim bütün bunlar içime dokunuyor kızlar, yalnız kalmak istemiyorum, bir yuvam olsun çocuklarım olsun yaşlanınca güvende olayım... Sperm bankasına asla gidemem ailede beni taşlarlar, zaten evde kaldığım için tüm sülale "bunu da alan olmadı" diye dedikodumu yapıyor, annemin hastalığını bile benim evde kalmama bağlıyorlar, "kızını kimse almadı diye hastanelik oldu" diyorlar. Evlatlık almak istiyorum ona da annem karşı çıkıyor,neymiş çıkmadık candan ümit kesilmezmiş... 31 yaşındayım anne ne ümidi, ümit mi kaldı artık, o zaman bana birini bulun bari deyince de annem "kızım ben sana birini bulamam.kimseye kızımı al denmez. oğlan olunca her kapıya gidilir kız olunca kızımı al denmez" diyor. İşyerindeki güya okumuş kadınlar bile canımı yakmaya çalışıyor :KK43:( Bir kadın var 32 yaşında evlenmiş buna rağmen canımı yakmaya çalışıor imalı laflarla, kızlar benim de bir gururum var dayanamadım en sonunda dedim ki "ben evde kalmış değilim benim 25 yaşımda parmağıma yüzük takıldı, evime beni istemek için gelindi, hiç talibim çıkmamış değil zamanında parmağıma yüzük takıldı" dedim kadın da bunun üzerine o sayılmaz evlenememişsin ki muhabbeti yapıyor:KK43:((kızlarçok yoruldum,bunaldım,artık yaşadıklarımı kaldıramıyorumyapamıyorum, doldum artık dolacak yer de kalmadı, keşke cesaretli olabilsem de intihar edebilsem ]onu da yapamıyorum ki

Yazdiklariniza çok ama çok üzüldüm. Bu ülkede yaşanmaz bir kadın olarak. Bugün avrupa ve amerikadan genç kadınların katıldığı bir toplantıya katıldım ve hiçbirinin böyle bir derdi yoktu, hepsi de 30 yaşında veya 20erinin sonlarindaydi ve hepsi de bekardı . Ben 27 yaşındayım ve evlenmeyi düşünmüyorum henüz kendimi hazır hissetmiyorum. Evlenmek de güzel bir şey elbette ama bu başarı veya başarısızlık olarak görülmemeli bence. Sizi anlıyorum toplum baskısı cidden zor bir şey. Diyecek fazla bir şey de bulamıyorum. Lütfen moralinizi bozmayın kendinize zaman ayırın sevdiğiniz şeylere kurslara hobilere yonelin fırsat buldukça. .. evde kaldın yaslandin ne demek ya genceciksiniz bence. çok sevgiler.

Benim yazmam farz oldu:)31nedir ki canım.Yaşlandım demiş durmuşsun.35 ten 37 38ten sonraböyle düşünebilirsin ama daha değil.Gençsin henüz.

böyle düşünme kendini buna adapte etme bn şuan bekar olmayı çok isterdim o baskılar yüzünden evlendim görücü usulü artık evlenmem gerekiyodu die çünkü buralara göre evde kalmıştım 25 yaş ne demek etrafımdakiler 2 cisini yaparken sen hala evlenmedn mi ya diyolardı yada hala biri yokmu bu baskıyla tamm dedim artık bununla olsun nasılsa sevdiğimde yok sevenimde kimi beklicem ki dedim ve hasta ruhlu bi adamla evlendim evliliğimin 3 günü sinir kirizi geçirtti butün bina sesimle inledi şuan 7 aylık evliyim ve okadarlıkta hamileyim ve annem gildeyim keşke bekar olsaydım asla evlenmezdim toz pembe olmuyor o çok istediğim şey genede çok mutlu olan vardır ama ben olmadım düşünsene ne yapcağımı bilmiyorum bebeğim olcak ama ben mutsuzum yanımda babası yok senin hayatını yaşamak istiyen çok insan vardır emin ol hayırlısı belkide budur yada bundan sonra çıkcaktır karşına hep dua ile...

32 yaşında senin gibi düşünen bir arkadaşım vardı hayattan umudunu kesmiş di..artik cocuklu boşanmış adamlari bile kabul ederim diyordu..3 ay icinde kendinden 8 yaş küçük cokda yakışıklı karizmatik üst düzey yoneticiyle bi anda nisanlandi..sonra evlendi hepsi 6 ay içinde oldu..simdi 2 yıl bitti ewleneli evliliği mükemmel gidiyor hatta hep derim arkadasima durdun durdun turnayi gözünden vurdun:KK200: tabi şimdi bizim millet onlardan çocuk bekliyor :) 34 yaşında olmasina ragmen hicde acelem yok hayatimi yaşıyorum diyerek espriyi patlatiyor...ve o guvensiz kiz gitti 10 yaş genclesmis muhtesem degisime ugrayan mutluluktan her daim 32 dişi görünen ayaklari yere saglam basan bir kadin oldu...darisi inşallah sana:KK200:

İnşallah canım, arkadaşın çok şanslıymış gerçekten çok imrendim :(( Sekiz yaş küçük bir beyle evlenebilmiş. Ama en son bir ortamda tanıştığım 87 doğumlu çocuk bile 84'lü olduğumu duyunca ilgisini kesti, toputopu 3 yaş küçük ama işte ve bu da beni çok üzüyor, ben de duyuyorum bazen kendinden yaşça küçük erkekle evlenenleri ama benim karşıma 3 yaşı bile sorun eden erkekler çıkıyor işte :(( Bu da benden yaş travması yaratıyor, ben ne ara 31 oldum, daha dün 21 değil miydim ben, ahhh keşke 84'lü olacağıma 94'lü olsaydım diye düşüncelere kapılıyorum saçma belki amaöyle :((((

Back