• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

31 Yaşında Bekar kadın Olmanın Acısı :((

evlilik içinde yalnızlıktan hallicesin desem, gel bi de bana sor dersin sonra kısır bi döngüye girip tekrar başlığa döneriz, o yüzden haklısın be kardeş diyorum...

canım sana abartıyorsun demek yanlış olur..çevrendeki insanların seni baskıladığı kadar sende mutsuz oluyorsun..ablam 33 yaşında ve bekar..düşündüklerinin yüzde birini düşünmüyor inan..çünkü ona kimse evlilikle ilgili baskı uygulamıyor.bu hyata bir kere geliyorsun kimseye kulak asma.

Buradan bi ornek olsun herkese...
Gerçekten benimde içim acidi..
Bekar sefim vardi benim 50 yaşinda.
Simdi mudur oldu. Ne zaman evlenecek bu kadim dediğim oldu.ben Evlendim keşke bende evleseydim diye mirildandi bende efendim dedim yok bsey dedi.
Valla bu konuyu okudukça eski sefime acidim resmen.. Kizkardesi vardi oda bekar..
Para olunca evliliğe hic umursamiyorsun.
Ama en güzel hayat yaninda kocan ve çocukların Olması. Böylelikle düzenli bir hayatin olmasidir..
Bosananlara başka gözüyle bakiyor. Kocalari onu s... Birakmis nede olsa onu kullanayim diye...
Bi kadin vardi benle yasit.. Kacti evlendi bosandi. Çok güzel bir kadindi yani.
Keşke evlenmeseydim diyor çünkü karsilarina gül gibi bekarlar cikiyor yaşi da 25. Evlenme Teklif ediyor kadina.. Oda dulum bosandim deyince vazgeciyor. Sonuç kotu oluyor tabi..

bence sana o lafları soyleyen nişanlınla evlenseydin muhtemel olarak buraya boşanıyorum die başlık açardın biraz silkelen kendine gel... kadere inan ve evlenme fikrini kafandan çıkart ne zaman çıkarırsın o zaman o insan seni bulur ... herşeyde bir hayır olduğunu unutma...

birde toplumda hep baskı olur... baskılar bitmez okursun ne zaman bitcek okul biter iş bulamadın mı iş biter koca koca biter çocuk çocuk biter ikincisi sonra sizin çocuk hangi okulu kazandı iş buldu mu evlendı mı çocuk oldu mu bitmezzz yani... bu boyle devam eder insanlar size koca bulamadın mı var mı dediklerinde siz bulun ben bulamıyorum diyiver...

Ne bileyim bütün bunlar içime dokunuyor kızlar, yalnız kalmak istemiyorum, bir yuvam olsun çocuklarım olsun yaşlanınca güvende olayım... Sperm bankasına asla gidemem ailede beni taşlarlar, zaten evde kaldığım için tüm sülale "bunu da alan olmadı" diye dedikodumu yapıyor, annemin hastalığını bile benim evde kalmama bağlıyorlar, "kızını kimse almadı diye hastanelik oldu" diyorlar.
İçini buraya dökmen çok doğru olmuş canım.Ben de seninle aynı yaştayım. 29 yaşında evlendim. Evlenmeden 3 ay öncesine kadar, evlilik lafı duyunca midem bulanırdı.Yaşadıklarımdan kaynaklı; o konulara girmeyeceğim çünkü çok uzar. Bir gün görev için Konya'da bulunduğum bir sırada, hem Mevlana Hazretlerinin türbesinde hem de Şems Tebrizi Hazretlerinin türbesinde bu konuda Rabbime ilk defa yalvardım: "Rabbim, sen benim yüreğimi biliyorsun. Evlenmek yuva kurmak zerre kadar içimden gelmiyor. Ama çok yalnızım, mutsuzum, bedbahtım. Gayrı sana bırakıyorum. Sen nasıl bilirsen öyle işle. İster yuvamı kur, ister yapayalnız öldür".. 1 ay içinde nişanlanıp 2 ay sonra evlendim. Hem de isteye isteye, güle oynaya.. 3 yılı geçti evliliğim. Çok şükür, bebeğimizin olmamasından başka bir derdim yok. Sana büyü yapıldığına inansan bile o işlere girme canım. Sana nacizane tavsiyem, namaza başlamandır. Çünkü namaz kılan insana büyü işlemez derler. Bol bol Felak- Nas oku; kötülüğü defeder. Rabbimle arana kimseyi koyma. Her perşembeyi cumaya bağlayan gece hacet namazı kıl ve ne isteyeceksen O'ndan iste. Senin niyetin çok temiz; sadece yuvan olsun istiyorsun. Rabbim senin bu temiz dileğini geri çevirmez. Senin tek çaren dua, ibadet.Seni kınayanlar, elbet cezalarını bulacaklar. Benim bir teyzem var. Şu an 43 yaşında. Güzel, namuslu, zanaat sahibi.. 3 kere nişan attı. Kendisine ateş büyüsü yapılmış dendi; kendisi yıllarca buna inandı. 40 yaşında evlendi ve bir oğlu var şimdi. Sen inşallah bu kadar beklemeyeceksin; ama sadece büyü işine fazla kafayı takma diye söylüyorum bunu sana. Fal dahi baktırma canım. Rabbim herkesin kaderini tayin etmiştir; ama "ata" diye birşey vardır. Yani Rabbimin dilerse yazdığı kaderi değiştirmesine "ata" denir. Bunu sana tüm samimiyetimle söylüyorum. Tek çaren dua.

şuanda bende 31 yaşındayım. bende yalnız kalmaktan ve evde kalmaktan korkardım ta ki geçen seneye kadar. Geçen sene sırf toplum baskısı aman artık evlenmem gerek vs. dertlerinden kurtulmak için gözüme perde inmiş gibi bir adamla nişanlandım. psikopatın teki çıktı. ve ayrıldım. nişanlanana kadar üzerimde denenmeyen toplum baskısı kalmamışken böyle bir durum benim lehime oldu. artık kimseden çıt çıkmıyor. ohhh :D bu duruma seviniyorum şahsen. baskılar bıçak gibi kesildi. biraz güçlü olmayı ve dik durmayı bilmelisin. kimse bana gelip tek kelime edemez mesela... anında cevabını alacağını bilir çünkü ;) ne yaparsan yap. ister takla et ister parende.. ister 20 yaşında ol isterse 60 70inde.. istediğin kadar sıkıl , üzül, yıprat kendini, etrafındakiler baskı yapsın, hocalara okut kendini... yani aklına hayaline gelebilecek ne varsa istedğini yap... Allah nasip etmemişse olmuyooor. Bu 1+1=2. bukadarda net. Rabbim hepimize güzel yazılar yazsın. Ya o manyakla evlenseydin ne olacaktı? bu seferde emin ol ailesi ayrılın diye büyü yapacaklardı...Allah güzel yazılar yazsın herkesin güzel gönlüne göre versin. Rabbim en hayırlısını senin için yaratmıştır zaten Bil,yorum yalnız olmak hiç hoş değil insanın canını sıkıyor böyle düşünmek. Ama eğer öyle olacaksa da vardır bunda da bir hikmet. Ne yapalım? Allahım en hayırlısını en güzelini versin en kısa zamanda hepimiz için. Bak ne çok yazan insan var demek ki tek değiliz bu konuda

Bende genc yasta evlenip genc yasta bosandim.. bazen cevremdekiler tabikide evleneceksin, boyle kalacak halin yokya derler.. bende derimki siz evlenin siz mutlu olun.. bende isterim anne olmayi vs ama tekrar evlenip bosanacaksam eger hic evlenmim ondan daha iyi diye dusunuyorum.. Ben uzayda yasiyorum galiba, maalesef bosanan kadinlara acik kapi gozuyle bakildigini biliyorum, igrenc insanlar tarafindan.. lakin henuz evlenmemis 30 yasini gecmis kadinlarada bu gozle bakildigini bilmiyordum.. sen bu igrenc, cahil insanlari kafana takarsan ilerleyemezsin.. birak bu hadsizleri kendi pisliklerinde bogulsunlar..

Canım bizim toplum var ya koca bul da nasıl olursa olsun kafasında. Sen o çok konuşan bilmislere bakma.
Evlendik de ne oldu diye iç geçirerek yaşıyor çoğu.

Ben de bunlardan biriyim.

Inan bana geç olsun temiz olsun.

Yoksa acele acele millet sussun diye evlenir bekarlara özenirsin inan o psikoloji de çok kötü.

Hiç bir şeye geç kalmadın.
Doğru insanı bulunca vakit kaybetmeden evlenir hemen anne de olursun inşallah..

Bence senin bir kaç kafa dengi arkadasa ihtiyacın var.

31 yaş çok gec değil ki. Geçen bir konuda yazdim yine yazayim; benim tez danismanim ki çok severim kendisini kulakları cinlasin. 40 yasinda evlendi. Docentken evlendi yani:-) ve 41 yasinda da anne oldu. Çokta mutlu nazar degmesin:nazar:Diyecegim o ki sen kendi mutluluğuna bak. Duani et bol bol. Büyü işlerini falan da düşünme. Allahtan başkası degistiremez kismeti. Sen dua et. Bir de soylemeden edemeyeceğim iyi ki ayrilmissin.

Ben de 84 lüyüm, bekarim..ayni seyleri yasiyorum..hele o cevre baskisi..gelinlerin evi dizme telaşına ozeniyorum v.s..anneler gününü kutladigim herkes ee senin ne zaman olcak, biz de seninkini kutlayalim artik v.s. Bak canim, benim 1 dostum disinda arkadasim cok yoktu, o da evlendi zaten. Cok yalniz hissediyordum kendimi..yaptigim hic bir sey tat vermiyor, hayat anlamsiz geliyordu..ciftleri gördükçe yalniz olucem diyordum..icim aciyordu yapmak istediklerimi yapamadigim icin v.s..1 yildir hayatimda biri var, evlenmek istiyor..ama simdi bakıyorum, tamam yalnizlik hissim tamamen kayboldu, her seyi paylastigim mukemmel bir insan var..ama evlilik oyle kolay olmuyormus..icime iyice sinmesini bekliyorum..sinmezse de ayrilicam..biliyor musun, 31 yas hic gec degilmis..birden kismetim acildi, yalnizken olmayan kismetim..soran sorusturan..ben halen seçme derdindeyim, çünkü meslegim var, güzel sayilirim ama siskoyum bildiğin..yeter de artar bile. Emin ol bir anda kismetlerin acilacak..VE EVLILIK YASI ARTIK 30 35 ARASI! her sey monotona binince anladim ki iyi ki 25 de falan evlenmemisim..ne gerek var..gezdim tozdum oh..
Haaa büyü olayina gelince 2 ayri hocaya gittik. Büyü var kismeti kapali o yuzden dediler bozmak.icin binlerce sure okuyacaksin diye listeler..hic birini de yapmadim, pat tanistirildigim 70 kisiden biriyle oldu..ki hala kararsizim,,tavlamasi lazim daha beni..
Sana simdi yalnizliktan oyle geliyor birini bulunca bu muydu beaa diceksin gor bak..cok cok cirkin degilsen de mutlaka evleneceksin bir gün..oglan analari yasimi bile bile hayatimda biri oldugunu bile bile benim gibi bi siskoyu bile istemeye geliyolar..Simdilik hayal kur geceleri ben öyle yaptim senelerce..emij ol gerceklesecek, herkes evini buluyor inan bana..

Hepinize merhaba kızlar. Kendimi o kadar berbat hissediyorum ki, sanki ruhum delik deşik olmuş gibi :KK43: Bazı şeyler üst üste birikti ve dertleşmek istiyorum sizinle. Evet 31 yaşındayım, hala bekarım..Buraya ilk konu açtığımda 28 yaşındydım, o zamanki sözlümle problemlerim vardı. Bana "or.pu, ya.ak kafalı" gibi küfürler eden sözlümle, bana saygısı olmayan o kişiyle daha fazla devam edemedim, gurursuzca yapışamadım.. Ama şimdi "keşke yapışsaydım" diyorum ya,keşke yapışsaydım diyorum, çünkü bu toplumda karşılaştığım baskılar beni derinden yaralıyor, bazen o kadar doluyorum ki ölmek istiyorum, kendime zarar vermek istiyorum... En başta "ya bu 31 yaşına gelmiş hemde bekar,kesin bir boklar yemiştir" diyen erkekler yaralıyor beni,o gevşek bakışlarından, o irrite edici mimiklerinden, yavşak hareketlerinden "31 yaşında bakire deildir bu" mesajını alıyorum ve çok üzülüyorum.. Sonra ilk tanıştığımızda benle ilgilenen, ilgisini belli eden erkekler çıkıyor karşıma ve ben ümitleniyorum, hemen yaşımı soruyorlar, ben yalan söyleyemiyorum 31 diyorum,84'lüyüm diyorum. 84'ü duyan erkekler arkasına bakmadan topukluyor, yaşlı olduğum suratıma vuruluyor, 84 rakamından daha beter nefret ediyorum.

Bu 3 sene içinde karşıma çıkan olmadı mı, oldu tabi tek tük, ama sonuca gitmedi iyi yönde, sanki başımda beni takip eden bir lanet var gibi :KK43: Ama esas beni mahveden, psikolojimi bozan olay en son birine duyduğum aşk oldu.. İlk görüşte aşka düştüm, benden 12 yaş büyük olmasını da umursamadım. Üstelik ilginç bir şekilde annemin de tanımadığı halde bu şahsı evleneceğim erkek olarak rüyasında görmesiyle bu kişinin benim kaderim olduğuna körü körüne inandım, sonra ne mi oldu? Temiz duygularla aşık olduğum bu kişi herkese mavi boncuk dağıtan hıyartonun biri çıktı ve ben darmadağın oldum, hala da toparlanamıyorum, işime gücüme kendimi veremiyorum, devamlı ağlıyorum :KK43:Kızlar açıkçası ben bana büyü yapıldığını düşünüyorum hatta eminim buna. Eski sözlümün annesi benim anneme bir gün köylerinde birçok hoca tanıdıklarını bu hocalarla çok samimi olduklarını anlatmış hatta "eğer büyü falan için işiniz düşerse yardımcı olurzu" demiş, tabi annem de şok olmuş bunu duyunca, "demek ki bir sorun çıkarsa bunlar bize büyü yaptırıcaklar" diye düşünmüş. Eski sözlümün babası da babama bahsetmiş bu hocalardan, benim samimi arkadaşlarım bir işiniz düşerse yardımcı oluruz falan demiş. Ve ben kısmetimi bağlattıklarına inanıyorum, eski sözlüm kinci pisliğin tekidir ve kesin yaptırdılar :KK43:

Kızlar beni sakın "koca meraklısı, evlilik heveslisi" diye yargılamayın,ben sadece yalnız kalmak istemiyorum, zaten arkadaşım yok, bu yalnızlık hissi beni bitiriyor. Koca meraklısı olmadım çnce dedim elime mesleğimi alayım, okudum işimi aldım,annem de hep "koca her zaman bulunur önce mesleğin" dedi ama yaşlandığım için geleceğimden endişe ediyorum kızlar, yaşlanınca yanımda bana destek olacak kimse olmayacak mı? Etraftan evde kalan kadınların çektiği acıları görüyorum daha beter korkuyorum. Annem hastanede yatarken yanında bir teyze de vardı yapayalnızdı, hemşire teyzeyi resmen azarladı, "senin kocan yok mu ?çocuğun yok mu ? neden yalnız geldin?" diye bağırdı, o teyzenin hemşire gittikten sonra göğsüne vurarak "aaaah, ahhhh" diye ağlamasını görmeliydiniz, resmen ciğeri yanıyordu kadının :KK43:(( Yine uzak akrabamız 50'li yaşlarda bir kadına sır kocasız, desteksiz diye abisi ve abisisnin karısı etmediğini bırakmadı, yeğeni bile halasına "evde kalmış küflü kadın" diyordu utanmadan ve o kadın daha 51 yaşında tek başına öldü.

Ne bileyim bütün bunlar içime dokunuyor kızlar, yalnız kalmak istemiyorum, bir yuvam olsun çocuklarım olsun yaşlanınca güvende olayım... Sperm bankasına asla gidemem ailede beni taşlarlar, zaten evde kaldığım için tüm sülale "bunu da alan olmadı" diye dedikodumu yapıyor, annemin hastalığını bile benim evde kalmama bağlıyorlar, "kızını kimse almadı diye hastanelik oldu" diyorlar. Evlatlık almak istiyorum ona da annem karşı çıkıyor,neymiş çıkmadık candan ümit kesilmezmiş... 31 yaşındayım anne ne ümidi, ümit mi kaldı artık, o zaman bana birini bulun bari deyince de annem "kızım ben sana birini bulamam.kimseye kızımı al denmez. oğlan olunca her kapıya gidilir kız olunca kızımı al denmez" diyor. İşyerindeki güya okumuş kadınlar bile canımı yakmaya çalışıyor :KK43:( Bir kadın var 32 yaşında evlenmiş buna rağmen canımı yakmaya çalışıor imalı laflarla, kızlar benim de bir gururum var dayanamadım en sonunda dedim ki "ben evde kalmış değilim benim 25 yaşımda parmağıma yüzük takıldı, evime beni istemek için gelindi, hiç talibim çıkmamış değil zamanında parmağıma yüzük takıldı" dedim kadın da bunun üzerine o sayılmaz evlenememişsin ki muhabbeti yapıyor:KK43:((kızlarçok yoruldum,bunaldım,artık yaşadıklarımı kaldıramıyorumyapamıyorum, doldum artık dolacak yer de kalmadı, keşke cesaretli olabilsem de intihar edebilsem onu da yapamıyorum ki
Nasip ten öteye köy yok. Eğer o nişanlı ile evlenseydin 31 yaşında çocuğu gözü önünde küfür yiyen evli mutsuz yada boşanmış haftada bir çocuğunu çirkin adamla paylasmak zorunda olan bir kadın olabilirdin.

Hem ne var yaşında. 31 yaşındayım evli 1 cocuk annesiyim hâlâ görücü çıkıyor. Sen ruhunu yaşlandırmışsın. 25 28 yaşında biri 31 yaşını duyunca uzaklaşabilir. Ama 35 yaşında yada senle yaşit biri bunu yapıyor ise. Bazı erkek ler malesef damızlık gözüyle bakıyor nekadar genç okadar çok çocuk yapar diye ki bu kafadakilerin kaçması senin Şansın.

Nisanlandin diye sana kötü baktıklarına eminmisin sana öyle geliyor belki. Yani hep yasina geçmişine suç atmışsın nasıl bir yerde yaşıyor bu kız dedim bukadar yoz insan bir arada

Biri yazmıştı kkya aklıma geldi Bekarlar evlenmek, evliler de boşanmak istiyo diye:KK53: herseyde bi Hayır vardır dert etmeyin evli olup mutsuz olmaktansa bekar kalıp yalnız olmayı yeglerim.

Bende genc yasta evlenip genc yasta bosandim.. bazen cevremdekiler tabikide evleneceksin, boyle kalacak halin yokya derler.. bende derimki siz evlenin siz mutlu olun.. bende isterim anne olmayi vs ama tekrar evlenip bosanacaksam eger hic evlenmim ondan daha iyi diye dusunuyorum.. Ben uzayda yasiyorum galiba, maalesef bosanan kadinlara acik kapi gozuyle bakildigini biliyorum, igrenc insanlar tarafindan.. lakin henuz evlenmemis 30 yasini gecmis kadinlarada bu gozle bakildigini bilmiyordum.. sen bu igrenc, cahil insanlari kafana takarsan ilerleyemezsin.. birak bu hadsizleri kendi pisliklerinde bogulsunlar..
vallahi bian bu yazıyı ben yazdım sandım aynı beni ve benim düsüncelerimi anlatmııssınız kader arkadasıyızz

...Hem ne var yaşında. 31 yaşındayım evli 1 cocuk annesiyim hâlâ görücü çıkıyor...

Evlisiniz ve hâlâ görücü çıkıyor??? :KK57:

Güzel olduğunuz için olabilir mi acaba??? Daha bugüne bugün 1 tane bile görücü gelmedi.

Çok geri kafalı bir yerde yaşıyorsunuz sanırım.
Hiç böyle şeyler duymadım ben çevremde.
31 yaşındasınız ve yaşlandığım için diyorsunuz.
Artık 55 yaş bile orta yaş sayılırken siz nasıl yaşlandığınızı iddia ediyorsunuz anlam veremedim.

ben senin yaşadıgın duyguları içtenlikle anlıyorum .ve benim de bir arkadaşım var 45 yaında güzel evlenememiş talibi çıkmış begenmemiş vs. ama kendiyle o kadar barışık ki .kim evde kalmış ki sen kalasın nasibin mutlaka çıkar üzülme cnm

nasipse gelir yemenden nasip deilse ne gelir elden... aynı toplum evlenince çocuk der çocuk yaparsınız... ikinci çocuk der o biter çocuğunuzun okumasını sizden çok konuşur... sonra çocuk sbs kazandı mı öss kazandı mı kpss kazandı mı iş buldu mu evlendi mi bitmez yani....

Back